|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Displazija kukova
4.1.2009 19:30:58   
teta berta
Drage mame jeste li se ikada susreli sa displazijom kukova. Moja beba ima 5 mj i kad smo sa tri i pol mjeseca snimali kukove rekli su nam da ima displaziju desnog kuka, a da je lijevi kuk ok. Doktor nam je rekao da radimo vježbe i dođemo na kontrolu za mjesec dana. Još me napao što sam bebi stavila široko povijanje, kao to ne treba i što nisam došla ranije (napominjem da sam se doslovno posvađala sa dr. u domu zdravlja, jer me je napala kako se ne trebam mješati u njen posao i da se kukovi snimaju sa 4. i po mjeseca). A znala je da kod mene bio carski i zadak. Sad drage moje je li iko imao iskustva sa ovim, mogu li vježbe riješiti problem , a tako me strah kajšića. puno vam hvala unaprijed.
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Displazija kukova
4.1.2009 19:32:33   
teta berta
p.s. zbog praznika nismo išli na kontrolu za koji dan ćemo.

(odgovor članu teta berta)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Displazija kukova
4.1.2009 19:35:47   
žana o8
Moj savjet: potraži još jedno mišljenje. Ne vidim odakle si, ali ako si blizi Zenice, ovdje u Poliklinici Sunce radi dr. Šabić koji je stručnjak za kukove bebica , pa nije zgoreg da i on napravi UZ. Bez obzira šta bilo, na vrijEme je otkriveno i sve se može riješiti, danas bar postoje i kaišići i slične stvari.
A mi sve radimo široki povoj i mislim da nije od toga, pa si nemoj prebacivati krivnju, i odkud sad uz kukova sa 4,5 mjeseci? Mi smo radili odmah po rođenju ( sad to kod nas rade u porodilištu ) i neki dan kada je Žana imala 3 mjeseca.

_____________________________

nestašni smo strašno, uh, uh, bilo je po guzi

(odgovor članu teta berta)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Displazija kukova
4.1.2009 20:09:33   
Visnja RR
ne radimo (nismo radili) svi siroki povoj user posted image
draga teta berta nadam se da ce beba biti ok... obavezno javi sta je bilo na kontroli... pusa

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu žana o8)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Displazija kukova
4.1.2009 21:54:20   
teta berta
hvala vam, Žana mi smo iz mostara, kukove smo snimali na pedijatriji na kojoj radi jedan skroz grubi doktor. i tako su neljubazni, nitko ništa ne objasni. baš super što se kod vas kukovi snimaju odmah, ovdje to nije slučaj, nažalost. Ako ima netko iz Mo.nekoga da preporuči, mi smo čuli za dr.Marjanović ali neznamo jw li ona i za djecu. Svakodnevno, tj.nakon svakog presvlačenja uradimo po dvadesetak vježbi, prije se čulo kao neko škljocanje dok radimo, više ne. Zna li itko može li se to riješiti vježbicama, budući da se radi samo o desnom kuku, ja se tako plašim tih remenčića, ionako ima prenježnu kožu, još to da je žulja. Samo se molim Bogu da ne mora to nosit.

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Displazija kukova
4.1.2009 22:02:37   
žana o8
teta berta, ja sad malo googlala o displaziji kukova , i upravo je preporučljivo široko povijanje. Izađi na str. roda.hr ili trudnoća.net i forume pa pogledaj. Ma provjeri ti to sve još jednom, sve mi to nešto smrdi.

_____________________________

nestašni smo strašno, uh, uh, bilo je po guzi

(odgovor članu teta berta)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Displazija kukova
4.1.2009 22:08:56   
teta berta
Hoću, hvala ti na odgovoru. Ma ja nju široko povijam, ovi naši pedijatri nikako da se usaglase. Mislim da široko povijanje ne može nikako odmoći.

(odgovor članu žana o8)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Displazija kukova
4.1.2009 22:22:01   
aammina
teta berta,ja sam rodila na carski r.i djevojcica je cjelu trudnocu bila okrenuta na zadak kako vi to kazete,isto joj nije bio dobar lijevi kuk s ti da sam ja na prvo snimanje isla odmah poslije 30 dana.strogo povijanje sa 3 pelene,dusa me moja bpljela svo ljeto sam ja njojpovijala,napolju 30 stepeni a ona s ti pelenama.ja sam isla ovdje u sarajevo bivsa vojna bolnica,tu sam se i porodila,to me naj vise nervira jedni kazu ovako drugi onako.ja sam ti rekla svoje iskustvo,ja bih potrazila jos necije misljenje.sad su kukovi kod moje djevojcice ok.

(odgovor članu teta berta)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Displazija kukova
4.1.2009 22:31:44   
teta berta
hvala ti. još samo da te pitam jesi li radila vježbice i je li beba nosila kajšiče.

(odgovor članu aammina)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Displazija kukova
5.1.2009 9:00:08   
ElmaB
Draga moja, evo ti link na kojem imas u detalje objasnjeno sta je displazija kukova i sta treba raditi!

Veliki pozdrav!
http://74.125.77.132/search?q=cache:CCD-IHqyvmQJ:www.trudnoca.net/tekst.php%3Fid%
3D35%26podrubrika%3DDo%25201.ro%C4%91endana%26rubrika%
3DBeba%2520/%2520Nakon%2520trudno%C4%87e+displazija+kukova&hl=bs&ct=clnk&cd=6&gl=ba


_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu teta berta)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Displazija kukova
5.1.2009 9:27:39   
Anoniman
Drga moja čiroko povijanje radi dosta žena ovdje kod nas u BIH ali to ne postoji nigdje više,tj.nigdje u svijetu se ne radi široko povijanje. Moja zaova živi u Francuskoj i kad je rodila radila je široko i dr.je napao i rekao joj da je dovoljan pampers. Tako da je to još samo kod nas,a što se tiče kukova kod bebe potraži ti i drugo mišljenje,evo ti adresa i broj pedijatra za kojeg sam čula da je dobar a išla je i moja kolegica kod njega kad je radila UZ abdomena kod svoje bebe,pa otiđi konsultuj se sa njim.

Prof.Dr. Lutvo Hodžić
Jukićeva 2,Sarajevo
Tel: 033 267 782
Mob: 061 171 407

Nazovi i otiđi,što ranije to bolje.

(odgovor članu ElmaB)
  Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Displazija kukova
5.1.2009 15:56:57   
lamka
teta Berta da sam na tvom mjestu obavezno bih potražila jois jedno misljenje. Kod nas se desila slična situacija dr. je rekao da odmah moramo da nabavimo ne kaisice vec plastične gacice koje su za kao blazi oblik deformacije. I ja sva uplakana odem do Zenice kod dr. Kkolja koji je stari dr. i mislim da je vec davno trebao u penziju otici. On nam je rekao da je sa bebinim kukovima sve u redu. Onda smo ponovo otisli na kontrolu u Tuzlu i dr. nam je rekao ne gacice vec kaiseve. I da probamo 7 dana siroko povijanje pa da dodemo na kontrolu. Ako ne bude pomoglo onda cemo početi koroistiit kaisevwe. I kada smo otisli na kontolu ja nisam htjla da pokazm stari nalaz. Sestre me napale kako cu zaboraviti. Kada je dr. uradio nalaz kaze sve je u redu.
Ovo ti je samo jedan primjer a ima ih mali moilion o razlicitim misljenjima i dijagnozama nasih doktora.
Nadam se da ce i kod tvoje curice biti sve u redu kao kod moje Lamije a da neces proci sve sto sam ja i da se neces tolio brinuti vec da ce se sve rijesiti u najkracem roku.
Sretno


_____________________________

Lamija duša duše moje
21.08.2006

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Displazija kukova
5.1.2009 16:18:40   
medavi
Pa na kraju krajeva hB pa postoje i kajsici ...draga teta berta nije ni to najstrasnija stvar dosta djecice bude u kajsicima pa kasnije budu sasvim normalnih nozica ...curica rodice mm je nosila kajsice ona je rodjena na termin al s malom kilazom nesto oko 2100 pa je jos i izgubila kad je dosla kuci i tako nakon 3 mjeseca ustanove da maloj kukovi nisu uredu...nosila je kajsice neznam tacno koliko nije dugo...evo sad ima 5.5 godina i savim je ok sprema se za upis u skoluuser posted image
potrazi jos jednmo misljenje pa ako bude i za kajsica pa sta nek ti je ziva i zdrava proce i to...ima puno gorih stvari i bolesne djece....zelim vam sve najbolje i da malenoj bude sve ok!!!

< Poruku je uredio medavi -- 5.1.2009 16:23:04 >


_____________________________

MAMINI MOMCI
HARIS 18.04.2002
SAMED 04.07.2005

(odgovor članu lamka)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Displazija kukova
5.1.2009 19:15:18   
Anoniman
Draga moja da sam na tvom mjestu ja ne bih čekala ništa nego otišla kod drugog doktora,evo ovdje si dobila nekoliko imena doktora nego djete u ruke i put pod noge po drugo mišljenje. Nemoj da čekaš i da to odugovlačiš jer za sve ima lijeka ako se ode na vrijeme. 

(odgovor članu medavi)
  Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Displazija kukova
5.1.2009 20:46:38   
endy
Draga moja,
ja bi ti takodje predlozila da potrazis savjet drugog doktora jer i kod mene je bio slican slucaj. jedan mi doktor rekao odmah hitno u kaisice ,a drugi( Sabic-Zenica) ortopedske gacice koje imaju tregere i mogu se skidati , sluze da su nožice stalno u polozaju kao kod sirikog povijanja, nista strasno. Mada mislim da nije ni to bilo potrebno jer curica nije uopste imala nikakvih problema , a valjda kad kukovi nisu uredu to se vidi i na obicnom pregledu prilikom vjezbi- to mi je rekao drugi doktor . Ali posto i ove gacice nisu stetne nosili smo ih neko vrijeme. Moja djevojcica je prohodala sa 11 mjeseci , a sad ima 5 godina i nikad nije imala nikakvih problema. Nadam se da i kod vas nije nista strasno, Pozdrav

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Displazija kukova
5.1.2009 23:44:34   
teta berta
Hvala vam svima na odgovoru. Sljedeći tj. idemo kod ortopeda, nadam se da će sve biti ok. A do tada radimo vježbice kod svakog previjanja.

(odgovor članu endy)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Displazija kukova
5.1.2009 23:46:46   
teta berta
Hvala na linku i sam nešto gledala. Naručeni smo za 7 dana na snimanje pa ćemo vidjeti šta i kako.

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Displazija kukova
9.1.2009 1:05:07   
teta berta
Drage, evo mene opet. Nesto sam citala na internetu da su oni kaišići za kukove zastarjela metoda lječenja displazija i da se primjenjuje jos samo kod nas, a i to da mnogi daju te kaisice i onda kad su nepotrebni. takoder pise da su vjezbice najbolji nacin, a i siroko povijanje. A postoje i te abdukcijske gacice koje su manje "nezgodne" od tih kaisica, a i lakse je djetetu. Kazu da te gacice rjesavaju problem u 99% slučajeva. E pa sad ja se nadam da nece trebati nista, ali eto ako bi mi preporucili te remencice, ja bih trazila te gacice ili ih stavila na vlastitu odgovornost umjesto kaisica. Svakako cu se posavjetovati ako bude potrebe i s bebinim privatnim pedijatrom. Ima li tko iskustva sa ovim gacicama?

(odgovor članu teta berta)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Displazija kukova
9.1.2009 8:48:04   
žana o8
O moje kume djevojčica je nosila abdukcijske gaćice, ali ona je imala problem što nisu mogli naći odgovarajuću veličini, tačnije sve su bile velike, pa ih je morala prekrajati. Al ništa strašno, i bile su dobre.

_____________________________

nestašni smo strašno, uh, uh, bilo je po guzi

(odgovor članu teta berta)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Displazija kukova
9.1.2009 12:40:09   
teta berta
Drage moje... Jutros smo bili kod ortopeda, ja nisam imala mira pa otišla iako smo trebali sljedeći tjedan. Hvala Bogu, kukići su u redu, displazije više nema, preporuka su samo i dalje vježbice. Pitala sam za široko povijanje, kaže nema potrebe, el eto ja ću joj ipak na pampers staviti i jednu pelenu i trokutić. Hvala vam svima na podršci...

(odgovor članu žana o8)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Displazija kukova
9.1.2009 12:44:03   
žana o8
ma teta berta , pitanje jel to uopće bila displazija kukova , al eto sad si mirna. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

nestašni smo strašno, uh, uh, bilo je po guzi

(odgovor članu teta berta)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Displazija kukova
9.1.2009 12:45:33   
aammina
draga teta berta,drago mi je da je sve u redu.nemoj se sikirati,sve ce to doci na svoje.ja sam povijala sa svoju esmicu a ako je tebi sve u redu ti i nemoras.
bas mi je dragouser posted image user posted image user posted image zbog bebice.sad ce aBda zubici pripremite se.....user posted image

(odgovor članu teta berta)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Displazija kukova
9.1.2009 12:56:14   
teta berta
a vam još jednom, a zubici nosimo ogrlicu od ćilibara, valjda malo pomogne

(odgovor članu aammina)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Displazija kukova
9.1.2009 12:56:52   
teta berta
mislila sam napisati hvala

(odgovor članu teta berta)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Displazija kukova
9.1.2009 13:04:51   
Crvena
Draga teta berta, bas mi je drago da je sve ok. Uzivaj sa svojom bebicom.

_____________________________

Volite svoju djecu i kad su kriva, jer će ih život kažnjavati i kad nisu.

(odgovor članu teta berta)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *