|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Podrška muža u borbi sa neplodnošću
22.9.2009 15:04:16   
regi
lijep pozdrav svima! :)

hmmmmm,ne znam da sam ikada nasla ovakvu temu na bilo kojem forumu.
mm je po prirodi zstvoren covjek.bar kad su emocije u pitanju. da li sa time ima veze cinjenica da je odrastao u relativno konzervativnoj porodici,ne znam. 
sa neplodnoscu se borimo 3 godine. dijagnoza sa kojom se borimo je azoospermija, oni koji se bore sa neplodnoscu znat ce,nadam se,kako teska i neizvjesna je borba za bebicu,pogotovo sa takvom dijagnozom.
ja sad imam 26 godina,kad sam se udala imala sam 21. smatram da sam bila jako mlada. daleko od toga da se kajem, nikad i nisam,ali pomislim cesto kako sam u najljepsim godinama ,dakle sa nekih 23 - 24 , provela saznavajuci sta je spermiogram,azoospermija, MPO, ICSI, faze nastanka spermija,....
ono sto mi smeta,ali jako,je cinjenica da mm ne zna pravi nacin za pruziti  podrsku.
ako placim,bukvalno me ruzi,nikad me nije zagrlio(ok,ne bas nikad,ali jako rijetko).
ako je nasa borba i neplodnost u pitanju,jednostavno preskace tu temu. da,kaze on da ce pristati na sve,ne odbija preparate koje nabavim,ne odbija biopsiju,ali mi ne pruza nikakvu podrsku kad su te stvari u pitanju. ja trazim klinike,ja lutam po internetu,ja trckaram po sarajevu i trazim cure po zagrebu da nam salju biljne preparate,trazim klinike,pisem mailove, ...i kad saznam nesto novo,nesto sto me ohrabri,sva sretna to prenosim njemu,on obicno gleda pored mene i samo klimne glavom i nastavi po svom.gotov nikad ni komentar ne da.
ok,zatvoren je.ali,zar ne razumije da meni treba ruka koja ce me nekad pogurati kad posrnem? da mi treba lijepa rijec? zagrljaj,a ne da me izgrdi,kad placem?ne razumije da ja ne mogu emocijama upravljati,ako mi se place,sta da radim?!
uzasno me to smeta, neki dan je bila situacija da sam zaplakala zbog emisije na Hayatu, u jednoj prici sam sebe vidjela,i zamislite:on me uzruzio sto gledam te stvari i ,eto,sad placem!
uzas!  nekad mi dode da dignem ruke i ja,pa da vidim bi li se i kako bi borio sam
da se razumijemo,mrzim ovu pricu ja,ja i ja,ali u nasem slucaju bukvalno je tako
pisem ovo,jer mislim da ce mi biti lakse ako neka napise da nisam sama da je i njen muz takav ili slican

hvala sto ste uopce ovo i procitale...

regi 

_____________________________

ja-28 god, mm 34
problem-azoospermija
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Podrška muža u borbi sa neplodnošću
22.9.2009 15:11:06   
Zoe
regi ako mogu iole da te utješim, i ja sam bila ta koja je pretraživala šta treba uraditi, gdje, kako, iščitavala po netu i tome slično, s tim što sam ja imala problem, i kada bih isto tako nešto saznala podijelila bih s njim, on bi na to rekao ok., super, eto sad znaš šta dalje, nekad me čak i kudio što ja to toliko zorno istražujem, uglavnom trudio se biti tu za mene, ali opet nikad nešto pretjerano, jer je on uvijek govorio, ma polahko doće sve na svoje, što i jeste al nakon mojih silnih potraga i pretraga.
Bitno je da TM pristaje na sve, ima i onih koji nisu tako susretljivi a rijetki su muževi koji će tako istraživati po netu što se tiče obostrane neplodnosti i liječenja, tako da se tim previše ne zamajavaš.

_____________________________

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
Mudar čovjek s podjednakom mirnoćom prima pohvale i podnosi uvrede.
Naša mala slatka krofnica Farah došla mami i taji 30.04.10...a pahuljica Asli se pridružila 05.12.11.

(odgovor članu regi)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Podrška muža u borbi sa neplodnošću
22.9.2009 16:21:16   
Anoniman
Eh draga moja baš si me povukla da se otvorim vezano za muževe na ovu temu.
MM ako će ti biti lakše je isti ama baš isti kao tvoj.
Ja sam ta koja sve to radi kao i ti,ja njemu neki dan kažem molim te reci mi kako da budem kao ti,da mi bude baš svejedno hoću li ga imati li neću.Kaže on meni na sve to "što se bona opterećuješ,nismo jedini koji ih nemamo,more je takvog naroda,ako nam je sudbina da nemamo tako će i biti,ti se na glavu možeš nasaditi ali ništa od toga neće biti",ja gledam u njega blijedo i pomislim pa u pravu je,a nekad kažem neće meni niko na vrata doći i reći hej hoćeš ti dijete isl.
Ja ludim više od dr. i terapija a on mrtav hladan.Doduše kod nas je problem u meni i stvarno mi nikad nije prebacio za to niti on uopšte hoće da priča na tu temu.Ponekad me upita kad odem kod dr. šta je bilo i to je sve.Prema tome nisi jedina s tim problemom,ima nas još.

(odgovor članu regi)
  Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Podrška muža u borbi sa neplodnošću
22.9.2009 16:32:32   
Miau
A sta na ovo reci osim - to su muski. Oni su neki drugi svijet od nas, zato se ne opterecujte nego i dalje tjerajte po svom, vazno da oni pristaju!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Podrška muža u borbi sa neplodnošću
22.9.2009 18:16:47   
Ela78
Regi nemoj da misliš da je samo tvoj MM takav. I kod nas je problem njegova pokretljivost.
Razumijem te kad kažeš da samo ti ganjaš tražiš informacije, nabavljaš sve i svašta, znam jer i sama sam takva. Moj MM će uraditi sve ali bukvalno sve što mu kažem ali on da se pokrene oko toga...to je već malo teže.
Ja sam skoro slala papire za Maribor da se prijavim na listu, vjeruješ li da nije htio da pogleda od papira šta sam odvojila, znači ja ih skeniram kopiram nosim da se ukoriče ....i donosim mu sve on kaže NE MOGU ne mogu da gledam, znam da ćeš sve uraditi kako treba samo me pusti...
Moj MM razgovara sa mnom o tome i najgore mi je kad mi kaže: Pa zašto baš meni ovo da se desi i kad upadne u bedak poteže pitanja  šta mu je smisao života kad djete ne može da napravi....UH
Zato drage moje ne vjerujem ja da su oni baš nezainteresovani ili hladni, već nije to baš jednostavna stvar za muškarce i ćutanjem i nezainteresovanošću se jednostavno bore protiv toga lakše im je tako, to je njihov odbrambeni mehanizam. Bar je tako slučaj kod mog MM pokušajte ih razumjeti

(odgovor članu Miau)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Podrška muža u borbi sa neplodnošću
22.9.2009 18:25:28   
riba78
ovdije bi se u večini složila s Elom 78
ja mislim isto ,da je nezainteresiranost njihov odbrambeni mehanizam
MM ne želi da iko zna za njegov problemuser posted image user posted image user posted image
o tome i nema neke priče ,user posted image
ja kada sam tužna ,on se zaista potrudi da me utješiuser posted image
uvijek kaže, da  suze koje isplačem radi user posted image user posted image




_____________________________

To je prokletstvo želje koja se ne gasi, ali se ne ostvaruje."
Meša Selimović

(odgovor članu Ela78)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Podrška muža u borbi sa neplodnošću
22.9.2009 19:16:00   
lamama
Ja isto moram nešto da kažem na ovu temu :

Sa neplodnošću se borimo već 5 godina, dugo smo se zabavljali i ja sam prije braka iz prvog puta nečuvanja ostala trudna, bili smo presretni ali  bila je to vanmaterična trudnoća i završila je laparoskopijom, ja sam rekla mužu da razmisli o braku jer ja mogu da imam problem oko djece što se i potvrdilo, imala sam neki predosjećaj da ću se napatitu, on je rekao da ga briga i da hoće da se vjenčamo šta god bilo

Poslije toga uslijedila je prava borba, razočarenje patnja, nema bebe pa nema nismo se opterećivali goginu i nešto i ja ostanem trudna ali se plod nije razvijao, opet operacija, pa moja depresija od svega toga, pa krenemo da se liječimo kod privatnika pa nam napravi ponovo vanmateričnu opet operacija, pa pauza, pa ponovo ispočetka liječenje na klinici, laparoskopija, ciljani, histeroskopija, ciljani i još ništa, milion nalaza, ovo sve nabrajam da vidite da smo svašta prošli u ovoj našoj borbi i da MM muž nikad ama baš nikada meni ništa nije prebacio, da se samnom uvijek borio i radio šta god da ga zamolim, čačkao po internetu, a ipak problem je u meni i ja sam sve radila, poslao nam papire u maribor, kopirao, raspituje se o doktorima i metodama, išao samnom na svaki razgovor, volim ga od sveg srca, stvarno se pokazao kao pravi prijatelj i u dobru i u zluuser posted image user posted image user posted image user posted image čak je jedno vrjeme ispijao neke odvratne iako ima super spermogram, duša moja draga!


Najveći naš problem su njegovi roditelji koji su nam svo ovo vrijeme samo odmagali svojim odvratnim pričama, podbadanjima na moj račun, pričanja okolo o meni da sam nesposobna da rodim dijete itd.  ali MM je uvijek stajao iza mene, branio me od svega koliko je mogao, hvala mu na svemi, molim dragog Boga da nam da snage da se i dalje borimo za našuuser posted image i da je rodim uskoro živu, zdravu i hairli! To želim i vama naravno mile moje!


_____________________________

dijagnoza sekundarni sterilitet, dvije vanmaterične, jedna trudnoća-plod se nije razvijao, odstranjen jajovod, drugi prohodan
1. IVF Mb -0
2. IVF Mb -0

(odgovor članu riba78)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Podrška muža u borbi sa neplodnošću
22.9.2009 19:52:32   
Ela78
Uh pobjesnila sam kada sam pročitala lamama vezano za ta podbadanja da ne možeš da rodiš dijete.....SRAM IH BILO fujjjjjj pritisak mi je fakat skočio!!!!
Pa kako ih nije sramota i ti si nečije dijete a šta bi bilo da je u pitanju njihov sin!!!? Uh grrr kako bi ja njih po kratkom postupku...bolje da ne pričam dalje

Hvala dragom Bogu da je tvoj suprug takav kakav jeste i ja uvijek tvrdim da se dobro dobrim vraća i trud nas trudilica će se isplatiti jednom mora
Želim ti od sveg srca da vam dragi Bog uskoro podari živu i zdravu bebicu user posted image user posted image

(odgovor članu lamama)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Podrška muža u borbi sa neplodnošću
22.9.2009 22:12:25   
žana o8
Draga regi i moj muž je takav, samo što se mi ne borimo sa neplodnošću. On je inače pasivan u životu, i slabo ga šta osim sporta interesuje, za razliku od mene koja o svemu vodim brigu i kući i djetetu i radim... Ok uradi on sve što mu kažem, al ja sam umorna od razmišljanja i brige o svemu.

_____________________________

nestašni smo strašno, uh, uh, bilo je po guzi

(odgovor članu Ela78)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Podrška muža u borbi sa neplodnošću
23.9.2009 9:12:26   
regi
eh,sad sa svim komentarima se slazem.  svjesna sam ,a kazu da sam osoba koja ima razumijevanja, da je to njegov odbrambeni mehanizam. svjesna sam da mu je povrijeden ego. svjesna sam da pati jako. svjesna sam ...svega! njegovu indisponiranost(sto je najgore, znam da je samo prividna,da je to nacin borbe sa dijagnozom) pripisujem tome sto je povrijeđen,ljut,tuzan jer mozda nikad necemo imati biolosko dijete. ok,sve razumijem. ako pomenem klinike,iskustva cura sa foruma,ona ohrabrujuca za nas,on se naljuti sto mu pominjem,sad on danima bude potisten zbog toga. ako pricam sa bliskim ljudima o nasoj borbi,uvijek me izgrdi sto to pominjem, nije nikad vrijeme za razgovor. ako kazem da sam mu narucila preparat, klimne glavom i prebaci gledati fudbal. ako kazem da mu je nestalo tribestana,tog biljnog preparata koji smo narucivali iz zagreba, kaze on sutra cemo dogovoriti koliko nam kutijica treba. to sutra nikad nije doslo,niti je ikada vise pomenuo kako cemo do njega doci. naravno,ja sam se pobrinula da ga nabavim.
kad smo, nakon njegove biopsije,saznali da nema spermija za oplodnju u tom trenutku,2 godine nikad nije pomenuo tu temu,niti nastavak nase borbe za bebu. saznam za novu metodu biopsije, za novu kliniku u pragu,pricam njemu,naravno klima glavom,i bukvalno me ignosrise,i kad sam pop.... jedan dan,gleda u mene i veli :"pa,sto nas ne narucis?" postupak kosta 10 000 KM,mora se ici  na konsultacije i na postupak tamo,naravno. moramo vaditi vizu,istekli pasosi,hrpa nalaza treba i lik mi veli "sto nas ne narucis?!". kao da je to u sarajevu,pa mozemo ici kad pozelimo. to moramo planirati,novce na hrpi nemamo, godisnji odmor treba planirati, izlaske kad se budu vadili nalazi i viza....treba planirati mjesecima unaprijed,a to ne mogu sama!!! on radi u nasoj firmi na zastupanjima,vrlo cesto je vezan i raspravama,kako da ja znam kad je koja?!
i,da,sve bih to m ogla razumijeti,ali da me neko izgrdi sto mi se skupilo svega,sto zaplacem kao i svako zivo bice...e,to necu i ne mogu da razumijem!
kazem vam,haos zivi user posted image



_____________________________

ja-28 god, mm 34
problem-azoospermija

(odgovor članu žana o8)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Podrška muža u borbi sa neplodnošću
23.9.2009 9:25:03   
riba78
reguser posted image user posted image user posted image   ne odustaj ,ti si jedna hrabra ,vrijedna trudilica ,bori se za svojuser posted image
aBd da se tvoj trud isplati ,na najbolji  mogući načinuser posted image user posted image





_____________________________

To je prokletstvo želje koja se ne gasi, ali se ne ostvaruje."
Meša Selimović

(odgovor članu regi)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Podrška muža u borbi sa neplodnošću
23.9.2009 9:34:39   
Anoniman
Hej draga ako možeš ne sekiraj se (a znam da ne možeš),jer ćeš s tim i sebe i svoje zdravlje zeznuti pa onda belaj za oboje.Svi su oni isti,rijedak je slučaj da se koji bori za dijete više od žene.Rekla sam ti prije i moj je sličan,ja da ne progovorim na tu temu on nebi do kraja života to spomenuo,ali et šta ćemo moramo se boriti i ti i ja i sve ostale trudilice.
Želim ti da što prije dođeš do svoje dvije user posted image .
pozz

(odgovor članu regi)
  Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Podrška muža u borbi sa neplodnošću
23.9.2009 9:42:30   
salmy
Pozdrav za sve trudiliceuser posted image user posted image user posted image  evo vec par puta se javljam i citam vase postove,ja sam imala isto iskustvo.Usporeni spermatozidi (on je jedva prihvatio tu cinjenicu),vjerujte drage cure nije njima svejedno  samo tako izgledaju.To su muskarci osjecaje potiskuju u sebi,ne mojte biti sebicne jasta je nego tesko mozda teze nego nama.Mi nismo mogli imati 14 godina(pisala sam o tome sto puta).Znam kako se osjecate zato ponovo pisem,vjerujte sve je u Bozijim rukama.Mi kad smo prestali razmisljati o bebi desila se.Zato ne mojte biti sebicne muskarci su takvi ali vjerujte da je i njima jako tesko.Znam jer sve sam to prosla.Zelim vam svima srecu i desice se kad se najmanje budete nadale.A kad se desi tek tada ce te vidjeti da taj vas muskarac (nije drvo i nije mu svejedno) Tek cete tada upoznati pravu stranu vaseg partnera.
Jer i oni su njezni i brizni samo to ne zele iskazatiuser posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu riba78)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Podrška muža u borbi sa neplodnošću
23.9.2009 9:50:50   
Anoniman
Slažem se s tobom,mm ništa ne poduzima vezano za bebicu,ali ja vidim kad dođu djeca od njegove sestre on ima da ih pojede,maleni od mog brata isto tako,ma svu djecu voli,ja to vidim kad se on počne igrati s njima i maziti ih i sl.Haos mi u kući napravi kad dođu djeca,ali kad je u pitanju naša beba i borba za njom njega nigdje tu nema,ali eto valjda će i nas dragi Allah obradovati.

(odgovor članu salmy)
  Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Podrška muža u borbi sa neplodnošću
23.9.2009 9:56:04   
salmy
Oni jednostavno izbjegavju tu temu..............mi zene smo drugacije ja sam se smarala pricom o bebi on nista, kad prestanemo pricati on zaboravi da smo i rijec progovorili. I tako je to trajalo danima godinama................samo sam se ja nervirala i cesto svadjala sa MM.Oni jednostavno potiskuju u sebi, na neki nacim tim potiskivanjem ne zele da nas opterecavaju jer znaju da smo zene na tu temu osjetljive.Zato kazem nije njima svejedno,ja sam se uvjerila mislila sam da je MM drvo kamen ali nije.Kad se desila user posted image  covjek se promjenio iz temelja.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Podrška muža u borbi sa neplodnošću
23.9.2009 9:58:15   
Anoniman
Hej Bože samo da mi je to dočekati....

(odgovor članu salmy)
  Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Podrška muža u borbi sa neplodnošću
23.9.2009 10:00:58   
salmy
Znas kako kazu stari ljudi'  " tiha voda bregove valja" i vjeruj da ima tu necegauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Samo se opusti i uzivaj u sexu.I desice se ako Bog dauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Podrška muža u borbi sa neplodnošću
23.9.2009 10:05:29   
Anoniman
Sve što su prije stari ljudi govorili je istina.
U svim poslovicama ima nečega....a ta što si ti navela je logički kad skontaš istinita.

(odgovor članu salmy)
  Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Podrška muža u borbi sa neplodnošću
23.9.2009 10:10:58   
tap3ah
Pokušavam se staviti u kožu tvog mužića i mislim da bih bio možda isti.
Pokušaj shvatiti da je njegova muškost dovedena u pitanje i da ni pod razno to ne bih volio iznositi izvan naša četiri zida.

Ako sam dobro shvatio on pristaje na sve ali se sam ne trudi previše - moj savjet ti je budi uporna i filuj ga svim i svakakvim preparatima i terapijama - ali ne očekuj da se on sam previše angažuje.

I naravno ne forsiraj toliko tu temu - a nipošto ni za živu glavu u drušvu.

Barem bi ja bio takav

puno sreće

_____________________________

:) ..... šprinc je stigao ........... :)

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Podrška muža u borbi sa neplodnošću
23.9.2009 10:15:48   
salmy
Ma bravo tap3ahuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  to ti je prava muskarcina
Cestitam na sprincuuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tap3ah)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Podrška muža u borbi sa neplodnošću
23.9.2009 10:22:52   
ena0002
Evo da se i ja pridruzim klubu user posted image .
Ma drage moje 99% njih se ponasa isto i sto prije to shvatimo i pomirimo se sa tim i nama ce biti lakse.
Regi ipak je jako bitno u svemu tome sto tm hoce apsolutno sve da odradi, vjeruj to je jedan veliki +. Jednom dok sam bila u cekaonici kod gin pricali su za zenu ciji muz nije htio ama bas nista, zena je trebala da odradi insemenaciju i on nije htio da dodje i da da uzorak, i zena se snasla tako sto je slagala da uzorak treba za neku analizu user posted image  
Znam da nije neka utjeha ali sve ima gore od goreg.
Konkretno u mom slucaju mm odradi sve sto treba, ali naravno na moju inicijativu. Niti jedan lijek ili preparat sam nije kupio ili spomenuo, sve sam ja odradila, ja mu zakazujem termine, idem sa njim, ama bas sve. Ali eto ja sam opet zadovoljna sto on hoce to sve da odradi.
Znam da je sve to jako tesko i da nem nekad zaista nedostaje ta utjeha i podrska, ako nista verbalna, ali inace mislim da su zene i majke stub svake porodice i da je vecina obaveza na njim.
Znaci mi zene, a trudilice pogotovo, smo super zene user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tap3ah)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Podrška muža u borbi sa neplodnošću
23.9.2009 10:23:53   
Vedica
Draga regi kod nas je slicna situacija sto se tice dijagnoze (kod MM nema progresivno pokretnih plivaca). MM pristaje na sve preglede, terapije, pristao je cak i na operaciju od prve. Kljukam ga vitminima, medom i sjemenkama i ne buni se. Mi inace ne volimo puno govoriti drugima o nasem problemu, to znaju samo nama jako drage i bliske osobe (roditelji, braca i sestre, bliski prijatelji) i mislim da je bolje tako. Razgovaramo i nas dvoje o tome, posebno kada mene uhvati stanje depresije i razocarenja (ovo se najcesce desi kada user posted image stigne).
MM je ponovo poceo pusiti, iako zna da to skodi plivacima jer mora imati neki ispusni ventil za sve ovo. (mada ja navaljujem da prestane user posted image ).

Ne mogu reci hajd pusti ba oni su takvi, zele i oni razgovor i olaksanje ali mi trebamo im pripomoci u tome (bar ja ovako radim)


Moradoh ispraviti post : Ena user posted image user posted image user posted image za ono da smo mi trudilice super zene


< Poruku je uredio Vedica RR -- 23.9.2009 10:25:21 >


_____________________________

***************************
Quien con fe sabe esperar, ve al fin la suerte llegar!

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Podrška muža u borbi sa neplodnošću
23.9.2009 11:04:52   
Anoniman
user posted image  za enu0002 trudilice su jake,snažne i prave žene

(odgovor članu ena0002)
  Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Podrška muža u borbi sa neplodnošću
23.9.2009 12:22:56   
forumashica
Eh, Regi, pretpostavljam da je svim trudilicama otprilike isto...
Mm takodje odbacuje svaku dublju pricu o nalazima, doktorima i svim ostalim u vezi sa neplodnoscu. Sav njegov doprinos nasoj (tacnije mojoj borbi) sastoji se u par istih prostih recenica tipa: bice to ok, nemoj se toliko nervirati i slicno. I tu se ta prica za njega zavrsava.
Ja vjerujem ili zelim vjerovati da njemu nije nista lakse nego meni samo sto on to iskazuje na neki svoj nacin. Mozda je to i pravi nacin, morat cu i ja probati jer ja ovako izludih sa ovom borbom:-)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Podrška muža u borbi sa neplodnošću
23.9.2009 12:27:22   
Mirkica
moj muz neprica o tome upste i ja kada sta spomenem on meni kaze "samo ti se opterecuj s tim pa neces nikada zatrudniti"  eto tako je kod mene , sto se nejga tice ja nemoram ni ostati trudna ja jadna racunam svoje plodne dane pratim sve zatvorim se u kupatilo (posle odnosa) pa dignem noge u zrak samo da me on nevidi ( jer ce opet poceti s pricaom kako se opterecujem) i tako et , ko muski .

_____________________________

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu forumashica)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Pelene.
пеперутка16

Kada ste počeli da odbijate svoju bebu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *