Ringerajin kuvar: Mya_81 RR

- Za umak:
- 5-6 kiselih paprika
- brašno
- šećer
- so
- Za knedle:
- 3 jaja
- 3 kriške hljeba
- brašno
- malo mlijeka
- malo vode

- Za umak kisele paprike isjeći na sitne kockice, može se i blendirati, te ocjediti. U međuvremenu zagrijati ulje i na njoj ispržiti malo 1 supenu kašiku šećera i dodati brašna. U tu zapršku staviti isjeckane paprike, promiješati i naliti vodom. Paziti, da se ne stavi previše vode, gustina mora biti kao za umak. Posoliti po ukusu i ako je potrebno dodati još malo šećera, da umak ne dobije divlji ukus.
- Knedle napraviti tako što ćete hljeb isjeći na sitne kockice, propržiti na zagrijanom ulju, do zlatno žute boje uz neprestano miješanje. Kada su gotove izvaditi i staviti da se ohlade. U posebnu posudu staviti jaja, malo brašna, mlijeka i vode. Napraviti smjesu, kao za obične knedle i posoliti po ukusu. U tu masu polako umiješati propržene kockice hljeba i supenom kašikom vaditi knedle i ukuhavati u već kipuću slanu vodu. Knedle kuhati dok ne isplivaju na površinu.
- Procijediti i tople poslužiti uz sos i bareno meso.
Sos se služi uz bareno meso iz supe i knedlama od hleba.
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični sadržaji, koje čitaju drugi korisnici
Punjena jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Kraljevska jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Pizza muffini
Ringerajin kuvar: Maja78 RR
2
Punjena jaja
Svima drago predjelo
2