Ringerajin kuvar: Bebbe RR
    
    
  
 
         
   
 
                
    
    
            
            
       
       
       
       
- 350 g makarona
- 4 srednja paradajza, oguljena, očišćena od sjemenki i iseckana na sitne komadiće
- 75 g sitno sjeckane šunke
- Sos od sira:
- 45 g putera
- 45 g brašna
- 450 ml mlijeka
- 85 g tapista ili sira po želji
- 60 g parmezana
- 150 g mascarpone sira

- Skuvajte makarone po uputstvu sa ambalaže u dosta posoljene vode.
- Istopite puter, dodajte brašno i dinstajte ga 1 minute. Skinite sa vatre. Postepeno dodajte mlijeko, mješajući da se ne stvore grudvice. Vratite sos na ringlu i na slaboj temperaturi kuvajte sos mešajući ga 5 - 6 minuta. Sklonite sa vatre, ubacite sir i parmezan i mešajte dok se sir ne istopi, onda dodajte mascarpone. U slučaju da niste u mogućnosti da nabavite mascarpone, ne morate ovaj sir stavljati.
- Tjesteninu ocedite, vratite u šerpu, dodajte sos od sira i dok je na blagoj vatri mješajte makarone. Dodajte isjeckanu šunku i paradajz i sve to promješajte.
- Makarone sa sirom prebacite u vatrostalnu posudu, stavite parmezan ili dodajte još trapista i zapecite u rerni dok jelo ne dobije zlatnu boju.
 Pogodno za zamrzavanjeKoličina za 4 porcije
Pogodno za zamrzavanjeKoličina za 4 porcije
 
 
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
         
        
        
        
          Slični sadržaji, koje čitaju drugi korisnici
         Slični sadržaji, koje čitaju drugi korisnici
      
     		
    
        
            
    Karfiol salata
    
Ringerajin kuvar: Radich
 3
3
 
    
Krumpir
Ringerajin kuvar: Maja 78 RR
 3
3
 
 
		
    
        
            
    Punjena jaja
    
Ringerajin kuvar: Hanady RR
 2
2
 
    
Kraljevska jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
 2
2