|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Salata od vrganja s parmezanom

Uredništvo Ringeraja.ba, 10.6.2013
Ringerajin kuvar: Hanady RR
Ključne riječi:

image
/11


  • 400 g zdravih i vrlo svježih vrganja (manjih do srednje velikih)
  • 50 gr sira parmigiano reggiano
  • nasjeckani svježi vlasac
  • 1 žlica soka od limuna (ili po ukusu)
  • 3 žlica maslinovog ulja
  • tanke kriške kruha (francuza)
  • maslinovo ulje
  • 1 režanj češnjaka
  • sol i svježe mljeveni papar


  1. Zagrijte pećnicu na 180°C.
  2. Nasjeckajte sitno češnjak. Pomiješajte ga s maslinovim uljem. Premažite s tom smjesom kriške kruha i pecite dok nisu zlatne i hrskave.
  3. Očistite klobuke vrganja, prvo s malom četkicom, a zatim s malo navlaženim papirnatim ručnikom. Ogulite stabljike vanjski sloj stabljika i donji dio. Narežite ih na vrlo tanke ploške.
  4. Napravite umak od maslinovog ulja, sok od limuna, sol, papar.
  5. Poslažite ploške vrganja po tanjuru, začinite sa soli i paprom pokapajte s umakom. Po vrhu naribajte parmezan u listićima i posipajte s vlascem. Poslužite s pečenim kriškama kruha.


Serviraj uz puno ljubavi i preporuči ovaj recept prijateljima!

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

CHEESECAKE SA BRESKVAMA
Ringerajin kuvar: umahmed
4
Rižoto od povrća
Ringerajin kuvar: Visnja RR
4
Punjena jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Kraljevska jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2






Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *