Ringerajin kuvar: Hanady RR

- 5 komada pilećih prsa
- 2 male kašike soli
- 1/4 male kašike bibera
- 1/4 male kašike ljute paprike
- 1 mala kašika bijelog luka u prahu
- 1 mala kašika crvene paprike
- 2 kašike majoneze
- 2 kašike kiselog vrhnja
- 2 kašike parmezana
- 1.5 šolja krušnih mrvica
- 2 male kašike kukuruznog brašna
- 100 ml ulja

- Piletinu presjeći na pola da dobijemo tanje komade i onda po dužini na pola, znaći jedan komad podijelimo na 4 dijela i staviti u zdjelu.Dodati sol, biber, bijeli luk, ljutu papriku i crvenu papriku i sve pomiješati.
- Zatim dodati majonezu, kiselo vrhnje i parmezan i pomiješati da se sve sjedini.
- Zdjelu zatvoriti plastičnom folijom i ostaviti u frižideru sat-dva.
- Tepsiju podmazati uljem i posuti kukuruznim brašnom (kukuruzno brašno se stavlja da se meso ne zalijepi za tepsiju) i oztaviti na stranu.
- Piletinu uvaljati u krušne mrvice i redati u tepsiju.
- Kada smo utrošili svu piletinu ,poprskati je opet sa uljem.
- Piletinu peći na 210 stepeni oko 25-30 minuta .
Serviraj uz puno ljubavi i preporuči ovaj recept prijateljima!
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični sadržaji, koje čitaju drugi korisnici
Punjena jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Kraljevska jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Pizza muffini
Ringerajin kuvar: Maja78 RR
2
Punjena jaja
Svima drago predjelo
2