|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Kosa
13.7.2008 15:57:49   
M kao Mama
Drage moje, mojoj Lajli kosa strašno sporo raste, pa me zanima da li znate neki prirodni lijek npr. da joj nečim mažem kosu kako pospiješila rast kose.
Prije više od mjesec sam je šiiala, jer sam morala, imala je samo nekoliko loknica na glavi i znojila se, a i smijeno je izgledala, sada je malo kao krenula da raste, ali jeko sporo.
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Kosa
14.7.2008 22:33:55   
dadakg
Opadanje kose

I

100g lista koprive kuva se 20min u pola litre kišnice ili destilovane vode, doda se 25 grama kamilice, poklopi i ostavi poklopljeno da odstoji 8 sati.
Ocedi se, toj tečnosti se doda 200 grama (2 dl) vinskog sirćeta.
Ovom tečnošću utrljava se koren svake večeri.
Da zbog svakodnevne upotrebe tog sredstva kosa ne bi postala lomljiva, maže se nakon toga čičkovim uljem.
Delovanje je još bolje doda li se koprivi pri kuvanju 1 šaka sitno izrezanog korena koprive i isto toliko sitno izrezanog korena čička, pa se kuva 30 minuta i ohladi, a kao konzervans se doda 100 grama alkohola na 1 litar te tečnosti.

II

Kada se koža glave dobro opere čajem od čičkova korena, a svaki drugi dan namače čičkovim uljem, stimuliše rast kose, ako je koren zdrav. Za čaj se na jednu litru vode uzima 1 velika kašika isečenog korena i skuva.Pomešaju se jednaki delovi toga čaja i sirćeta ( jabučni ) pa se time natrlja koža glave dvaput dnevno, zaustavlja se ispadanje kose.
 
III
 
Protiv celavljenja i sprecavanja ispadanja kose, te za bolji rast kose pravi se ovaj caj: 20 g sitno izrezanog korena podbela (Tussilago farfara), 10 g suvih cvetova nevena, sve to prelije jednom litrom kipuce vode , ostavi da vri 10 – 15 minuta, a zatim se još i doda samo malo preliva od nevena i procedi. Tim se toplim cajem nedeljno dvaput istrlja glava.
 
IV
 
Posle svakog pranja kosu isprati sa čajem od koprive za svetlu kosu
ili čajem od lista oraha za tamnu kosu.
 
V
 
Piti Ginko tinkturu (kapi) i čaj od kantariona, i kožu glave masirati sa extraktom ruzmarina.
 
VI
 
Etericnim uljima vratite kosi sjaj i cvrstocu

Sva etericna ulja upotrebljavaju se na kosi na isti nacin. Nanose se na vlažnu, opranu i rucnikom prosušenu kosu. Stavljaju se u maloj kolicini. Nakon nanošenja, ostavite da deluju oko pola sata, a zatim kosu dobro isperite. Dobicete sjajnu i zdravu kosu. Možete napraviti i mirisni balzam za kosu. Pomešajte 25 kapi etericna ulja lavande, isto toliko kapi etericna ulja sandalovine i 5 kapi etericna ulja kadulje. Protresite ih u bocici i nekoliko kapi razmažite po kosi. Ispadanje kose Cickovo ulje jaca kosu i sprjecava njeno ispadanje. Protiv opadanja možete koristiti i jojobino ulje koje pospešuje rast kose. Svileni sjaj Avokadovo ulje smiruje i vlaži kosu te joj daje svilenkast sjaj. Najboje deluje na nebojanoj kosi koja jer istice prirodnu boju. Protiv svrbeži Ako imate problema s infekcijom kože glave ili vas svrbi koža glave, pomoci ce vam lavandino ulje koje dezinficira i njeguje. Za suvu kosu
Ako vam je kosa oštecena i suva, orahovo ulje ce joj vratiti vlažnost. Smedjoj kosi ovo ulje daje lep crvenkast odsjaj. Posvetljivanje
Za plavuše je odlicno limunovo ulje. Ono blago posvetljuje kosu i jaca joj koren. Želite li visok sjaj kose, koristite bademovo ulje.

VII

Utrljati u kosu kapi koprive i ricinusovo ulje (ako je previše gusto može se razblažiti maslinovim uljem koje je isto tako dobro za rast i jačanje kose) držati najmanje sat vremena (što duže to bolje) pa je oprati blagim dečijim šamponom.

VIII

Šampon protiv opadanja kose

700 gr.Kosili kupke
ricinusovo ulje (ako vam je kosa masnija staviti 25 gr,ako je suva 5o gr.)
AD uljane kapi -cijelu bocicu
Pantenol rastvor 100 gr.
Kapi od koprive -cijelu bocicu.

IX

Pakovanje protiv opadanja kose
 
umutite zumance, ricinus, pantenol i kapi od koprive, napravite zitku masu (pakovanje), nanesite na kosu, pokrijte peskirom i najlonom (okluzija) i drzite 2 h.

Draga mama alma, nadam se da ti nešto od svega ovoga može pomoći za tvoju Lajlicu.

Pozdrav

_____________________________

Nemogućnost postaje mogućnost kad dovoljno snažno poverujemo u nju.

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Kosa
15.7.2008 9:55:38   
M kao Mama
hvala draga, ali mislim da ću ipak pustiti vrijeme da učini svoje, vidim u ovim receptima izmeđuostalog i jabukovo sirćše, ono je poprilično jako i ne bih se smjela usuditi da na jednu malu glavicu ga utrljam, ali hvala ti puno

(odgovor članu dadakg)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Kosa
15.7.2008 10:11:01   
Kesten
Almice moja ,,mnogo djece poznajem koja su imala identičan problem kao Lajlica,,i sva ta djeca imaju gustu i dobru kosu,,,teta koja vježba moju Miju je uvjek govorila kako njena curica ima tri dlake na glavi,,i tako je bilo do treče godine,,sad kad sam je vidjela ,,mala čitav snop kose na glavi ima,,,mali plast,,,najbolje ti je da vrijeme učini svoje,,jer ona je premlada za bilo kakve preparate,,,gledala sam joj slikice i bas je cool sa onom frizurom,,,user posted image

_____________________________

Najveca umjetnost je istinski voljeti ljude!!!!!!!

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Kosa
15.7.2008 10:15:16   
M kao Mama
hvala ti srećiće moja draga

(odgovor članu Kesten)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Kosa
15.7.2008 10:55:27   
ElmaB
IZVORNA PORUKA: Kesten

Almice moja ,,mnogo djece poznajem koja su imala identičan problem kao Lajlica,,i sva ta djeca imaju gustu i dobru kosu,,,teta koja vježba moju Miju je uvjek govorila kako njena curica ima tri dlake na glavi,,i tako je bilo do treče godine,,sad kad sam je vidjela ,,mala čitav snop kose na glavi ima,,,mali plast,,,najbolje ti je da vrijeme učini svoje,,jer ona je premlada za bilo kakve preparate,,,


Draga Alma!

Apsolutno se slazem sa ovim sto je napisala Kesten. Ako i nakon izvjesnog vremena budes imala isti problem onda se posavjetuj sa dr, jer postoje sirupi bogati b vitaminom, koji je odlican i za rast kose, noktiju, a i pojacanje apetita.

Pozdrav!



_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu Kesten)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Kosa
15.7.2008 15:37:09   
dadakg
mama alma

Ovo što sam stavila je sve ono što pomaže za jačanje kose uopšte.
Pritom neke stvari su za odrasle a neke se mogu upotrebiti i kod dece.
Ja bih lično izabrala ispiranje sa čajem od koprive jer ne može da šteti a znam iz iskustva koliko je delotvorna.
Ali opet to je stvar ličnog izbora i davanja poverenja prirodi ili hemiji.
Ja sam samo postavila recepture sa željom ako mogu da pomognem s obzirom da si napisala "pa me zanima da li znate neki prirodni lijek npr. da joj nečim mažem kosu kako pospiješila rast kose."


_____________________________

Nemogućnost postaje mogućnost kad dovoljno snažno poverujemo u nju.

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Kosa
15.7.2008 15:40:43   
M kao Mama
hej draga dadakg žao mi je ako si pogrešno shavtila moj post, zahvalila sam ti se na receptima, ne zanm šta je tu sposrno, samo sam kazala da za sada ne bih primjenjivala tu varijantu, jer i sama vidiš kako piše da je to za opadanje kose, te za jačanje, pa me je to malo odbilo jer njoj hvala bogu ne opada kosa, ali da joj ispiram koprivom kosu, to mogu probati i mislim da ne bi bilo nekih reakcija.

(odgovor članu dadakg)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Kosa
16.7.2008 11:25:32   
camm
mama alma ne sekiraj se narst ce kosa mozda i znas neku manju djecu
sto su imali slabu kosu al kad narastu malo imaju pravo lijepu kosu.

evo moja ima pregustu kosu i veliku znas kako je meni kad joj trebam
susiti kosu trcim sa fenom po kuci za njom i tako mije svaki put,
a nemam namjeru da je sisam jer smo to uradili prosle godine.

pusica tvoj curici.

_____________________________

Ja tek sada kuzim da ne kuzim, sta kuzim, sta ne kuzim, sta mi je tesko skuziti, sta ne mogu prokuziti, ali jedno kuzim...:D

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Kosa
16.7.2008 11:54:14   
proud mom
draga almice... ne znam kako će ti ovo zvučati ali ja ću reći pa kako god... naime, ne znam koliko je bebara stara ali moja rodica je imala isti problem sa svojom čerkicom i bilo joj je baš bed je se radilo o djevojčici... da je dečko, nekako se lakše podnosi to što nema kosice... ona je dugo čekala da priroda uradi svoje ali pošto se ništa nije dešavalo, iako je ona lično uzimala neke vitamine koje pospješuju rast noktića, kose i kostiju, a koje je opet (bar tako mislimo) dojenjem prenosila na čerkicu, ništa nije pomoglo...
jednom joj je neka stara žena rekla da, ako joj ne bi smetalo, bebu ošiša na ćelavo i da će poslije toga početi rasti nova, zdravija i gušća kosa... mislim da joj nije bilo baš najjednostavnije uraditi to, ali s obzirom da je dolazilo ljeto i da je beba još uvijek bila sasvim mala uradila je to... bilo je ili to, ili da počne da koristi raznorazne preparate koje su joj preporučivali... i naravno, odabrala je ovo provo... i starica je imala pravo... sad malena ima predivnu lijepu i sjajnu kosicu... ne znam kako ti ideja zvuči, ali ako se baš plašiš da neće doći do poboljišanja - možda vrijedi probati...
nadam se da me nećeš pogrešno razumjeti. ovo je bio samo moj prijedlog...

puuusaaa

< Poruku je uredio proud mom -- 16.7.2008 11:56:28 >


_____________________________

"Ja sam sretno udata žena! Tako kaže moj suprug..."

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Kosa
16.7.2008 12:28:07   
M kao Mama
šišanje smo probali, prije dva mjseca, raste njoj kosa, ali slabo, raste, vjerovatno što joj je i kovrdžava, ali biće bolje akobogda,

(odgovor članu proud mom)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Kosa
22.7.2008 13:16:05   
Mrka
Ne znam da li za to ima lijek! Ali znam da je i mom malo isto bilo jako rijetka kosa i sporo rasla dok ga nismo osisali par puta. Ne znam da li je to sta pomoglo, ali sam ima jako lijepu kosicu.

_____________________________

Adin 12.01.2007.

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 12
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *