|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Lijevorukost kod djece!
24.12.2008 22:20:04   
dinaa
Ako tema nije na pravom mjestu molim moderatore neka je premjeste.Moj sin ima 7 godina i vise se koristi lijevom rukom nego desnom(ljevak je)i meni to uopste ne smeta niti moje dijete dozivljavam nedaj Boze manje vrijednim zbog toga,ali okolina me dovodi do ludila  svojim komentarima i u jednu ruku sazalijevanja mog djeteta.On je jos od malena davao naznake da ce biti ljevak sve je uzimao lijevom rukicom poceo je jesti lijevom rukom a kad je poceo koristiti olovku i ona se nasla u lijevoj ruci,par puta sam pokusala da mu kazem da se jede i pise desnom i on bi pokusao ali ne bi islo i ja sam vidjela da ga samo zbunjujem i odustala sam,pedijatrica mi je rekla da ga ni slucajno ne forsiram jer ce postati nesiguran sam u sebe itd...on ide u skolu i odlicno se snasao ali ti "tuzni"pogledi neke nase familije kad on jede i pise i komentari tipa "uci ga na desnu ruku"jos posebno u njegovom prisustvu me ubise.Interesuje me ima li jos neko da se susreo s ovim i kako ste postupile u tim momentima?

_____________________________

Moja djeca su moje najvece blago!!!
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Lijevorukost kod djece!
24.12.2008 22:34:08   
stella
Moje misljenje je da je to sasvim normalno,sto je nama desna ruka to je njemu lijeva.Kome smeta nek on ne koristi desnu ruku vec lijevu pa ce vidjeti sto mu je fino.

_____________________________

HANA 26.09.2007
SARA 10.12.2012

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Lijevorukost kod djece!
24.12.2008 22:39:31   
aammina
ja imam komsinicu koja sve radi ljevom rukom a samo pise desnom.ona kaze da je uciteljica tukla da pise desnom,naucila je pisati desnom ali zna i ljevom i za sve drugo koristi samo ljevu.to je to tako je rodjen.nista strasno,nek je ziv i zdravuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu stella)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Lijevorukost kod djece!
24.12.2008 22:52:21   
mukica
Moj sin ima osam godina i lijevak je totalni znaci i lijevom rukom sve obavlja kao i nogom. Necu nikad zaboraviti kad smo ga muntali da desnom nogom puca loptu djete se izvrnulouser posted image . Bilo je i kod nas takvih komentara ali mi nikad nije bilo bitno sta drugi kazu......
Djete zdravo i normalno i sasvim svejedno kojom rukom pise.


_____________________________

Mamini djecaci
12.03.2001
25.07.2008

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Lijevorukost kod djece!
24.12.2008 22:59:00   
dinaa
I meni je najvaznije da je on zdrav a kao sto rekoh ne smeta mi sto je ljevak ali nikako da dogovorim doticnim osobama da se okane nepotrebnih komentara posebno u njegovom prisustvu,stvarno ne razumijem takve osobe.

_____________________________

Moja djeca su moje najvece blago!!!

(odgovor članu mukica)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Lijevorukost kod djece!
24.12.2008 23:11:51   
lejlašh
Uopće nije bitno da li je dijete ljevoruko ili desnoruko, naravno da je bitno samo da je živo i zdravo, a oni koji daju negativne komentare na tu temu - sigurno su sami iskompleksirani.
Mene interesuje kad ste otkrile da će dijete biti ljevoruko, meni se nešto čini i ova moja mrvica  više uzima stvari lijevom nego desnom rukom. Njoj je skoro 14 mjeseci, da li je rano?
Igračke više uzima lijevom i lopticu njom baca, mada nekad uzme i desnom.
Inače imam dosta ljevaka u porodici, pa ne bilo neobično

_____________________________

Merjem, 11.11.2007.
mamina sultanija
Arman, 23.07.2010.
mamin pasha

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Lijevorukost kod djece!
24.12.2008 23:42:41   
camm
moja curica je u pocetku pocela prvo sa lijevom rukom da hvata sve
i olovku u ruci je drzala sa lijevom rukom
ja sam bezz njoj govorila desna ruka
i sama je onda pocela sa desnom.
kada joj oblacim obucu nekad podjem prvo lijevu
a ona kaze mama to je lijeva prvo desna.

a sto se tice lijevaka ja znam dosta osoba
koje su jako inteligentne
a moje djete da je lijevak kad meni ne smeta zasto bi drugim
zacepila bi im usta od jednom.

_____________________________

Ja tek sada kuzim da ne kuzim, sta kuzim, sta ne kuzim, sta mi je tesko skuziti, sta ne mogu prokuziti, ali jedno kuzim...:D

(odgovor članu lejlašh)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Lijevorukost kod djece!
24.12.2008 23:43:22   
MELLI
Negdje sam pročitala da se do treće godine ne može tačno potvrditi,ali mislim da ćeš kada počne samostalno jesti to najlakše utvrditi.
Mislim da će i moj anđelak biti ljevak,a kome smeta nek ne gleda.Par puta jasno sam dala do znanja da se ko ne šali i da je ne ispravlja kada uzme kašiku lijevom rukom.Ko misli da se to može ispraviti neka umjesto desne proba koristiti lijevu ruku.

(odgovor članu lejlašh)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Lijevorukost kod djece!
24.12.2008 23:46:10   
jasmina_mm
ja ne znam da li ce moje dijete biti ljevak ili desnjak i to mi uopste nije bitno, jer ja radim sve desnom rukom, a samo pisem lijevom. I meni se dogadjalo da ako oj sin za nesto podje lijevom rukom neko kaze uci ga na desnu, a ja samo na to odgovorim pa i mama mu je ljevak mozda je povukao njene gene i na tome se zavrsi...
Ne dozvoli da te ti pogledi ili izrazi izbacuju iz takta jer ti najbolje znas sta je dobro za tvoje dijete...

_____________________________

dusha mamina 11.10.2007.

upravo zato sto je tako topao, osmjeh je ljepsi od bilo kojeg cvijeta na svijetu....

(odgovor članu camm)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Lijevorukost kod djece!
25.12.2008 0:07:41   
batterfly
Jao kad se sjetimuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !!!!
KoMENTARI na tu temu su me izludjivali..Jer je ,po svemu sudeci,i moj stariji sin(3i po god.) ljevak....Meni drago bilo pravo jer sam cula da su to jako inteligentna djeca...I cula sam jos (u narodu ),kako se misli da su to djeca koja su zaceta kao blizanci,tj.da su u utrobi majke bili blizanci....Jeste li culi za to???

Da se vrnem na temuuser posted image
Mm dolazi iz jako vjerski "nastrojene" porodice,pa je moj svekar imao obicaj ispravljati,cak ponekad i povisit ton na moje djete ako bi jeo ili nesto radio sa lijevom rukom...Znao mu je uzeti kasiku ili olovku i prebaciti u desnu....Radili su to jos pojedini iz moje familije,ali ja sam svojoj strani rekla da se  tu ne smiju mjesati,ako ja ne ispravljam da nema pravo niko drugi to da radi,a ponajmanje da mu smeta....Pa sam tako toplo preporucila i MM da rijesi sa svojom stranom,da ne bi morala ja....A ovako  kada bi se jos ponekad desi da neko ispravi djete ili kaze "prebaci sine u drugu ruku"...ja bih samo uzela taj predmet koje je moje dijete trenutno drzalo u ruci i vratila u lijevu...Time sam davala jasno do znanja sta ja mislim o tome...Danas isto radi sve lijevom rukom,ali to vise niko ne ispravljauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jasmina_mm)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Lijevorukost kod djece!
25.12.2008 0:15:49   
neki
I ja sam tog misljenja da se takve stvari ne trebaju ispravljati...Kakve veze ima je li u pitanju desna ili lijeva ruka,bas smijesno.Nek su djecica ziva i zdrava,mislim da je to najbitnije od svega.user posted image

(odgovor članu batterfly)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Lijevorukost kod djece!
25.12.2008 0:42:51   
triplemama
Ja sam ljevak i ponosim se time. Imala sam sreće pa sam odrasla u okolini gdje to niko nije osuđivao, pa ni moja majka(nena) koja je bila veliki vjernik. Imam i amidžu i dajdžu ljevake kojima su učiteljice vezale lijevu ruku za stolicu da bi pisali desnom.
Kada sam krenula u prvi razred pisala sam super latinicu štampana slova, i dođe moja mama prvi dan po mene u školu i kaže njoj učiteljica da ja ne da ne znam pisati već neznam ni olovku u ruci držati. Pita nju moja mama šta je bilo, kaže ona da je rekla da svi uzmu olovku u desnu ruku i počnu pisati user posted image   user posted image   a pošto sam ja bila poslušno dijete user posted image   user posted image   tada joj je moja mama rekla da sam ljevak i nikada nije bilo problema.

I sada ima bez veze komentara od okoline, ali kada mi neko to prokomentariše ja samo kažem da su neki od najinteligentnijih i najkreativnijih ljudi na svijetu ljevaci.
Da Vinci, Einstein, Chaplin, Bill Clinton,Michelangelo, Pablo Picasso, Ludwig van Beethoven,Benjamin Franklin, Isaac Newton, Albert Einstein,Tom Cruise, Paul McCartney,Ronald Reagan


Vjeruj mi dinaa da to djecu pogađa i ja bi na tvom mjestu kada mu neko premjesti kašiku ili olovku jasno rekla "PUSTITE GA ON JE LJEVAK" i ne bih dala da se vode nikakve rasprave jer je to tako i ne može biti drugačije.

Osim toga dijete koje nazor postane dešnjak može imati problema u učenju i daljnjem životu.

Samo da dodam da mislim da je moj najmlađi (14 mj) ljevak i baš bi mi bilo drago user posted image   user posted image   user posted image

Uf što se ja raspisah ovom mojom ljevicom user posted image

_____________________________

Ko čeka i dočeka NOVI ZAKON O "AS"
Savjetnica za AS udruženja DjeCa

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Lijevorukost kod djece!
25.12.2008 7:49:49   
mamy Sabina
]Ja sam ljevak i ponosim se time.

Prvo da potvrdim ovo.
Ja sam ljevak i to baš isključivi,sve radim isključivo lijevom rukom.
U početku kada su otkrili moju ,,ljevorukost"user posted image ,moj deda ,učitelj starog kova je
pokušavao ispraviti to.
Mama koja je takokođer prosvjetni radnik nije to dozvoljavala i potkrijepljivala je
to hrpom naučnih dokaza o toj famoznoj inteligenciji kod ljevorukih ljudi.user posted image user posted image user posted image
Interesantno je da smo i MM i ja ljevaci ,a Emina je dešnjak.
Triplemama nešto mi drago što ti navede čitavu
plejadu ljevorukih super mozgova!user posted image user posted image


Da Vinci, Einstein, Chaplin, Bill Clinton,Michelangelo, Pablo Picasso, Ludwig van Beethoven,Benjamin Franklin, Isaac Newton, Albert Einstein,Tom Cruise, Paul McCartney,Ronald Reagan


_____________________________

Boj se ovna, boj se govna, a kad ću živjeti?



(odgovor članu triplemama)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Lijevorukost kod djece!
25.12.2008 8:46:34   
M kao Mama
Ja sam dešnjak, ali moja Lajlica je ljevak, i drago mi je zbog toga, jer i moja mama je bila ljevak, svekrva je nekoliko puta pokušala da je oduči od toga, ali ja nedam, i danas je ponekad uhvatim kako je iz lijeve ruke u desnu prebacuje kašiki, alu ja odmah reagujem i Lajli vratim kašiku u lijevu ruku. To je od Boga tako dato i ne dam da se neko petlja u to. Još ako je tačno da su ljevoruku inteligentniji od dešnjaka, pa gdje će joj biti kraj, hahaha, šalim se,

(odgovor članu mamy Sabina)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Lijevorukost kod djece!
25.12.2008 10:43:26   
Crvena
Moj brat je ljevak, u osnovnoj skoli efendija koji mu je predavao vjeronauku, rekao mu je da Bog ne voli ljevake, jer se lijevom rukom guser posted image pere, a da se sve ostalo radi desnom. Otada nije htio ici na vjeronauku, svaki put bi plakao. Naravno mama je rekla da vise ne ide, ali je i takodjer odrzala bukvicu efendiji. Moj rodjak je takodjer ljevak, dedo je na sve nacine uticao da pise desnom rukom. To je i uspio, ali on sve drugo radi lijevom. Ljevacima je lijeva hemisfera mozga jaca nego desna laicki receno i nema potrebe ih uciti da budu desnjaci. A sto se tice komentara rodbine, prijatelja i ostalih, ja se na to ne obazirala, sta se to koga tice. Pa nije valjda to neka mana, sta im jeuser posted image user posted image user posted image user posted image Meni je pravo simpaticno kada ih vidim kako pisu ili jedu, ma preslatki su.
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   za nase ljevake.


_____________________________

Volite svoju djecu i kad su kriva, jer će ih život kažnjavati i kad nisu.

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Lijevorukost kod djece!
25.12.2008 10:53:26   
medavi
Moj haris je ljevak !! Mozete mislit kad uzme olovku u desnu ruku i hoce da pise pise s desna na lijevo misli njemu je desna kao nama lijevauser posted image Nikad me nisu opterecivali komentari tipa de sine uzmi desnom bar jedi desnom....glatko sam znala reci (konkretno moja sveki ima to obicaj) eto draga moja imas Avdu (amidza koji je desnjak al je propalitet zesci pijanica i raspikuca) desnjak je a vidi ga nasto lici ama ona zacepi za sekunduser posted image Moj hari je tako nadareno i bistro dijete i ni pocemu nezaostaje za desnjacima cak sta vise frstulji bolje nego pola njegovih vrsnjakauser posted image user posted image ndragi nasi ljevaci samo naprijed...usput da kazem da s moje strane ima dosta ljevaka i djece i odraslih a tako i mm pa je i bilo za ocekivat da se i kod nas rodi jedanuser posted image za sameda jos neznamo on se koristi i lijevom i desnom neforsiram ga nista nek se sam odluci sta mu odgovara!!!

_____________________________

MAMINI MOMCI
HARIS 18.04.2002
SAMED 04.07.2005

(odgovor članu Crvena)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Lijevorukost kod djece!
25.12.2008 12:04:27   
lamka
I ja sam ljevak .To sam vjerovatno pokupila u genima od tatine porodice gdje su vecina ljevaci. Nekada je znala uzeti olovku ili kasiku u lijevu ruku i odmah su znali uslijediti komentari tipa :tu se kasika ne drzi uzmi u drugu ruku iako dijete preferira desnu ruku. Ja kada sam bila mala mene je tetka cuvala koja je uporno pokusavala da koristim desnu ruku. I ja uzmem u lijevu a ona bi mene tukla po ruci govorila u drugu ruku. I kod mene je bilo u dudu u dudu i tako u desnu pa opet u lijevu ruku.user posted image Na kraju su svi odustali od pokusavanja.

_____________________________

Lamija duša duše moje
21.08.2006

(odgovor članu medavi)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Lijevorukost kod djece!
25.12.2008 12:21:40   
Revati
Muz i ja smo oboje ljevaci, sin nam dešnjak!
Moja se mama, koja je psiholog,  tih kasnih 70-ih godina svađala sa tetama u vrtiću, sa rodbinom i sa učiteljicama u školi jer je još tada naučno bilo dokazano da je ljevorukost sasvim normalna i da svako prevježbavanje može ostaviti trajne posljedice, od mucanja pa nadalje. Tako sam, zahvaljujući njenoj beskompromisnoj bormi sretno odrasla onako kako sam i trebala biti. Ljevoruki su kreativci, neobični...
Nedavno mi jedan čovjek priđe i reče: Šejtane jedan, pta to radiš, brzo bacaj olovku iz šejtanske ruke...E stvarnoooooooo!
Samo vi pustite vaše dijete da koristi svokju lijevu ruku koliko njemu odgovara i baš vas briga!

(odgovor članu lamka)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Lijevorukost kod djece!
25.12.2008 12:38:40   
tweety
Ja sam ljevak i ponosim se time.


I ja vam se pridruzujem i ne mogu da vjerujem da i dan danas postoje ljudi kojima smeta ljevorukost.Moja je mama mene pokusala ispravljati kad sam bila mala i nije jos polazilo za rukom,da bi joj moja nena rahnetli na kraju rekla,ma pusti djete nek radi i pise kojom rukom hoce.Inace moj tata i sestra u ljevaci a sa muzeve strane svekar,djever i MM su ljevaci user posted image Mislim da nam je i sin po svemu sudeci i ja se ponosim time.Niko mi nije jos uvijek nista rekao a na kraju krajeva bas me briga,nek pricaju sta hoce.


_____________________________

Prince `05
Princess `08

Ente kalbii, ente kullun fii hajatii..."Moje si srce, sve si u zivotu mom..."

(odgovor članu Revati)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Lijevorukost kod djece!
26.12.2008 22:36:20   
kristijan
u mene su sin stariji mm i brat čistokrvni ljevaci user posted image user posted image user posted image a ja jedina  dešnjak i svi su izrazito inteligentni bilo ih je što su mi sinu govorili da prebaci u drugu ruku olovku a ja hB jezikara samo bih ih zaljepilauser posted image user posted image user posted image user posted image pa sad šute

_____________________________

KRISTIJAN 24.12.2003
IVAN 24.06.2008
JAN 21.01.2010

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Lijevorukost kod djece!
28.12.2008 1:06:38   
merimaa
ma i moj ce izgleda bit ljevakuser posted image nemoj da te smaraju takvi komentari takav je nas narod uvijek ima nesto za recuser posted image sam ti slusaj sta ti je njegova doktorica rekla to nije nista ruzno meni stvarno nije jasno kakve to veze ima jeli ljevak ili desnjak u cemu je razlika ruka ko' rukauser posted image

_____________________________

Vedad 11.05.2007 najljepsi dan u mom zivotu!

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Lijevorukost kod djece!
28.12.2008 7:53:12   
vjestica
IZVORNA PORUKA: Crvena

Moj brat je ljevak, u osnovnoj skoli efendija koji mu je predavao vjeronauku, rekao mu je da Bog ne voli ljevake, jer se lijevom rukom guser posted image pere, a da se sve ostalo radi desnom. Otada nije htio ici na vjeronauku, svaki put bi plakao. Naravno mama je rekla da vise ne ide, ali je i takodjer odrzala bukvicu efendiji. Moj rodjak je takodjer ljevak, dedo je na sve nacine uticao da pise desnom rukom. To je i uspio, ali on sve drugo radi lijevom. Ljevacima je lijeva hemisfera mozga jaca nego desna laicki receno i nema potrebe ih uciti da budu desnjaci. A sto se tice komentara rodbine, prijatelja i ostalih, ja se na to ne obazirala, sta se to koga tice. Pa nije valjda to neka mana, sta im jeuser posted image user posted image user posted image user posted image Meni je pravo simpaticno kada ih vidim kako pisu ili jedu, ma preslatki su.
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   za nase ljevake.


mala ispravka, ljevacima je dominantna desna hemisfera mozga, a dešnjacim aje dominantna lijeva hemisfera (to je zbog toga šo dolazi do ukrštanja piramidalnog puta iznad kičmene moždine) i sasvim je normalno da jedna polovina čovječanstva ima dominantnu desnu hemisferu, a druga polovina lijevu hemisferu
prema tome apsolutno je neprirodno ljevaka učiti da koristi desnu ruku i ja sam ne mogu da vjerujem da još postoje ljudi koji smatraju da samo treba koristiti desnu ruku

(odgovor članu Crvena)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Lijevorukost kod djece!
28.12.2008 8:43:19   
Crvena
Tacno vjestice, sorry greska.

_____________________________

Volite svoju djecu i kad su kriva, jer će ih život kažnjavati i kad nisu.

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Lijevorukost kod djece!
28.12.2008 9:14:12   
ElmaB
Moja Tea je ljevak i apsolutno se ne zamaram time. Potpuno mi je svejedno da li je desnjak ili ljevak! Nikada se nisam obazirala na misljenje okoline, niti sam razmisljala o tome. Iskreno, bas me briga sta ce ko reci! Meni je vazno da je ona zdrava, a da li ce pisati lijevom ili desnom rukom, apsolutno nije vazno!

_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu Crvena)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Lijevorukost kod djece!
26.2.2009 0:02:57   
dinaa
Evo sta mi se danas desilo:otisla sam sinu koji je prvi razred u skolu na informacije i prvo sto je uciteljica rekla kad sam usla je"ja vasem djetetu moram davati dodatnu zadacu"jer je ljevak.Ostala sam zbunjena i bilo mi je malo bez veze sto je to rekla u njegovom prisustvu,slazem se da dijete treba vjezbati pisati to i radimo a radili smo i prije polaska u skolu.Jos me zbunila recenicom da s djetetom nije radjeno na motorickom razvoju valjda samo zato sto je za Boga milog ljevak kao da je jedini na svijetu.Rekla sam da nije problem dodatna zadaca i neka mu je daje a smatram da je motoricki razvoj mog djeteta sasvim ok.i da ja nism dijete forsirala na desnu ruku i to necu ni ubuduce raditi.

_____________________________

Moja djeca su moje najvece blago!!!

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Fox iz Škafe
škorpija

Da li ste probale deterdžetn Fox iz Škafe koji košta 3,90 (3kg). Kad sam nedavno bila u bihaću svaka kuća u kojoj sam bila u gostima imala je taj prašak u WC, kakav je to fenomen

Kupovala sam ga i odličan je (36%)

Dobar je, ali ništa specijalno (2%)

Meni nije nešto (0%)

Totalan je katastrofa (0%)

Čula sam, ali ne i probala (35%)

nikad čula (26%)


Broj svih glasova: 236

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *