Ringerajin kuvar: Hanady RR

- potrebno
- 250 gr lazanja
- 1 glavica crvenoga luka
- 500 ml sos paradajza
- 500 gr špinta
- 1 čehno bijeloga luka
- 2-3 kašike maslinovog ulja
- malo suncokretovog ulja
- 400 gr pilećih fileta
- bešamel sos od 1 l mlijeka ( 4 kašike pute, 4 kašike brašna, litrar mlijeka, malo soli i bibera)
- 100 ge sira trapisat ( ja koristila livadu)
- 4-5 kašika rendanoga parmezana

- bešamel:
- istopiti puter dodati brašno malo proprižiti i zaljevati hladnim mlijekom dok ne zgusne dodati soli i bibera po želji
- špinat ofuriti toplom vodom i narezati...
- na maslinovom ulju promješati i dodati narezan bijeli luk
- na ulju propržiti glavicu crvenoga luka, dodati na kockice narezane filete dok se poprži dodati i začine po želji pa staviti kompletan sos paradajz...čim provri skinuti sa vatre
- ...
- u zdjelu za lazanje na dno staviti malo ulja pa poredati prvi red lazanja...onda redati sljedećim redom..
- bešamel, piletina sa cvrneim sosom, špinat
- pa opet lazanje i isti redosljed pa treći red lazanja...istresti kompletan bešamel odozgo koji je ostao...staviti narendan sir livadu i parmezan i peći na 200 stepeni oko 30 minuta...
- kad su pečene ostaviti da ohlade 15 minuta i jesti
Serviraj uz puno ljubavi i preporuči ovaj recept prijateljima!
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični sadržaji, koje čitaju drugi korisnici
Čokolada i višnje
Ringerajin kuvar: Dinkica
4
Punjena jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Kraljevska jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Pizza muffini
Ringerajin kuvar: Maja78 RR
2