|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
25.8.2009 16:15:45   
NUR
Drage moje forumašice, mada sam član samo par dana, toliko sam se navukla da se od compa ne odvajam, i facebook sam izbacila.

Elem, toliko sam se načitala šta sve pomaže kod začeća da sam sada totalno izgubljena. Od čajeva (macina trava, zdravac, vrkuta, očajnica, matičnjak...), pa onda masiranje nekim uljima, pa razne tablete. Elem...... Ja sada ne znam odakle da počnem. Kupila sam sve gore navedene čajeve i... 24 sata je premalo da bih ih sve stigla pitiuser posted image . Inače, pijem dostinex, pa ne znam ni koje smijem piti zajedno s njim. Onda, namjeravam još uzeti i kapi agnus castus, ali ne znam gdje se imaju nabaviti.

Uglavnom, zanimaju me vaša iskustva. Šta sve koristite kako bi pospješile začeće, kako to kombinuejete i koliko to već dugo radite? Možda bismo čak mogle i zajedno iskombinovati pa napraviti neku RR terapiju user posted image .
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
25.8.2009 17:31:58   
indy_26
ne znam koliko ti je dobro po zdravlje da pijes bas sve te cajeve. ja sam pila ocajnicu 3x dnevno a vrkutu 1 dnevno prije pola godine oko dva mjeseca i to mi nije pomoglo onda sam uzimala i folnu kiselinu u to vrijrme. Kasnije sam kupila kapi viteks agnus cactus ali nisam smjela da se usudim da pijem posto on regulira hormone a kod mene su hormoni bili normalni uglavnom je on za povisen prolaktin. mozes kupiti ako si u sarajevu u apoteci na ilidzi kod rimosa privatna apoteka oko 11 KM su. ja imam cjelu bocicu i nijednu kap nisam popila. otisla sam kod doktora koji mi je rekao da je sve ok i da se ne opterecujem toliko tako da sam digla ruke od tih silnih preparata i eto ovaj mjesec me Allah pogledao i uslisio moju molitvu i ostala sam user posted image  s tim sto ovaj mjesec nisam se nikako tusirala ni prala poslije odnosa nego zaspem pa ujutro to obavim to sam cula da je dobro e sad ne znam jeli to pomoglo.inace smo godinu dana radili na bebi.

_____________________________

indy_26

(odgovor članu NUR)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
26.8.2009 3:18:48   
tikica_69
Pila sam macinu travu tri mjeseca - nije pomoglo.Pa sam onda pila caj jednog travara - nije pomoglo.Sada pijem Bromergon za regulaciju prolaktina i Folic plus - nadam se necemu user posted image   MM je pio isto caj od jednog travara - nije pomoglo.Men,s argimax - sa oligoasthenoteratozoospermije smo dosli na asthenozoospermijuUz to, sada je poceo koristiti i Tribestan - i on se nada necemu user posted image

_____________________________

- 20 neuspjelih pokusaja (AIH/IVF/ICSI), 2 x biokemijska
- http://zalauru.blog.hr/
Ja se ne predajem!


(odgovor članu indy_26)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
26.8.2009 7:52:39   
ena30
nisam baš optimistična što se tiče tih trava...ja sam pila tu tzv terapiju dr tešića dala mi jedna prijateljica, ujutro kadulja,popodne zdravac, naveče matičnjak,  uz to kapi propolisa i matična mliječ, pored toga 3 puta dnevno macina trava(očajnica) ali ništa od T samo mi je poremetilo ciklus koji je inače uvijek bio uredan dok to nisam počela piti, i taman se ponadaš ono kasni dva tir pet dana... i ništa i naravno onda sam to sve pobacala i ciklus mi se vratio u normalu.
sad jedino radim ono što mi doktor kaže npr poslije odnosa ležim na stomaku što je duže moguće, doduše kako je ramazan neizvodivvo je da tako prenoćim ali bar sat dva i uz terapiju koju mi je dr propisao nadam se najboljem.

(odgovor članu NUR)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
26.8.2009 8:28:21   
/MMK/
NUR prvo da odgovorim na pitanje, ja sam koristila vrkutu i marulju ( marubbi herba, ne nepeta cataria), sada planiram cimet ( cejlonski ne indonezijski) s medom i možda matičnu mliječ.
NUR ne znam da li ti uz dostinex smiješ uzimati bilo šta od tih čajeva, jer negdje sam čitala da uz lijekove za regulisanje hormonskog statusa nije preporučljivo ( može im neutralisati ili pojačati djelovanje).
Možda da probaš med, matičnu mliječ...


_____________________________

09.2010.

(odgovor članu ena30)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
26.8.2009 8:58:26   
salmy
Draga moja Nur iz licnog iskustva ti moram reci da ne pretjerujes sa svim navedenim.Ja sam 14 godina pokusavala dobiti bebu ( sve ok kod oboje ali ne ide) Kad sam se pomirila sa cinjenicom da bebe nece biti Desilo se,zamisli poslije toliko godina????????????????????????? Samo uzivaj u sexu nemoj pratiti plodne dane i obavezno poslije sexa lezi pola sata!!!!!!!!!!!!!!!!!! Vjeruj sve je u glavi...............Ja evo ulazim u 30 nedjelju i sve je hvala Bogu dobro da ne kazem odlicno.Vjeruj sve dolazi iz glave.........zato uzivaj u sexu i lijepim stvarima...................zelim ti sve najbolje od srca,bas kao sto sam i sebi sama zeljela  ..............i dobila na kraju...............user posted image

(odgovor članu NUR)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
26.8.2009 9:55:05   
riba78
salmy dobrodošla user posted image

tvoja prića je nevjerovatna ,čestitke na user posted image
presretna sam kada neko ko se trudi tako dugo uspijeuser posted image user posted image user posted image

a šta koristimouser posted image


sve sam isprobala ,Tešićevu terapiju ,Sadikove kapi,macinu travu,
pa neku kombinacuju od 7 travkica ,
ali neuspiješnouser posted image ,više ne koristim ništa ,digla ruke od biljkica.



_____________________________

To je prokletstvo želje koja se ne gasi, ali se ne ostvaruje."
Meša Selimović

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
26.8.2009 9:58:54   
veeseelaa
salmyuser posted image user posted image user posted image
moje čestitke
baš tako uživati u sexu i opustiti se i biće user posted image

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu riba78)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
26.8.2009 10:58:30   
ivana st
NUR ja sam pila macinu travu, vrkutu, koprivu, folnu kiselinu, svašta nešto, ali nisam ostala trudnauser posted image . Pratila sam i plodne dane mjereći bazalnu temperaturu, pratila cervikalnu sluz, koristila lh trakice i opet ništa. Moj savjet ti je da ne koristiš previše preparata odjednom i da dobro proučiš koji ima kakvo djelovanje kako ne bi bili neg. učinaka, ali najvažnije od svega je opustiti se i imati redovite sex. odnose. Koliko se trudite za user posted image ?

_____________________________

Per aspera ad astra
2011 je stiglo naše sunce
2012 čekamo još jednu srećicu

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
26.8.2009 11:14:44   
Dacaa
Evo i nekog mog iskustva!Pila sam neke cajeve,ali nista...Merila sam temp.uvek kontrolisem sluz....Koristila sam cak i ovulin testove.Sad ozbiljno razmisljam da kupim onaj mejbi bejbi mikroskop za plodne dane...Trudim se da se zdravo hranim jedino sto sam lenja pa nisam puno fizicki aktivna...trenutno pijem folnu kiselinu.Nekih godinu dana sam sve zivo za sta sam god cula pokusavala,bila sam se bas opteretila!
Sad sam vise u fazonu ma kad bude bice.A sto se tice sex.odnosa bas bas smo aktivniuser posted image user posted image Kazu nam svi ma opustite se!user posted image kao da je to lako!
Sad treba da idem na laparoskopiju pa valjda ce biti i od toga nesto!
Samo se vi trudite user posted image bice user posted image !

(odgovor članu ivana st)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
26.8.2009 12:47:04   
Ela78
Evo i mojih travauser posted image : macina trava, zdravac, žalfija, matičnjak, te raznorazne mejšavine.
Medovi i matične mliječi u raznoraznim kombinacija, kapi agnus, folna kiselina, tablete multivitaminske, svaki dan jedan obrok obavezno kuhanje, svaki dan na tašte čašu svježe iscjeđenog soka od raznoraznog voća, svaki drugi dan plava riba....
Sve moguće pretrage i nalazi, ploni hormoni, štitna žlijezda, HSG, folikulometrija, stimulacije....i ništa još uvijek
ALi ja ne odustajemuser posted image

(odgovor članu Dacaa)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
26.8.2009 13:14:31   
Latinka
Ja sam ranije pila folnu kiselinu i E-vitamin, jedan mjesec sam pila neku mjesavinu trava i odustala. Sad pijem macinu travu i uzimamo i ja i M med s cimetom, mjerim baz.temperaturu, pazim sta jedem i pijem (iako sad postim), pokusavam da se sto vise krecem i, naravo, TRUDImo se  vrlo cesto user posted image  za nasu bebacu



_____________________________

I. srce mamino 16.01.2012.
A. mamin dobrica 21.02.2014.

(odgovor članu Ela78)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
26.8.2009 13:21:28   
zarja
IZVORNA PORUKA: NUR

Inače, pijem dostinex, pa ne znam ni koje smijem piti zajedno s njim. Onda, namjeravam još uzeti i kapi agnus castus, ali ne znam gdje se imaju nabaviti.user posted image .


draga nur, pazi sa kombinovanjem preparata!
dostinex je po sastavu cabergolin, daje se za regulisanje prolaktina (dakle, djeluje na hormone).
agnus castus ima dosta aktivnih supstanci (jer je extrakt biljke), ali u principu djeluje kao podrska lutealnoj fazi ciklusa (stimulise progesteron i obara nivo prolaktina).
dakle u tvom slucaju vjerovatno nema stetnih efekata ako dostinex i agnus castus uzmes zajedno.

ali za sve druge kombinacije, oprez!

agnus castus, kao ni macinu travu NIPOSTO ne uzimati u mjesecima kada su ukljuceni hormoni!
sretno!

(odgovor članu NUR)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
26.8.2009 15:04:56   
bebana27
ja sam pila macinu travu i poslije toga sam uzela  curukotovo ulje koristila ga 1 mjesec i ostala trudna e sad ne znam da li mi je to pomoglo ali nista ne kosta da probate mozda i vama uspije kao i meniuser posted image user posted image user posted image

_____________________________

20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata
06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic
13.09.2011 rodio se drugi sin Adem

(odgovor članu zarja)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
26.8.2009 22:14:43   
NUR
Drage moje,puno vam hvala što ste se uključile u diskusiju. Iskreno se nadam da će vaš/naš trud uroditi plodom (user posted image ) aBd.
U pravu ste, prestaću piti sve čajeve ovaj mjesec i piti samo dostinex. Nakon toga ću uključiti vrkutu i macinu travu sa kapima agnusa. Indy_26, hvala ti na informaciji gdje mogu kupiti kapi agnusa. Bebana27, dobro si me podsjetila na ćurokotovo ulje. Kažu da je to lijek za mnoge bolesti.
Žene drage, još jednom vam hvala i želim vam da uskoro nosate stomačić!!!
Pusa i user posted image !

(odgovor članu bebana27)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
26.8.2009 22:44:43   
cokoladica
Draga  Nur, ako je sve u redu kod oboje...pila sam macinu travu ( samo 10- dana), folnu kiselinu 3 mj.,  a i moj  muz je uzimao cink...ali mislim da nam je najvise pomoglo sto sam 4 mj . koristila testove za utvrdjivanje ovulacije , plodnih dana.
Naime, ja nisam imala ovulacije svaki mjesec u isto vrijeme...nekad 6 dan ciklusa, drugi put 10 dan, pa 16 dan ciklusa.
A ovulacija kad se desi, par ima 12 sati na raspolaganju za odnose, i kako sam citala na Netu i tada su sanse za zatrudnjivanje samo 30%.
Ovi testovi su nam pomogli da bar znamo kad treba da imamo odnose, s tim da oni pokazuju povisen nivo LH hormona u 3 dana...tako da ta 3 dana smo imali odnose svaki dan, iako je samo 1 dan onaj pravi, dan D.
Bitno je da i mirujes nakon odnosa, nemoj se odmah prati i trcati u WC. Ja sam po sat vremena lezala podignutih nogu. Mozda je to smijesno, ali sam bila spremna na sve , samo da za trudnim.
I bitno je da budes opustena...srecom, nama se to desilo na Novu godinu user posted image . Malo vina, muzike, praznicna atmosfera...i beba se desila.
Srecno i javi nam lijepe novostiuser posted image !


(odgovor članu NUR)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
26.8.2009 22:58:38   
indy_26
cokoladice ne mora znaciti da mora biti odnos na sami dan ovulacije evo ja sam imala 3 dana odnos prije ovulacije znaci da nisam imala na taj dan odnos i ostala sam trudna a bas se nisam ni nadala. Jer spermici mogu da prezive u materici 3-4 dana do ovulacije e sad ne znam kad se kod mene to desilo.

_____________________________

indy_26

(odgovor članu cokoladica)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
27.8.2009 11:38:17   
cokoladica
Tacno je Indy da spermici mogu prezivjeti 3-4 dana u materici, ali je mogucnost zaceca veca ako se ima odnos na dan ovulacije.
Meni su testovi pomogli jer nisam imala ovulacije svaki mjesec u isto vrijeme. Obicno se misli 14 dan ciklusa ako su uredni i traju po 28 dana. Moji ciklusi si bili kraci iako redovni, ali ovulacije se nisu desavale sredinom ciklusa.
Bitno nam je bilo da ne propustimo "pravi trenutak".
Ja i moj suprug smo se strasno opteretili i plasili da necemo imati bebu jer iako smo oboje zdravi vec smo u zrelim godinama  (ja 37 , on 38).
Ja sam svaki mjesec preplakala kad bih vidjela da nisam trudna...postala sam depresivna. Tesko sam sve to podnosila, nepotrebno smo sebi stvorili pritisak. Mislili smo da ce sve ici mnogo lakse i brze...ali hvala Bogu, sad cekamo nasu prvu bebicu. user posted image

(odgovor članu NUR)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
27.8.2009 11:41:40   
zarja

U pravu ste, prestaću piti sve čajeve ovaj mjesec i piti samo dostinex. Nakon toga ću uključiti vrkutu i macinu travu sa kapima agnusa. Indy_26, hvala ti na informaciji gdje mogu kupiti kapi agnusa. Bebana27, dobro si me podsjetila na ćurokotovo ulje. Kažu da je to lijek za mnoge bolesti.


NUR draga! ako ces da ukljucujes vrkutu i macinu travu, tek POSLIJE dostinexa. a mozes i jedan ciklus pauzu da napravis da se organizam odmori i izbaci hemiju iz sebe.

medjusobna dejstva od svih preparata kad se uzmu zajedno niposto ne treba potcijenjivati! 
dok pojedinacno mogu da budu vrlo efikasni, zajednicki mogu da naprave haos sa hormonima i kod zdrave zene!

sto se curokotovog ulja tice - tek tu se ne treba igrati!
preparat ima puno aktivnih supstanci - thymochinon i nigellon su samo neke od njih - i djeluje na ogroman broj procesa u organizmu (blokira enzime tipa 5-lipoxygenase itd).
dakle - ulje JESTE dobro za lijecenje raznih upalnih procesa, tamo gdje su ukljuceni bolovi, antioxidansi, tromboze etc, ali ne za popravljanje funkcije jajnika i zatrudnjivanje.
hajd pa sa srecom



(odgovor članu NUR)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
27.8.2009 11:45:22   
mamy Sabina
zarja dobro nam došla!user posted image
Vidim da nam mozes dati jako puno koristnih informacija kako o medikamentima tako i o biljnim preparatima.
Pa, kada ti ne bude mrsko i teško molim te da malo pogledaš teme,,Lekovito bilje " i druge slične.
Svako tvoj post je jako koristan ovdje.
Unaprijed hvala


_____________________________

Boj se ovna, boj se govna, a kad ću živjeti?



(odgovor članu zarja)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
27.8.2009 20:33:18   
sanela22
IZVORNA PORUKA: NUR

Drage moje,puno vam hvala što ste se uključile u diskusiju. Iskreno se nadam da će vaš/naš trud uroditi plodom (user posted image ) aBd.
U pravu ste, prestaću piti sve čajeve ovaj mjesec i piti samo dostinex. Nakon toga ću uključiti vrkutu i macinu travu sa kapima agnusa. Indy_26, hvala ti na informaciji gdje mogu kupiti kapi agnusa. Bebana27, dobro si me podsjetila na ćurokotovo ulje. Kažu da je to lijek za mnoge bolesti.
Žene drage, još jednom vam hvala i želim vam da uskoro nosate stomačić!!!
Pusa i user posted image !

Ja kad sam pila vrkutu i ponekad macinu travu ciklusi su mi bili ok, redovni, tacno 28 dana ali kad sam pocela uz to da pijem vitex agnus cactus, ciklusi su mi se bili poremetili skroz i kada sam otisla doktorici rekla mi je da nisam trebala piti i vitex ukoliko nemam problema sa hormonima a meni su hormoni bili ok, tako da, prvo se raspitaj da i ti ne napravis dar mar sa ciklusima kao sto sam ja sebi bila napravila sa vitexom user posted image

(odgovor članu NUR)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
29.8.2009 9:28:51   
zarja
mammyRR, hvala na dobrodoslici - jos uvijek sam nova i ne snalazim se sa pretraznikom i tu temu o ljekovitom bilju tek treba da otkrijem :)

mozda ima neki forum na kojem se nove cure predstavljaju? ja cu najkrace to da uradim ovdje, nadam se da mi necete zamjeriti:
nick mi je zarja (citala sam nedavno da je to staro slovensko ime pronadjeno cak i na steccima po bosni...)
odrasla sam u sarajevu, premda godinama u njemu vise ne zivim. medicinske sam struke, laboratorija mi je posao tako reci. aktivna sam na dva foruma (jedan HR i jedan strani), pa ovdje cesto svracam. ali radujem se da nekad pomognem ako je to moguce, uostalom moze da se javi na pp ako nekome hitno treba drugo misljenje.
sve vas pozdravljam, zarja

(odgovor članu sanela22)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
29.8.2009 9:30:37   
zarja
ups, rekla sam glupost :)
umjesto 'ovdje cesto svracam', trebalo je pisati 'rijetko'...ali citam vas kad stignem i uzivam u tome!
pusa

(odgovor članu zarja)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
31.8.2009 15:01:30   
esma*
Svašta sam pila, a sada ne pijem ništa user posted image user posted image user posted image

_____________________________

***Gospodaru naš, podari nam hajr...***

(odgovor članu zarja)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Šta sve koristite kako bi pospješili začeće
31.8.2009 16:39:53   
zarja
mammyRR, nadam se da ti je stigla PP - slala sam je puno puta ali nije htjela da ode?!
pozdrav

(odgovor članu esma*)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *