|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Djecije aktivnosti
12.1.2007 10:52:25   
Ivona RR
Koju aktivnost ste izabrali, ili ce te izabrati za svoje dijete?

Ja bi izabrala tenis, a vi....
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Djecije aktivnosti
12.1.2007 18:17:15   
Happy
Zavisi od pola djeteta i od njegovog/njenog karaktera, naravno. Za djevojčicu bih izabrala odbojku, a za dječaka...Hm... Možda karate ili košarku. Ali ipak je to na djetetu da sam odluči kojom aktivnošću se želi baviti user posted image

_____________________________

Gospodaru moj,
kad ja zaboravim Tebe,
nemoj Ti zaboraviti mene.


Naš dječak je došao 04.01.2010.

(odgovor članu Ivona RR)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Djecije aktivnosti
12.1.2007 23:47:10   
Happy
što se ne javljasuser posted image

(odgovor članu Ivona RR)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Djecije aktivnosti
10.3.2007 8:39:50   
profesorka
ako me budu htjeli slusati user posted image  plivanje za oba pola! ako vec idemo na sport... a druge... ples, sviranje (ali ne u muzicku da idu), pjevanje, folklor....

(odgovor članu Happy)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Djecije aktivnosti
10.3.2007 8:52:47   
Ivona RR
Da, plivanje je odlicno user posted image

Samo ne znam da li mi u drzavi imamo uopce takve klubove, gdje bi se moglo trenirati plivanje?

_____________________________

Rijeci su isto kao i gomila ljudi, nije nuzno znati za sve, odaberi za sebe samo one PRAVE...

(odgovor članu profesorka)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Djecije aktivnosti
10.3.2007 10:27:38   
Anoniman
Imacemo, polako, dok nam se bazen napravi! :) Ja nesto nisam razmisljala o djecijim aktivnostima! Neka djeca izaberu sta hoce, ni mene niko nije sputavao pa sam trenirala sta sam htjela, a htjela sam svasta nesto! user posted image  user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu Ivona RR)
  Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Djecije aktivnosti
11.3.2007 0:59:50   
Yuna
za curice plesanje
za dečke- to nek mužić da ideju.(kako sam što se muških nemaštovita...ah...ali oduvijek sam uživala biti žensko i sve mi je zanimljivije što je vezano za nas cure).

na vjeronauke obvezno svi u sve moguće bogomolje.user posted image

e da...na strane jezike također svi...engleski svi...druge jezike neka si biraju.

< Poruku je uredio Yuna -- 11.3.2007 1:00:31 >

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Djecije aktivnosti
12.3.2007 10:32:51   
Lejla K
Slažem se sa Yunom, uz dodatak da su meni predlagali svašta nešto, a ja sam odbijala ko luda (bila sam užasno povučena i bojala sam se svega novog). Zato neću insistirati ni na čemu, osim na obrazovanju.
Većina djevojčica školske dobi u mojoj okolini veoma revnosno trenira karate. Ni jedna nema interesovonje za balet, ritmičku gimnastiku, muzičku školu. Ne mogu reći da mi se sveđa ovaj trend ali ne bih zabranjivala ako do toga dođe.

(odgovor članu Yuna)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Djecije aktivnosti
31.10.2007 15:17:52   
travnicanka
mojauser posted image vec sad pokazuje interesovanje za ples pa cemo je vec iduce godine upisati u plesnu skolu.Sad ima 3,5god i ide u skolu jahanja,i tako je sretna to je pravo ispunjava.Meni se takodje svidja umjetnicko klizanje a imamo mogucnosti da to trenira pa vidjet cemo.Inace ja imam teoriju da djeci treba nametati sto vise obaveza i aktivnosti to mislim kad budu veci,kako nebi imali vremena za danasnje razne poroke.Mislim da u danasnje vrijeme je jako tesko izvesti djecu na pravi put!!!!

(odgovor članu Lejla K)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Djecije aktivnosti
31.10.2007 15:41:44   
Lejla K
Da je teško izvesti ih na pravi put, to se u potpunosti slažem. Opet, ne slažem se da im treba nametnuti previše "zabavnih" obaveza jer se lako izgubi granica, djeca se preoptereta, a stalno postoji pritisak da se bude u svemu najbolji. I još obavezni školski program koji je katastrofalan. Do duše nekoj djeci to zaista odgovara. Mislim da je najvažnije, a priznajem da je u današnjem vaktu to nekako i najteže, što više kvalitetnog vremena provest sa svojom djecom, dok su još u uzrastu kad žele provoditi vrijeme sa roditeljima. Najlakše se uče primjerom.

(odgovor članu travnicanka)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Djecije aktivnosti
31.10.2007 21:52:30   
SMIRI
Moj ima 2 godine i jos je rano da ga upisem bilo gdje...ali sam vec pocela razmisljati!
Posto je vec sad krupan i visok, svidja mi se od sporta KOSARKA! Ali vidjecemo sta se on odluci...

NAJBITNIJE JE da to djete voli raditi! Jer ako VOLI onda ce i biti dobar u tome...

_____________________________

SMIJEM SE i kad mi se place ;-)

(odgovor članu Lejla K)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Djecije aktivnosti
28.11.2007 11:08:18   
Suncica*
Ovde decu primaju u baletsku skolu od trece godine. Posto sam ja bivsa balerina znam da ce dobro doci i mojoj devojcici takva aktivnost tim pre sto balet usadjuje lepe manire kod devojcica.
Ucenje stranih jezika takodje, jer ovde deca krenu pre na engleski jezik nego nauce citati i pisati.
Nisam ambiciozna mama, samo zelim sve najbolje za svoje dete, da nauci da se zivot sastoji od obaveza, a i bolje to, nego da po ceo dan sedi pred TV-om i kompjuterom.

(odgovor članu SMIRI)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Djecije aktivnosti
28.11.2007 12:18:52   
Monia
Draga Suncice,nemoj me pogresno shvatiti ali mislim da balet od trece godine nije bas najbolji.U tim godinama djete nema koordinaciju pokreta i statika koja je potrebna u baletu nije moguca u tom periodu.Mozda bi bilo bolje da pokusas sa gimnastikom.Tu se djeca fino razgibavaju,razvijaju skacu i trose,sto im je jako potrebno.tek od desete godine djede se moze usmjeravati u nesto drugo,a ima savrsen uvod sa razgibanim zglobovima.Djeci treba igra i skakanje a ne odmah disciplina i ustrojstvo.Za te stvari ima vremena.

(odgovor članu Suncica*)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Djecije aktivnosti
28.11.2007 12:23:43   
Suncica*
Ja sam isla na balet od cetvrte godine i evo me kako treba.. Usput sam naucila da sviram klavir, imam prelepe noge(barem tako kazu), lepe manire i sve u svemu super sam ispala.

(odgovor članu Monia)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Djecije aktivnosti
28.11.2007 12:33:55   
makana
ja sam odlučila, i nadam se da neće biti predomišljanja, šta god primiejtim kod almedine, interes za nešto, pa makar to bile i borilačke vještine user posted image , odmah nalazim tu sekciju i tuspasim je
mislim da je veoma dobro za dijete da ima mogućnost da ga neko ko je specijalist za to usmjeri i nauči,
bila to gimnastika, balet, folklor, pjevanje, karate...
ja imam lijepo sjećanje na svoje učešće u školskom horu i žao mi je što nisam bila aktivnija u sekcijama kao što su literarna ili bilo koja drugauser posted image

_____________________________

strpljen - spasen

(odgovor članu Suncica*)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Djecije aktivnosti
28.11.2007 12:43:33   
Monia
Zao mi je ako si nesto krivo protumacila.Drago mi je sto si uspjela uz pomoc baleta da izgradis od sebe zenu lijepih nogu,gracioznost i lijepe manire.Koliko ja znam,sa lijepim nogama se rodis a manire ucis u kuci.Sve druge stvari treba da budu igra i razonoda,pogotovo kod male djece koja neznaju sta zele.Ja sam vise za zdravo odrastanje a ne nametnute obaveze i teret za koje ce imati vremena.No,gledista roditelja su razlicite i svako od nas zna sta je najbolje za njegovo djete.

(odgovor članu Suncica*)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Djecije aktivnosti
28.11.2007 13:09:27   
Suncica*
Draga Monia, ja znam da nosim najlepse uspomene bas iz tih dana divnog druzenja i igranja. Sem toga tako mala deca i ne igraju pravi balet, tu su vise druzenja radi. Tek posle stvari postaju ozbiljnije i lako prihvacene. Moja Lorena je jako prilagodljivo dete(kazu na mamu), pa tako verovatno nece biti problema.
Sto se tice lepih nogu vezbe oblikuju misice i stvara se lepota, a sto se tice manira upravu si kada kazes da se nose iz kuce, ali ipak drzanje, gracioznost nece moci da nauci sedeci ispred TV-a..
Nadam se da smo se sada napokon razumele.
I nemoj da mislis da ja lecim svoje komplekse preko svoga deteta, ja samo zelim da dozivi isto iskustvo kao i njena mama kada je bila u tom dobu.
A to je nesto jako lepo i nazalost neponovljivo, jer proslo je skoro 20 godina, a ja jos uvek odrzavam prijateljstvo sa drugaricama iz baletske skole..
Pozdravljam te..

(odgovor članu Monia)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Djecije aktivnosti
28.11.2007 13:37:42   
Monia
Nadam se da ce tvoja djevojcica izrasti u predivnu zenu,i biti kao ti.Nemam nista protiv baleta,na protiv ,igrala sam ga punih 15 godina,i zbog povrede prekinula profesionalno da se bavim baletom.Zato,nema potrebe da o tome govoris.To sve ne znaci da ce i nase djevojcice biti sretne i zadovoljne baveci se nametnutim hobijem,,,razumijes?Mozda se prije nade u atletici...ili ko zna gdje vec? Mislim da im trebamo samo malo dati slobode...nista vise.Puno puno pozdrava....

(odgovor članu Suncica*)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Djecije aktivnosti
13.12.2007 13:20:33   
Blue rose RR
 
Vjerujem da djecu dok su mala treba usmjeravati i davati im mnogo podrške.
Mada smatram da nije baš dobro djecu previše opterećivati sa mnogo sekcija i treninga, jer jednostavno, će im proći život iz škole, u sekciju, na trening, dođu navečer kući mrzovoljni, umorni, razdražljivi, ipak to djecu umara, pa zamislite sebe.

Mislim da svaki roditelj u najranijim danima njihovog intelektualnog razoja, može da primijeti prema čemu njegovo dijete ima afiniteta, i bitno ga je na vrijem uočiti.
Ili sa druge strane omogućiti mu one sportove koje su dostupni u svakom trenutku, i koji mu pomažu u njegovom razvoju, nisu previše opasni, a u isto vrijeme okupljaju drugu djecu s kojima možete pustiti svoje dijete npr. da odu na izlet, odnosno sa kojim neće postati nasilno i bezobrazno...

Valjda ste me skontale..

(odgovor članu makana)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Djecije aktivnosti
13.12.2007 13:31:57   
laracroft
Ja sam sigurna da ce se moj sin baviti nekim sportom,jer njegov temperament ukazuje na to.Tata mu je profesionalni teniser,a i ja sam se bavila plivanjem i cijelo djetinjstvo sam isla na razne sekcije,od plesa,gimnastike,pa do novinarske,muzicke...Sve sam obisla tako da sam imala jako ispunjeno djetinjstvo.Smatram da se dijete ne treba forsirati,te da roditelji ne smiju dozvoliti sebi da lijece svoje komplekse i propuste preko svoje djece.Moj muz je bio trener tenisa tako da sam svojim ocima gledala kako pojedinci upropastavaju svoju djecu gurajuci ih preko svake mjere...

_____________________________

Adian 01.02.2007

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Djecije aktivnosti
13.12.2007 14:18:26   
makana
hehehheh
čitam ove vaše postove i ...
moja almedina najviše voli da se igra sa kablovima, utičnice svih vrsta, razvlači pletiva po cijeloj kući, omiljena igračka je punjač za mobitel
uh uh
jel to znači da bi mogla biti električar? user posted image

_____________________________

strpljen - spasen

(odgovor članu laracroft)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Djecije aktivnosti
13.12.2007 14:19:16   
Suncica*
Ja cu da je uputim na nesto dok je mala, kada poraste neka sebi bira..Niti cu da teram, niti da forsiram. Uostalom ni meni niko nije govorio sta da radim, nego sam birala sama sebi sta zelim da radim. Posle baleta sam se okrenula modernom plesu, postala profi plesacica, uzivala u tome..Nisu mi branili ni mama ni tata, nego sasvim neko deseti zbog koga sam srusila svoje snove..

(odgovor članu laracroft)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Djecije aktivnosti
14.12.2007 15:35:45   
Bosanka
IZVORNA PORUKA: Ivona RR

Koju aktivnost ste izabrali, ili ce te izabrati za svoje dijete?

Ja bi izabrala tenis, a vi....
Smatram da nismo mi te koje biraju aktivnosti za svoju djecu,vec oni sami trebaju da se nadju u nekoj.Niposto se ne smije dijete sam upucivati ili ne daj boze tjerati npr.hajde ti sad igraj tenis,a Jako je bitno STA DIJETE MISLI I OSJECA .Samo mu treba stvoriti sliku pocetnu o tome.

(odgovor članu Ivona RR)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Djecije aktivnosti
15.12.2007 17:54:25   
laracroft
IZVORNA PORUKA: Bosanka

IZVORNA PORUKA: Ivona RR

Koju aktivnost ste izabrali, ili ce te izabrati za svoje dijete?

Ja bi izabrala tenis, a vi....
Smatram da nismo mi te koje biraju aktivnosti za svoju djecu,vec oni sami trebaju da se nadju u nekoj.Niposto se ne smije dijete sam upucivati ili ne daj boze tjerati npr.hajde ti sad igraj tenis,a Jako je bitno STA DIJETE MISLI I OSJECA .Samo mu treba stvoriti sliku pocetnu o tome.

Smatram da mi trebamo dijete uputiti,ali ne i forsirati.Uputiti na nesto je pozitivno,bar ja na to tako gledam.

_____________________________

Adian 01.02.2007

(odgovor članu Bosanka)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Djecije aktivnosti
15.12.2007 23:41:36   
Suncica*
Nasa mala deca treba da steknu osecaj odgovornosti i mi smo te koje ce da ih upute u nesto sto smatramo da je dobro za njih. Ja ne zelim da forsiram svoje dete ni u cemu, samo zelim da od nje postane dobar covek koji zna da ceni prilike koje joj se pruzaju u zivotu.
Naravno da deca ne znaju sta je dobro za njih. Zato sam ja mama koja ce svome detetu da pokaze lepe stvari, a na njoj je da odluci da li ce nesto da usvoji ili ne. Ako ocenim da moja devojcica ima afiniteta za nesto, to cu da podrzavam, ali ne po svaku cenu. Ukoliko se to njoj dopadne neka izvoli dalje, ukoliko ne, ima stotine drugih stvari koje mogu da privuku interesovanje.
Ja sam za balet, pre svega zato sto primetim da je jako gipka i imace jako lepe nogice(na mamuuser posted image ). Ali ne zelim da se bavi time, zato sto ja to zelim. Ja sam jako volela baletnu skolu, ali morala sam da je napustim zbog nekih deformacija koje su pocele da se javljaju. Ali zato imam jako lepo vaspitanje koje sam ponela od kuce, kao i drzanje koje sam naucila jos kao mala.
Strani jezici su pod obavezno, svidjalo se to njoj ili ne. Muzicka skola, ako bude muzikalna. Grubi sportovi ne dolaze u obzir.

(odgovor članu laracroft)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *