Ringerajin kuvar: Marinček
- 1,5 šolja pšeničnog brašna
- 1/2 šolje integralnog raženog brašna
- 1/2 šolje pšeničnih mekinja
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1/2 kašičice soli
- 1,5 šolje neutralne pavlake (za kuvanje)
- 1 kašičica ekstrata vanile
- 2 krupna jajeta
- 1/2 šolje meda (najbolje livadskog, ali ako ga nemate, može bilo koja vrsta)
- 1/4 šolje ulja
- 1 šolja sušenih brusnica
- Zagrijte rernu na 200 stepeni. U zasebnoj činiji izmešajte sve suve sastojke (obe vrste brašna, mekinje, prašak za pecivo, so i sodu bikarbonu). U drugoj posudi umutite jaja sa pavlakom, medom, esktratom vanile i uljem. Mutite dok se ne zapjeni. Pažljivo dodajte mješavinu suvih sastojaka u smedu od jaja, pa sve zajedno mutite dok ne dobijete glatku masu. Na krau umešajte brusnice. Kalup za mafine premažite četkicom umočenom u ulje, pa uspite masu u otvore, ali ne do vrha, već do 2/3 kalupa. Pecite mafine 20 minuta. Kada se ohlade, pospite ih (po želji) šećerom u prahu. Od ove količine tjesta dobićete petnaestak mafina. Umjesto brusnica, možete dodati i neko drugo suvo voće poput suve kajsije ili ananasa.
Serviraj uz puno ljubavi i preporuči ovaj recept prijateljima!
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični sadržaji, koje čitaju drugi korisnici
Krem supa od gljiva
Ringerajin kuvar: Mya_81 RR
3
Punjena jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Kraljevska jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Pizza muffini
Ringerajin kuvar: Maja78 RR
2