|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

pohovana piletina iz pećnice

Uredništvo Ringeraja.ba, 9.6.2013
Ringerajin kuvar: Hanady RR
Ključne riječi:

image
/11


  • 5 komada pilećih prsa
  • 2 male kašike soli
  • 1/4 male kašike bibera
  • 1/4 male kašike ljute paprike
  • 1 mala kašika bijelog luka u prahu
  • 1 mala kašika crvene paprike
  • 2 kašike majoneze
  • 2 kašike kiselog vrhnja
  • 2 kašike parmezana
  • 1.5 šolja krušnih mrvica
  • 2 male kašike kukuruznog brašna
  • 100 ml ulja


  1. Piletinu presjeći na pola da dobijemo tanje komade i onda po dužini na pola, znaći jedan komad podijelimo na 4 dijela i staviti u zdjelu.Dodati sol, biber, bijeli luk, ljutu papriku i crvenu papriku i sve pomiješati.
  2. Zatim dodati majonezu, kiselo vrhnje i parmezan i pomiješati da se sve sjedini.
  3. Zdjelu zatvoriti plastičnom folijom i ostaviti u frižideru sat-dva.
  4. Tepsiju podmazati uljem i posuti kukuruznim brašnom (kukuruzno brašno se stavlja da se meso ne zalijepi za tepsiju) i oztaviti na stranu.
  5. Piletinu uvaljati u krušne mrvice i redati u tepsiju.
  6. Kada smo utrošili svu piletinu ,poprskati je opet sa uljem.
  7. Piletinu peći na 210 stepeni oko 25-30 minuta .


Serviraj uz puno ljubavi i preporuči ovaj recept prijateljima!

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Punjena jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
3
Kockice od palente
Ringerajin kuvar: Hanady RR
3
Riblja supa
Ringerajin kuvar: lota
3
Meksicka riza
Ringerajin kuvar: Galicia
3






Anketa

ražnjići
Rimljankaa

Da li kod kuce ikada pravite raznjice za rucak?Na koji nacin ih pecete?U tavi,s uljem i vodom ili??

molim odgovor (95%)

molim odgovor (5%)


Broj svih glasova: 37

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *