|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Djeciji horoskop
28.11.2010 14:24:16   
R&T@
Svakim danom sam sve uvjerenija da su moja djeca toliko razlicita zbog datuma rodjenja...

Ja imam djevicu i ovna, i sve dolje napisano opisuje njihove naravi...
Posebno sam fascinirana kako opisuju dijete "ovna"...

Djevica
user posted image


Djeca Djevice vrlo rano razviju osjecaj za razlike. One su ostroumni promatraci, bistri i osjetljivi na fine nijanse, zele razumjeti kako stvari "rade". Njihov takmicarski duh mogu potaknuti samo najvisi standardi. Vaa mala Djevica moze vas izluditi "kljucanjem", ali vazno je da razumijete prednosti ovog djeteta; osjetljivi su na kritiku i svidja im se ideja pravednosti. Kao roditelj, trebate mu ili njoj pokusati pruzati sliku neusiljenosti, spokojnosti, prihvacanja i oprastanja. Djevice trebaju osjecati djelotvornost rutine i odusevljeno ce pomagati mami i tati u poslovima oko kuce. Sve sto cinite, mora biti dosljedno i ispravno, ovom djetetu ne mozete skrivati. Djeca Djevice trebaju zdravo prebivaliste, narocito obratite paznju na hranu i san, osjetljive su na bilo kakve "neravnoteze", jer se to odmah odrazava na njihovo fizicko zdravlje. Neusmjeravanje mentalnih aktivnosti moze se pretvoriti u brige i oprez.

Ova djeca su oprezna, analiticna, prilagodljiva, promisljena i metodicna. Nece se bez razmisljanja upustati u avanture.
Dijete rodjeno u znaku djevice treba redovit ritam obroka i spavanja kojeg se moze pridrzavati. Inace bi se moglo razboljeti ili postati nervozno. Djeca djevice trebaju stabilnost.

Promatraju svijet onakvim kakav jest i prilagodjavaju se okolnostima. Vide i najmanje sitnice. Ovoj djeci ne mozete lagati, jer vrlo dobro zapazaju. Vec u ranim godinama znaju donijeti pametne odluke. Obicno su vrlo spretni u ophodjenju sa stvarima.

Ovan

user posted image
Dijete ovan rodjeno je u razdoblju od 21. marta do 20. aprila

Omiljena fraza: "Prvo ja"
Dobre strane: Hrabrost, energija, avantura, ljubav
Lose strane: Zahtjevnost, losa narav, nestrplivost

Uvijek cete znati kada je beba ovan u blizini - nemoguce ga je ignorirati. Ako to ipak napravite, mir u kuci brzo ce nestati potresen placem u znak protesta, bas kao i vasi zivci.

Dijete rodjeno u znaku ovna uvijek treba okupirati necime, pa cete tako imati puno manje vremena za sebe.

Dijete ovan definitivno je "sef", zahtjeva stalnu paznju, ali to uvijek vraca s puno ljubavi koju manifestira zagrljajima i mazenjem. Takodjer, ovo je znak da dijete u znaku ovna u najranijem djetinjstvu zahtjeva najvise discipline.

Kako dijete ovan ima neiscrpan izvor energije i vrlo odlucan karakter - trebat cete postaviti neka osnovna "stroga" pravila od samog pocetka. Mali avanturist je od samog pocetka sklon nevoljama i istrazivanju, pa cete ga stalno morati drzati na oku kako sam sebi ne bi naskodio.

Zabavne i aktivne igre donijet ce mu vriskove srece ili pak tuzne suze - to se nikad ne zna. Od samog rodjenja, ovaj malisan ce vas drzati na oprezu - garancija za jedan aktivan i nikako dosadan zivot.

Drugi izvor:

Ovan je puno izjava i neovisno, u potrazi za novim iskustvima i saznanjima. Od samog pocetka ovo dijete izrazava svoje potrebe jasno i glasno. Energicnom malom Ovnu odredjena je atletska gradja. Ona ili on biti ce otvoren, takmicarskog duha i uzbudjen svijetom oko sebe. Otkrit cete da je vase dijete oprezno i nestrpljivo da otkrije slijedeci korak u napretku..

Nemojte se iznenaditi, ako vidite da se vas malisan zuri prohodati, jedva cekajuci da izadje u veliki svijet! Mozete mu biti od pomoci osiguravajuci mu sigurnu, zasticenu okolinu, gdje njegova energija moze biti usmjerena konstruktivno.

Pomozite svome djetetu da realizira svoj potencijal ohrabrujuci njegov ili njezin osjecaj za odgovornost koji vodi prema samostalnosti. Ucite ga vaznosti da zavrsi sve zapoceto i ohrabrujte ga u odnosima sa drugim ljudima.

Kakva su vasa iskustva sa horoskopskim znakom u kojem je vase dijete?

_____________________________

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Djeciji horoskop
28.11.2010 15:45:37   
Anoniman
citala sam deciji horoskop   i ima tu istine  imam tajra i ja jednog "ovna"    isve je istina   moramo s njim uvek  kompromise naci  pored imam blizance  i vagu    moras procitati i  ono sta    vas dan rodjenja kaze o vama  ako hoces poslacu ti link

(odgovor članu R&T@)
  Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Djeciji horoskop
28.11.2010 15:57:11   
Medi_87
Hajd nam stavi svima link da vidimo i to čudouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Djeciji horoskop
28.11.2010 16:22:41   
anitaMO
stavi za sve da pročitam

_____________________________

LAURA 5.1.2008.

(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Djeciji horoskop
28.11.2010 18:51:27   
R&T@
Sta li pise na tom linku za ove datume u mom potpisu?????

Evo za tvoju Lauruuser posted image

Jarac
22.12. - 20.01.
user posted image
Pogledate li u oci djeteta Jarca vidjet cete dusu starca. Duboki osjecaj odgovornosti dominira nad kakrakteristikama Jarca. U stvari, tako se zuri da odraste i preuzme kontrolu, da se to uplece u normalno "stanje" djetinjstva.

Organiziranje dnevne rutine, pomoci ce ovom djetetu da se osjeca sigurnije. Iako se ovo djete voli predstavljati kao korisno i kompetentno, ne trazite od njega da bude jako. Naucite vaseg malog Jarca vrijednosti dodira i bogatstvu osjecaja. Kako vrijeme prolazi, dajte mu prilike da se okusa u stvaranju.

Jarac voli osjetiti da je nagradjen za svoj dobro obavljen posao i toliko je svrsishodan da mu se i djecje igre ponekad cine neozbiljne i beznacajne. Ohrabrite kod njega ili nje osjecaj za ravnotezu u zivotu, spokojnost, smijeh i riskiranje. Kao roditelj Jarca, naucite ga samodisciplini u organiziranju vremena. Ohrabrite ga u postavljanju razumnih ciljeva, naglasite mu ili njoj da nije uvijek vazan cilj, nego i ono sto se putem nauci.

Drugi izvor:

Dijete jarac voli hijerarhiju i strukturu dok god za to postoji razumno opravdanje. Struktura mu daje osjecaj sigurnosti buduci da su mu potrebna pravila po kojima se moze orijentirati.

Obicno su ta djeca vrlo ambiciozna i zele se probiti vlastitim radom. Ucitelji koji su kompetentni i autoritativni mogu kod te djece izazvati paznju i postovanje. Zele i sami biti na vrhu i ostaviti svoj pecat u drustvu. Mali jarci su cesto ozbiljni, suzdrzani i ustrajni. Cesto nisu tako zaigrani kao djeca njihove dobi. Trebaju im zadaci koji ce kod njih razviti njihov osjecaj za odgovornost i u kojima ce se moci dokazati.

Razmazite svog malog jarca s vremena na vrijeme. Pokazite mu malim slasticama da u zivotu postoji i zadovoljstvo.

Ima li istine?
Pitat cu i ja moju mamuuser posted image



_____________________________

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu anitaMO)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Djeciji horoskop
28.11.2010 19:03:46   
samedi
tajra de stavi i za znak Bik

_____________________________

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Djeciji horoskop
28.11.2010 19:11:15   
Visnja RR
Dijete ovan = dijete Asja user posted image ... ko da su mi djete opisivali...
pa kad se Ovan pomješa sa podznakom Bik...to znači mama i tata du donji u cijeloj priči... user posted image

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Djeciji horoskop
28.11.2010 19:19:39   
Anoniman
Tajra nadam se da mi neces  zameriti sto ulecem ko padobranac ( kako to upisase u anketi)user posted image


Ponedeljak je dan Meseca, a njegove osnovne karakteristike su: osecajnost, neznost, plasljivost, materinski instinkt, razvijena duhovnost. Osobe rodjene ovog dana zele miran i skroman zivot, ali obicno ih prate velike "prepreke" koje ih sputavaju da ostvare tu sigurnost. Ove osobe su oprezne, nesigurne u akcijama, sklone sticanju imovine, ocuvanju porodice i bavljenju privatnim poslovima. Cesto ih prati veliki uspeh u umetnickim, socijalnim, humanitarnim zanimanjima. Imaju razvijenu mastu, te usled problema beze u snove, romantiku i mistiku. Pozrtvovani su za svoju porodicu, dom i decu, iskreno se predaju u ljubavi i veoma su odani. Najsrecniji su kada su okruzeni svojom porodicom i prijateljima. Vole plavu boju, a preporucuje im se da nose zelenu i belu boju, ili da ih okruzuju srebrne nijanse, jer te boje jacaju volju, upornost i optimizam.

Utorak - dan Marsa. Njegove osnovne karakteristike su: dinamicnost, borbenost, snaga, silovitost, hrabrost i odlucnost. Osobe rodjene ovog dana deluju veoma aktivno, poseduju otvorenu i prkosnu narav, pomalo su egzibicionisti. Cesto rade "mehanicki", jer im je vazniji kvantitet i ukupni bilans u poslovima kojima se bave. Kroz zivot prolaze kao veliki entuzijasti, veruju u licne mogucnosti, a narocito u "zakon jaceg", u pobedu, cesto im nedostaju stil i suptilnost. Njihov zivot nije jednostavan, ali vise trpe oni koji su uz njih, npr. njihova porodica. Lako ulaze u rizik i avanturu. Vole crvenu boju, a preporucuje im se da nose narandzaste i smedje nijanse jer te boje smiruju impulse i nagone.

Sreda je dan Merkura, koji daje karateristike: sposobni trgovci, vesti u pisanju i prici - govoru. Osobe rodjene ovog dana bi zelele da im zivot izgleda poput avanturistickog romana koji obiluje interesantnim i nepredvidivim dogadjajima. Ne podnose inerciju, nemaju dovoljno strpljenja, veoma su kritizerski raspolozeni. Zivot im protice u neprekidnom pokretu ili nemiru. Povremeno zanemaruju interpersonalne i porodicne odnose, ali poseduju skoro "genijalni um" ili vispren duh. O njihovim osnovnim potrebama najcesce brinu drugi, dok se oni dokazuju u spoljasnjem svetu, u drustvu i pred publikom. Vole sve sto je "novo", uzbudljivo i atraktivno, privlaci ih buducnost, najcesce biraju zutu boju, a preporucuje im se da sto cesce nose plave nijanse jer one deluju smirujuce na zivce.

Cetvrtak - dan Jupitera. Njegove osnovne karakteristike: mislilac, veseljak, optimista, filozof dobrog raspolozenja. Osobe rodjene ovog dana sve velike probleme u zivotu resavaju filozofski, razmisljanjem. Oni sublimiraju realnost i ne vole tugu ili depresivno raspolozenje, tj. svemu daju neku veselu i duhovitu notu. Zivotu prilaze veoma odlucno, ponasaju se aktivno, borbeno ali i velikodusno, ulivaju poverenje i sigurnost, pravdoljubivi su i casni. Skloni su preterivanju i avanturizmu, uzivaju u razlicitim zabavama. Deluju pozitivno i poucno na svoju okolinu, cesto osvajaju velike simpatije i postaju veoma popularni ili omiljeni u drustvu. Vole crvenu boju i jarke tonove, a preporucuju im se plave nijanse kako bi umirili agresivnost i ekstravaganciju, smanjili ekstravertiranost i pojacali humanost.

Petak - dan Venere daje osnovne karakteristike: smisao za estetiku, prefinjeni ukus, naglaseni stil, veselost i dobro raspolozenje. Osobe rodjene ovog dana uvek nastoje da izgledaju lepo, dopadljivo, atraktivno, privlacno i izazovno, ukrasavaju se i narocito im je stalo da ocuvaju dobro raspolozenje. Poseduju veliki sarm i istancane kriterijume. Vole putovanja, razlicite zabave i odmor. Osnovna lekcija koju treba da nauce o zivotu je da se do vaznih ciljeva dolazi postupno, strpljivo i sa ulaganjem velike energije. Obicno mnogo toga planiraju, ali vrlo brzo odustaju, narocito kada shvate da su okolnosti "teske" ili onda kada im se nesto ne svidja, nije po njihovom ukusu i meri. Vole pastelne tonove, nakit, ukrase i sjaj, a preporucuju im se zelene nijanse jer pomazu jacanju psihicke ravnoteze i pojacavaju snagu volje.

Subota je dan Saturna, a njegove osnovne karakteristike su: racionalnost, prakticnost, materijalnost, radoholicnost, upornost, smirenost. Osobe koje su rodjene ovog dana deluju veoma ozbiljno, odlucno i ulivaju veliko poverenje. Poseduju kontemplativnu narav, sklone su analiziranju i procenjivanju "tudjih vrednosti", umeju da budu vrlo precizne i metodicne, cak i u najmanjim detaljima. Vole tisinu, izolaciju i uredan, tj. "strogo kontrolisan" - smiren nacin zivota. Insistiraju na tome da u zivotu sve bude jasno, definisano, odredjeno, organizovano, struktuirano, hijerarhijski postavljeno. Ne podnose lukavstvo, neozbiljnost i neodgovornost, nikako ne mogu da se pomire sa ljudskim manama. Vole crnu i belu boju (odslikavaju njihove unutrasnje kontraste), a preporucuje im se da nose zute nijanse jer deluju pozitivno na raspolozenje, pojacavaju veselje i spremnost na akciju.

Nedelja je dan Sunca, a ono daje sledece osnovne karakteristike: dinamicnost, cast, sujetu, egocentricnost, vitalnost, snagu, moc kao i zelju za upravljanjem. Osobe koje su rodjene ovog dana poseduju ogroman entuzijazam, izrazenu potrebu za dominacijom i skrecu veliku paznju na sebe ili na svoja dela. U zivotu su poznati kao veliki borci za cast, polozaj i titulu. Lako ulaze u rivalske odnose i vole da se dokazuju pred drugima. Izuzetno im prijaju veliki komplimenti, reci divljenja, pohvale, nagrade i priznanja. Umeju da budu velikodusni i pozrtvovani, insistiraju na fer-pleju i odlikuje ih veliki altruizam. Obicno zive i rade van standardnih normi, odupiru se autoritetima, jer sami postavljaju razlicita "pravila" i progovaraju autoritativnim tonom. Krasi ih dostojanstvo i rafinirani ukus. Vole jarke boje, zutu i oranz, a preporucuje im se bela boja i mirnije, zagasite nijanse, kako bi bolje kontrolisali svoje unutrasnje impulse, a narocito zbog uspostavljanja ravnoteze izmedju velikog entuzijazma i "oslabljene" volje ili razuma.


(odgovor članu Visnja RR)
  Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Djeciji horoskop
28.11.2010 19:24:46   
R&T@
Dijete Ovan rodjeno u nedjelju...
Uh, sad znam zasto mi je tesko...
A mm i ja smo donji od trenutka kad je nas Ovan proplakaouser posted image user posted image user posted image

Sreca pa imam i Djevicu...

_____________________________

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Djeciji horoskop
28.11.2010 19:27:36   
Anoniman
A đe ribauser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu R&T@)
  Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Djeciji horoskop
28.11.2010 19:35:02   
Adana
A rak? user posted image  Bar mislim da je Asja rak. user posted image

_____________________________

Naša ljubav Asja je došla 17.07.2008.g :-)

The best thing to spend on your children is TIME...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Djeciji horoskop
28.11.2010 19:36:32   
Anoniman
a moj ovan u utorak kuku leleuser posted image

(odgovor članu Adana)
  Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Djeciji horoskop
28.11.2010 19:38:05   
R&T@
Bik
Dijete bik rodjeno je u razdoblju od 21. aprila do 21. maja
user posted image

Omiljena fraza: "To je moje"!
Dobre strane: Strpljivost, izdrzljivost, odlucnost, privrzenost
Lose strane: Tvrdoglavost, nefleksibilnost, posesivnost

Nema svrhe pokušavati natjerati vase dijete Bika da napravi nesto sto ne zeli. Dijete ce samo glasno stupati nogama na mjestu ili prekriziti ruke kako bi vam dalo do znanja da ono to jednostavno ne zeli i nece napraviti.
Pokusaj da dijete Bika nahranite bilo cime osim njegovom omiljenom hranom nece uroditi plodom. Dijete ce jednostavno cvrsto zatvoriti usta kako bi vam jasno pokazalo njegovu namjeru. Najbolji lijek za takvu neposlusnost je poljubac pun ljubavi i njezni zagrljaj.

U nadolazecim godinama, te snazne glasnice mozete staviti u puno vazniju upotrebu - pjevanje. Naime, mnoga djeca rodjena u znaku Bika imaju predivne i melodicne glasove.

Vase dijete Bik obozava otvorene javne iskaze topline i ljubavi - to mu pomaze da se osjeca sigurnim i okruzenim ljubavlju.

Vec od ranog djetinjstva, djeca Bikovi mogu se pokazati kao posesivni i tvrdoglavi. Njezno i strpljivo, lagano ih uvedite u svijet dijeljenja i kompromisa. Vase dijete je odlucno, ali spremno uciti na vlastitim greskama.

Bikovi su rodjeni umjetnici pa bi bila dobra ideja da im kupite sarene bojice i olovke kako bi im omogucili da izraze svoju mastovitost i talent.

Drugi izvor:

Vasa beba Bik brzo ce naciti to dobiva prenemaganjem i kako mu odgovara komfor. Hrana i njezan dodir igraju vaznu ulogu u osnovnim potrebama ovog znaka: osjecaj stalne sigurnosti u njegovom svijetu. Vedra i mirna okolina sa ponavljajucom rutinom, koja se ne smije cesto mijenjati, pomoci ce da vase dijete uziva u svakom danu. Zivot tece polaganim tokom, sve dok se on ili ona ne osjete silom gurnutim u nesto sto nisu trazili ili se vezu za nesto sto vi ne odobravate; tvrdoglav i odlucan, vas mali Bik ustrajat ce u svom naumu duze nego si mozete zamisliti. Da bi mu pomogli razvijajuci kod njega crtu pozitivne licnosti i prirodjen potencijal, dopustite mu ili njoj da istrazuje i razvija se tempom koji sam odabere. Vase dijete je prakticno i produktivno; pruzite mu puno prilika da razvije samopouzdanje i budite sigurni da ce uroditi plodom. Pomozite mu da shvati ulogu koju novac igra u materijalnom svijetu. Dopustanje da se veze za stvari moze biti nezgodno; necete moci baciti nista od stare odjece, cipela ili igracaka, bez da probudite kod nje ili njega osjecaj nesigurnosti ili pak da ste upali silom u njegov svijet. Osnovna preokupacija vaseg Bikica je neprolaznost ljubavi; to je najbolji dar koji mozete dati svojem djetetu.


_____________________________

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Djeciji horoskop
28.11.2010 19:43:59   
R&T@
Rak
user posted image

Dijete rak rođeno je u razdoblju od 22. juna do 23. jula

Omiljena fraza: "Voli me, grli me, ljubi me"
Dobre strane: Osjećajnost, ljubaznost, simpatija
Loše strane: Ćudljivost, emocionalnost, hipersenzitivnost

Igranje s vašim djetetom u znaku raka bit će zabavno, ali očekujte česte promjene raspoloženja - bit će česte koliko i promjene pelena.
Djeca rakovi češće su emocionalnija i osjetljivija od svojih vršnjaka ostalih horoskopskih znakova. Zbog toga obožavaju kada ih se mazi te stalno osjećaju potrebu za zaštitom i osjećajem sigurnosti. Često ćete ih naći kako se maze i plaze po roditeljskim rukama.

Ljubav i toplina doma im pogoduju kao biljkama kiša. Ne trpe nikakve promjene - pogotovo kod kuće. Njima osjećaj sigurnosti daje dom - poznati okoliš i poznate rutine.

Dijete rak je kao privrženo, ali budite na oprezu: ova pojačana emocionalnost pogoduje tome da ih se vrlo lako može povrijediti. Njihova ćudljivost najbolje će se manifestirati u vrlo brzom prelasku iz smijeha u plač.

Nema potrebe za bilo kakvom naglašenom strogoćom kada je dijete zločesto - samo pokažite da ste povrijeđeni i već ćete postići što ste željeli.

Kao beba, rak može plakati puno i učestalo, ali kasnije izrast će u simpatičnu odraslu osobu voljenu od strane svih prijatelja spremnu uvijek priskočiti u pomoć.

Drugi izvor

Rakić je slatki, nježan i odgovara istim na majčine osjećaje. U stvari, mogli biste zaboraviti tko je ovdje majka. Osjećajnost, maštovitost i oštroumnost u zapažanju tuđih osjećaja, tipične su karakteristike djeteta Raka. Emocionalno vezanje je bitno, pa dom i obitelj uslovljavaju pripadnost. Zbog osjetljive prirode vašeg djeteta, morate mu osigurati posebnu zaštitu od negativnosti svijeta oko njega. U suprotnom, on ili ona mogli bi stvoriti obrambeni mehanizam za emocionalno preživljavanje. Mazite svoje dijete što više možete, dajte mu na znanje da ćete ga štititi i da je sa vama siguran tako dugo koliko on ili ona to treba. Sve će se raščistiti kada dođe vrijeme i vaše dijete izgradi svoj identitet i veće samopouzdanje. Ohrabrite vaše dijete da ulazi u kreativne rizike. Kako se on ili ona uglavnom oslanjaju na predosjećaj, sposobnost pamćenja biti će od velike važnosti za uspjeh u školi. Vaše dijete cijeni strukturu i prihvaća vodstvo pozitivnih autoriteta.


_____________________________

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Djeciji horoskop
28.11.2010 19:44:46   
teacher75
tajra, a gdje je moja mala Vaga?user posted image

_____________________________

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Djeciji horoskop
28.11.2010 19:56:37   
R&T@
Riba

user posted image
Ovo hipersenzibilno dijete zahtjeva nevjerojatno mnogo ljubavi, brige i bliskosti, da bi se osjećalo sigurno u ovom svijetu. Vaše dijete osjetljivo je na vibracije svega i svakoga, kojima može biti obasipan.Mogu postojati znakovi povlačenja, bijega ili se čak može razboljeti, što je reakcija na preveliku izloženost.

Dijete Riba je uvijek glavom u oblacima, te nevjerojatno maštovit što je povezano sa unutrašnjom mudrošću. Ovo dijete će napredovati na pričama i kreativnim igrama. Cijenite intuiciju svoga djeteta i to će mu biti svjetla točka u kaosu života. Djeca Ribe cijene red, strukturu i pomaganje u postavljanju ciljeva.

Mogu imati tendenciju u podcjenjivanju svojih mogućnosti dok isto idealiziraju kod drugih, pomozite mu da izbjegava stavljanje sebe, uvijek na zadnje mjesto. Nježno ga preusmjerite prema većoj samostalnosti, pripazite na strahove koji mogu vašeg sina ili kćer zaustaviti u napredovanju. Slušajte ga i tako ga ohrabrujte u komuniciranju; potaknite kod njega razumijevanje u spiritualne stvari.


Evo, dadada, jedan brzinski pregled naseg A.
Ima li slicnosti?
Moram ici spremiti djecu za spavanje, pa dodam josuser posted image

_____________________________

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Djeciji horoskop
28.11.2010 20:26:54   
Anoniman
Hvala Tajrauser posted image user posted image user posted image user posted image ...mada ovo ne odgovara mom Andrejuuser posted image user posted image user posted image ..on nije nimalo osjetljiv, senzibilan...a kamoli plasljivuser posted image a voljela bih da je barem malouser posted image ...zato mu odgovara onaj gore utorakuser posted image

(odgovor članu R&T@)
  Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Djeciji horoskop
28.11.2010 20:31:18   
samedi
user posted image user posted image user posted image hvalaaaa,skoro sve tacno,pogotovo za hranjenje user posted image

_____________________________

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Djeciji horoskop
28.11.2010 20:49:25   
R&T@
Interesantno, ali na ovoj stranici s koje sam preuzimala horoskop nema Vage.

Ali nasla sam mnogo detaljnijiuser posted image

Vaga
Dete Vaga je izuzetno šarmantno, voli lepotu i zavisi u velikoj meri od svoje okoline. Ono neće živeti zatvoreno u svom svetu, izbegavajući kontakte sa drugima i kloneći se uživanja, zadovoljstava i lepote. Naprotiv ono je komunikativno, sa naglašenim smislom za diplomatiju i upućeno na druge. Neodlučnost je problem koji prati Vage. Uvek su u nedoumici kada treba da biraju. Imaju veliku potrebu za ravnotežom i teško biraju, znajući da je izbor uvek rađanje potencijalnog konflikta i postojanje mogućnosti da budu povređeni. Svačije mišljenje poštuju i kada imaju posla sa više suprostavljenih mišljenja pokušavaju da stvari rešavaju kompromisom.

Tu su šampionu i u stanju su da pomire naizgled nepomirljive krajnosti. Zato je vaše dete popustljivo i izbegava sukobe. Iako je malo kao da zna da se svaki sukob na kraju završava popuštanjem i dogovorom. Veoma mu je važno vaše mišljenje, ali i mišljenje okoline. Ono će i tražiti od vas da se izjašnjavate veoma često, po mnogim pitanjima. Primetićete da se na kraju odlučuje ipak za varijantu koju samo želi, ali su svi stekli utisak kako deli njihovo mišljnje i sluša njihov savet.

Vaše dete voli životne radosti i trudi se da ih uživa. Zna da se mora truditi da bi došao do tih zadovoljstava, ali se lako obeshrabri. Ako vidi da mu napor da dostigne neki cilj ne daje rezultate ono se obeshrabri i odustaje, bez namere da pokuša ponovo ili na drugi način. Tu mu je neophodna vaša asistencija. Morate ga usmeravati da jedan neuspeh nije smak sveta i da postoji više načina da se ostvari isti cilj, Kod vašeg deteta je izražena potreba za harmonijom. Ono se trudi da stvara takvu atmosferu, veruje u sklad, estetiku i ima smisla da ih izgradi. Ono se teško odlučuje za ulazak u konflikt, čak i ako neko pokušava da pomuti njegov svet. Ali kad se najzad odluči, onda se velikom silinom bori protiv nepravde.

Vage su po svom položaju u Zodijaku znak ravnoteže, jednakosti i harmonije. Zato vaša mala Vaga, bez obzira da li je dečko ili devojčica, usklađuje oba pola, muški i ženski princip. Dečak će biti naklonjen lepoti i umetnosti, ali mu to neće smetati da pokazuje svoju muževnost. Devojčice će se koristiti duhom da dosegne oblasti koje su tradicionalno rezervisane za muškarce, ali joj to neće zasmetati da uživa u tome što je žensko.

V azdušni znaci, poput Vage koncentrisani su na mentalni domen. Razmena ideja im je veoma važna, vole da čuju suprotna mišljenja i pronađu odgovor na sva pitanja. Vaše dete je obdareno za argumentaciju i može uvek posredovati između krajnje suprostavljenih stavova. Ono će težiti da sjedini suprotnosti i postigne kompromis. U tom cilju je sklono diskusijama i ima osobinu da uđe u svaku bitku i brani obe ideje, čas jednu čas drugu. Do izražaja dolazi njegova diplomatičnost i pravednost. Od malih nogu pokazuje prave civilizacijske manire i užasava ga saznanje da postoje ubistva, ratovi, nepravde, ugnjetavanje slabijih od strane jačih,... Morate mu pomoći da bar delimično shvati da svet nije idealan i da nema sveopšte pravde, kako ne bi kasnije, kad odraste, postao Don Kihot da se bori sa vetrenjačama. Pomozite mu da shvati, ma koliko to bilo bolno, da u današnjem svetu materijalna dobra stoje iznad vrednosti ljudske duše.

Kada su u pitanju emocije vaša mala Vaga će ih otvoreno iznositi. Imate utisak da ona uživa i u tome što može da vam iskaže svoju naklonost i ljubav. U šarmiranju svoje okoline Vage su bez premca, ali uzvraćaju uvek onoliko koliko primaju, uvek " vagajući " i vodeći računa o ravnoteži. Male Vage su zaljubljene u sve i svašta, malu macu, kucu, lepo odelo,.... . Njima je potrebna ljubav da bi mogli normalno živeti. Zato treba vašem detetu da otvoreno iskazujete ljubav i da mu je pružate. Ono neće nikad zloupotrebiti to što zna da ga bezrezervno volite. U obrnutom slučaju, ako ste škrti u pokazivanju ljubavi prema njemu to rađa kod njega nesigurnost i razočaranje koje se pretvara u patnju. Vaše dete će se truditi da vaš porodični ambijent učini u svakom pogledu što prijatnijim. Njegovi estetski maniri ga teraju da sređuje stan, kuhinju, trpezu i ukrašava je detaljima koji odaju utisak rafiniranosti i lepote. U takvom ambijentu, ako u kući vlada red i harmonija, ako se roditelji međusobno slažu i dopunjuju, Vaga će se razvijati u dobrog i uspešnog čoveka. U ambijentu gde su ukućani nervozni, drski, gde se raspravljaju i svađaju, vaše dete će biti traumatizovano i takvo ostati i kao odrastao čovek.

Vaše dete je tipičan primer društvenog i maštovitog deteta. Ono ne podnosi samoću i trudiće se da uvek bude okruženo krugom drugara i prijatelja. Gotovo da svojim prijateljima ne zna da kaže ne, pa može postati predmet iskorišćavanja. Vodite o tome računa i korigujte takvu situaciju ukauzjući detetu da ne sme da toleriše stvari koje su štetne po njega samo zato da bi drugom udovoljio ili da mu se ne bi zamerio. Vaše dete je veoma osetljivo na nepravdu i tada ima hrabrosti da to otvoreno iznese. Podržavajte ga u tome, ali vodite računa da ne preteruje u svom idealizmu i traženju " večne pravde ".

Tokom vaspitavanja svog deteta vodite računa da ono ne voli prisilne odnose, već mirne i prijateljske. Ono izbegava konflikte i neće se boriti da po svaku cenu dokaže da je njegova koncepcija najbolja. To nije rezultat slabosti već karakterna osobina sa pozitivnom konotacijom. Vaše dete je u većoj meri altruista nego što je individualista. Pošto vaše dete nije nadareno nekoj čeličnom voljom i nije spremno da trpi jake napore, potrebno je da ga podržavate u njegovim nastojanjima da se afirmiše na način kako ono to najbolje zna. Ono voli zadovoljstva života i naučite ga postepenim naporima koje mora uložiti da bi uživalo u onome što voli. Pri tome budite enrgični i na momente strogi. Učite ga da pravi izbor, da donosi odluke bez straha od posledica koje one mogu izazvati.

U vaspitno-obrazovnom procesu vaše dete traži uzajamnu ljubav između sebe i svog vaspitača, odnosno učitelja. Ako je to ostvareno i rezultati u školi će biti dobri. U protivnom ono zna da se ulenji i radi samo onoliko koliko mora. Zato morate voditi računa i paziti da ne popusti u školi. Inače vaše dete je dovoljno inteligentno da sa lakoćom savlada gradivo, ali je kod njega problem motivacije. Kada je sport u pitanju odgovaraju mu sportovi koji zahtevaju živahnost i veštinu, lepotu pokreta i stava. Plivanje, gimnastika, biciklizam i slično. Sportovi u kojima ima i najmanje grubosti ne samo da mu ne leže nego ga i užasavaju.

Kada je zdravlje u pitanju Vage imaju problema sa jetrom, bubrezima i slabinskim delom, kožom i nervnim sistemom. Njihovo zdravlje je u direktnoj korelaciji sa njihovim emocionalnim stanjem. U principu vaše dete će biti dobrog zdravlja, ali mu kondicija neće biti jača strana. Brzo se zamara i potrebni su mu što češći kraći odmori.


_____________________________

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Djeciji horoskop
28.11.2010 20:57:26   
R&T@
IZVORNA PORUKA: dadada

Hvala Tajrauser posted image user posted image user posted image user posted image ...mada ovo ne odgovara mom Andrejuuser posted image user posted image user posted image ..on nije nimalo osjetljiv, senzibilan...a kamoli plasljivuser posted image a voljela bih da je barem malouser posted image ...zato mu odgovara onaj gore utorakuser posted image


Ribe


Važno je na samom početku da naglasimo da vaše dete ima svoj poseban svet. Ono neće sa lakoćom plivati kroz svet stvarnosti i materijalizma. Njegova realnost ne odgovara uobičajenim koncepcijama i pogledima. On vidi hiljade stvari koje drugi ni ne primećuju. Zato vaša mala Riba mora biti glumac sa hiljadu uloga. To je jedini način, po njegovom mišljenju, da premosti jaz između svog sveta mašte i emocija i sveta realnosti u kome mora da živi. Od vas očekuje da ga razumete i da mu pomognete da pliva kroz svoj svet. Ono voli mir u svom, romantičnom i mističnomsvet.

Ribe su veoma intuitivne i senzibilne. Dete voli da priča o vilama, sirenama i drugim izmišljenim likovima i veruje u njihovo postojanje. Zbog toga nema dovoljno vremena za praktične stvari. Vaše dete je stidljivo, ljubazno i ne želi da bude primećeno. Istina, postoji i drugi tip Riba, koje vole da se eksponiraju. Ako je vaše dete takav tip, nemojte ga sprečavati u tome. I ovaj tip meša stvarnost i maštu, pa nikad niste sigurni kada opisuje svoje doživljaje šta je istina, a šta plod njegove uobrazilje. Ponekad ni ono samo to ne zna. Inteligencija Riba je kreativna, subjektivna i intuitivna.

Često vaše dete nije u stanju da objasni ono što govori i da iskaže na pravilan način ono što misli. Ali u njegovu inteligenciju nemojte sumnjati. Ona funkcioniše u slikama i simbolima pa drugima izgleda veoma često savršeno iracionalna i nelogična. Međutim to ga ne sprečava da bude u pravu, jer mu intuicija pomaže da oseti duboke i tajne motive drugih. Upravo ta izuzetna intuicija predstavlja veliku intelektualnu vrednost koja pomaže vašem detetu da sve razume, mada to ne pokazuje i često nije shvaćeno od okoline. Prosečna okolina jako teško može da prati svestranost i višedimenzionalnost koja je dostupna samo Ribama. Upravo zato vaše dete ima sklonost ka umetnosti i rođeni je psiholog. Od najranijeg detinjstva je važno da pomažete detetu da se izrazi rečima. Insistirajte na tome jer je njemu, po prirodi, više nego dovoljno ono što oseća i nema neku posebnu potrebu da to opisuje rečima.

Dadada, onda je tvoj momak drugi tip...user posted image
I sad znamo zasto "nije pricalica"user posted image

_____________________________

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Djeciji horoskop
28.11.2010 21:04:38   
Hanady RR
Moja račica je upravo ovakvauser posted image
a trajice de mi vodoliju da vidim i ja jel do znaka il sam negdje fulila u odgoju ženo...user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Djeciji horoskop
28.11.2010 21:05:18   
R&T@
Moram vam pokazati i ovo...
Detaljan opis mog djetetauser posted image user posted image user posted image user posted image












Ovan

Vaš mali Ovan nije pasivno, romantično i nežno dete. Naprotiv, ono je satkano od akcije, neophodna mu je dinamika, jurnjava i događanja. Ne voli mnogo da razmišlja, još manje filozofira i odmah je spremno za delanje. Čim mu neka ideja padne na pamet ono odmah kreće u njenu realizaciju ne razmišljajući uopšte kako to da uradi. Spontano, energično, ne okleva, voli da predvodi druge, najtipičnije su osobine vašeg deteta. Ono se lako oduševi, zanese i fascinira. Morate mu pomoći da se malo spusti na zemlju, promisli o posledicama svojih poteza i tek onda krene u akciju. Kada se ništa ne dešava, vaše dete umire od dosade. Tada ga i najmanji impuls na akciju može sto posto angažovati.

Bez adrenalina u krvi ono ne može normalno da funkcioniše. Često se upušta svom silinom u potpuno marginalne stvari samo zato što ne može da podnese mir i ravnodušnost. No kako se brzo oduševi i krene u akciju, tako lako i odustaje ostajući neobavljenog posla. Već ga je neka druga ideja preokupirala i on kreće ispočetka. Ovo nije dobra osobina i vaša intervencija i nadzor su potrebni. Morate vašeg malog Ovna naučiti da stvari koje se započnu, posle dobrog promišljanja i odmeravanja, moraju biti i dovršene. Imajte na umu da je vaše dete rođeno da komanduje, ne da sluša. Ono to čini ne iz lične ambicije ili želje za moći, već zbog ideala. Ono je veliki idealista i često mu se dešava da zbog svojih ideala lupi glavom o zid, baš kao pravi ovan. Ono obožava opasnost, rat, avanture i ponekad zna da bude nasilno. Ukoliko ne uspe u svojim namerama, a to se često dešava, obuzima ga bes koji iskaljuje na nekom drugom.


_____________________________

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Djeciji horoskop
28.11.2010 21:11:13   
R&T@
Vodenjak
user posted image
Ovaj slobodan duh dolazi vam sa darom inteligencije i sposobnošću sa ustraje u svojoj jedinstvenosti; Vodenjaka ne možete mijenjati. Normalni obrasci razvoja u djetinjstvu, na njih se ne mogu primjeniti; naprotiv, oni ga "pretrče" u kratkim sprintovima. Kao bebe, oni napreduju kako ih se potiče, neočekivano se mijenjaju i iznenađuju, nemaju potrebu za rutinom. Vodenjaci su veliki promatrači i originalni mislioci. Dajte svom djetetu prostora za istraživanje i biti ćete iznenađeni do čega su on ili ona u stanju doći.

U školi, Vodenjacima je često potrebno i nešto više od uobičajenog rasporeda. Pomozite svojem djetetu da postavi čvrste temelje i izrodi svoje uzvišene ideale u materijalni svijet.

Društveni odnosi i prijateljstva vrlo su im važni, naročito kada se povežu sa ljudima sličnih mišljenja. No, jedinstvena umna perspektiva može stvoriti osjećaj osamljenosti i izoliranosti, tako da će vaše djete trebati vašu pomoć da nađe put u društvo.

Djeca vodenjaci žele biti drugačiji od drugih. Uvijek su spremni na nova iznenađenja. Vole šokirati i provocirati svoje roditelje i učitelje novim idejama.

Osobna sloboda im je vrlo važna. Ako ih želite prisiliti na nešto trebati će vam puno živaca. Jer ova djeca će s gotovo stopostotnom sigurnošću učiniti baš suprotno od onoga što se od njih traži. Čarobna riječ kojom ćete ih osvojiti je „smiješ“. Traže društvo među istomišljenicima. Prijatelji su im jako važni, a u prijateljstvu im je najvažnija odanost. Izbjegavaju emotivne spletke.

Mali vodenjak je uvijek za šarene slatkiše i neobične slastice. Zato pripazite na to da dobije zdrave međuobroke.


Neka mi oproste roditelji Vodenjaka, ali sam morala nasoj Hanady boldirati dvije receniceuser posted image user posted image user posted image

_____________________________

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Djeciji horoskop
28.11.2010 21:17:29   
Hanady RR
tajra nevjerovtano ali istinito.....user posted image user posted image user posted image user posted image
definitvivno nije aamo u pitanju generacija 2009 nego ima i do zvjetda...

a pazi ove rečenice
Normalni obrasci razvoja u djetinjstvu, na njih se ne mogu primjeniti;user posted image user posted image user posted image user posted image

i pored tvojih zabilježenih ova mi je vrh
Mali vodenjak je uvijek za šarene slatkiše i neobične slastice. Zato pripazite na to da dobije zdrave međuobroke. user posted image user posted image user posted image user posted image šta radim krijem po kući slatkiše i pečem zdrave bestilj i drenjak kolačićeuser posted image user posted image user posted image user posted image kad već jedeš da jedeš zdravouser posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Djeciji horoskop
28.11.2010 21:19:45   
mala20
Draga Tajra buduci da si online moze li horoskop za blizanca?user posted image

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Pelene.
пеперутка16

Kada ste počeli da odbijate svoju bebu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *