|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   PCT (postkoitalni test)
10.10.2007 9:38:45   
ismihana
Ovaj test služi za otkrivanje eventualnih antispermatozoidnih tijela. Čitala sam da se može desiti da su svi nalazi uredni kod oba partnera (tj. da su oba partnera pojedinačno plodna), ali do začeća ne dolazi zbog prisustva ovih antitijela koja uništavaju spermije čim uđu u ženin organizam... Da li je neko radio ovaj test u BiH i imate li kakva iskustva s tim?
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: PCT (postkoitalni test)
11.10.2007 12:09:47   
delfin
Ja prvi put čujem za to? Ali vjerujem da ima i toga. Prepala si me ,nadam se da ja nemam taj problem. Ja imam problem sa hipofunkcijom štitne žlijezde i prolaktinom, i ubjeđena sam da je to problem zbog kojeg još nisam trudna.
Da li to može izlijećiti?

(odgovor članu ismihana)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: PCT (postkoitalni test)
15.10.2007 13:53:40   
ismihana
A kako si saznala da imas problem sa prolaktinom? Meni niko nikad nije savjetovao da radim bilo kakve hormonalne testove. Sto se tice ovih antitijela, koliko sam uspjela da procitam na internetu, lijeci se. Samo se prvo treba ustanoviti da postoje...

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: PCT (postkoitalni test)
15.10.2007 22:26:11   
delfin
Sve je počelo tako što mi izostala menstruacija, pa sljedeći mjesec svaki dan kap po kap. I odem je ginekologu na Otoku koji me živu isprepadao i natjeram ga da mi da uputnicu ta spolne hormone...i vidim prolaktin 857, a on koči ovulaciju, a onda uradim hormone štitne žlijezde kad i antitjela povišena i TSH, znači hipofincija štitne. Ali nikog da mi objasni šta mi je šta to znači...J ase samo nervirala i plakala. Da mi nije bilo interneta neznam šta bih.
Uopšte nemogu da nađem pravog doktora, nekog ginekologa a kojise razumije i u endokrinologiju. Kolko sam ja skontala ovi naši nemaju pojma. Na nekim forumima piše da TSH mora biti oko 2, ili do 2, za uspješnu trudnoću, a "naši" doktori nemaju pojma o tomr, ili ja nisam naišla na pravog.
A odakle tebu ta dijagnozauser posted image

(odgovor članu ismihana)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: PCT (postkoitalni test)
16.10.2007 9:44:16   
ismihana
Ja nisam nikada do sada imala nikakve problema sa ciklusom, a ni sa ovulacijom (išla sam 5 mjeseci zaredom na kontrole i uvijek je bila onako 'školski', 14.dan). Vjerovatno me znači zato niko nije slao da radim testove hormona.
Kao što i ti reče, interenet... Puno čitam, tražim slične priče,... Pa sam naišla na web stranicu iz Srbije, neki laboratorij koji se bavi hormonalnom dijagnostikom i imunologijom, i  na kojoj se može postaviti pitanje njihovom ginekologu. Ja opisala slučaj, a on mi odgovorio da bih trebala uraditi taj PCT, jer je često to problem u situaciji kad drugog očiglednog problema nema (kad su nalazi kod oba partnera u redu). Pa sam zato i postavila ovo na forum, jer mi ranije niko nije spominjao, niti predlagao, takav test. Ove sedmice idem ljekaru, pa ću ga pitati šta misli...

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: PCT (postkoitalni test)
16.10.2007 17:09:10   
Anoniman
imam konu koja ima ta antitijela u sebi i imala je jadnica 7 abortusa a jednom je gluho bilo jadna i rodila i zivjelo joj dijete 52 kaze dana ali umrlo.znaci i ako se rodi ne prezivi jer valda ta antitijela imaju tako jaku ulogu.ne znam jel to vezano s rezus faktorom al moj ti je savjet da ides nekom bas specijalisti.

(odgovor članu ismihana)
  Neposredna veza do poruke: 6
   RE: PCT (postkoitalni test)
18.10.2007 22:02:52   
lola
user posted image evo mene k vama nove-no po pitanju PCT-testa iskusne!
naš nalaz testa je loš-i rađena je ins- 3 puta-no bezuspješno-ali zatrudnila sam poslje 5 god. ciklus nakon ins. i to prirodno!
ova cervikalna antitjela nemaju veze s antitjelima kojia izazivaju spontani,bar koliko ja znam.postoje i u samim spermićima antitjela,i antitjela na plod-no ova antitjela koja nađemo pct testom su samo na spermiće.
nadam se da sam bila od koristi,a i ohrabrenje da se zatrudniti ipak može!user posted image
mi se trudimo sad godinu dana da sinu podarimo seku...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: PCT (postkoitalni test)
19.10.2007 12:43:50   
ismihana
Draga Lola,
Hvala ti puno na ovom postu, koji mi vraca vjeru user posted image . Mi smo juce bili kod ljekara i dogovorili 1.postupak inseminacije za sljedeci ciklus. Objasnio nam je da ne trebamo raditi PCT jer ce postupak inseminacije rijesiti problem antitijela cak i ako ona postoje (jer se spermiji uvode direktno u jajovod, odnosno preskacu put na kome bi se mogli sresti sa antitijelima). Takodje nam je rekao da cemo raditi max. 3 postupka inseminacije, a ako budu neuspjesna, da cemo pokusati nesto drugo. I sad procitam ovako divnu informaciju (prirodno zacece nakon 5 godina), pa popravila si mi cijeli vikend... jedva cekam da postanem user posted image
Pozdrav...

(odgovor članu lola)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: PCT (postkoitalni test)
19.10.2007 20:05:19   
lola
user posted image drago mi je da sam bila podrška...ja mislim da sam živi primjer da čuda postoje!gin.ti je dobro rekao da ins.to svejedno preskočiš-ali eto neznam-ovako nećeš znati u čemu je problem...mi znamo al svejedno isto nema nkakve terapije osim isto ins.ili neka dr.oplodnja.rečeno nam je da nema šanse ostati prirodno ali eto i ja i osim mene znam za još jednu žnu koja je ko i ja ostala prirodno..
zašto 3 ins.nisu uspjele-neznam...user posted image
zato te molim budi strpljiva i nemoj klonuti ako ne uspije baš od prve..
i znaš razmišljala sam i puno čitala o tome da jak imunitet stvara ta antitjela-pa razmišljam dal je glupo praviti bebu kad si bolestan i kad ti padne imunitet-da su antitjela smanjena-tj zauzetauser posted image user posted image a ja se sad ne sjećam jesam bila prehlađena kad sam hm hm zatrudnila ...

(odgovor članu ismihana)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: PCT (postkoitalni test)
23.10.2007 21:21:59   
lola
user posted image user posted image user posted image user posted image
nadam se da slike govore više od riječi no evo potvrde-TRUDNA SAM VAM!TEST JE POKAZAO +

user posted image želim i vama sreću čim prije!user posted image

(odgovor članu lola)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: PCT (postkoitalni test)
24.10.2007 10:10:35   
Okarica
CESTITAM!  user posted image

(odgovor članu lola)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: PCT (postkoitalni test)
24.10.2007 10:20:29   
travnicanka
E SUPER!!!!!!! CESTITAM I SVE NAJBOLJE TEBI I TOJ MAJUSNOJ BEBICI!!!!!!

(odgovor članu lola)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: PCT (postkoitalni test)
24.10.2007 22:53:27   
ismihana
Pa draga Lola, šta reći nego BRAVO i ČESTITAM i SVE NAJBOLJE user posted image  Stiže još jedna user posted image  i to je vjerovatno najljepša vijest koju može čuti svaka od nas na ovom forumuuser posted image
A sad nam otkrij tajnu - da li i šta si ovaj put uradila da to malo 'poguraš'?

(odgovor članu lola)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: PCT (postkoitalni test)
25.10.2007 9:03:24   
budućamama
i od mene čestitke. Sretno!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu ismihana)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: PCT (postkoitalni test)
23.9.2008 13:55:34   
maslačak82
informacije:


http://www.zdravljezene.co.yu/article-47.html

(odgovor članu budućamama)
Neposredna veza do poruke: 15
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *