acudesa
|
Poznejete li neke??? Ja u svojoj porodici imam dvije gluhonijeme osobe, muž i žena, djeca im nisu gluhonijema. Vrijedni su, rade, školuju i odgajaju djecu bolje nego neko ko nema takve osobine. Biram riječi, ne želim nekoga povrijediti. Pitam se ima li na našem forumu ijedna ovakva osoba? Prisustvovala sam jučer sceni koja me je i natjerala da otvorim temu. Čovjek je mislio da se gluhonijema osoba izruguje njegovom psu, i uputio mu je pogrdne riječi, ja sam odmah raspoznala o čemu se radi, jer sam ranije bila u kontaktu sa gluhonijemim osobama. Poznajem njihovo "pismo" i veoma se dobro sporazumijevam sa njima. Volim komunicirati sa njima, bar ove koje ja poznajem su tako nevino plemenite, kao da ih je dragi Bog sačuvao od ovog "prljavog" svijeta, pa ne spoznaju mnogo budalaština današnjice....želim na ovaj način da pokažem da nemam predrasude i da prihvatam osobe sa bilo kojom vrstom neuobičajenosti....svi smo isti pod "nebeskim svodom"