|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Projekat “Gdje život počinje”

Bahceci, 14.1.2015
Projekat “Gdje život počinje” - besplatni pregledi i konsultacije za parove...Prvi besplatni pregledi počinju u Bihaću, u ponedjeljak, 19. januara 2015.

image
/11


Sarajevo – Bahceci Centar za vantjelesnu oplodnju će u 2015. godini realizovati projekat „Gdje život počinje“, koji će parovima suočenim s problemom bračne neplodnosti omogućiti besplatne preglede i konsultacije u većim regionalnim centrima u Bosni i Hercegovini. Prvi besplatni pregledi počinju u Bihaću, u ponedjeljak, 19. januara 2015.


Termin neplodnost podrazumjeva ili nemogućnost začeća ili nemogućnost iznošenja trudnoće do kraja. Globalne statistike pokazuju da se 15-17% parova suočavaju s problemom bračne neplodnosti. Postoje razni uzroci muške i ženske neplodnosti, no od najvećeg značaja je pravovremeno dijagnosticiranje i liječenje. Iz tog razloga se Bahceci Centar za vantjelesnu oplodnju odlučio na društveno odgovorni projekat “ Gdje život počinje“, u želji da podigne svijest javnosti o mogućnostima koje savremena medicina pruža u liječenju problema bračne neplodnosti.


„Pod bračnom neplodnosti podrazumjevamo stanje u kome je bračni par u zajednici godinu dana, gdje uz kontinuirane odnose bez upotrebe kontracepcije ne dolazi do začeća,“ pojašnjava dr. Admir Rama, specijalist ginekologije i akušerstva. „Mi u Bahceci Centru za vantjelesnu oplodnju vjerujemo da je porodica najveće blago i zato smo odlučili pokrenuti ovaj projekat kako bi pomogli parovima koji žele ostvariti svoj san i postati roditelji. Naš centar je samo u posljednje dvije godine u Bosni i Hercegovini pomogao 150 parova da postanu roditelji 200 beba,“ zaključuje dr. Rama.


U projektu „Gdje život počinje“ sudjelovati će nekoliko renomiranih zdravstvenih institucija u Bosni i Hercegovini i regionu, te stručnjaci iz oblasti ginekologije, akušerstva i neplodnosti iz Bahceci BiH IVF Centra. Testna faza projekta realizovana je u Plavoj klinici u Tuzli i Medikom u Zenici, a u ponedjeljak, 19. januara 2015., stručni tim Bahceci centa za vantjelesnu oplodnju pružaće besplatne preglede i konsultacije u Bihaću, u prostorijama PZU Muminović. Svi zainteresovani pregled mogu zakazati pozivom na brojeve telefona 033/420-194 i 062/051-312.


U narednom periodu medicinski tim Bahceci BiH IVF Centra posjetiće i ostale gradove u Bosni i Hercegovini.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Plodnost je osnova svakog života
Kada žensko tijelo izgubi plodnost, PROfertil® female će je ponovo uspostaviti korak po korak.
2
Spolni hormoni u potpomognutoj reprodukciji
Godine 1926., Bernhard Zondek i Selmar Aschheim dokazali su ulogu hormona u održavanju funkcije jajnika u prvom biološko...
2
Fizička i psihološka priprema za trudnoću
Osnovne pripreme za trudnoću... Piše dr. Nejra Pašić
2
Vjerovatnoća za začeće
Kakva je vjerovatnoća da žena zatrudni u jednom ciklusu? (engleski video)
2






Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *