|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Djeca sa urodjenom srcanom manom
25.8.2013 17:24:05   
MarkovaMama
Pozdrav, majka sam trogodisnjeg djecaka koji je rodjen sa kompleksnom srcanom manom ATRESIA ARTERIE PULMONARIS+ VSD. Osim srcane mane njegove plucne arterije se nisu razvijale sve do trece operacije i sad napokon mozemo reci da su malo porasle sto je zasad odlicna vijest i nadamo se da ce tako i nastaviti jer su mu pravile veliki problem. Vec smo prosli 3 operacije srca u Italiji, 6 kateterizacija i jos mnogo toga izmedju i napokon mozemo reci da se situacija popravlja. Imamo jos toliko toga da prodjemo, da se izborimo ali hrabro idemo napred.
Ako ima jos neka mama cije najmilije ima srcane probleme bilo bi lijepo da mozemo razmjeniti iskustva, savjete...
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Djeca sa urodjenom srcanom manom
31.8.2013 1:54:31   
Sabyoli
Markovamama, ja sam u 27. sedmici trudnoce i danas su mi na uz rekli da postoji sumnja da moja beeba ima srcanu manu. Da li su tebi ista govorili u trudnoci ili su to otkrili poslije poroda? Zanima me jos ako neko zna,mogu li dr uvidjeti te mane u ovom stadiju trudnoce?

(odgovor članu MarkovaMama)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Djeca sa urodjenom srcanom manom
31.8.2013 1:58:00   
Sabyoli
Da napomenem jos da mi od samog pocetka ove trudnoce pricaju o rizicima za Down ,radila sam amniocentezu i hB nalaz je uredan i taman kad sam odahnula dodjose mi nove zabrinjavajuce vijesti.

(odgovor članu Sabyoli)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Djeca sa urodjenom srcanom manom
4.9.2013 9:40:33   
MarkovaMama
Draga Sabyoli, nije me bilo puno na netu ovih dana pa tek sad vidim da si pisala... Meni su citavu trudnocu govorili da srce kuca kao sat... Tako da sam bila uvjerena da je sa bebom sve uredu. Nekoliko sati nakon rodjenja su ga prebacili u drugu bolnicu jer je imao sve simptome srcane mane( plavili prstici, stenjkao kad dise...) i tako je sve pocelo. Sto se tice tvog pitanja da li se moze vidjeti u 27. nedelji. Moze se vidjeti UZ pregledom ali koliko ja znam jako je tesko to vidjeti. Jesu li ti rekli o kojoj je srcanoj mani rijec ili samo da postoji mogucnost i to je to?
Zelim ti sve najbolje i samo glavu gore i javljaj nam kako si i ima li sta novo.

(odgovor članu Sabyoli)
Neposredna veza do poruke: 4
   [Obrisana poruka]
4.9.2013 10:11:37   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu MarkovaMama)
  Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Djeca sa urodjenom srcanom manom
5.9.2013 10:48:28   
MarkovaMama
Veliki pozdrav Iman83 user posted image kao prvo jako mi je drago zbog tvoje djevojcice jer se stanje popravlja, nista ljepse nego cuti tako dobre vijesti! A posebno mi je drago cuti da doktori nisu bili upravu sto se tice rasta, razvoja, ishrane itd. Sa nama nazalost to nije bio slucaj. Moj junak od prvog dana slabo jede, toliko sam dana provela placuci jer je znao za dan da pojede nekoliko kasikica pudinga i to je to. Sreca pa se to malo promjenilo nakon trece operacije pa sad jedemo koliko toliko bolje i cak smo i porasli ( nakon trece operacije, sa 23 mjeseca imao je 8kg 500gr a sad sa 2god i 10 mj imamo skoro 14kg user posted image user posted image user posted image ). Sto se tice ostalih simptoma Marko se dosta znoji posebno navece kad zaspi, umara se brzo, ubrzano dise, povremeno plavi oko usta,a sa hranom je uvijek problem samo sto je sad veci pa mu se koliko toliko moze dokazati na neki nacin a i nakon zadnje operacije je dosta bolje. Njegova srcana mana je daleko ozbiljnija i teza nego kod tvoje djevojcice tako da nas nazalost svi ti simptomi nisu zaobisli user posted image
Sto se tice VSD-a, njemu su sa 11mj radili drugu, korektivnu operaciju kada mu je izmedju ostalog zatvoren VSD. Medjutim, nakon trece operacije kardiohirurg mi je rekao da je jos dok smo bili kuci imao infekciju i da se zbog infekcije ponovo otvorio VSD tako da su ga ponovo zatvorili trecom operacijom.
E sad, sa nama je u bolnoci bila trudnica kojoj su cekali da udje, ne znam tacno koju ali znam sigurno da je bilo izmedju 20-te i 25-te nedelje trudnoce, da bi mogli da joj kazu da li je sa bebinim srcem sve uredu, jer je imala sincica od 2 ipo god koji je operisan kad i moj Marko. Opet napominjem da meni nisu vidjeli apsolutno nista iako je srcana mana jako kompleksna...
Nadam se i ne sumnjam da ce tvoja djevojcica ostati tako dobro i sve najbolje vam zelimo user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Djeca sa urodjenom srcanom manom
5.9.2013 10:51:49   
MarkovaMama
Mala ispravka, gore sam napisala sa 23 mj je imao 8kg 500gr ali sam pogresila sa 27 mjeseci je operisan i imao tu kilazu... jos jedan user posted image od nas dvoje

(odgovor članu MarkovaMama)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Djeca sa urodjenom srcanom manom
4.9.2019 10:49:42   
vickigibson
Nemam iskustva s onim što vas čeka, želim vam samo poželjeti sreću.
Bit će sve ok. Na Rebru su vrhunski stručnjaci, nemoj puno brinuti, ako ikako možeš. run 3
Moj bebač ima 8,5 mjeseci i otvoreni foramen ovale..........tek nam slijedi detaljan uzv na kojem će nam reći da li je samo to i kakva je daljnja procedura.

Šaljem vam puno

(odgovor članu MarkovaMama)
Neposredna veza do poruke: 8
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *