Ringerajin kuvar: Hanady RR

- Tijesto:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 10 kašika oraha (mljevenih)
- 3 kašike brašna
- 1/2 praška za pecivo
- Tamni fil:
- 10 dag petit ili plazma keksa (mljevenog)
- 10 dag oraha (mljevenih)
- 12 dag margarina
- 10 dag šećera
- Svijetli fil
- 6 žumanjaka
- 12 dag margarina
- 10 dag šećera

- Umutit jaja i šećer, prašak pomiješati sa brašnom i dodati umućenoj smjesi. Orahe dodati posljednje. Staviti u namašten kalup za torte i peći na 200 stepeni oko pola sata (provjeriti čačkalicom da li je pečeno)
- Keks i orahe sastaviti, promiješati i natopiti sa sokom od ananasa (sok uzeti iz kompota. Orahe i keks stopiti tek toliko da se stope, ne da bude mecavo!) ,umutiti margarin i šećer pa onda sastaviti sa keksom i orasima.
- Umutiti zumanjke sa secerom te ih skuhati na pari (nije neophodno ali krema bude čvršća... mogu se samo umutiti bez kuhanja) Ohladiti žumanjke i dodati ih umućenome margarinu.
- Redati: tijesto -> tamni fil -> svijetli fil.
- Odozgo poredati ananas (isjeckani, iz kompota... može i friški ali onaj iz kompota se lakše reže)
ukrasiti vrhnjem
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični sadržaji, koje čitaju drugi korisnici
Japanska bajadera
Ringerajin kuvar: Haidy
4
Domaći sirni namaz
Ringerajin kuvar: Hanady RR
3
Štrudla sa makom
Ringerajin kuvar: ajnur
3
Punjena jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2