|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Koliko se djevojčice i dječaci razlikuju?
2.9.2009 13:10:57   
ziki



Koliko se djevojčice i dječaci razlikuju?



user posted image


user posted image













google_protectAndRun("render_ads.js::google_render_ad", google_handleError, google_render_ad);
Razvojne razlike djevojčica i dječaka

Dečki i cure često se ponašaju različito. Zašto je tomu tako? Zato što ih različito tretiramo. No za to postoje i genetski razlozi. 
Tko se radije mazi?
Djevojčice – vjerojatno, zato što su tako naučile. Znanstvenici kažu: Ženske bebe više mazimo. Djevojčice dobivaju više nježnosti nego dječaci. Očito okolina nesvjesno nježnije tretira djevojčice, i to ne samo roditelji, nego i ostali članovi obitelji i odrasli. Možda je u tome razlog zašto neki dječaci, kad postanu malo stariji, ne prihvaćaju nježnost baš rado. Imate li kod kuće dečkića koji vas uvijek izbjegava kad ga želite pomaziti, pokušajte ga navući na tanak led: s dječacima ćete do maženja lakše doći preko ludovanja.  kakljanje, hrvanje, valjanje u travi – takve stvari oni vole.
Tko se nabacuje pijeskom?
Dečki rado odmjeravaju snage, djevojčice su brižne. Predrasuda? Ne, tvrde psiholozi koji se bave razvojnom psihologijom. Djevojčice i dječaci ponašaju se u odnosu prema drugoj djeci i tijekom igranja doista drukčije. Istraživanja su pokazala kako se djevojčice više trude da budu u dobrim odnosima s drugima i da se sporazumiju, pa brže i pomažu. Dječaci su češće agresivni i vole se smatrati uspješnijima. Naslijeđe naše ljudske povijesti kojega se očito nećemo riješiti tako brzo: muškarac je osvajao nova područja, borio se s oponentima, branio je obitelj i posjed. Žene su se brinule da jelo bude toplo, za odjeću i dobro raspoloženje za sve.
Tko glasnije viče?
Od svih beba koje roditelji dovode pedijatrima zbog neprestanog plakanja, gotovo je njih 70 posto muških. Nitko točno ne zna zašto je tomu tako. To bi moglo biti povezano s poteškoćama u prilagođavanju životu izvan majčine utrobe jer živčani sustav dječaka tijekom poroda nije još tako zreo kao kod djevojčica. Također je poznato da su mnoge muške bebe sklonije stresu nego većina ženskih beba. Ako su izloženi laganom, ali konstantnom opterećenju (primjerice buci), jako im naraste razina kortizona, a kod djevojčica takvo opterećenje baš i neće izazvati rast razine tog hormona stresa.
Tko treba više flastera?
Dječaci. U ambulantama se obradi četiri puta više dječaka nego djevojčica nakon malih kućnih nezgoda. Ti mini Ramboi češće se ozljeđuju jer više vole riskantne pothvate. U istraživanjima odvažnog ponašanja male djece kanadska je psihologinja Barbara Morrongiello došla do zanimljivih zaključaka: prvo, određene aktivnosti znatno više djevojčica nego dječaka smatra rizičnim (primjerice opasno pentranje). Drugo, djevojčice će prije izbjegavati takve opasnosti, dok dječaci, čak i kad spoznaju opasnost, ne smatraju da bi im se nešto doista moglo i dogoditi. Treće, dječaci imaju drukčiji stav prema nezgodama. Za njih je ozljeda jednostavno peh, dok djevojčice zbog toga optužuju sebe same.
Tko je češće bolestan?
Dječaci kao mala djeca češće boluju od alergija i nešto češće od infekcija nego djevojčice. Nakon puberteta to se mijenja. Tad više alergija izbija kod djevojaka i zbog bolesti one više izostaju iz škole. Općenito, razvoj dječaka smatra se podložnijim raznim poremećajima: najveći dio hiperaktivne i djece koja mokre u krevet jesu dječaci te oni pokazuju i više poremećaja u govoru (mucanje, usporeni jezični razvoj) nego djevojčice. No stručnjaci kao što je Renate Niesel, psihologinja na Münchnskom državnom institutu za ranu pedagogiju, upozoravaju da se zbog toga mnogo manje pozornosti poklanja zdravlju djevojčica, i to osobito psihičkom: "Možda se oblici ponašanja dječaka samo jasnije zamjećuju. Tako depresivni poremećaji u dječjoj i adolescentskoj dobi, koji češće pogađaju djevojčice, često ne budu prepoznati jer se takvi mladi ljudi povlače, nisu upadljivi i zato što se njihova bolest ne uklapa u predodžbu o djetinjstvu."
Tko je mamino dijete?
Djeca pozorno promatraju. S otprilike tri godine otkrivaju pripadnost jednom spolu: djevojčice su poput žena, a dečkići poput muškaraca. Za male dječake to je težak proces: moraju se odvojiti od majke ako žele postati muškarcima. Djevojčice se i dalje mogu ravnati prema mami. A to i čine: kao i dječaci, i one uče od odraslih uzora.
Mladi roditelji možda nisu tako bliski klasičnoj podjeli uloga i mnogo toga žele promijeniti, ali to (još) ne mogu – majke ulažu više vremena u bavljenje djecom i domaćinstvo nego očevi – pa djeca doživljavaju tradicionalnu podjelu uloga: majka je brižna i skrbna, a otac je više orijentiran prema van. To oblikuje sliku malenih o njima samima. Trogodišnja djeca u vrtiću u jednoj su studiji navela kako se djevojčice igraju s lutkama, pomažu majci, puno pričaju, nikad se ne tuku i trebaju pomoć. Dječaci, barem su tako uvjerena djeca, (u ispitivanju su sudjelovali i dječaci i djevojčice), pomažu tati, žele tući druge, drski su i drugu djecu često dovode do plača.
Tko je tatin mezimac?
U dječjem su životu mnoge žene važne: majka, odgajateljica u vrtiću, bebisiterica… "Djevojčice i dječaci trebaju više mogućnosti da dožive bliskost i osjećaje od muškaraca", kaže seksualna psihologinja Lilian Fried. Za djevojčicu je tata prvi muškarac u životu, on odlučujuće utječe na njezinu sliku o muškarcima. Za dečke je tata veliki uzor. Hoće li jednoga dana djevojčice i dječaci biti dorasli novim zahtjevima našeg društva, promijenjenoj podjeli uloga muškarca i žene, zato uvelike ovisi o ocu. O tome koliko sebe daje u obitelj, sudjeluje li u radovima kod kuće i u odgoju, i koliko je pri tome nježan i brižan.
Tko kuha bolji puding?
Nitko. Jer sva djeca to rado čine: raditi nešto zajedno s mamom ili tatom, nešto srediti ili proizvesti što je poslije fino, što se koristi ili što se može pokazati. Pedagozi kažu kako djevojčice još uvijek radije upoznajemo sa zadaćama vezanim uz kućanstvo, dok dječake učimo lupati čekićem i popravljati bicikl. To je staromodno! Izmjena tih aktivnosti čini nas spremnima za društvo u kojem žene i muškarci žele i trebaju preuzimati zadatke koji su prije bili rezervirani za drugi spol. Djeca koju se navodi na različite aktivnosti i zadatke od toga profitiraju i u svom razvoju: dječaci kojima su draže aktivnosti vezane uz grubu motoriku i kretanje, guljenjem mrkve i dekoriranjem kolača poboljšavaju svoju finu motoriku. Djevojčice koje ne vole toliko ludovanje i jurnjavu, puštanjem zmajeva ili penjanjem na drvo otkrivaju uživanje u kretanju.
Tko će krenuti u istraživanje svijeta?
Mnogi mali dječaci imaju potrebu za bijegom, otrče jednostavno iza najbližeg ugla ne brinući se pri tom za roditelje, već kao vrtićarci spremni su odšetati s pidžamom u torbi na spavanje susjedu. Razvojni psiholozi kažu da je to uvjetovano i genetski. Znanost je dokazala da je prostorna orijentacija u muškaraca doista bolje razvijena nego u žena. Mali dječaci kao da su uvijek sigurni da će naći put natrag kući. I, dječaci od roditelja dobivaju veći osjećaj sigurnosti. Kanadska psihologinja Morrongiello ustvrdila je u svojoj studiji o dječacima i djevojčicama da djevojčice mnogo češće slušaju rečenice kao što je "Budi oprezna!" ili "Pazi!".
Tko se s kime igra?
Dječaci rado stvaraju grupice od 4 - 6 članova. Djevojčice se dobro osjećaju u skupinama od 2 - 3 člana. Više djece znači više akcije – zato ćete na igralištu ili u dječjem vrtiću češće naići na dječačku bandu nego na ekipu sastavljenu od djevojčica. Djevojčice i dječaci profitiraju i kad se igraju zajedno. Tad upoznaju drukčije oblike ponašanja, nadopunjavaju se u vještinama i interesima. Prijateljstva između dječaka i djevojčica pospješit ćete međusobnim pozivanjem na igranje, zajedničkim tulumima, izletima nekoliko obitelji s mnogo djece obaju spolova.
Kako da djevojčice i dječaci postanu snažni
  • puno ih mazite
  • ljude trebaju upoznati s mnogo strana: tata super jurca sa mnom, ali tiho pjeva
  • uspavanke
  • mama je draga, ali i probitačna
  • pokažite im povjerenje dajući im neke zadatke
  • pohvalite ih kad su probitačni
  • motivirajte ih za postignuća i samostalno djelovanje
  • naučite ih da smiju plakati i redovito ih tješite
  • budite roditelji koji povremeno priznaju svoje pogreške i slabosti
  • vole čuti da su super, vrijedni vaše ljubavi, jaki i snalažljivi
  • naučite ih svojim ponašanjem kako rješavati konflikte bez vikanja
  • ne mičite im sve prepreke i neugodnosti s puta
  • budite roditelji koji postavljaju granice
  • budite roditelji koji katkad i popuste.


< Poruku je uredio Visnja RR -- 25.9.2010 14:16:27 >


_____________________________

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Koliko se djevojčice i dječaci razlikuju?
31.3.2010 17:31:04   
acudesa
lijepe teme, a ja je do sada nisam vidjelauser posted image user posted image

_____________________________

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Koliko se djevojčice i dječaci razlikuju?
31.3.2010 23:29:06   
maja78 RR
user posted image stvarno super tema, neka si je stavila na podigla valjda ce je sad vise vidjeti

_____________________________

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Koliko se djevojčice i dječaci razlikuju?
1.4.2010 0:37:14   
Lejla Ka
Ja baš pošla da odgovorim na pitanje iz naslova: Velika user posted image
Vjerujem da je rođenje sina veliki šok za roditelje curica (ne naravno u negativnom smislu, ali ipak šok).
Međutim što se maženja tiće kod nas je sin nepobjediv (u uzrastu od 1,5 godinu, još uvijek dojen user posted image )


_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Koliko se djevojčice i dječaci razlikuju?
1.4.2010 0:45:27   
veeseelaa
iz licnog iskustva ne bi znala koja je razlika jer
imam samo djevojcicuuser posted image user posted image
mogu pricati jedino o razlikama kad porastu jako veliki al to nije tema ove emisijeuser posted image

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Koliko se djevojčice i dječaci razlikuju?
8.4.2010 14:48:26   
mišur
Super tema, ali nažalost, ja još ne mogu reći ništa pametno po pitanju iste.
Imam jednog dječaka od 2 g. koji je tipičan dječak u smislu da već prepoznaje sve tipove automobila na ulici i da mu je to najdraža igračka, a sa druge strane je jaaaaako vezan za mene i prava je mamina maza.
Uskoro očekujemo i djevojčicu aBd, pa ću valjda onad moći uporediti razlike u polovima i reći koju pametnuuser posted image

Do tada, nadam se da će se javiti mame koje imaju i pišonje i pišulje, jer me baš zanima koliko se zaista razlikuju....

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Koliko se djevojčice i dječaci razlikuju?
8.4.2010 15:07:47   
marny
imam djevojčicu i dječaka
on-mazilica, drag, nježan, smiren,uglavnom veselo dijeteuser posted image
ona-komplicirana, ne sjećam se da se ikada voljela pomaziti samnom, često nezadovoljna bez razloga,plačljiva, stalno je moram opominjati da spremi sobu......user posted image ,al inače ima dobru dušuuser posted image .

(odgovor članu mišur)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Koliko se djevojčice i dječaci razlikuju?
8.4.2010 16:32:02   
reallove
pohvale za temuuser posted image user posted image
ja jos uvijek nemogu pisati nista,imam djeceka malog a voljela bih nekad poslije i jedu djevojcicuuser posted image

_____________________________

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"


Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu marny)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Koliko se djevojčice i dječaci razlikuju?
8.4.2010 16:34:22   
emma.L
Marny, i ja sam pomislila da imam dječaka koji se zove Ema user posted image . Cijelu trudnoću sam priželjkivala sina, jer sam čuvala dječake i navikla sam na trčanje, padanje, skakanje, hrvanje i loptanje. Nisam mogla pomisliti kako ću se igrati s curicom. Evo sada imam curu i opet se hrvemo i lopta nam je glavna igračka, a glavna zabava skakanje sa naslona trosjeda. Nisam je ja naučila, svega mi user posted image . Ali je nježna i uživa u maženju i 1000 puta me samo u prolazu u nogu poljubi, a nisam zaista čula da je neki dječak to radio.
Imam prijatelja koji ima dječaka i mali je presladak, ali tek sada vidim koliko sam sretna što je curica, osjeti se ta razlika u količini nježnosti koju curice daju zauzvrat. I njega ljube i grle i vole, ali ne uzvraća na taj način nikada. Iako ja ne odustajem od jednog sina, da divljamo zajedno, hehe.


_____________________________

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu marny)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Koliko se djevojčice i dječaci razlikuju?
8.4.2010 16:56:06   
faris06
Tema za pohvalu. Evo ja sam majka i djecaka i djevojcice , doduse ona je jos mala, ali do sada sam primijetila da je puno vise vezana uz mene. Djecak od kada je napunio tri godine, vjerovatno tada spoznao  razliku spolova, uopce ne  zeli da se mazi sa mnom. Tata mu je zakon, tata sve radi super, tata kuha specijalna jela ( a recimo isprzi mu jaja), to me vec pocelo nervirati. Navecer zeli samo da ga tata spremi u krevet, a mazenje naravno samo s tatom dolazi u obzir. A najvise od svega me nervira kad od njega tako malog cujem  da kaze da to muskarci ne rade.
Btw moram reci  da mi muz ne bjezi od kucanskih poslova , tako da podjelu  na muske i zenske " poslove " ne nosi iz  kuce.

_____________________________

Dva mala Indijanca

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Koliko se djevojčice i dječaci razlikuju?
8.4.2010 18:23:21   
acudesa
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ...faris06, ne ljuti se, al je meni to baš slatko
Na moje pitanje: Jel da si isti ko jauser posted image ????..moj malac meni objašnjava: Imaš li ti, mama, pantalone? (imam, kažem ja)...a, on nastavlja : Da, ali izvini, nije ti ta boja kao kod mene i babe...user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu faris06)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Koliko se djevojčice i dječaci razlikuju?
6.5.2010 20:05:30   
Inayat
Odlicna tema user posted image Vec sam se i sama pitala kakva je razlika jer sam navikla na curice i njih cuvala i mazila a s djecacima se nikad nisam ni igrala.
Imam jednu veliku mazu (curicu) koja ja jako osjecajna, njezna, grli me i ljubi u prolazu, bez razloga. Voli da se mazi i osjetljiva je. SAda ce doci druga beba, sin ako Bog da i nadam se da ce i on ovakav biti.


_____________________________

Mamine ljubavi
M 25.09.08
Z 10. 06. 10

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Koliko se djevojčice i dječaci razlikuju?
6.5.2010 20:13:52   
Husic10
Moja cura je prava maza kad joj na um padne eto ti nje i vice" mama ti ci mova dusa" pa me onda ljubka i kosu mi dira pa vice ljepa mama tamo vamo i onda ode , skace i penje se bilo gdje bez straha, pada non stop a rjetko zaplace, ko kakav muskic...haj pa budi pametan...user posted image user posted image

_____________________________

"Kad trazis mahane upotrebi ogledalo, a ne dvogled" ♥

“Gdje je stida, tu je i poštenja.” ♥

(odgovor članu Inayat)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Koliko se djevojčice i dječaci razlikuju?
6.5.2010 20:17:56   
Inayat
ehheeh, mene Meryem zove "sreco dodji" kad hoce da joj nesto uradim user posted image a tek joj je 19 mj mashallah. Koji su to lopovi....

_____________________________

Mamine ljubavi
M 25.09.08
Z 10. 06. 10

(odgovor članu Husic10)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Koliko se djevojčice i dječaci razlikuju?
11.5.2010 19:26:23   
A Iman
odlicna tema. user posted image

iako je sve to jako indivudalno, ipak ima smisla zar ne??




_____________________________

Idemo dalje....

(odgovor članu Inayat)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Koliko se djevojčice i dječaci razlikuju?
14.5.2010 21:05:54   
škorpija
Tema za pohvalu. Evo ja sam majka i djecaka i djevojcice , doduse ona je jos mala, ali do sada sam primijetila da je puno vise vezana uz mene. Djecak od kada je napunio tri godine, vjerovatno tada spoznao razliku spolova, uopce ne zeli da se mazi sa mnom. Tata mu je zakon, tata sve radi super, tata kuha specijalna jela ( a recimo isprzi mu jaja), to me vec pocelo nervirati. Navecer zeli samo da ga tata spremi u krevet, a mazenje naravno samo s tatom dolazi u obzir. A najvise od svega me nervira kad od njega tako malog cujem da kaze da to muskarci ne rade.
Btw moram reci da mi muz ne bjezi od kucanskih poslova , tako da podjelu na muske i zenske " poslove " ne nosi iz kuce.


joooooj već vidim svog ajdina za 2 godine, on već od 6 mjeseci ne dozvoljava da ga mazim,user posted image samo me brine šta ako ne dobijem kćerkicuuser posted image  

_____________________________

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu A Iman)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Koliko se djevojčice i dječaci razlikuju?
14.5.2010 22:44:25   
dinaa
Ma ne brini skorpijauser posted image  i djecaci se vole maziti samo ih stiduser posted image .
Ja sam majka i djecaka i djevojcice i on je vec veliki ali kad ga uhvatim da ga malo izmazim on kaze nemoj ovo nikome reciuser posted image .A masu nekih razgovora obavlja samnom,sto je meni malo cudno ali ipak drago,mislila sam da ce se ocu obracati za te razgovore ali on ide pravo meni.
Djevojcica je mala sad ce joj tri godine i ona sama dodje i kaze hajde da se malo mazimouser posted image  i naravno njena ne izostavna recenica mama mi smo cureuser posted image  me uvijek nasmije i oraspolozi.

_____________________________

Moja djeca su moje najvece blago!!!

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Koliko se djevojčice i dječaci razlikuju?
15.5.2010 0:02:33   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: škorpija

Tema za pohvalu. Evo ja sam majka i djecaka i djevojcice , doduse ona je jos mala, ali do sada sam primijetila da je puno vise vezana uz mene. Djecak od kada je napunio tri godine, vjerovatno tada spoznao razliku spolova, uopce ne zeli da se mazi sa mnom. Tata mu je zakon, tata sve radi super, tata kuha specijalna jela ( a recimo isprzi mu jaja), to me vec pocelo nervirati. Navecer zeli samo da ga tata spremi u krevet, a mazenje naravno samo s tatom dolazi u obzir. A najvise od svega me nervira kad od njega tako malog cujem da kaze da to muskarci ne rade.
Btw moram reci da mi muz ne bjezi od kucanskih poslova , tako da podjelu na muske i zenske " poslove " ne nosi iz kuce.


joooooj već vidim svog ajdina za 2 godine, on već od 6 mjeseci ne dozvoljava da ga mazim,user posted image samo me brine šta ako ne dobijem kćerkicuuser posted image  


Avaj, da li da te utjesim ili da te razocaram, moja smizli...je mrzitelj mazenja i umiljavanja...Ne da mi ni da je ceskam, a poljubim je u "hodu".

_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Koliko se djevojčice i dječaci razlikuju?
15.5.2010 9:42:33   
škorpija
auuu znači nije do spola već do djetetauser posted image user posted image

_____________________________

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Koliko se djevojčice i dječaci razlikuju?
15.5.2010 9:59:15   
maja78 RR
moj a je prava maza skorpija, stalno se uvaljuje i ne buni se kad ga uhvatim

_____________________________

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Koliko se djevojčice i dječaci razlikuju?
15.5.2010 10:03:07   
Mya_81 RR
I ja bih se složila da maženje nije stavr spola već je do djeteta. Moji kad su dobili prvu kćerku bili su razočarani jer ta nije dala ni da se poljubi i znam da su govorili da su se nadali da će iduće dijete biti maza...eeeeee, bogami su dobili najveću mazu na svijetu jer ja se i dan danas volim maziti...

_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Koliko se djevojčice i dječaci razlikuju?
15.5.2010 10:18:10   
Dida79
E evo informacije iz prve ruke kad su djecaci i mazenje u pitanju.Ja imam dva sina starijeg sam ostala zeljna jer djete nikada nije dao da se mazi i ljubi oduvjek je bio ozbiljan.A opet sa druge strane ovaj mladji ma to djete nikada ne bi izlazilo iz krilauser posted image A najsmjesnije mi je kada uhvati ovog starijeg da ga poljubi nekada ga zna po citavoj kuci ganjati i govoriti bate da te samo jednom cokimuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 22
   [Obrisana poruka]
15.5.2010 10:21:49   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Dida79)
  Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Koliko se djevojčice i dječaci razlikuju?
15.5.2010 10:28:53   
maja78 RR
IZVORNA PORUKA: Dida79

E evo informacije iz prve ruke kad su djecaci i mazenje u pitanju.Ja imam dva sina starijeg sam ostala zeljna jer djete nikada nije dao da se mazi i ljubi oduvjek je bio ozbiljan.A opet sa druge strane ovaj mladji ma to djete nikada ne bi izlazilo iz krilauser posted image A najsmjesnije mi je kada uhvati ovog starijeg da ga poljubi nekada ga zna po citavoj kuci ganjati i govoriti bate da te samo jednom cokimuser posted image user posted image user posted image user posted image


dusa premedena

_____________________________

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu Dida79)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Koliko se djevojčice i dječaci razlikuju?
15.5.2010 11:17:25   
acudesa
Dido, isto mi je...
Moj malac bitku bije-al prići obrazu ne dauser posted image user posted image user posted image user posted image ...a, ja bih sam malo da ga cokim..

_____________________________

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu Dida79)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *