omniakarem u 19:23
na temi السكن المثالي ضمن أفضل المشروعات
iz foruma Dijete
Šarena dolma
potrebni sastojci:
raštika ili vinova loza
tikvice
paprike
mljeveno juneće meso
luk crveni
začini
mrkva
riža
Luk i mrkvu izrendati, dodati u meso, dodati začine i rižu, te napraviti kompaktnu smjesu.
Ovom smjesom puniti paprike, tikvice, pa saviti sarmice.
U odvojenim šerpama na pola skuhati tikvice i paprike, a posebno sarmu.
Kada je na pola kuhano sve prebaciti u tepsiju i zape'i. Negdje pred kraj preliti vodom u kojoj su se dolme kuhale , te dodati malo paradajz pirea (p.pire uvijek razmutim sa malo vode pa prelijem jelo).
Također, u dolmu može da ide paradajz koji se puni istm smjesom, samo što ja ovog puta nisam imala mjesta za njega.
Jalan dolma ili kako ih ja volim zvati vegetarijanske paprike
potrebni sastojci:
paprike,
krompir,
paradajz,
crveni luk,
riža,
začini,
peršun, celer ko voli
Na laganoj vatri i masnoći izdisnatsti krompri, mrkvu, luk (prethodno sve na kockice isječeno), dodati jedan paradajz izrendan. Ovo će se u svojim sokovima samo izdinstati, nema potrebe za vodom. Dodati začine (vegeta, so, biber) i na ovo po želji riže.
Još malo dinstati i kada bude na pola kuhano ovim filom puniti paprike.
Veoma je važno paprike napuniti do kraja i onako da bude pune, poredati ih u dublju tepsiju.
U tavici ili šerpici opet izrendati jedan veći ili dva paradajza, i prodinstati na puteru. Ovim saftom zaliti paprike i staviti ih u rernu da se peku.
Kada vidite da su pri kraju uzmete milerama i malo ga razrijedite sa mlijekom ili vodom i prelijete paprike i vratite ih još nekoliko minuta.
Ledene kocke:
Kora:
5 jaja
5 kašika šečera
5 kašika brašna
1 prašak za pec
3 kašike kakao praha ili čok. u prahu
agda:
pola šolje za čaj vode
pola šolje za čaj šečera
krema:
2 pudinga od vanilije
1/2 litra mlijeka
1 margarin ili puter
2 šolje šečera
glazura :
čokolada za kuhanje
3 kašike mlijeka
malo ulja ili putera
Umutiti jaja i dodati sve potrebne sastojke za koru, koru izliti u pleh 26 cm prečnika i peči na temperaturi od 180 stepeni oko 15 minuta.
Napraviti agdu koja će vriti oko 2 do 3 minute i preliti vrelu koru vrelom agdom
Umutiti puter ili margarin sa šečerom i pomješati sa pudingom (koji se mora ohladiti). Dobro umutiti ovu kremu.
Na kraju kolač ukrastiti čokoladnom glazurom.
moje zlato
Autor: Jasnalajla
Moj smješko
Autor: Emydel
Moj smješko
Autor: Emydel
Najljepsi dani ..
Autor: Elvis
Uzivanje
\"Podrška koju volim\"
Napitak koji topi masnoće na trbuhu
Najjači napitak koji topi masnoće na trbuhu za 7 dana
Ovu zaista zanimljivu kratku animaciju koja prikazuje trudno
Aplikacija “Moj kalendar imunizacije”
Praćenje kalendara će biti mnogo lakše uz mobilnu aplikaciju
Kako da bebina koža ostane suha i zaštićena
Od rođenja bebama je potrebna ljubav i pažnja, a njihovim ro
Pitanje.
пеперутка16
Da li neko od vas drži krave? Ako jeste, šta radite s mlijekom? Ne zezam se, pitam ozbiljno, ne znam sta da radim sa mlekom?