Ringerajin kuvar: Hanady RR
    
    
  
 
         
   
 
                
    
    
            
            
       
       
       
       
-  250 ml mleka
-  1 kockica kvasca
-  2 kašičice soli
-  1 kašičica šećera
-  700 gr brašna
-  1 kašika sirćeta
-  100 ml ulja
-  2 jajeta
- I još treba:
-  100 gr margarina
-  susam
-  lan
-  jaje za premazivanje
-  špagete 

-  U mlako mleko stavimo šećer i kvasac da nadođe. U nadošlo mleko sipamo ulje, dodamo so, sirće, 2 jajeta i promešamo. Brašnom zamesimo testo. Pokrijemo čistom krpom i ostavimo 30 minuta da testo nadođe.
- Nadošlo testo premesimo i podelimo na dva jednaka dela. Jedan deo testa podelimo na pet loptica. Razvučemo prvu lopticu na 17-18 cm i premažemo sa margarinom. Razvučemo drugu, premažemo sa margarinom i prebacimo preko prve. Tako uradimo i sa trećom, koju stavljamo preko druge. Umutimo jaje i premažemo treću . Četvrtu razvučemo da bude malo veća od predhodnih. Izvadimo sa manjom čašom rupe za oči , zatim testo prebacimo preko trećeg testa i višak podvučemo ispod . Napravljenu glavu prebacimo u pleh obložen papirom za pečenje. Premažemo sa umućenim jajetom. Krugove koje smo izvadili, na jednom kraju malo pritisnemo i stavimo ispod rupa za oči, a na mestu gde će kasnije ići brkovi . Petu lopticu ostavimo na stranu.
- Drugu polovinu testa takođe podelimo na pet delova. Prvo testo razvučemo u duguljastu formu oko 17-18 cm  i premažemo margarinom. Razvučemo i drugi deo, premažemo margarinom i stavimo preko prvog dela. Isto uradimo sa trećim i četvrtim delom. Sa oklagijom razvučemo u duguljastu formu dužine oko 30 cm ), zatim urolamo testo 
- Tako urolano testo  podelimo na dva jednaka dela i rukama ih blago pritisnemo. Premažemo oba dela sa umućenim jajetom. Petu lopticu od prvog dela i petu lopticu od drugog takođe razvučemo u dugulastu formu i u sredini nožem isečemo uži oblik. Izvadimo isečeno testo, a ostatak prebacimo preko ušiju i višak podvučemo pod testo
- Uši namestimo uz glavu . Zasečemo sa nožem srednji deo na ušima. Od viška testa koje je ostalo od ušiju napravimo nos i zube. Stavimo seme lana ili nemlevenog maka za oči, a na delu gde idu brkovi, susam. Tri špagete ili čačkalice premažemo sa umućenim jajetom i stavimo u pleh pored pogače 
 Serviraj uz puno ljubavi i preporuči ovaj recept prijateljima!
Serviraj uz puno ljubavi i preporuči ovaj recept prijateljima!
 
 
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
         
        
        
        
          Slični sadržaji, koje čitaju drugi korisnici
         Slični sadržaji, koje čitaju drugi korisnici
      
     		
    
        
            
    Pečena riječna pastrmka
    
Ringerajin kuvar: Visnja RR
 3
3
 
    
Tufahije
Ringerajin kuvar: Hanady RR
 3
3
 
 
		
    
        
    
Punjena jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
 2
2