Ringerajin kuvar: Visnja RR

- 5 komada pilećih prsa
- 2 male kašike soli
- 1/4 male kašike bibera
- 1/4 male kašike ljute paprike
- 1 mala kašika bijelog luka u prahu
- 1 mala kašika crvene paprike
- 2 kašike majoneze
- 2 kašike kiselog vrhnja
- 2 kašike parmezana
- 1,5 šolja prezle
- 2 male kašike kukuruznog brašna
- 100 ml ulja (po želji)

- Piletinu isjeći na tanje i manje komade. Dodati sol, biber, bijeli luk, ljutu papriku i crvenu papriku i sve pomiješati. Zatim dodati majonezu, kiselo vrhnje i parmezan i pomiješati da se sve sjedini.
- Zdjelu zatvoriti plastičnom folijom i ostaviti u frižideru sat-dva. Tepsiju podmazati uljem (ali može i bez ulja) i posuti kukuruznim brašnom (kukuruzno brašno se stavlja da se meso ne zalijepi za tepsiju) i oztaviti na stranu.
- Piletinu uvaljati u prezlu i redati u tepsiju. Kada smo utrošili svu piletinu, poprskati je opet sa uljem. Piletinu peći na 210 stepeni oko 25-30 minuta.
Pripremiti možete uveče a peći sutra!
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični sadržaji, koje čitaju drugi korisnici
Fondant
Kako napraviti fondant
5
Punjena jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Kraljevska jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Pizza muffini
Ringerajin kuvar: Maja78 RR
2