|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Cyclo-Progynova
6.7.2008 8:28:45   
Anoniman
 

Imam nerodovnu menstr. ustvari ako ne koristim cyclo ili neki dr.preparat nema ni menstr. Hormoni mi nisu ok,sto bi znacilo da imam sekundarnu amenoreu. Ima li neko iskustava? Kaze dr da plod ne moze odrzati sa takvom hormonalnom slikom.
Redovno idem dr. Ali posljednji put kad sam vadila hormone rekao mi je da bolje da odem do Mehmedbasica je ipak je on strucnjak a godine idu. A ja silno zelim jednu baby. Trebalo bi kao uzrok toga otkriti.
A ja se ne mogu ili od straha necu da narucim kod dr. M.
Vase misljenje?
Hvala.

< Poruku je uredio Amelaa RR -- 3.12.2009 20:37:13 >
  Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Cyclo-progynova
6.7.2008 14:13:43   
majahodzic
Otidi kod tog doktora.Znam da ti nije lako,ali prihvati to kao cijenu za bebicu koju ces imati uskoro.Slusaj sve sta ti kaze i bice na kraju sve ok.Nemoj sama donositi zakljucke,jer vjeruj mi-spontani je uzasna stvar i psihicki oporavak je dug i bolan.Zato strpi se,saraduj s doktorima i ...sretno.Bice sve ok.

< Poruku je uredio Amelaa RR -- 3.12.2009 20:37:34 >

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Cyclo-progynova
6.7.2008 15:02:49   
Rabi
E draga moja razumijem te 10000%, znam kako je dobivati tabletama ili nikako ne dobitiuser posted image  Ja sam doduse pila iste ali mi nikad nisu izazvale normalno krvarenje, pila sam jos neke lijekove...hele, meni je sve bilo OK, nisam imala nikakav hormonski poremecaj samo mece nije bilo cijelih 9 mjeseci.... Hem sam se sikirala sta mi je, pa sam se samo puhala i debljala i sto je najgore od svega sto sam se katastrofalno osjecala... Da ti ne duljim, uglavnom sve je to bilo od STRESA- nasla sam lopova u kuci i poslije toga mi se sve bilo poremetilo... Ja sam jedno vrijeme pila tablete, pa vidjela da od toga nema nista, meni isto, nema mece pa nemauser posted image  Ja ti fino cujem za caj macina trava i uz to cajevi od imele, preslice i rusomace..... I sta cu reko haj da probam, jer vidim da ni dr. vise ne znaju sta mi je(znas kad ides od ginekologa do ginekologa, svaki samo nagadja) Ja ti fino pocnem piti te cajeve i vjeruj mi da sam za 15-ak dana dobila normalnu mecu, i od tada hB sve normalno...A sad sam u 28.sedmici user posted image
Ne kazem da ce ti caj pomoci, al svakako probaj i sto vise mozes ti se rastereti raznih sikiracija i stresova! A sto se tice Mehmedbasica, ja sam o njemu cula sve naj, pa njemu svakako otidji i vidi kakvo je njegovo misljenje...
Ja sam, otprilike, tad bila kod peterice ginekologa i svaki ima drugacije misljenje, a u sustini ni jedan nista konkretno ne kaze! Al eto sve je hvala Bogu dobro proslo i sad cekam majog pisonju i vjeruj mi da se vrijedi boriti za maju bebicu! Zato se nemoj dvoumiti oko odlaska dr. to odmah uradi, a cajeve svakako probaj oni ti svakako mogu biti +
Eto draga moja nadam se da ce ti ovo barem malo biti od koristi!!!!

< Poruku je uredio Amelaa RR -- 3.12.2009 20:37:57 >

(odgovor članu majahodzic)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: cyclo-progynova?
6.7.2008 20:02:39   
Bosanka
Nema razloga za strah,sto duze odlazes,duze ces i cekat rezultate.zar ne?zato odmah dr.i vec si ucinila 1 korak .sretno.usput,hormoni su ozbiljna stvar.rade bukvalno protiv nas.to je kao kad nam u tijelu nesto podivlja.pozdrav

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: cyclo-progynova?
7.7.2008 9:48:25   
Anoniman
Pozdrav drage moje, hvala na podršci i savjetima. Sad sam na odmoru pa sam namjeravala nakon par dana dok se malo rasteretim da odem do dr. Iako znam da su hormoni ozbiljna stvar, barem cu znati moze li se sta uraditi ili ne.
Pila sam caj od macine trave te druge nisam, al probacu.... Sad pijem svako jutro caj od kunice(hajducka trava,stolisnik),to sam nasla na netu da je dobro za hormone.  Imala sam i ja taj slican slucaj s pljackom i od tada mi se poremetilo sve. Nisam nasla lopova u kuci ali se ispostavilo da nas je opljackao nas navodni kucni "prijateljuser posted image . Stres !!!
To je bio uzrok !!!GRRR.
Ne znam, treba puno snage pa otici kod drugog dr.pa ponovo ispočetka ....Ali svejedno moram,valjda necu dugo cekati na termin.
Puno Vas pozdravljam!CMOK

(odgovor članu Bosanka)
  Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Cyclo progynova?
3.12.2009 15:49:46   
Amelaa RR
IZVORNA PORUKA: Sanelina73

Veliki pozdrav za sve buduce mamice,
Ja trenuto 2 ciklus koristim CYCLO PROGYNOVU, da bi mi se menstruacija regulisala. Da li mi neka od vas moze pomoci u odgovoru, da li uz ove tablete smijem piti cajeve poput macine trave, vrkute ili crvenog zdravca i druge neke cajeve koji bi pomogli pri zatrudnjivanju i odrzavanju ploda. Postoji li mogucnost da se koristeci ove tabelete moze u meduvremenu zatrudniti. Po misljenu ginekologa CYCLO se pije 3 ciklusa, pa jeli to dovoljno, sta se desava kad se prestane, da li menstruacija bude redovna ili moze li se desiti da ne dode vise, nedaj boze. Ako neka koristi nek se javi.
Zelim vam svima puno srece i ako bog da da nam se uskoro svima nama ostvari zelja, nasa bebica.       koju sve tako dugo iscekujemo
Hvala vam na odgovoru


< Poruku je uredio Amelaa RR -- 3.12.2009 15:54:08 >


_____________________________

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Cyclo progynova
3.12.2009 16:49:11   
Amelaa RR
Cyclo-Progynova®

user posted image user posted image
ŠTA JE LIJEK Cyclo-Progynova® I ČEMU JE NAMENJEN?

Cyclo-Progynova se koristi kao oralna hormonska supstituciona terapija (HST).
KAKO LIJEK Cyclo-Progynova® DELUJE?
Cyclo-Progynova sadrži obe vrste hormona koji se gube tokom klimakterijuma (takođe poznatim kao menopauza): estradiol i progestagen. On nadoknađuje hormone koje tijelo više ne proizvodi. Iako je ova promjena u životu žene prirodna, ona često izaziva neprijatne simptome izazvane postepenim gubitkom ovih hormona jajnika. Dodatno, gubitak ovih hormona može kod nekih žena da dovede i do gubljenja koštane mase kasnije u životu (postmenopauzalna osteoporoza). Estradiol iz preparata Cyclo-Progynova sprječava nastanak ili zaustavlja problematične simptome (klimakterične tegobe) kao što su naleti vrućine, preznojavanje, poremećaj sna, nervoza, razdražljivost, vrtoglavica, glavobolja, kao i nevoljno ispuštanje urina, suhoća i osjećaj pečenja u vagini, kao i bol tokom seksualnog odnosa. Progestagen (norgestrel) sprječava zadebljanje sluzokože materice. Cyclo-Progynova je takođe namjenjena kontroli obilnih i neredovnih menstruacija, i čini da imate redovna mesečna krvavljenja čak iako ste već ušli u menopauzu. Kod mladih žena preparat Cyclo-Progynova pomaže da se uspostavi menstrualni ciklus u slučajevima kada se prvo menstrualno krvavljenje nije ni javilo (primarna amenoreja) ili je prestalo (sekundarna amenoreja), a da uzrok tome nije trudnoća, dojenje ili neka organska bolest. Kod nekih žena češće nego kod drugih, dolazi do osteoporoze u kasnijim godinama, u zavisnosti od ostalih bolesti koje imaju, kao i od načina života koji vode. Iz kliničkih studija sa hormonskom supstitucionom terapijom je poznato da dugotrajna terapija smanjuje rizik od frakture preloma kostiju. Ako se ovo odnosi na Vas, možda Vam se može propisati preparat Cyclo-Progynova radi sprečavanja osteoporoze. Vaš ljekar će Vas dalje posavjetovati. Kliničke studije ukazuju da se rizik od dobijanja karcinoma debelog crijeva kod žena u menopauzi može smanjiti.

KADA SE LIJEK Cyclo-Progynova® UPOTREBLJAVA?
Cyclo-Progynova omogućava oralnu hormonsku supstitucionu terapiju (HST) za liječenje klimakteričnih tegoba kod žena koje više nemaju menstruaciju. Takođe se koristi za liječenje tegoba nastalih zbog znatno smanjene aktivnosti polnih organa (hipogonadizam), nastalih poslje operativnog uklanjanja jajnika ili disfunkcije jajnika (primamo oslabljene funkcije jajnika). Dodatno, daje se za sprječavanje bolesti kostiju (gubitka koštane mase) u kasnijem periodu života, tzv. postmenopauzalne osteoporoze. Cyclo-Progynova se koristi kod žena sa poremećajima menstrualnog ciklusa (primarna ili sekundarna amenoreja) ili nepravilnosti koje nisu posljedica truđnoće, dojenja ili organskih problema.

SASTAV
Farmaceutski oblik i sadržaj
11 bijelih obloženih tableta koje sadrže 2 mg estradiol valerata i 10 svetlo smeđih obložen ih tableta koje sadrže 2 mg estradiolvalerata i 0,5 mg norgestrela

PAKOVANJE 21 tableta Broj rešenja i datum: 2044/2006/12 od 06.11.2006.

www.bayerhealthcare.rs

< Poruku je uredio Amelaa RR -- 3.12.2009 20:41:56 >


_____________________________

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

(odgovor članu Amelaa RR)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Cyclo progynova
3.12.2009 20:56:38   
Sanelina73

Veliki pozdrav za sve buduce mamice,
Ja trenuto 2 ciklus koristim CYCLO PROGYNOVU. Da li mi neka od vas moze pomoci u odgovoru, da li uz ove tablete smijem piti cajeve poput macine trave, vrkute ili crvenog zdravca i druge neke cajeve koji bi pomogli pri zatrudnjivanju i odrzavanju ploda. Kod mene je situacija da mi slabi funkcija jajnika mada su mi estradiol i prolaktin dobri,ali FSH i LH su mi povisene vrijednosti 40 a normlana je do 12. Postoji li mogucnost da se koristeci ove tabelete moze u meduvremenu zatrudniti. Po misljenu ginekologa CYCLO se pije 3 ciklusa, pa jeli to dovoljno, sta se desava kad se prestane, da li menstruacija bude redovna ili moze li se desiti da ne dode vise, nedaj boze. Ako neka koristi nek se javi.
Zelim vam svima puno srece i ako bog da da nam se uskoro svima nama ostvari zelja, nasa bebica koju sve dugo iscekujemo
Hvala vam na odgovoru

(odgovor članu Amelaa RR)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Cyclo progynova
3.12.2009 22:39:28   
vjestica
ne, hormonalna terapija se ne smije kombinovati sa tim čajevima koji takođe djeluju na hormone

_____________________________

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu Sanelina73)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Cyclo progynova
15.12.2010 17:45:47   
ajla86
kod mene je slicna situacija bila i pila sam ciklo i mrsala jer sam se jako udebljala i skinula 20 kg za 3 mj i ostala trudna..tu bebu sam izgubila ali ciklo mi se pokazala jako dobra i ujek sam dobivala menstruaciju na vrijeme
user posted image user posted image user posted image
u svakom slucaju srecno sa th nadam se najboljem

(odgovor članu Sanelina73)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Cyclo progynova
13.10.2012 19:43:12   
Anoniman
ako vas mogu zamoliti na moj odg.ovo mi je prvi put da vam pisem...ja sam djevojka imam 25 god.imala sam operaciju tumora hipofize,2003 god.kao posljedica mi je ostalo zatvoreno lijevo oko,koristima tablete letrox,hidrokortizon i CYCLO-PROGYNOVU zato sto nisam nikako dobijala prirodno.........zanima me hoculi moci ostati trudna hvala

(odgovor članu ajla86)
  Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Cyclo progynova
13.10.2012 19:46:02   
klemzi
Draga Anonimna, nadam se da će se uskoro javiti cure koje znaju više o ovome...ja ću, evo laički potpuno, pokušati da ti odgovorim...ako u ciklusu, pa i uz pomoć cikloproginove, "proizvedeš" jajnu stanicu, valjda možeš ostati trudna (naravno, uz uslov da je sve ostalo ok)...nadam se da hoćeš user posted image user posted image

_____________________________

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Cyclo progynova
18.4.2013 11:31:35   
idana_85
I ja imam istu dijagnozu, pila sam Primolut-Nor koji je izazvao krvarenje. Nakon toga meca dosla sa 7 dana zakasnjenja iako je dr rekao da ce opet izostati. I onda meca svako 7-10 dana. Iscrpljena sam user posted image . Zadnji put kaze disfunkcija jajnika, endometrij tanak a 11 dan ciklusa. Hormonalni status nije dobar. Cini mi se prijevremena menopauza...dodje mi da poludim. Opet mi je dao Primolut-Nor da pijem 3 mjeseca, ja jos razmisljam....tesko ga podnosim...

_____________________________

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.


(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Cyclo progynova
26.5.2013 19:08:43   
Llea
Pomoc, zadnju tabletu cikloprginove popila prije 7 dana , jos uvijek nema menstruacije,,,trudna nisam user posted image
Zvala doktoricu kaze da se samo smirim ...Ima li ko iskustva

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Cyclo progynova
19.3.2014 18:47:33   
Mjeseceva Pratilja
Evo jos jedna clanica koja je na terapiji sa ciklom naredna 3 mjeseca..
Veceras uzimam prvu smedu tableticu..

_____________________________

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

(odgovor članu Llea)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Cyclo progynova
17.4.2014 12:04:59   
Amela C
I JA IMA PROBLEM SA HORMONIMA PIJEM TU TERAPIJU 21 DAN 24 DAN DOBIJEM I NORMALNO BUDE.... PROBLEM JE STO KOD MENE NEMA MECE BEZ TE TERAPIJE TRENUTNO SAM KOD DOKTORA GODINJAKA NA GAKU..... CULA SAM ZA RAZNE CAJEVE... IMALI IKO KKAV SVJET STA DALJE user posted image

(odgovor članu Mjeseceva Pratilja)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Cyclo-Progynova
17.4.2014 12:44:57   
Amela C
I JA IMA PROBLEM SA HORMONIMA PIJEM TU TERAPIJU 21 DAN 24 DAN DOBIJEM I NORMALNO BUDE.... PROBLEM JE STO KOD MENE NEMA MECE BEZ TE TERAPIJE TRENUTNO SAM KOD DOKTORA GODINJAKA NA GAKU..... CULA SAM ZA RAZNE CAJEVE... IMALI KO KAKAV SVJET STA DALJE... bojim se da necu nikad moc bit majka....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Cyclo-Progynova
18.6.2014 12:32:15   
kokouli
Da se i ja tuspasim na ovoj temi ,pocela sam piti Ciklo proginova lijek ovog mjeseca ,imam problema sa hormonima i izostajanjem menzesa nakon spontanog pobacaja ,pocela sam ju piti od 5.dana ciklusa .Odslicno je podnosim za razliku od mnogih lijekova koje sam koristila ,naravno nadam se ponovnoj trudnoci .Htjela sam da pitam da li je to znak ovulacije ako sam kod popijene zadnje biljele tablete na vesu primijetila jednu roze kapljicu krvi ,poslije nikad nisat vise .Trenutno sam na smeđim tableticama .

(odgovor članu Amela C)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Cyclo-Progynova
18.6.2014 12:33:28   
kokouli

IZVORNA PORUKA: Amela C

I JA IMA PROBLEM SA HORMONIMA PIJEM TU TERAPIJU 21 DAN 24 DAN DOBIJEM I NORMALNO BUDE.... PROBLEM JE STO KOD MENE NEMA MECE BEZ TE TERAPIJE TRENUTNO SAM KOD DOKTORA GODINJAKA NA GAKU..... CULA SAM ZA RAZNE CAJEVE... IMALI KO KAKAV SVJET STA DALJE... bojim se da necu nikad moc bit majka....

Kako to mislis popijes 21 pa 24 dan dobijes,da li pijes od prvog dana menzesa ,posto uputstvo kaze od 5 dana da se uzima .

(odgovor članu Amela C)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Cyclo-Progynova
21.7.2014 17:01:57   
Anoniman
Pozdrav svima....ja sam koristila 3 mj cicloprogynovu nakon tog dao mi dr klomifen i sljedeci mj sam ostala neplanski tj nenadajuci se trudna. inace nikako od 2000 god nemam menge samo ju dobijem kad pijem hormone. slika hormona samo ukazuje na manjak progesterona i lh al u malim kolicinama, i jos imam i ciste na jajnicima...ugl nemam nikako i konacno mi e drago da sam otkrila da jos vas ima sa slicnim problemom.....zao mi j sto nam se to dogadja al kod mene nije od stresa nemam pojma sta se dogodilo da bi ja prestala dobivati uopceuser posted image

(odgovor članu kokouli)
  Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Cyclo-Progynova
28.7.2014 10:40:19   
kokouli
Drago mi je da ima i ovakvih prica .Ja sam ispila 2 kutije i ovaj mjesec su mi dali Femaru kao stimulaciju ,pa da vidimo .user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Cyclo-Progynova
23.11.2014 13:25:24   
kokouli

IZVORNA PORUKA: kokouli

Drago mi je da ima i ovakvih prica .Ja sam ispila 2 kutije i ovaj mjesec su mi dali Femaru kao stimulaciju ,pa da vidimo .user posted image

E sad sam opet na Ciklo p.

(odgovor članu kokouli)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Cyclo-Progynova
28.11.2014 20:24:15   
kokouli

IZVORNA PORUKA: kokouli


IZVORNA PORUKA: kokouli

Drago mi je da ima i ovakvih prica .Ja sam ispila 2 kutije i ovaj mjesec su mi dali Femaru kao stimulaciju ,pa da vidimo .user posted image

E sad sam opet na Ciklo p.

Imala 7 tableta u kutiji bijelih ostalo od postupka ...popila i vazdan trazim lijeka nema u Sarajevu ...user posted image

(odgovor članu kokouli)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Cyclo-Progynova
29.11.2014 8:33:32   
henna ze

IZVORNA PORUKA: kokouli


IZVORNA PORUKA: kokouli


IZVORNA PORUKA: kokouli

Drago mi je da ima i ovakvih prica .Ja sam ispila 2 kutije i ovaj mjesec su mi dali Femaru kao stimulaciju ,pa da vidimo .user posted image

E sad sam opet na Ciklo p.

Imala 7 tableta u kutiji bijelih ostalo od postupka ...popila i vazdan trazim lijeka nema u Sarajevu ...user posted image

moja prijateljica je nabavila u Busovači.

_____________________________

Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.

(odgovor članu kokouli)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Cyclo-Progynova
29.11.2014 15:09:52   
kokouli
Naslasam ,sreca u zadnji cas ,odmah kupila 3 kutije da ne mislim vise ima nema.user posted image

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *