|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Necrospermija
2.8.2012 12:10:11   
delila1986
pozdrav svima!!!
nova sam na forumu pa zelim da vas pitam da li je neko imao slican problem kao ja i moj muz. naime, kod muza je uspostavljena NECROSPERMIJA, tj. nema ni jedan pokretni spermatozoid.

svaki nalaz spermiograma je pokazao isto u posljednjih 1,5 godinu dana. moj muz je radio sve potrebne nalaze koje su mu doktori preporucili do sada, i svi su savreseno uredu, tako da nikome nije jasno zasto nema ni jedan pokretan.( osim sto je utvrđeno malo prosirenje vene na lijevom testisu, tzv. varikokela)., ali doktori smatraju da to ne bi trebalo imati velikog uticaja, moglo bi smanjiti pokretljivost ali da ne postoji ni jedan pokretan zbog toga, to im nije opravdano. ali mog muza u posljednje 1 godinu i boli ta lijeva strane i to svakim danom sve jacim intenzitetom.

koristio je razne terapije( profertill, tešićevi čajevi, vitaminski dodaci, alt_ernativna medicina, bioenergija), ali rezultati su isti.
prije par dana smo se odlucili otici na kliniku Bahceci u Sarajevu ( Hadzici), da vidimo njihovo misljenje. muz je kod njih uradio spermiogram kako bi utvrdili kojim putem da krenemo. doktor je koristio neke dvije metode za pokusaj ozivljavanja spermatozoida i nisu mu bili bas jasni rezultati. tako da nije mogao sa sigurnoscu trvditi ni da su mrtvi niti da su zivi, sto je nevjerovatno. cinjenica je da su potpuno nepokretni.
doktor je narucio i neku trecu najnoviju metodu, koja treba stici iz Istambula za nekih 7 dana pa cemo pristupiti i toj.nakon toga cemo znati sta ciniti dalje i kojim putem krenuti.
mene zanima sada, da li je neko imao slicnih iskustava da mi napise nesto o tome.
ako neko zna koliko kosta hromosomski test (cjelokupni hromosomski status), neka mi napise, bitno mi je.
hvala vam.


< Poruku je uredio malena27 RR -- 16.2.2015 8:25:59 >


_____________________________

"Molim Allaha da nas počasti saburom koji će nam biti put do sreće i uspjeha na oba svijeta, i da budemo od onih koji su divni Allahovi robovi i koji se mnogu kaju ! Amin!"
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: necrospermija
5.8.2012 17:39:43   
aboni76
Kod nas je druga dijagnoza ali imam primjer iz bliže okoline....Moja drugarica je pokušavala ostati trudna dvije godine, muž uradi spermogram, dijagnoza ista kao i vaša....Koristio neke lijekove, ništa se spermogram nije poboljšao...Odluče se za VTO, ona ima 30 godina, svi nalazi super....Krenu sa pripremama, ona je samo molila boga da mu nađu nekoliko živih spermića...Odrade punkciju, kod njega nekoliko živih, dobiju 3 embrija, vrate joj dva, prije mjesec dana je rodila curicu....

(odgovor članu delila1986)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: necrospermija
5.8.2012 20:37:53   
sabas
:) abony76 lijepo je i obaecavajuce kada se sa nama podjeli ovako lijep i svjetao primjer

_____________________________

ja 73 mm OK MM 67 OAT 7g u braku,dijagnoza: primarni sterilitet
4 ins -0 , 1 ICSI-beta o; 2 ICSI beta 19 biohem

(odgovor članu aboni76)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: necrospermija
5.8.2012 22:25:39   
aboni76
Drago mi je ako makar jednom paru pomognem da lakše prihvati svoju dijagnozu i da zna da ne treba gubiti nadu...Eto slučajno se desilo da je kod te moje drugarice ista dijagnoza...sjećam se kada je saznala...razočarenje, tuga, ali je ipak uspjela doći do svog bebača, a nadam se da ćemo i sve mi....Kod nas je dijagnoza azoospermija, mjesecima čitam forume i nadu mi daju parovi koji su uspjeli, pa sam se nekako osjećala dužnom da podijelim ovo iskustvo, mada nije moje....

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: necrospermija
6.8.2012 8:43:43   
delila1986
hvala na informacijama. ..svakkako da mi znaci ...nadam se da cemo i mi imati takvu srecu kao vasa prijateljica...cujemo se...pozzzz...

_____________________________

"Molim Allaha da nas počasti saburom koji će nam biti put do sreće i uspjeha na oba svijeta, i da budemo od onih koji su divni Allahovi robovi i koji se mnogu kaju ! Amin!"

(odgovor članu aboni76)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: necrospermija
15.8.2012 9:54:58   
delila1986
imam jaku zelju da podjelim divne vijesti sa vama...na klinici Bahceci mome muzu su uspjeli pronaci 70% živih spermatozoida.... pokretni nisu ali su živi . što su jako dobre vijesti...sada se može pristupiti postupku VTO...
jako sam sretna i nije mi žao ni malo što sam se odlučila za ovu kliniku...pozdrav svima..

(odgovor članu delila1986)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Necrospermija
15.8.2012 10:14:34   
chuci
super i sretno. evo ja se nešto naježih i baš mi je drago. puno sreće

< Poruku je uredio malena27 RR -- 16.2.2015 8:26:43 >


_____________________________

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant


(odgovor članu delila1986)
Neposredna veza do poruke: 7
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *