|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Tri namirnice koje zamjenjuju četkicu za zube

DEPO portal, 16.12.2012
Zube trebamo prati nakon svakog jela, to smo naučili još kao djeca kada su nas i roditelji i stomatolozi učili da ih moramo četkati najmanje dvije minute.
Ključne riječi:

image
/11


No, ukoliko se nađete u (ne)prilici bez četkice za zube neke vam namirnice mogu pomoću u uklanjanju nečistoća iz usne šupljine

Osnovna higijena usne šupljine nalaže pranje zuba nakon svakog obroka. Budući da nismo uvijek u prilici nakon unesene hrane zgrabiti četkicu za zube i pastu za zube, možemo posegnuti za prirodnim zubnim čistačima.

Grickanje određenog hrskavog i tvrdog voća i povrća izaziva lučenje sline koja uništava bakterije te plak i zube održava čistim i zdravim.

Namirnice koje čiste zube:

1. Jabuke

Jabuka sadrži fosfor, kalcij i flour te sprječava razvoj karijesa, a dokazano je da ovo voće bolje čisti zube od bilo koje četkice djelujući dvostruko – mehanički i fizički.

2. Sirova mrkva

Žvakanjem mrkve se stimulira proizvodnja sline, koja pomaže u uklanjaju zaostale hrane. Osim toga, vlakna mrkve djeluju kao četkica za zube i desni.

3. Celer

Celer štiti zube na dva načina. Žvakanje celera izaziva lučenje tvari koja neutralizira bakterije koje izazivaju karijes. Isto tako, ova namirnica žvakanjem prodire između zubi, masira desni i čisti usnu šupljinu.

Zadovoljna.hr, DEPO-BL!N/đk

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Aromaterapija – iscjeljujući mirisi
Zarobljen u esencijalnom ulju, miris izravno dolazi do centara za miris u mozgu, gdje dovodi do široke palete odgovora. ...
2
Ojačajte mozak uz sedam dobrih navika
Ovo vrijedi za većinu organa, ali za mozak je posebno važno - što ga više koristite to će bolje raditi.
2
Vježbajte u skladu sa horoskopom
Svaki horoskopski znak "upravlja" određenim dijelom tijela.
2
10 stvari koje možda niste znali o zubima
Donosimo vam 10 stvari koje možda niste znali o zubima. Odrasle osobe u prosjeku imaju 28 do 32 zuba, ovisno o tome jesu...
2






Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *