|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Zašto su djeca zapravo sretnija s manje igračaka?

Uredništvo Ringeraja.ba, 29.3.2022
Više nije uvijek bolje
Ključne riječi:

image
Foto: Freepik
/11


 

S obzirom na nedavno istraživanje objavljeno u časopisu Infant Behavior and Development, više se ne trebate osjećati krivo ako se rješavate dječjih igračaka tijekom godina. Istraživači su otkrili da su djeca sretnija kada imaju manje igračaka. Tako je, napokon je potvrđeno kako mališani ne trebaju bezbroj igračaka kako bi bili sretni. Više nije uvijek bolje, bez obzira što nam kultura često nameće. 

Naime, istraživači su proučavali djecu između 18 i 30 mjeseci i jednoj grupi dali četiri igračke, a drugoj 16. Djeca s manje igračaka više su sudjelovala u igri i duže vremena provodila u igranju. Također su se na više načina igrala s igračkama nego djeca koja su imala više igračaka na izbor.  Prema rezultatima istraživanja, 'dublje proučavanje manjeg broja igračaka vodilo je povećanoj kreativnosti u igri', što je uvelike potaknulo koordinaciju fine motorike i razvoj kognitivnih vještina, poput pretvaranja i rješavanja problema. S druge strane, velik broj igračaka uzrokovao je ometanje i stalni prekid igre.

 

Pročitaj > Kako izabrati igračke?

 

Iako se mnogi roditelji vjerojatno osjećaju posramljeno jer imaju previše igračaka po cijelom domu, ne moraju, jer prema jednom istraživanju - prosječno kućanstvo sadrži čak oko 139 igračaka, a brojka se zna penjati i do 250. No, prije nego li pojurite riješiti se velike hrpe igračaka, imajte na umu da nije tako loša stvar što vaše dijete ima više od četiri igračke na izbor.

Ono što je važno je ne preplaviti djecu s puno igračaka odjednom. Povremeno mijenjanje igračaka najbolji je način za upoznavanje djece novim načinima igre bez straha od zasićenja, a time ćete i najbolje iskoristiti sve darove koje je dijete dobilo od obitelji i prijatelja. U svakom slučaju, zaključak je da dijete ne treba puno igračaka da bude sretno ili da razvije svoj puni potencijal.

 

Pročitaj > Sigurne igračke

 

 

Još  na Ringeraji

PRATITE  NAS I NA INSTAGRAMU!

@ringeraja_ba

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Kišna djevojčica
Priču majke o petnaest godina života s autističnom kćeri ispričanu u 34 poglavlja dosad je pročitalo više od 40 hiljada ...
4
Hoki-Poki
Pjevajmo i plešimo s našom dječicom!
3
Razvoj govora
S govorom dijete razvija intelektualne sposobnosti – kad nešto kaže, ono pokušava riječima izraziti misli. Tako misli po...
2
Volim kretanje uz ritam
Vaši mališani vole da vas imitiraju! "Kad si sretan" je svima draga I poznata pjesmica.
2






Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *