|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Pita od sira i rikule

Uredništvo Ringeraja.ba, 9.6.2013
Ringerajin kuvar: Visnja RR
Ključne riječi:

image
/11


  • 25 dag lisnatog tijesta
  • 25 dag svježeg kravljeg sira
  • 10 dg rukole
  • 2 jaja
  • slatko vrhnje
  • muškatni oraščić
  • 1 češanj češnjaka
  • 10 dag naribanog sira
  • sol
  • papar


  1. Zagrijte pećnicu na 175C. Lisnato tijesto razvaljajte na debljinu tri milimetra, oblikujte po okruglom kalupu za pečenje, dno izbodite vilicom i stavite na njega nekoliko graha ili kao ja, metalne kalupiće da drži da se dno ne nadigne te na 10 minuta stavite u zagrijanu pećnicu. U međuvremenu u blenderu zajedno izmiksajte jaja, češnjak, trećinu svježeg kravljeg sira, vrhnje, dvije trećine rukole, naribani muškatni oraščić te posolite i popaprite. U zdjelu s preostalim kravljim sirom dodajte izmiksanu smjesu, dodajte polovicu punomasnog sira i izmiješajte. Smjesu rasporedite po pečenom tijestu, posipajte preostalim naribanim sirom i pecite u pećnici na 175C pola sata. Ukrasite sa svježom rukolom i servirajte još toplu pitu kao predjelo ili "malo jelo" za večeru.


Serviraj uz puno ljubavi i preporuči ovaj recept prijateljima!

 

 

Budi i ti Ringerajin kuhar! Pošalji recept!

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Šareni slani rolat
Ringerajin kuvar: Gvendolina
3
Krompir čorba
Ringerajin kuhar: Mya_81 RR
3
Češke knedle
Ringerajin kuvar: Višnja RR
3
Meksicka riza
Ringerajin kuvar: Galicia
3






Anketa

Voće, povrće ili pirinač sa mlekom?
пеперутка16

Čime ste započele uvođenje čvrste hrane i da li ste zadovoljne tim režimom i reakcijom deteta? Prvo smo uveli:

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *