|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Bolovi rasta
5.11.2010 4:50:55   
Anoniman
Evo drage moje, obzirom da se suocavam s ovim problemom, a nisam naisla na slicnu temu, reko da podjelim s vama iskustvo... Ko zna, mozda ce neka od vas doci u slicnu situaciju pa da se malo olaksa...
Moja Sabina ima 6 i po godina i jako je zivahna... Tesko da moze sjediti na jednom mjestu vise od 10 minuta, a i ako sjedi mora se makar vrpoljiti... Jedino vrijeme kada je mirna, to je dok spava...
Ali evo nocas ni spavanje nije bilo mirno... Naime oko ponoci se probudila sa suzama zaleci se na bol u nogama... Tacnije zalila se da je bole cjevanice... Malo sam je masirala onako blago, pa je zaspala... Medjutim, nakon 2 sata, ponovo se probudila sa istim bolovima u nogama samo se ovaj put bol prosirio i na koljena i misice... I opet sam je masirala, ali bol nije popustao... A onda sam se sjetila svojih bolova u nogama kad sam bila mala, te mi je na um palo da mi je pomagao elasticni zavoj... Pa sam to i ucinila, omotala joj komplet noge u elasticni zavoj i evo je hvala Bogu spava... (al se mami san razbio user posted image )... Eh, malo sam istrazivala po netu i nasla sam odgovor jednog dr-a. koji kaze da su to "bolovi rasta"...
evo sta kaze
Nadam se da ce biti od pomoci drugima, a prvenstveno meni... user posted image Dusa mi se izmorila, al bice ok...
  Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Bolovi rasta
5.11.2010 10:55:35   
dinaa
Bambi to kod Sabine vjerovatno jesu bolovi rasta ali ipak malo je prati.Ovo ti pisem iz mog iskustva.Kad je mog S.zabolila noga bas u predjelu cjevanice pa se popelo u koljeno a zatim na misic da bi doslo do kuka i on poceo sepati,ali nas dr,je bio uporan da dijete boli rast.Uradili komplet nalaze,RTG karlice i kukova,slikali koljena sve u redu a njega boli.Ja insistirala da dobijem uputnicu da dijete vodim kod ortopeda ali ne dr. neda on i dalje tvrdi da dijete boli rast.Znam ja da rast boli,bolio je i mene ali daj brate da budem sigurna da je to-to.Na kraju sam otisla privatno i ortoped ustanovio upalu kuka da je jos neko vrijeme ostao bez terapije dobio bi reumu,eto ti dijete od sedam godina da dobije reumu.Moj savjet ako se to pocne cesce desavati uradi joj sve potrebne nalaze,mada opet kazem bice da Sabinu boli rast.

_____________________________

Moja djeca su moje najvece blago!!!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Bolovi rasta
5.11.2010 10:58:46   
veeseelaa
Nikad čula za ovo nisam
Mislim da dr kad ne znaju šta je u pitanju izvale takvu stvar
Ne kontam da rast boli, rasli su mnogi bez bolova user posted image user posted image

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Bolovi rasta
5.11.2010 11:30:19   
samedi
Ni ja nikad nisam cula da rast boli user posted image Zao mi Sabine,Bambi user posted image

_____________________________

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Bolovi rasta
5.11.2010 11:33:06   
Anoniman
dinaa, ma to sam i skontala, u slucaju da se ponovi vise puta ovako nesto, naravno da cu je odvesti da istrazimo, ali sad bas komentarisem sa mm za vrlo kratko vrijeme se istegla pravo... najvisocija je u razredu... jes mrsavuhna ali je visoka i bas se protegla... pa vjerujem da je kod nje u pitanju taj bol rasta...

vesela, nisam ni ja vjeruj mi nikad cula za ovo cudo, ali nocas bas reko da vidim sta bi joj moglo biti pa malo guuglala, kad nadjem sve ove odgovore... aman reko cuj da rast boli... ali se sjetih da sam i ja isto tako, do rata sam bila patuljak, svi me zafrkavali kako sam malesna, a onda jarane kad sam se protegla... u 6 mjeseci sam izrasla preko pola metra... bas naglo... al sam noci i noci provela isto ovako kao moja Sabina, sa suzama od bolova...

(odgovor članu veeseelaa)
  Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Bolovi rasta
5.11.2010 11:43:32   
Lady26
Da cujem i za ovo....svasta...
Pa da, Sabina i jeste jako visoka za prvacica, manekenka prava, vrlo je moguce.
Ipak ti malo prati da li ce se koji put ponoviti pa je odvedi dr, ne kosta nista a da vi budete mirni user posted image

_____________________________

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Bolovi rasta
5.11.2010 11:54:01   
mamabb
Čula sam ja za ovaj termin ili dijagnozu. U poznanika sin koji je naglo izrastao a  čašice koljena mu nisu pratile rast kostiju nogu pa je neko vrijeme imao problem,međutim, kad su čašice stigle kosti sve OK Dešava se u tim tzv prelazima i periodima naglog rasta, često i u pubertetu i adolescenciji.

_____________________________

04.12.2008.

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Bolovi rasta
5.11.2010 12:21:13   
Hannan
Bas mi je zao Sabine, sjecam se svoje seke, ona je s tim kuburila, vazda zavijena hodala.
Negdje sam podavno citala da se ta bol rasta moze javiti i kod manje djece negdje 2-3g.Mog malog bas zna tako iznenada poceti boljeti, ali obavezno nakon sto konstatujem da je porastao, i kod njeg to nekako bude ocigledano u roku cini mi se dva dana, ili i brze samo primijetim da je veci:)
Dobro bi bilo da uradis i nalaze krvi, za svaki slucaj.

_____________________________

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013


(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Bolovi rasta
5.11.2010 12:36:50   
mama75
Bambi bas ti hvala sto si ovo podijelila s nama. Procitala sam komentar onog dr sto si stavila link i samo moram prokomentarisati da djetetu do 12 godina ne smijemo davati aspirin. 

(odgovor članu Hannan)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Bolovi rasta
5.11.2010 12:46:51   
MaminaBeba
I ja se sjećam tih svojih bolova u nogama i cjevanicama, mišićima i to od koljena na dole! Kao da je jučer bilo! Mene su baš u tom periodu noge jako boljele, pa i kada sam krenula u školu. Mama je mislila da je zbog moje anemičnosti, pa sam bezbroj nalaza vadila, pa onda mislila da je nedostatak kalcija, nekih vitaminaga za briguali na kraju su zaključili da su to baš "BOLOVI RASTA"! Mislim da nemaš razlog za brigu, tvoje čedo raste! :)

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Bolovi rasta
5.11.2010 12:59:52   
henna ze
i moja se djevojčica ponekad žali na bolove u nogama...i znam da je to jer raste tako sam joj i objasnila...trudim se da joj dajem što više mlijeka, kalcija vitamina D....a znam da bol će proći kad i to prestane..ipak na svu sreću i nije prečesto..i ona je najviša u razredu..od svih dječaka i djevojčica...ali sem bolova ponekad mi mučimo muku sa njenim pokretima..usljed tog rasta ..ne može da uskladi pokrete i malo šeprtljava bude..a tjelesno ne voli..jer su sva djeca manja od nje..i zadane vježbe izvode bez problema..tipa provući se ispod stolice i sl..ona jadna uvijek zapne..
ali biće to sve ok..neka samo rastu....

_____________________________

Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.

(odgovor članu MaminaBeba)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Bolovi rasta
5.11.2010 16:19:30   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mama75

Bambi bas ti hvala sto si ovo podijelila s nama. Procitala sam komentar onog dr sto si stavila link i samo moram prokomentarisati da djetetu do 12 godina ne smijemo davati aspirin. 


da i ja sam to odmah uocila, ali ne obracam previse paznju na te stvari ko sta kaze sta treba sta ne treba... ipak dosta sam sa Sabinom svega predeverala tako da znam sta joj godi sta ne... a i logicno mi je da se ipak tako malom djetetu ne treba dati aspirin... taj link sam podijelila zbog bas finog objasnjenja sta se u stvari desava kad tako nogice bole... a naravno da u slucaju da se taj bol cesce javlja da treba reagovati i treba detaljno istraziti uzrok... ali ovo se prvi put desava kod moje Sabine, a eto danas ispricam mami i kaze ona meni, e moje dijete koliko sam noci i noci provela masirajuci ti noge i bojim se da sam ih tom masazom ja izduzila... user posted image user posted image user posted image user posted image ko biva u mene dugacke noge... user posted image user posted image user posted image user posted image a isto se desavalo i sestri mi, pa kontam mozda ima malo i genetike u svemu tome...

(odgovor članu mama75)
  Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Bolovi rasta
5.11.2010 16:28:52   
emma.L
Samo da napomenem da zaista i mlađa djeca mogu patiti od toga i uopće ne moraju biti visoka. Malena moje najbolje prijateljice kojoj je sada 4 i pol prije godinu i više je patila od tih bolova i plakala danima. Otac joj je med. radnik i uradili su sve nalaze i posavjetovali se sa dva ortopeda/pedijatra i dobili dvije potpuno iste dijagnoze. Što je najgore, neki dan mi poslala neku odjeću za moju Emu, kaže malena do nedavno nosila, a Emi sve knap. Mrvica jedna i mršavica, a to je snašlo user posted image . Uglavnom, znači nije bilo vezano za nagli rast, nego samo na rast.

_____________________________

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Bolovi rasta
5.11.2010 16:29:47   
taurus
draga Bambi žeo mi je što si se zabrinula, a još mi je više žao što djete trpi bolove
nadam se da će brzo prestati
jesi li joj vadila krv, da malo vidiš stanje organizma-nije od viška
user posted image user posted image user posted image za tebe i sabinu

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Bolovi rasta
5.11.2010 16:38:04   
nikita
dobro se sjecam kako su mene noge bolile to je nenormalno, od 1. do 5.og razreda i mama mi je uvijek govorila rastes sine , rastes, masirala bi mi noge i nekako me tjesila al to bas boli i to listovi dole ...

_____________________________

Boze hvala ti na ovom najljepsem daru...
EI 16.11.2009.

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Bolovi rasta
5.11.2010 16:43:27   
Anoniman
hvala Bogu ti su bolovi prestali jutros oko 5 sati, kada je i zaspala... danas u toku dana se nije zalila, sad je pitam bole li te none kaze da ne boli nista... cak je radila i fizicko ali ne bole je kaze, samo su joj hladne... pa kontam mozda je malo i do cirkulacije krvi user posted image  

(odgovor članu nikita)
  Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Bolovi rasta
5.11.2010 16:53:01   
Ella_H
Aww bambi zao mi male Sabine nadam se da ce
sto prije biti bolje nesekiraj se previse, ali dobro je
sto si informisana majka je majka. Volim te puno i pozelila sam te
cmok cmokkkkkkkkk nek je OT mogu i ja nekad OT user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Bolovi rasta
5.11.2010 16:59:30   
Anoniman
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Ella_H)
  Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Bolovi rasta
5.11.2010 17:05:45   
taurus
sad nešto razmišljam, ako je sabina toliko fiziči aktivna i ako se uz to još i više znoji, možda je izgubila minerale, pa je hvataju grčevi a ne zna da ti kaže
napravi joj supu od paradajza i neka jede banane da nadoknadi kalij, a može i četrvtinu tabletice magnezija (one što se cuclaju) jer je i on dobar za grčeve

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Bolovi rasta
6.11.2010 1:21:47   
iv@ncica
IZVORNA PORUKA: MaminaBeba

I ja se sjećam tih svojih bolova u nogama i cjevanicama, mišićima i to od koljena na dole! Kao da je jučer bilo! Mene su baš u tom periodu noge jako boljele, pa i kada sam krenula u školu. Mama je mislila da je zbog moje anemičnosti, pa sam bezbroj nalaza vadila, pa onda mislila da je nedostatak kalcija, nekih vitaminaga za briguali na kraju su zaključili da su to baš "BOLOVI RASTA"! Mislim da nemaš razlog za brigu, tvoje čedo raste! :)



isto  ovako i kod  mene  kad  sam  bila  mala..ah  a  nrasla  sam svega 1,64 cm..naj manja  u  siroj  obiteljiuser posted image ..nema s ts  mi  nisu  pregledali i eto  sve  ok..proci  ce...a  i  mi  zivahni  od  prevelike  aktivnosti  nocu  kad  se  sve  opusti  i  ohladi  ppcne  da  boli..ko  upala  misica...
evo sad cujem  da  malac  od  moje  sestre  se  identicno  zali...
malo magnezija,  kalcija..malo  odmora  i  masaze..banjaj  nogice  u toloj  vodi+  morska  sol...i  to  ce  proletiti..ali  ce uvijek  ostati  zivahnauser posted image  ne  se  sekirati  dragauser posted image user posted image

_____________________________

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu MaminaBeba)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Bolovi rasta
6.11.2010 9:25:14   
Anoniman
taurus... iskreno da kazem stvarno ne znam sta se desilo... evo nocas je hvala Bogu bas mirno spavala... nije se toliko ni gurala kako zna inace (a trenutno spava pored mene)... cak sam pomislila da je mozda od stresa, jer preksinoc kad smo se vracali sa sijela vidjeli smo iza nase zgrade neki ludjak udario zenu s autom i bas je kriticna situacija bila... a obzirom kako je ona osjetljiva i kako se lahko nasikira (majkino dijete) kontam mozda je to stres, prepala se toga sto je vidjela a gdje prvo stres udara nego u noge... user posted image uglavnom bitno je da se ne ponavlja i da je nocas bila mirna noc...

malo cu joj vise uvesti mlijeka i to je to...

(odgovor članu iv@ncica)
  Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Bolovi rasta
6.11.2010 14:37:25   
Hanady RR
bambi nisma prije došla do ove temeuser posted image
žao mi jekada dijete bilo kakvu bol osjeća, a ona koja ga i noću umora zna biti baš bezveze i nasikira i dijete i roditelja.

Uglavnom,
moja seka je imala ove bolove vrlo često, bila je visoka i mršava a dobro živahna i znala je povremeno noću plakati bole je noge. Kako je tada moja mama mislila da su grčevi u pitanju a i bojala se nasljednih faktora cirkulacije odvela je doktoru i suanovljeno je da mora unositi magenizujm tabletama. Naime nakon ture magnezijuma to se ponavljalo ali je onda rekla doktorica da pojede bananu navečer pred spavanje i zaista istina, a ko je nije pojela pojela je onda kda zabole i prestajalo je.

nadam se brzo će porći. Moja seka je tako negdje od 6 razreda do 1 srednje kuburila. Dabina je manja ali opet sve se i pomjerilo sada pubertet ranije dolazi pa očito i ovi bolovi.


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Bolovi rasta
6.11.2010 23:54:46   
Mona Mohamed
Nisam cula za ove bolove..Bambi, zao mi je ali aBd proci ce. Evo dobila si super savjeta koji ce biti od koristi, ali se opet konsultuj sa ljekarom.
Zelim Sabini da bol ubrzo prestane ali da nastavi rasti. user posted image
Hvala ti sto si otvorila ovu temu. Sigurna sam da ce svima nama biti od velike koristi. user posted image

_____________________________

Čovjeka kojeg se naopako vodi, postaje duševno i duhovno sve bolesniji… Odstupi li previše od svojih osnovnih pretpostavki, od uslova za vlastiti razvoj, od plana po kojem je skiciran, naći ce se u nevolji i doživjeće slom.
Aisha..30.7.2010.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Bolovi rasta
8.11.2010 14:34:26   
taurus
bambi kako je Sabina, jesu li bolovi prestali

(odgovor članu Mona Mohamed)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Bolovi rasta
8.11.2010 18:15:25   
Anoniman
hvala mila na pitanju, jesu prestali su... to je bilo samo onu noc... danas sam opet u svom elementu i ne smiriva se... ali je klipaca i po... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu taurus)
  Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Pelene.
пеперутка16

Kada ste počeli da odbijate svoju bebu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *