|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Mala Kreativna Tvornica

Uredništvo Ringeraja.ba, 31.3.2014
Mlada Zeničanka Mia zna da fimo masa ostavlja prostora da se od nje pravi što god nam padne na pamet, te da u personaliziranom priboru za jelo možemo uživati bez obzira na starost. Divnog li poklona za rođendan ili drugu prigodu!

image
/81


Kada je mlada i kreativna Zeničanka Mia po prvi put nadošla na ideju da svojoj tada šestomjesečnoj kćerkici Minji napravi tortu obloženu fondantom za proslavu malog jubileja, prvih pola godine starosti, vjerovatno joj ni u najsmjelijim snovima ni na um nije palo da će nedugo po tome kada je prve informacije i saznanja o fondantu zbirala upravo na našoj Ringeraji, postati poznata u regiji po svojim maštovitim i vrhunski izvedenim ukusnim tortama.

Minja uskoro puni pet godina, a torte njezine mame oduzimaju dah mnogima i dječije rođendane i ostale važne trenutke u životima mnogih ljudi pretvaraju u prave spektakle.

No, kreativnost mlade Zeničanke koja bi, uvjereni smo, u nekoj ekonomsko stabilnijoj zemlji svojim slatkim umijećem u posljednje četiri i pol godine zaradila bogatstvo, niti počinje niti se završava samo sa tortama. Talentirana i svestrana, Mia se je sa fimo masom srela poodavno. Prije nekih dvanaestak godina. Njezini originalno osmišljeni i kvalitetno napravljeni komadi nakita nisu neznani ni mnogim članicama našeg foruma.

No, majčinstvo, a potom i susret s fondantom i svi izazovi koji su tome slijedili, Miu su na neko vrijeme odvojili od fimo mase za koju kaže da je njezina prva ljubav. Kojoj se je nedavno, neplanirano, kako to s prvim ljubavima obično i biva - vratila. Podsjetila je samu sebe zbog čega toliko voli stvarati s polimerskom glinom.


http://www.dodaj.rs/f/2x/11x/2zHVwacO/slika3.jpgOriginalna, kakva je ova vedra mlada žena po prirodi, počela je, uz nakit, stvarati personalizirani pribor za jelo koji polako postaje pravi modni hit. Premda detalji na kašikama, viljuškama i noževima djeluju fascinantno i asociraju na najmlađe, Mia kaže, a Mia i zna, da fimo masa ostavlja prostora da se od nje pravi što god nam padne na pamet, te da u personaliziranom priboru za jelo možemo uživati bez obzira na starost. Trenutno, kaže, radi kašike za jednog tatu koji voli pivo i jednu mamu koja jako voli kolače.

 

 

Iako je prostor na priboru jako ograničen, ne sumnjamo u Mijinu kreativnost da svačiju želju može pretočiti u sitne i zanimljive detalje. I s punim pravom možemo reći da očekujemo još puno zanimljivih stvari iz njene Male Kreativne Tvornice!

 

***


Dvije najbrže članice koje ostave komentar na naš članak mogu uskoro očekivati na svojoj adresi kašiku ukrašenu po svom izboru. U prilogu možete pogledati album sa slikama kreacija naše Mie. A Malu Kreativnu Tvornicu možete pronaći i na FB - https://www.facebook.com/malakreativnatvornica.zenica

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Znate li šta sve možete praviti u aparatu ...
S ovim praktičnim uređajem nikada nećete morati ponavljati jela. U njemu možete napraviti zdrav smoothie, ukusnu kašu pa...
10
Žene, majke, kraljice, napokon vikend samo...
Još pet dana ostalo je do 1. Ženskog sajam koji se održava 30. i 31. 5. pod generalnim sponzorstvom nove Opel Corse i po...
3
Emocionalno vezivanje u djetinjstvu
Emocionalno vezivanje je primarna potreba, javlja se još na samom rođenju, već prvim kontaktom sa majkom, a ostvaruje sv...
2
Majčinstvo bez partnera!
Biti samohrana majka je izazov koji traži mnogo strpljenja, izdržljivosti, odricanja i hrabrosti.
2






Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *