|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Koliko vremena vaša djeca gledaju TV
14.9.2007 23:16:51   
STUHA
Koliko vaša djeca gledaju TV?

Naš mali godišnjak na svu sreču baš i nije toliko zainteresovan za tv odnosno za crtane filmove! On ti to ne banda ni 5%! user posted image

A jeli samo reklama na TV on izbulji oči i đaba mu govoriš bilo šta, jer on ne trza! user posted image

_____________________________

Ti si sreča moja največa
ALVIN 04. avgust
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Koliko vremena vaša djeca gledaju TV
21.9.2007 14:04:17   
Suncica*
Ja jos uvek proklinjem baby TV na kablovskoj i ko je izmisli..

(odgovor članu STUHA)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Koliko vremena vaša djeca gledaju TV
1.10.2007 17:09:38   
sebila
Ma u svakom slucaju previse vremena provode pred tv.
ljeti je super ali zimi su opsjednuti sa TV tacno imaju termine kad sta pocinje ....

_____________________________

Voli sam sebe pa ce te i drugi voljeti"
(istina ziva)

(odgovor članu Suncica*)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Koliko vremena vaša djeca gledaju TV
2.10.2007 13:42:53   
Blue rose RR
Moja kikica je užasno aktivna i ta ne može biti mirna i sjediti duže od pet minuta. Ali od malena smo je navikli da ima redosllije u svome životu. Ustajanje oko 0620 sati (radnim danima, ali vikendom nas ona budi oko 0700 sati), doručkovanje flašice i gledanje crtanog dok ne popije flašicu, i dok mama i tata ne popiju jutarnju kahvu. Nakon toga idemo vani da bacimo smeće, malo se provrtimo oko stana, kuće, pospremanje kuće sa mamom, ponovo doručkovanje za stolom sa roditeljima. onda oko 09,00 sati ide u svoju sobu, u vtić sa ogradicom i gleda tv dok ne zaspi, a obično je to oko 09,30. Ukoliko ne zaspi ustajanje je oko 10,30 ali obično se uz tv i igra sa svojim igračkama. nakon spavanja vrzma se oko mene, ili majke koja je čuva radnim danima, idu napolje zezaju dedu, prave ručak,i tako do 1300 sati kada je vrijeme ručku. Nakon ručka se ide na spavanje, i obično zaspi oko 13,20 uz crtić, a budi se oko 16,00 ili malo kasnije. Ustajanje, dočekivanje roditelja sa posla, maltretiranje i skakanje po nama,  spremanje za povečerje, hranjenje, bacanje po spavaćoj sobi i spavanje u 09,00 sati.
U suštini, svako dijete radi ono što je navikllo, ili ono što mu se pruža. Ne dopuštam da tv bude upaljen a da ona se igra sa nama, dok želi da gleda može, ali samo u okviru onoga što je njen redoslijed.user posted image

(odgovor članu sebila)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Koliko vremena vaša djeca gledaju TV
11.10.2007 16:54:25   
jupajdi
Moj sin ima 3 godine i odmalena gleda crtane filmove.
Zna biti i po 2-3 sata ispred TV-a. Onda ugasimo i čitamo. To nije uvijek, vec samo kada je napolju kiša i ružno vrijeme. Inače, volimo izaci napolje i prošetati, spustati se na tobogan i sl.
U odabiru crtanih filmova nastojim mu dati samo one koje nemaju nasilnistva, poput Robota, Spidermena...
Voli gledati Crvenkapicu, Pepeljugu, Madagaskar, Zov divljine i tome slične.user posted image

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Koliko vremena vaša djeca gledaju TV
11.10.2007 22:59:11   
AIDA P
Moj Sead je prvo bio lud za teletabisima,a sad su na repertoaru fifi i njeno drustvo.Sve u granicama naravnouser posted image

(odgovor članu jupajdi)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Koliko vremena vaša djeca gledaju TV
12.10.2007 7:56:32   
mojamura







Moj Blaž (2 godine) najradije gleda po TV-u top shop. A David (10 godina) ima radije kompjuter user posted image



_____________________________

this is the first day, of the rest of my life

(odgovor članu STUHA)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Koliko vremena vaša djeca gledaju TV
31.10.2007 9:56:46   
travnicanka
mojoj djevojcici je najgora kazna kad ja iskljucim tv-e i kazem da je bila neposlusna i da nema vise crtanih dok se ne popravi.Inace se trudim da ne sjedi previse pred televizorom,ali buduci da je u vrticu tri dana u sedmici i ne stize puno vremena gledati tv-e

(odgovor članu mojamura)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Koliko vremena vaša djeca gledaju TV
31.10.2007 10:49:14   
Lejla K
Moja gleda previše. Tu podrazumijevam sposobnost da pregleda čitav Disney-jev dugometražni crtani u komadu, a nekad i dva dnevno kad je vrijeme ružno i kad se ne može napolje, ili kad je jako bolesna. Ona inače ima 2,5 godine (malo jače user posted image ). Od rođenja ju je interesovala TV, i ne volim što je tako, ali moram priznati da joj nekad upalim crtiće samo da bih je mogla obući, i nahraniti, ili da mogu obaviti neki poslić. Trudim se jako da vrijeme uz TV ograničim i svedem na minimum, a i da sadržaji budu kontrolisani i neagresivni. Dođe mi kao nužno zlo.

(odgovor članu travnicanka)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Koliko vremena vaša djeca gledaju TV
27.12.2007 10:46:35   
hanabanana
Kod nas se TV pali samo ako želimo nešto ciljno pogledati. Što se mene tiče, mogli bi ga i izbaciti iz stana, nikada nisam bila previše ljubitelj tv programa, radije sam slušala radio i čitala.
Hana tek od drugog rodjendana pogleda crtani na DVD-u. Maksimalno sat vremena dnevno je ispred TV.
Ako sam ja kući onda se igramo, sada je već veća ( 3 i pol godine ) pa se igramo slagalicama, puzlama, domina, crtamo, čitamo.

(odgovor članu Lejla K)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Koliko vremena vaša djeca gledaju TV
27.12.2007 12:20:00   
laracroft
Adian ponekad pogleda Fifi,a ni ja ne gledam TV mnogo.Ja i suprug volimo pogledati dobar film,a mnogo mi je zao sto nasa kablovska nema baby program,jer je dokazano da je jako koristan za bebe.

_____________________________

Adian 01.02.2007

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Koliko vremena vaša djeca gledaju TV
27.12.2007 12:53:03   
makana
onaj kartun netvork ne volim ni vidjeti, prebacila sma ga tamo skroz na 45 kanal, žešće bezze, da ne govorimo nasilno
fifi je zakon, medvjedići dobrog srca i to da ne nabrajam ima tema o tome, ali ja bih voljela da moja almedina malo više gleda tv jer je to sada plafon pet minuta, onda opet na noge lagane i tutnjaj po sobi i obaraj ruši
heh
user posted image


_____________________________

strpljen - spasen

(odgovor članu laracroft)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Koliko vremena vaša djeca gledaju TV
27.12.2007 12:58:16   
Blue rose RR
Živio sudija (čitaj šipka).
Kada pijem kahvu ili kada pravim ručak ne volim da mi se mota oko nogu...nisam baš raspoložena za hitne pomoći i doktore.

(odgovor članu makana)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Koliko vremena vaša djeca gledaju TV
28.12.2007 15:17:49   
Mamarica
Voljela bih da manje gleda, mada otprilike ona malo gleda ujutro dok smo svi okupljeni za doruckom (a voljela bih ukinuti to gledanje tv-a dok se jede) i onda popodne, nakon spavanja. Mada mi se cini da ona pogleda najavnu spicu, otplese na muziku i nije bas previse zainteresovana za radnju. U zadnje vrijeme je pocela pratiti pozorno teletabise.

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Koliko vremena vaša djeca gledaju TV
28.12.2007 15:32:23   
Šigimica
Ponekad zastane ako svira kakva muzika pa malo cupne guzicom, ali ako je vrijeme obroka idemo u trpezariju za sto. Televiziju ne smatram nikakvom alternativom.

(odgovor članu Mamarica)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Koliko vremena vaša djeca gledaju TV
28.12.2007 15:34:00   
Šigimica
Moja kikica je užasno aktivna i ta ne može biti mirna i sjediti duže od pet minuta. Ali od malena smo je navikli da ima redosllije u svome životu. Ustajanje oko 0620 sati (radnim danima, ali vikendom nas ona budi oko 0700 sati), doručkovanje flašice i gledanje crtanog dok ne popije flašicu, i dok mama i tata ne popiju jutarnju kahvu. Nakon toga idemo vani da bacimo smeće, malo se provrtimo oko stana, kuće, pospremanje kuće sa mamom, ponovo doručkovanje za stolom sa roditeljima. onda oko 09,00 sati ide u svoju sobu, u vtić sa ogradicom i gleda tv dok ne zaspi, a obično je to oko 09,30. Ukoliko ne zaspi ustajanje je oko 10,30 ali obično se uz tv i igra sa svojim igračkama. nakon spavanja vrzma se oko mene, ili majke koja je čuva radnim danima, idu napolje zezaju dedu, prave ručak,i tako do 1300 sati kada je vrijeme ručku. Nakon ručka se ide na spavanje, i obično zaspi oko 13,20 uz crtić, a budi se oko 16,00 ili malo kasnije. Ustajanje, dočekivanje roditelja sa posla, maltretiranje i skakanje po nama, spremanje za povečerje, hranjenje, bacanje po spavaćoj sobi i spavanje u 09,00 sati.
U suštini, svako dijete radi ono što je navikllo, ili ono što mu se pruža. Ne dopuštam da tv bude upaljen a da ona se igra sa nama, dok želi da gleda može, ali samo u okviru onoga što je njen redoslijed
Moja kikica je užasno aktivna i ta ne može biti mirna i sjediti duže od pet minuta. Ali od malena smo je navikli da ima redosllije u svome životu. Ustajanje oko 0620 sati (radnim danima, ali vikendom nas ona budi oko 0700 sati), doručkovanje flašice i gledanje crtanog dok ne popije flašicu, i dok mama i tata ne popiju jutarnju kahvu. Nakon toga idemo vani da bacimo smeće, malo se provrtimo oko stana, kuće, pospremanje kuće sa mamom, ponovo doručkovanje za stolom sa roditeljima. onda oko 09,00 sati ide u svoju sobu, u vtić sa ogradicom i gleda tv dok ne zaspi, a obično je to oko 09,30. Ukoliko ne zaspi ustajanje je oko 10,30 ali obično se uz tv i igra sa svojim igračkama. nakon spavanja vrzma se oko mene, ili majke koja je čuva radnim danima, idu napolje zezaju dedu, prave ručak,i tako do 1300 sati kada je vrijeme ručku. Nakon ručka se ide na spavanje, i obično zaspi oko 13,20 uz crtić, a budi se oko 16,00 ili malo kasnije. Ustajanje, dočekivanje roditelja sa posla, maltretiranje i skakanje po nama,  spremanje za povečerje, hranjenje, bacanje po spavaćoj sobi i spavanje u 09,00 sati.
U suštini, svako dijete radi ono što je navikllo, ili ono što mu se pruža. Ne dopuštam da tv bude upaljen a da ona se igra sa nama, dok želi da gleda može, ali samo u okviru onoga što je njen redoslijed.

 
Kad radite sklekove?

(odgovor članu Šigimica)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Koliko vremena vaša djeca gledaju TV
13.1.2008 9:04:20   
sanchy
STUHA, to za reklame te potpisujem u potpunosti.Mom sinu će uskoro 2 godine,crtići ga previše ne zanimaju,ali reklame su mu zakon.

(odgovor članu Šigimica)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Koliko vremena vaša djeca gledaju TV
14.1.2008 12:50:01   
Monia
Dok su mali gledanje TV-a je skoro svakodnevnica.Sada kada su porasli,interesovanja su drugacija,pa samim tim i gledanje TV-a.Ako tome pridodam skolu,treninge i sekcije ne ostane bas puno vremena za tu razonodu,tako da nemam potrebu voditi racuna o tome dali su pretjerali ili ne.

(odgovor članu sanchy)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Koliko vremena vaša djeca gledaju TV
30.11.2009 18:59:35   
Anoniman
Evo rješenjauser posted image

user posted image


(odgovor članu Monia)
  Neposredna veza do poruke: 19
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

jaslice
VVVV

Stalno se iznova svadjam sa mamom, koja tvrdi da je slanje deteta u jaslice jako surovo, a meni se cini da puno dece voli da ide. Da li je vase dete volelo da ide u jaslice?

ne znam (52%)

volelo je (13%)

nije volelo (17%)

u pocetku nije, posle jeste (19%)


Broj svih glasova: 102

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *