Ringerajin kuvar: Maja78 RR

- 800 g bijelog graha
- 450 g paradajza
- 1 ljuta papričica
- 3 čehna bijelog luka
- 4 lista žalfije
- 4 kašičice maslinovog ulja
- bosiljak
- so

- Opran bijeli grah skuhati u malo posoljenoj vodi, ocijediti ga i ostaviti do upotrebe. Paradajz oljuštiti i očistiti od sjemena. Ljutu papričicu prepoloviti, odstraniti peteljku i sa sjemenkama nasijeći na tanke kolutiće. Bijeli luk dobro izgnječiti u avanu sa listovima žalfije, zatim ih propržiti na zagrijanom maslinovom ulju. Kada luk požuti izvaditi ga zajedno sa listovima žalfije, a u aromatizovano ulje dodati nasjeckanu ljutu papričicu i paradajz.
- Smjesu po ukusu posoliti i nastaviti sa kuhanjem na umjerenoj temperaturi oko 30 minuta. Dodati predhodno skuhan grah, šolju vode i poklopljeno kuhati još 10 minuta na niskoj temperaturi. Pred kraj kuhanja staviti nekoliko listova bosiljka. Poslužiti toplo.
Serviraj uz puno ljubavi i preporuči ovaj recept prijateljima!
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični sadržaji, koje čitaju drugi korisnici
Punjena jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Kraljevska jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Pizza muffini
Ringerajin kuvar: Maja78 RR
2
Punjena jaja
Svima drago predjelo
2