|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Zagrlite dijete kad se užasno ponaša! Evo zašto!

Uredništvo Ringeraja, 12.6.2022
Grliti djecu znači pokazati im bezuvjetnu ljubav i podršku za njihove probleme i osjećaje.
Ključne riječi:



Djeca ulaze u razne faze koje roditeljima nisu baš jasne – prkose, viču, imaju izljeve bijesa, plača, neobično se ponašaju i agresivni su. Roditelji često nemaju pojma što učiniti iako su takvim ponašanjem više nego iscrpljeni i dovedeni do ruba.

Treba li djecu slati da se rashlade u svojoj sobi? Uvesti neke zabrane i kazne? Vikati? Objasniti? Razgovarati mirno? Ali što ako trogodišnjak baš i nije spreman za miran razgovor?

 

Zanimljivo rješenje pojavilo se kao savjet stručnjaka, ali i brojnih roditelja koji su ga isprobali i tvrde da djeluje. A to je da je zagrljaj dobar za dijete u takvim situacijama. Da, tako je jednostavno.

Evo zašto se zagrljaj čini kao najbolje rješenje:

 

Djeca bolje uče kroz nagrade nego kroz kazne.

 

Razgovor o problemu uz zagrljaj uvijek je bolji odgovor i reakcija na problem od vikanja i kažnjavanja.

Ponekad je neželjeno ponašanje samo poziv u pomoć

 

Ponekad djeca ne znaju izraziti velike osjećaje na primjereniji način ili im može smetati nešto drugo što im uzrokuje stres i frustraciju. Zagrljaj može biti utjeha koja im je potrebna i otvoriti vrata za početak dijaloga.

 

PROČITAJ > Odgojite sretno dijete


Djeca ponekad imaju loše mišljenje o sebi i misle da ne zaslužuju da se prema njima lijepo postupa i zato se ponašaju na način za koji misle da će dobiti poštovanje. 

A kada se vrate na takvo ponašanje u vidu frustracije i ljutnje, počnu se osjećati još gore i imati još gore mišljenje o sebi, što stvara začarani krug. Grleći ih podsjećate ih da pogriješiti nije tako strašno i da svi ponekad griješimo i opraštamo jedni drugima.

 

Najbolji način poticanja djece na suradnju je međusobna povezanost.

 

Pravilnim stavom lakše ćete dobiti željeno ponašanje od djece, a veća je i vjerojatnost da će biti otvorena za suradnju. Bit će trenutaka kada djeca neće htjeti ili moći surađivati, ali čak i tada, zagrljaj je moćno sredstvo za ponovno uspostavljanje odnosa.

 

Ljubav prema djeci je bezuvjetna.

 

Koliko god nam se ponekad ne sviđalo ponašanje naše djece, ipak ih volimo jer je roditeljska ljubav bezuvjetna. Naša djeca to moraju znati, a ponekad ih treba i podsjetiti na to, pogotovo kod „pada morala“ i kada se ne osjećaju dobro u vlastitoj koži.

 

Ponekad smo i mi odrasli ti kojima je potreban zagrljaj.

 

Kada naša djeca imaju ispade, povrijede nas, pa kada više ne znamo što učiniti i kako postupiti, mi smo ti kojima je potreban zagrljaj da se smirimo i uspostavimo odnos.

  

 

Izvor: www.djecjaposla.com

 

 

Još  na Ringeraji

PRATITE  NAS I NA INSTAGRAMU!

@ringeraja_ba

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Šest razloga zašto je baka bolja od mame
Bez obzira koliko bio ukusan mamin obrok, bakin je uvijek ukusniji. Da li zbog više kulinarskog iskustva ili pak zato št...
6
Zabava u kuhinji: popis aktivnosti prema u...
Djeci je u kuhinji od najranije dobi vrlo zanimljivo mjesto. Nije ni čudo što vrlo rano požele sudjelovati u kulinarskim...
4
Augustovski konkurs:Prirodna pomoć za mali...
Vitamedic u augustu nagrađuje tri Ringerajina korisnika paketom svojih prirodnih preparata + svaki dobitnik dobija speci...
4
Tvrdoglavost
Znate ono: nasred trgovine dreka i lupanje nogama samo zato što nećemo da mu kupimo igračku ili slatkiš?
3






Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *