Ringerajin kuvar: Hanady RR

- 400 g zdravih i vrlo svježih vrganja (manjih do srednje velikih)
- 50 gr sira parmigiano reggiano
- nasjeckani svježi vlasac
- 1 žlica soka od limuna (ili po ukusu)
- 3 žlica maslinovog ulja
- tanke kriške kruha (francuza)
- maslinovo ulje
- 1 režanj češnjaka
- sol i svježe mljeveni papar

- Zagrijte pećnicu na 180°C.
- Nasjeckajte sitno češnjak. Pomiješajte ga s maslinovim uljem. Premažite s tom smjesom kriške kruha i pecite dok nisu zlatne i hrskave.
- Očistite klobuke vrganja, prvo s malom četkicom, a zatim s malo navlaženim papirnatim ručnikom. Ogulite stabljike vanjski sloj stabljika i donji dio. Narežite ih na vrlo tanke ploške.
- Napravite umak od maslinovog ulja, sok od limuna, sol, papar.
- Poslažite ploške vrganja po tanjuru, začinite sa soli i paprom pokapajte s umakom. Po vrhu naribajte parmezan u listićima i posipajte s vlascem. Poslužite s pečenim kriškama kruha.
Serviraj uz puno ljubavi i preporuči ovaj recept prijateljima!
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični sadržaji, koje čitaju drugi korisnici
Punjena jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Kraljevska jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Pizza muffini
Ringerajin kuvar: Maja78 RR
2
Punjena jaja
Svima drago predjelo
2