|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Laringitis kod djece - Inhaliranje!
21.12.2009 13:46:52   
mišur
Tražila, tražila...Nigdje nisam našla, a možda i ne vidim dobro, pa me slobodno uputite ako sam pogriješilauser posted image
Čini mi se da nikada na RR nisam naišla na sličnu temu, ali kažem opet, možda je i bilo priče pod drugim nazivom...
Draga moja Blue Rose će to da riješi ako ja griješimuser posted image user posted image

Naš prvi susret sa laringitisom je bio u martu ove godine i, kao i sada, radilo se o blažem obliku, koji nije, hB, bio praćen težim napadima...
Sve je počelo curenjem nosića, laganim kašljem i odjednom promuklost toliko da se jedva čuje glasić, kao da šapće...Temperaturice nije bilo nijedan put! Čak ni malo povišene...
Odveli smo ga dr upravo zbog promuklog glasića, i nakon pregleda kojim je utvrđeno da su grlo i pluća u redu, pretpostavila je da se radi o blažem obliku laringitisa. Virusnom!
Prvi put smo ga liječili parenjem u kupatilu i kamilicom, bez ikakvih drugih lijekova.
Ovaj put je stvar bila malo ozbiljnija!
U par navrata je imao tzv. napade, kad bi se malo zakašljao i onda nije mogao doći do zraka, pa bi na kraju i povratiouser posted image . Glasić je sada bio gori nego prvi put, kašalj suv, nosić curka, temperature nema...Po noći se budi, jer ne može disati i jer ga tjera da kašlje, a kad krene kašljati, pišti...
Ovaj put smo morali da se inhaliramo. Dr nam je sve objasnila u njenoj ordinaciji, dala nam inhalator da ponesemo kući, zajedno sa tri doze kombinacije adrenalina+dexason+fiziološka otopina, i da ga tri puta na svakih 12 sati inhaliramo. Inhalirali smo se i sad je puno bolje, glasić je opet stari, kašalj je sazreo, samo nam nosić još curi...

Nedavno sam upoznala suprugu mm kolege sa posla čija malena ima teži oblik laringitisa i svaka i najmanja prehlada bude praćena teškim napadima, tako da su oni kupili inhalator i uvijek u kući imaju spremne lijekove za inhaliranje. Nismo imale vremena pričati na ovu temu baš iscrpno, pa ne znam kako je do svega toga došlo....

Zato sam i otvorila ovu temu, jer me zanima je li neko imao sličnih iskustava, na koji način ste liječili vašu dječicu, koji su najbolji prirodni lijekovi, šta koristiti za preventivu....Sve što znate,pišite...


Evo i jednog poučnog teksta sa www.roda.hr koji se tiče ove teme:

Jutros vas vaše dijete doziva promuklim glasom, a noćas ste iz njegovog kreveta čuli oštar kašalj, nalik lavežu psa, popraćen otežanim disanjem... Ovo su neki od simptoma laringitisa, odnosno krupa (oblik laringitisa kod novorođenčadi i djece do tri godine), a ovo su ostali:
  • teško disanje uz vidljivo napinjanje vratnih mišića, rebara ili prsne kosti,
  • promuklost izazvana upalom glasnica,
  • gubitak glasa,
  • bol prilikom govora,
  • škakljanje i osjetljivost u grlu,
  • stalna potreba za "pročišćavanjem" grla,
  • gubitak glasa praćen gripom, prehladom ili upalom pluća,
  • povremeno povišena temperatura.
  Sve što glasnice čini natečenima, uzrokuje upalu grla. Najvažniji uzročnik je virus prehlade (parainfluence), ali "krivci" mogu biti i bakterije, alergije i izloženost raznim iritirajućim tvarima (kemikalije, otrovi, suhi zrak). Vrlo rijetko se upala grla javlja kao posljedica tumora ili izraslina koje se razvijaju na glasnicama ili oko njih. Virusna upala grla najčešće prolazi sama od sebe nakon nekoliko dana, bez ikakva liječenja. Zato je trajniji laringitis znak upozorenja da je u pitanju i nešto drugo, a ne samo neugodan virus. Ako liječnik utvrdi da je riječ o bakterijskoj upali, najvjerojatnije će preporučiti terapiju antibiotikom (7-10 dana). U slučaju alergija, liječnici obično propisuju antihistaminike koji ublažavaju oticanje i upalu.   Liječniku se treba obratiti:
  • ako promuklost i neugoda traju duže od tjedan dana,
  • ako je upala grla posljedica izloženosti otrovima iz okoliša,
  • ako se upala grla javlja kao rezultat kroničnog bronhitisa,
  • ako dječja promuklost preraste u oštar kašalj.
  Kod kuće se može liječiti tako da se:
  • odmara glas, ali i cijelo tijelo,
  • pije puno tekućine,
  • udiše para iz lonca uzavrele vode ili čaja,
  • stavljaju topli oblozi oko vrata.
  Budući da su kod djece dišni putovi uski (tijesni), infekcija koja se spušta prema grkljanu i dušniku može imati dramatične posljedice: upala može dovesti do takve otekline za spriječi dovod zraka – to onda nije uobičajeni laringitis, nego krup. Prenosi se zrakom , kapljičnim putem, a izaziva ga virus.   Kako kod kuće pomoći djetetu:
  • Treba ga pokušati smiriti jer mu nedostaje kisika, a to stvara dodatnu paniku, plače i napreže se što stvara dodatnu potrebu za kisikom.
  • Treba ga odvesti do prozora i omogućiti mu da udahne što više zraka – hladni ili vlažni zrak smanjit će oteknuće grkljana.
  • Treba ga odvesti u kupaonicu u kojoj smo zatvorili sve prozore i pustili toplu vodu iz svih slavina kako bi se cijela prostorija ispunila vodenom parom. U toj zaparenoj prostoriji treba ostati sve dok ne stigne liječnik, čak i ako vam se učini da je stanje djeteta bolje.
  Liječniku odmah treba otići ako:
  • dijete ima krup s temperaturom iznad 39,5°C,
  • ako jako teško diše, ne može govoriti, problijedi ili poplavi – tada treba nazvati Hitnu pomoć,
  • ako dijete iznenada počne sliniti ili ne može gutati,
  • ako je neuobičajeno pospano i mirno,
  • ako ima visoku temperaturu, ali bez kašlja i naginje se prema naprijed, ali ne može saviti vrat niti govoriti.
  Nemojte djetetu otvarati usta kako biste pogledali unutrašnjost grla – tako ga možete potpuno zatvoriti i zaustaviti djetetovo disanje. Dijete stalno potičite na uzimanje tekućine i, iako najčešće nije zainteresirano za hranu, manjih, a češćih obroka. Dim od cigareta i zagrijane prostorije sa suhim zrakom također mogu otežati stanje pa pokušajte dijete držati podalje od svega što bi dodatno moglo nadražiti sluznicu.   




< Poruku je uredio Visnja RR -- 19.2.2010 22:20:31 >
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Laringitis kod djece
21.12.2009 15:10:44   
haidy
Cini mi se da sam ja jednom otovorila ovu temu, ali mozda sam samo pisala na nekoj drugoj. Nebitno. Mi smo jednom imali problem sa promukloscu. Odvedem je kod pedijatra, ona me jako isprepadala. kaze to je laringitis, dala mi uput za bolnicu, pricala o mogucim napadima. Isli smo nekoliko dana na inhalacije, bas izmucili djete, pili antibiotik, parili se na kamilicu, vjetrili prostorije, glavu treba drzati visoko, najbolje staviti veci jastuk ispod duseka, na djelu gdje je bebina glava, drzali smo caj od kamilice u velikoj serpi pored kreveta itd. poslije nekoliko dana se povuklo. Ali ja sam kasno skontala da to kod nas nije bio laringitis, nego je ona taj dan vikala da ne kazem derala se, to joj je bila neka igra valjda. toliko je vikala, da su i komsije dosleuser posted image , pa je od toga promukla.

_____________________________

Jedan osmijeh mijenja sve:-)

Lokica 17.05.2008.
Gugutka 20.10. 2011.


(odgovor članu mišur)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Laringitis kod djece
21.12.2009 18:35:57   
mama_debeljuca
Joj i mi imamo sa tim problema user posted image . Prvi put kada je imao laringitis, krajem maja ove goidine, glasić mu i nije bio promukao, nosić malo curio, bez temperature, suhi kašalj koji ga je toliko izmorio i iscrpio. Vodili ga pedijatru, davao mu antibiotike(sirup), injekcije, inhalacije...ma svašta. Bez i jednog savjeta šta uraditi kući user posted image Drugi put, polovinom oktobra, glas je bio skroz promukao, bez temperature, suhi kašalj, koji mu ne da ni da spava ni da jede. Opet antibiotik, koji naravno ništa ne pomaže, injekcije....user posted image user posted image user posted image E onda odemo drugom pedijatru, koji nam je objasnio šta je to u stvari laringitis, kako se liječi, kako se trebamo ponašat....I da primio je 2 injekcije urbazona, i inhalacija.Onda sam se ja bacila na istraživanje po netu user posted image i Bogu hvala nismo imali više ni jednu epizodu tog groznog kašlja. Evo nekoliko savjeta koji nama pomažu:
-čaj od kamilice (da pije i da se inhalira)
-sirup od lovorovog lista i smeđeg šećera( recept naše forumašice)
-med



_____________________________

:-)

(odgovor članu haidy)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Laringitis kod djece
21.12.2009 22:17:49   
mišur
IZVORNA PORUKA: mama_debeljuca

Evo nekoliko savjeta koji nama pomažu:
-čaj od kamilice (da pije i da se inhalira)
-sirup od lovorovog lista i smeđeg šećera( recept naše forumašice)
-med




Kako se pravi taj sirup? Vidim da je po receptu, što znači da nije kupovniuser posted image

Ja imam problem sa mojim dječakom što uopšte neće da pije ništa toplo ni mlako čak, tako da čaj pije tek kad se dobro ohladi. Tu sam ja kriva jer mu nisam davala nikada čaj, ali nismo imali potrebe za istim. Sad ga ne bi popio toplog nikako!
Med hoće, ne sam, već u kombinaciji sa sokićem ili voćem.

Ma mene su baš interesovali ovi lijekovi iz kućne radinosti, koji bi se mogli i svakodnevno upotrebljavati, da se koliko toliko spriječi vraćanja laringitisa. Naravno, i zato što se plašim da se ne bi, ne dao Bog, vratio u gorem obliku.
Jer kad mi je ova poznanica pričala kako znaju biti strašni ti pravi napadi, a da ne pričam o šoku za dijete i roditelje, pravo sam se isprepadala.

Hvala, Haidy i mama_debeljucouser posted image

(odgovor članu mama_debeljuca)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Laringitis kod djece
21.12.2009 22:42:32   
Anoniman
Ja isto imam inhalator jer je moja kcerka stalno morala na inhalacije zbog laringitisa. Ali dok nisam imala, inhalator, parenej na kamilicu je zaista pomagalo. U zadnju godinu dana imala je samo jednu inhalaciju. To su mi i govorili, da ce kad bude veca imati neku otpornost. Ali vjeruj mio da je znala poceti kasljati i od boravka u zadimljenoj prostoriji i dr mi je rekla da moze biti alergijski. Sad je hvala Bogu puno puno bolje. Nemoj se plasit, bitno je da se ta serpa ispari u prostoriji, samo da se promijeni vlaznost u zraku.
Dobro je promijenit prostoriju, izaci van i promijeniti nadmorsku visinu.

(odgovor članu mišur)
  Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Laringitis kod djece
21.12.2009 22:47:52   
mama_debeljuca
mišur, ja se takođe bojim da se mom dječaku ne ponovi laringitis, zato što obično naredni bude jači. Moj nije imao te jače napade ni jednom. Ali pravo sam se uplašila kad je pedijatar rekao da moramo biti jako pažljivi jer noću može da dođe do gušenja. Ja sam napravila taj sirup po receptu naše forumašice, nadam se da je ok da ga prepišem user posted image
-8 listova lovora
-250gr smeđeg šećera
-vode da se prekrije šećer
kuhati dok ne bude kao med (djeca piju 2x po jednu supenu kašiku, odrasli-3x1) Bočicu držim u frižideru, čim malo zakašlje ja mu dajem user posted image . Mogu ti reći da djeluje.


_____________________________

:-)

(odgovor članu mišur)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Laringitis kod djece
21.12.2009 23:00:34   
mišur
Hvala na receptu!!!
Moraću to pripremiti, pa da imam u rezerviuser posted image

(odgovor članu mama_debeljuca)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Laringitis kod djece
21.12.2009 23:02:55   
Arko
mama_debeljuca, zar taj sirup nije za bronhitis? 

(odgovor članu mišur)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Laringitis kod djece
21.12.2009 23:05:54   
mama_debeljuca
Ja ne znam za šta se primjenjuje još, ali nama stvarno djeluje protiv ovog suhog kašlja user posted image

_____________________________

:-)

(odgovor članu Arko)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Laringitis kod djece
22.12.2009 1:14:50   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Arko

mama_debeljuca, zar taj sirup nije za bronhitis? 


je ga koristim za kašalj koji nastupa usljed bronhitisa ili drugih vidova oboljenja koji izazivaju napade kašlja. Pomaže i pri laringitisu i bronhitisu definitivno. Drago mi je da su se neke uvjerile u to user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Arko)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Laringitis kod djece
22.12.2009 17:23:23   
mama_debeljuca

IZVORNA PORUKA: Hanady

IZVORNA PORUKA: Arko

mama_debeljuca, zar taj sirup nije za bronhitis? 


je ga koristim za kašalj koji nastupa usljed bronhitisa ili drugih vidova oboljenja koji izazivaju napade kašlja. Pomaže i pri laringitisu i bronhitisu definitivno. Drago mi je da su se neke uvjerile u to user posted image user posted image user posted image user posted image



Hanady, hvala ti puno, puuunoo na ovom receptu, zbilja djeluje user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

:-)

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Laringitis kod djece
5.2.2010 12:49:33   
mummy
Sin je imao jedanput, dobio u vrtiću jer je virusno, ništa, pio Lostop i to je to. Curica iza njega dobila, njoj htjeli inhalacije, antibiotik koji tu ništa ne pomaže, nisam to ništa radila, srećom prošlo brzo. On je nedavno opet dobio preko noći, opet mu dali Lostop, uvijek ga imamo u kući jer ga pije i zbog alergije na polen, pomoglo, nije se vraćalo, a izgledalo je užasno, kao da se dijete guši,a ustvari nema ništa na plućima, sve je u grlu. Zovu ga još i "lavež psa".

(odgovor članu mama_debeljuca)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Laringitis kod djece
10.2.2010 13:12:29   
mišur
mummy,

ja sam pripremila ovaj sirup, što kažu za ne daj Bože, da ga imam u kući.

Vidim da cure kažu da je super i da djeluje, pa bolje je i sa ovim pokušati, nego odmah sa lijekovima i inhalacijom.


(odgovor članu mummy)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Laringitis kod djece
10.2.2010 23:32:25   
MELLI
Mi smo nedavno prebolovali laringitis.Grozno iskustvo,meni lično strašnije i od temperature i možda nekih ozbiljnijih stvari s kojima smo se susretali.
Tačno sam osjećala kako mi se dijete bori za vazduhuser posted image user posted image .
Nama su pomogle inhalacije,s tim da smo već prethodno zbog upale grla bili na antibiotikui i sirupu za iskašljavanje.
Upravo to me i jeste toliko šokiralo,da se promuklost i otežano disanje javilo možda, neki peti dan od uzimanja antibiotikauser posted image
Ona sumnja da smo u međuvremenu pokupili virus,ili je eventualno uduahnuo leden zrak otvorenih ustauser posted image

Nego da ne tušim više ,mene interesuje taj sirup koji spominjete,koliko on tako pripremljen može stajati.Koliko dugo se daje,dok dijete ne iskašlje ili user posted image user posted image

(odgovor članu mišur)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Laringitis kod djece - Inhaliranje!
10.2.2010 23:42:45   
Arko
A jel se taj sirup od lovorovog lista koristi za smirenje kaslja ili iskasljavanje?

< Poruku je uredio Visnja RR -- 19.2.2010 22:20:59 >

(odgovor članu MELLI)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Laringitis kod djece
6.3.2010 22:03:48   
mišur
IZVORNA PORUKA: MELLI



Nego da ne tušim više ,mene interesuje taj sirup koji spominjete,koliko on tako pripremljen može stajati.Koliko dugo se daje,dok dijete ne iskašlje ili user posted image user posted image



Evo sad sam vidjela pitanje, pa pošto i mene zanima isto, nadam se da će nam mama debeljuca ili hanady odgovoritiuser posted image

(odgovor članu MELLI)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Laringitis kod djece
6.3.2010 23:47:34   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: mišur

IZVORNA PORUKA: MELLI



Nego da ne tušim više ,mene interesuje taj sirup koji spominjete,koliko on tako pripremljen može stajati.Koliko dugo se daje,dok dijete ne iskašlje ili user posted image user posted image



Evo sad sam vidjela pitanje, pa pošto i mene zanima isto, nadam se da će nam mama debeljuca ili hanady odgovoritiuser posted image



ova količina sirupa može da stoji na sobnoj temperaturi u staklenoj posudi ili bočici oko 2-4 dana. daje se onoliko dana koliko vidite da je djetetu potrebno...znači dok kašalj ne prestane skroz ili dok hroptanje izazvano brohnitisom ne prestane.


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu mišur)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Laringitis kod djece
25.5.2010 23:00:44   
mama_debeljuca
Evo nas opet na ovoj temi user posted image Krajem aprila moj dječak je dobio laringitis, dobio injekciju urbazon i inhalacije, pholkodin sirup, antibiotik Almacin i pored svega toga dobije upalu uha user posted image Od upale uha je isprimao 8 garamicina 2x dnevno, oči moje slatke user posted image I sve to lijepo smirilo....kad u petak opet onaj suhi, razarajući kašalj, opet 1 injekcija urbazona i esbesul sirup, pholkodin, inhalacije dexametazonom....Uuuuuhhhhh!!!! I nije se smirio kašalj, sinoć i jutos još i gore. E onda mi je puko film user posted image Zvek sam napravila po domu zdravlja, samu sebe nisam prepoznala, ali kad je dijete u pitanju... Šopaju nam dijete antibioticima, raznim sirupima a sve po principu "da pokušamo", bez nalaza krvne slike, bez testa na alergiju, bez briza grla i nosa (a uvijek mu to pođe od nosića). Danas smo sve to napravili, da ne dužim odoh OT
Krvna slika uredna, ne pokazuje nikakvu upalu, briz grla i nosa će biti u petak, sutra rezultat nalaza Ieg, pa da vidimo šta nam je činiti. Ma poludila sam, kakva nemarnost!!!

_____________________________

:-)

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Laringitis kod djece
25.5.2010 23:05:34   
Hanady RR
sasvim si ispravno uradila što si zahtjevala sve nalaze....
ja sam poludjela kada sam vidjela da mi bebi čim malo kahne dexstametazon u inhalacijama porpišu...kao da je kostekosteriod biljni čaj.

sačekaj nalaze pa ćeš znati šta dalje....

ja sam svojoj bronhitis izliječila prirodnim ljekovima...zaista sad čitam šta je tvoj maleni dobivao za laringitis...potpuno ista terapija za bronhitis....
al ja sam to sasjekal kao i ti...nema više inhalacija za moje dijete...pogotovo kostekoteroidima...pa da joj sa 12 godina punmpicu moram uvesti u životuser posted image




_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu mama_debeljuca)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Laringitis kod djece
25.5.2010 23:07:05   
Anoniman
Za laringitis mogu¸tople obloge, dovoljno je samo topla krpa. Izbjegavati zadimljene prostorije, znaci pusenje u blizini djeteta ni slucajno. U serpi s vodom staviti borove iglice ili par kapi eukaliptusa da kuha, isparava. Ako je u kuci, bilo bi dobro malo iznijeti dijete vani, cak se preporucuje promijeniti nadmorsku visinu. Ne bi trebalo dijete vristat i galamit..

Ima toga jos, a ne mogu se sjetit, jer mi hvala Bogu evo vec godinu nemamo laringitis, a znam tacno o cemu pricas.

Ako se sjetim jos necega bitnog sto sam ja primjenjivala, napisacu

(odgovor članu mama_debeljuca)
  Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Laringitis kod djece
25.5.2010 23:14:33   
mama_debeljuca
Maida, priželjkivala sam da se ti javiš user posted image . Zato što pročitah da je tvoje dijete to prevazišlo, Bogu hvala. Za pušenje si u pravu, kod nas u kući niko ne puši i ako se nađemo u prostoriji gdje se makar i jedna cigareta zapali on kašlje. Sa koliko god. je tvoje dijeto prevazišlo laringitis?
Hanady, kad pomenu pumpicu, zaboravila sam napisat da nam je naš pedijatar u oktobru dao flixotide pumpicu,. Kad sam je vidjela umalo me nije srce strefilo! Naravno nismo to koristili.

_____________________________

:-)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Laringitis kod djece
25.5.2010 23:19:48   
Hanady RR
fluxotid pumpica user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image mogu mislit....

mislim da je najbolje pridržavati se datih savjeta mama koje su to poršle, evo Maida ti je najbolji primjer istog....
ali pazi svaki savjet provodi po cjenu reorganizacije životnog porstora...ja sam dosta toga rješila po cjenu da se i posvađam sa prijtaeljima i familijom ali pravila su pravila...to je za dobro moga djeteta i tačka.


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu mama_debeljuca)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Laringitis kod djece
25.5.2010 23:26:56   
Anoniman
Evo njoj ce sad 6 u julu, za proslu godinu imala je samo jednom laringitis.
Uzrok moze biti virus, bakterija, alergija i izlozenost bakterijama i hemikalijama.
Bitno je ojacati imunitet, unositi dosta vitamina C, beta karotena(vitamin A) i cesnjak, to se preporucuje svaki daan unijet u organizam.Piti dosta tople tekucine, s medom i limunom.

Sto se tice homeopatije, oni preporucuju ARNICU i ACONITE,

Ispirati grlo kaduljom.

Dobro je imati neki antihistamik,koji smanjuje oticanje i upalu.
Tijelo se mora odmoriti, i kad bi moglo saptati a ne pricati, ali znam da je djeci to nemoguce objasniti

Dobro je piti i pileci temeljac, cajeve od macine trave i divizme.

Znaci toplo piti, ne zagusljivim prostorijama i jacati imunitet.

Jesam nabacala, ali kako sam se cega sjecala, a provjerila sam i ovo za homeopatiju

(odgovor članu mama_debeljuca)
  Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Laringitis kod djece
25.5.2010 23:27:08   
mama_debeljuca
Tako je, dijete na prvom mjestu!!! Ja sam nešto onako sama kontala, kod nas u kući (tačnije u podstanarskom stanu) nema centralno grijanje, već ložimo neki mini kamin, a koristimo ugalj i drva, pa se plašim da nije uzrok taj ugalj, jer pri svakom loženju bar malo dima izađe. Da li je to moguće?

_____________________________

:-)

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Laringitis kod djece
25.5.2010 23:29:35   
Anoniman
Pa sto se tice tog lozenja, vidi kakav ce biti sad kad ne lozis preko ljeta


(odgovor članu mama_debeljuca)
  Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *