Ringerajin kuvar: Višnja RR

- Nori alge - kupljeno u BBI - Condimento
- Riza za sushi (može i obična ali kratkog zrna ljepljivija je) - BBI
- Sirće od riže - BBI
- Mrkva
- Krastavac
- Kozice (jednp pakovanje smrznutih)
- Vasabi pasta -BBI
- ukiseljeni đumbir - BBI
- Soja sos KiKKoman - kod Heljića

- Rizu oprati da voda prestane biti bjela... zatim je drzati 15 minuta potopljenu u vodi ...ocjediti i staviti da se skuha... u vodu nasuti jednu kašiku soja sosa i dvije kasike rizinog sirceta, jednu kašicicu šećera i jednu kašičicu morske soli... dok se kuha promjestii je par puta... kad se skuha poprskati sa rizinim sircetom i poklopiti ...
- Mrkvu i krastavac (bolje sirovi al moze i kiseli) izrezati na tanke prutice... mrkvu spustiti u vrelu vodu 3-4 minute pa izvaditi da se ohladi....
- Izvaditi list norija... glatki dio okrenut prema dole...i staviti na bambusov podmetač... prekriti rižom nori , tanko (ako vam se lijepi za prste umakati prste u zdjelicu vode)...ostaviti 2 cm norija praznog ... zatim staviti red kozica (lagano ih obraditi na pari, a ja sam ih ipak prepžila kratko na malo maslinovog ulja), preko malo prutica mrkve i krastavaca... (iz tube istisnula 2 cm vasabi paste i pomjesatia kasiciom vode ---to obavezno jer je sam prejak...) pa se malo pokapa povrce ... a potom uviti kao što to vidite na videu... http://www.zdravakrava.hr/clanak/721/sushi-s-povrcem
- nek vas ne plasi lako je
- Izrezati rolne i servirati... ja sam pravila dvije rolne sushia i kako je ostalo malo rize napravila nekoliko kuglica rize u koji sam utisnula kozicu i stavila prutić krastavca ili mrkve... u sredinu sam stavila na maslinovom kratko obrađene crvenu, zelenu i zutu papriku izrezane na uzduz prutice (dovoljno je pola svake paprike) i kolutiće tikvice... papriku ne treba soliti vec lagano poprskati soja sosom... e u sredinu svega sam stavila ostatak kozica i na vrh malo ukiseljenog đumbira..
- U malu dublju zdjelicu staviti 3-4 kašike Kikkoman sosa i sitno isjeckanog đumbira u koji se umače sushi... ako ste ljubitelji jakog ukusa onda Vasabi pastu koja je preostala pomjesajte sa soja sosom (ja ipak preporucujem staviti na drugi tanjuric ( to je ovo zeleno oko soja sos na mom tanjuricu) ...prepreprejak je jer je to u stvari hren...
- Naravno kupiti stapice jer je ugođaj bolji ili jesti rukom...
- prijatno! user posted image
Serviraj uz puno ljubavi i preporuči ovaj recept prijateljima!
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični sadržaji, koje čitaju drugi korisnici
Orada sa raguom od blitve
Ringerajin kuvar: Hanady RR
4
Kolač od prezle i oraha
Ringerajin kuvar: Pahuljica
4
Riža s bananom i jabukom
Ringerajin kuvar: mamaibabo
4