|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Kringračke -didaktičke igrake...

image
/61


http://www.dodaj.rs/f/1a/ad/4fAYoCCK/geometrijska-elementi.jpg1. KRINGRAČKE – didaktičke  igračke

Svrha  igre  je  učenje i  ona je mnogo više nego način provodjenja vremena,zabave i trošenja viška energije.Razvoj djeteta nastaje iz aktivnosti,a ne iz intelektualnog poimanja.Dijete se razvija u igri i stječe  prve pojmove o sebi i svojoj okolini.Koliko je igra jednostavna,toliko je i složena aktivnost djeteta.Igra  je  ogledalo razvoja djeteta  i  mjerilo  njegove inteligencije.Zbog toga su igračke veoma važan element djetinjstva  jer pomažu  da dijete bolje upozna sebe i život okoline, pomažu da dijete  razvije svoje pune potencijale u kreativnosti i  samoizražavanju,da razvije  svoju jedinstvenu  ličnost.Roditelji i ostali odrasli treba  da  prihvate  činjenicu da  ono što dijete postigne  do šeste godine  ne  zavisi od  doktrine već od „unutrašnje direktive“  koja  pokreće njegov duh  na izgradjivanje. Upravo  iz  ovih  razloga  nastala  je  skupina  edukativnih,didaktičkih  igračaka (sredstava )u koje  spadaju  i naše Kringračke ,kreativne i inovativne  igračke.Ovakve  igračke  imaju  funkciju da  stimulišu razvoj mozga u ranom uzrastu,da pomognu djetetu  da ono razvije povjerenje u intuiciju, da razvije svoje potencijale u samoizražavanju bez brige o rezultatima,da proširi osjećaj slobode i mogućnosti,da  razvije logičko-matematičko razmišljanje,koncentraciju i radne navike,da  razvije psihomotorne sposobnosti,koordinaciju tjelesnih pokreta i finu motoriku,da razvije interpersonalnu komunikaciju u porodici i izvan nje,da razvije govor i jezičke sposobnosti,da razvije sposobnost slušanja kao i da razvije sposobnost samoposluživanja i samopomoći smanjujući  stres  .

 

http://www.dodaj.rs/f/1M/gG/1kzHhnJB/kockice-elem1.jpg

2.Materijali  za  izradu i  boje

Materijali od  kojih se izradjuju igračke treba da budu privlačni i ugodni za dijete,pa su zbog toga najbolji prirodni materijali.Prirodni materijali su takodje  najbolji i najsigurniji po zdravlje djeteta.Kringračke  se  izradjuju  od  mekog i laganog drveta koje ne  sadrži štetne materije ,kakvo se koristi u prehrambenoj industriji i industriji medicinske opreme i pomagala.Boje i premazi koji se koriste su atestirani i certificirani prema EU standardima o zaštiti zdravlja djeteta  i namijenjeni su upravo  za bojenje drvenih igračaka.U procesu izrade Kringrački poštuju se i primijenjuju EU standardi o sigurnosti i zaštiti zdravlja djeteta, te su dimenzije pojedinih elemenata kao i kompletne igračke prilagodjene propisanim sigurnosnim standardima  ,linije su jednostavne i blago zaobljene.Drvo ne sakuplja prašinu i proizvodi prijatne zvukove za vrijeme igre što ga čini posebno pogodnim za djecu oslabljenog imuniteta i sklonu alergijama.Kringračke su izradjene od  kvalitetnih  materijala i imaju  dug vijek trajanja,mogu se čistiti i održavati  dozvoljenim sredstvima za dezinfekciju i čišćenje drvenih predmeta u domaćinstvu.

 

 

http://www.dodaj.rs/f/13/Ke/3iu4s6Vt/kockice-u-ramu.jpg

3.Zašto  Kringračke ?

Učenje  kroz  igru je provjereno uspješan model kako da dijete istovremeno uči na više nivoa i razvija višestruko svoje potencijale.Kringračke su namijenjene i podržavaju ovakav model.Djeluju stimulativno na  dijete , nude  mu da  slobodno bira aktivnosti kojima će se baviti i  ostavljaju prostora da dijete može da „preradjuje“ i „doradjuje“,da može da čini ono što želi,da može biti tko želi,da može da stvara situacije i uči da vlada njima.Drveni sklopovi kod djece bude radoznalost,kreativnost,dobro raspoloženje,razvijaju logično-matematičko razmišljanje,samopouzdanje.Kringračke su  medjusobno kompatibilne ,  jedna  drugu dopunjuju  i  daju  proširenje saržaja i nastavak  priče za  prefinjenu dječiju  maštu.

 

 

Najbolje za naše mališane! Prirodni materijali su najbolji i najsigurniji po zdravlje djeteta. Kringračke  se  izradjuju  od  mekog i laganog drveta koje ne  sadrži štetne materije. Kringračke se proizvode u Zenici.

http://www.krin.ba/igracke.html

 

Sponzor takmičenja "Prva među jednakima"

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Moja mala sovica
Nježna uspavanka!
4
Razvoj govora
S govorom dijete razvija intelektualne sposobnosti – kad nešto kaže, ono pokušava riječima izraziti misli. Tako misli po...
2
Volim kretanje uz ritam
Vaši mališani vole da vas imitiraju! "Kad si sretan" je svima draga I poznata pjesmica.
2
Najlakši način učenja je kroz igru
Beba pokazuje prve prirodne reakcije na ritam kroz gibanje I pokrete tijela.
2






Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *