Ringerajin kuvar: Visnja RR

- .2 kg pastrmka
- 150 g šampinjoni
- 2 češnja bijeli luk
- 40 g maslac
- 1 limun
- 1 vezica začinske trave
- 2 stručka mladi luk
- 2 kašike maslinovo ulje
- so, biber

- Pastrmke operite iznutra i izvana, pa ih dobro prosušite kuhinjskim papirom. Presijecite limun na pola i iscijedite sok. Poprskajte pastrmke sa obje strane i iznutra sokom, pa dobro začinite solju i biberom.
- Začinske trave operite, otresite vodu i sitno isjeckajte. Ogulite bijeli luk. Izrendajte šampinjone, očistite ih i isijecite na tanke listiće. Mladi luk operite, očistite i isijecite ukoso na 1 cm široke prstenove.
- U zdjelu sa listićima šampinjona i mladim lukom dodajte izgnječeni bijeli luk. Pospite omekšali maslac i isjeckane začine pa sve dobro promiješajte.
- Začinite solju i biberom. Napunite pastrmke ovom smjesom, a otvor pažljivo zatvorite čačkalicama.
- Zagrijte ulje u tavi i pržite pastrmke sa obje strane oko 4 minute dok ne dobiju zlatnu boju. Po želji garnirajte mladim lukom.
Vrijeme pripreme: 30 minuta
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični sadržaji, koje čitaju drugi korisnici
Punjena jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Kraljevska jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Pizza muffini
Ringerajin kuvar: Maja78 RR
2
Punjena jaja
Svima drago predjelo
2