|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Prijateljica
10.4.2009 12:22:16   
Virtualna
Lijep pozdrav!

Drage moje, sta bi uradile, kad bi primjetile, da svaki put kada vam dodje u posjetu dobra stara prijatejica, sa kojom ste godinama bliske, nestane neka vasa sitnica!? Naime, vec od prilike godinu dana primjecujem, svaki put kad ona dodje kod mene u posjetu, nestaju mi stvari (samo moje)!

Vrijednost tih sitnica nije velika ali mi strasno smeta i nemogu vise ovako. Primjetila sam da mi najvise nedostaje stvari iz kupatila; parfemcici, maskara, marama, sjenka za oci, cak mi i donji ves nedostaje!
Neki put sama zaturim neku stvar i onda kontam, Boze dragi jeli to prijateljicino maslo!? Volim je i nezelim je izgubiti ili povrijediti ali tim njenim dijelima mora doci KRAJ!!!
Cak sam pocela da izbjegavam susrete sa njom, nejavljam se na njezine pozive ali najveca poenta je da zivimo poprilicno blizu i eto ti nje caskom posla.

Znam da se nalazim u neprijatnoj situaciji ali helpppppppppppppp meeeeee

_____________________________

... mamina ljubav ...
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Prijateljica
10.4.2009 13:14:47   
Emina85
pozzz
ma znam kako ti je, kod mene je tako rodica, kad god dođe nešto fali, ili parfem, sapun, krema, nešto od kozmetike i sl., dok jednom nismo počeli da na njene oči ulazimo poslije nje u kupatilo ili u sobu i gledamo šta fali! Bilo nam ružno da joj kažemo da znamo da ona uzima, pa smo joj na taj način dali do znanja!
Ubrzo je prestala i dolaziti često, pa sad navrati urijetko!!Al bar nemamo neprijetnih momenata!
Ne znam šta bih ti savjetovale, jer ni mi nismo znali kako reagovati, jedino da joj direktno kažeš i riješiš to razgovorom ili neku drugu strategiju!
Nisam pametna!
Možda neka od ostalih forumašica ima neki bolji savjet.....user posted image


_____________________________

Muhammed, sunce moje, ugledao svjetlo dana 11.07. 2009.i došao majci u zagrljaj !!!
Najljepši osjećaj na svijetu!!!!


(odgovor članu Virtualna)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Prijateljica
10.4.2009 13:29:16   
bebana27
ja imam dosta prijateljica i jako sam drustvena ali sto se tice toga ja sam imala jednu koja je meni skorom svaki dan dolazila i ja njoj isla medjutim ona kad je meni dolazila meni nisu nestajela stvari iz kupatila meni je nestajao novac iz novcanika,medjutim kasnije da bi ona sebe opravdala okrivila je mene da sam ja njoj uzela neke stvari sto ustvari nije istina jer nikad nisam dolazila u dodir sa tim ali sve je doslo na vidjelo ona je bila ta koja je mene lazno okrivljivala.
e sto se tice tog problema ja bi sjela i razgovarala sa njom jer ona ima jako ozbiljan problem a danas nije tolika kriza da se sebi ne moze priustiti sjanka,maskara itd.
moj ti je savjet da se jedno vrijeme udaljis od nje pa ces onda tek znati da li je ona ta koja ti je uzimala stvari iz kupatila

_____________________________

20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata
06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic
13.09.2011 rodio se drugi sin Adem

(odgovor članu Emina85)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Prijateljica
10.4.2009 13:34:05   
Emina85
potpisujem
probaj je totalno izbjegavati jedno vrijeme da budeš 100 % sigurna...


_____________________________

Muhammed, sunce moje, ugledao svjetlo dana 11.07. 2009.i došao majci u zagrljaj !!!
Najljepši osjećaj na svijetu!!!!


(odgovor članu bebana27)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Prijateljica
10.4.2009 14:27:30   
dina_89
to nije lijepo od nje posebno ako ti je prijateljica, ali ako ne zelis da je izgubis niti da je povrjedis, reci joj da imas problem da ti stalno nestaju neke stvari, navedi koje i onda kao pitaj nju za misljenje reci cak sam pocela da sumnjam da mi to neko "krade" i tako.... na neki nacin pokusaj rijesiti, nemoj da nju direktno okrivis ali joj daj do znanja da to nije neprimjetno...

da se nadjem u takvoj situaciji ja bi najprije ovako postupila jer ne bi smjela nikog okriviti ako nemam cvrst dokaz za to, a ako ta osoba ima savjesti kad joj kazes da to primjecujes prestati ceuser posted image

_____________________________

08.06.2009 godine -nasa princeza & Sarah &

(odgovor članu Emina85)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Prijateljica
10.4.2009 19:48:49   
Anoniman
Ja sam imala takvo iskustvo. Nije ugodno, to definitivno.
Upoznala sam curu koja je bila kleptoman tipicni. Imala je bas super uslove zivota, ali je krala i lagala. Izmisljala je price,, ma hej, niko je nije mogao pofatat.
Cure koje su je vec znale govorile su daj, ona krade, pusti je, ali ja nikad nikog nisam upoznala s predrasudom, uvijek tu osobu prihvatim kao nekog ko je ok, pa onda ili se opecem ili obradujem.
Proslo je vremena i vremena i ona je trebala doci kod mene po neke skripte. Ja u kupatili perem ruke i skinem srebrni prsten i stavim na masinu. I bas sejtan mi ono sapne, da sklonim to sad ce ona doci. I ja se na sebe naljutim kako tako mogu mislit o curi sto drugi pricaju, kako sam bzze, ne valja sumnjat.......blabla. Da ne duljim.
Ona je dosla , otisla u kupatilo oprati ruke i mi smo popile kafu, ona je otisla, ja u kupatilo nema prstenauser posted image
Proslo je od tad mozda mjesec dana, mi izasli i ja kod nje vidim na ruci moj prsten i ja ono sva iznenadjena : " hej jesi to ti nasla moj prsten?" A ona ono sva sretna, kaze, ma jesam, ja ga nasla pred fakultetom kad sam tebe cekalauser posted image  i kazem ovo je sigurno njen prsten a sve te zaboravim pitat.....
Meni je takvih osoba zao, a sad ako se druzenje nastavlja, onda vidi nesto, skontaj

(odgovor članu dina_89)
  Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Prijateljica
11.4.2009 18:42:48   
Ilhana RR
Ja neznam jel me to potrefilo trenutno ali nadam se da sam samo izgubila negdje u kuci, prije jedno mjesec sam skontala da nisam odavno stavila narukvicu, od bijelog zlata koju sam dobila od svekra i svekrve kad sam se porodila, jako mi draga narukvica i ja da je uzmem sa onog mjesta gdje je stavljam kad nema je... pretrazila sam sve ali po obicaju kad nesto trazis nemozes da nadjes vec ti se pojavi kad netrazis... jos je nisam nasla i nadam se da nisam upala u taj slucaj, nikad nista drugo mi nije nestalo a znam da sam je skinula u kuhinji i ostavila na jedno mjesto gdje uvijek ostavljam i narukvicu i prstenje kad radim sa tijestom... cudno mi pravo...

Bas se osjecas neugodno...

_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Prijateljica
11.4.2009 18:53:19   
andji
Meni je prošle god. nestao fotoaparat Practika de luxe,najnoviji,zadnji model koji je izašao(300eura),kad sam bila sa prijateljicom van na kafi i šetnji,i ubijedjena sam da ga je ona uzela,jer je imala dodir sa mojom tašnom(vjerovala sam joj)a ja ga nisam ni vadila ni dirala iz tašne.....automatski sam prestala da se družim sa njom,odmah znači....bile smo dobre,ali ne toliko bliske,ustvari i nismo bile dobre čim je sebi dala za pravo da mi bukvalno ukrade tako vrijednu stvar....i danas posle godinu dana(ured) sve mi ej nekako krenulo kako sam eliminisala tu osobu iz svog životauser posted image user posted image user posted image al zaista je tako...bez nekih osoba je definitvno bolje....

P.S. Draga moja,ako je u stanju da te potkrada,vjeruj mi da ti nije dobra drugarica,ko zna šta bi ti još uradila samo da može!


_____________________________

E ne trebate više glasati ni na jednom takmičenju,konačno,zar ne???!

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Prijateljica
11.4.2009 20:48:14   
larina
meni se to nikad nije desilo,a da se desi sve bi kontakte sa tom osobom prekinula,ruzno se druziti sa nekom osobom kad nemas povjerenje,a tako nesto ne pokazuje nikakvo prijateljstvo,od takvih osoba najboljeuser posted image .imam prijateljicu i stvarno je super uvijek jedna drugoj poklonimo nesto i smjela bi pored nje sve ostaviti jer znam da nebi nista ni dotakla,neznam sta to bilo,a i ja nicije,nadem na ulici neko izgubi od nakita pa stavim negdje na vidno mjesto ako ta osoba bude to trazila da vidi,jer ima nekih dragocjenih stvari ili uspomena sto ih danas,sutra ne mozemo kupiti i neradi se sta ti ta osoba uzme ili vrijedno ili sitnicu radi se o povjerenju,kad tako nesto uradi moze ti sve uraditi

(odgovor članu andji)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Prijateljica
11.4.2009 21:18:42   
Virtualna
user posted image user posted image user posted image

_____________________________

... mamina ljubav ...

(odgovor članu larina)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Prijateljica
11.4.2009 21:30:50   
Anoniman
Auuuu zeznuta situacija skroz! Ne znam šta bih ja uradila, iskreno al mi se ovaj savjet od dine_89 čini kao prikladan....
Žao mi je user posted image user posted image

(odgovor članu Virtualna)
  Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Prijateljica
11.4.2009 21:48:04   
Crvena
IZVORNA PORUKA: Maida28

Proslo je od tad mozda mjesec dana, mi izasli i ja kod nje vidim na ruci moj prsten i ja ono sva iznenadjena : " hej jesi to ti nasla moj prsten?" A ona ono sva sretna, kaze, ma jesam, ja ga nasla pred fakultetom kad sam tebe cekalauser posted image  i kazem ovo je sigurno njen prsten a sve te zaboravim pitat....

Svaka cast, dobro si se pribrala i na ovakav nacin reagovala, ja ne znam sta bi u tom slucajuuser posted image


_____________________________

Volite svoju djecu i kad su kriva, jer će ih život kažnjavati i kad nisu.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Prijateljica
12.4.2009 17:40:33   
adannn
Ne bih znala šta da ti kažemuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Ja nisam imala ni sličnih iskustava,a vjerujem da nije nimalo prijatno...Probaj je izbjegavati par dana kako neko reče pa ćeš skontati jeli ona u pitanju..

P.S ako jeste bolje s takvim osobama ne imati kontakt.Sretno u svakom slučaju


_____________________________

Nejra 28.02.2008



(odgovor članu Crvena)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Prijateljica
14.4.2009 22:21:51   
merimaa
ako zelis da odrzis to prijateljstvo ovaj savjet dina_89

mi se cini ok..

a meni licno nebi trebala takva prijateljica....jasno bi joj dala do znanja da se ne druzim sa takvim.....to je moje misljenje a ti kako hocesuser posted image user posted image user posted image user posted image


< Poruku je uredio merimaa -- 14.4.2009 22:23:46 >


_____________________________

Vedad 11.05.2007 najljepsi dan u mom zivotu!

(odgovor članu adannn)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Prijateljica
15.4.2009 0:44:09   
camm
stvarno pa zar ima ovog,auuuuuu kakve su to osobeuser posted image user posted image
ma sve ouser posted image ...redom

_____________________________

Ja tek sada kuzim da ne kuzim, sta kuzim, sta ne kuzim, sta mi je tesko skuziti, sta ne mogu prokuziti, ali jedno kuzim...:D

(odgovor članu merimaa)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Prijateljica
15.4.2009 1:19:54   
remzy
A mozda je zena stvarno kleptomanka??!! Ako je tako, onda je BOLESNA...
a prestati se druziti s nekim, zato sto je taj neko bolestan, po mom sudu nije u redu!
Kleptomanija je psihicki poremecaj koji se treba i, još vaznije MOZE, izlijeciti i poznato je da se cesce javlja kod zena nego kod muskaraca...
ZAo mi je sto si u takvoj situaciji i nadam se da ces to rijesiti brzo.
Mogu na kraju reci Boze sacuvaj nas takvog belaja!!user posted image


_____________________________

Lamija 07.08.2002god
Fatih 07.02.2006god
Ambera 12.08.2008god

(odgovor članu camm)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Prijateljica
15.4.2009 19:45:48   
Ummuisa
Uh, virtualna, baš si u neugodnoj situaciji..

Nisi je uhvatila na djelu, iako sve ukazuje na nju, pa ako joj kažeš direktno u oči, ona može se braniti, negirati.. i na kraju da još ti pored svega budeš 'nevaljala'..

A šta misliš da je pozovoš na kafu, pa joj kažeš kako sumnjaš da te neko pokrada, i opišeš joj šta ti nestaje, pa ko fol potražiš savjet od nje.. pa vidi njenu reakciju... između ostalog podvuci kako su za tebe takve osobe jako nekvalitetne, nalijepi im kojekakvih epiteta i kaži da nikad ne bi voljela da ti se takve osobe motaju po kući... Pa ćeš vidjeti...

Sretno!



(odgovor članu remzy)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Prijateljica
15.4.2009 20:09:52   
mnn
imam jedno iskustvo sa tim krađama sitnim kako bi ih nazvala...to je bilo jako davno kad mi je jedan prijateljica uzela jednu knjigu koja mi je bila draga uspomena...kasnije je trvdila da je nije uzela...međutim nažalost knjigu nisam dobila nazad i ako je na kraju i sama priznala da ju je ukrala...danas je ona u Australiji...a vjerovatno i knjiga....
a novac sam jednom doživjela da mi ukrade jedna susjeda...isto je bilo davno...na kraju je novac vratila...


moj savjet ti je da je izbjegavaš ali da je suočiš sa činjenicom da ti je ukrala neku stvar...i da joj je potrebna pomoč...jer nema smisla da ti netko uzima stvari a da ti o tome šutiš....i trpiš...


_____________________________

alex ima 4 godine 2.5.2009
stize nam druga beba :)

(odgovor članu Ummuisa)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Prijateljica
20.4.2009 23:18:05   
Virtualna
 Danas je ponovo bila u posjeti kod mene. Mozete predpostaviti, da mi je opet "maznula" nesto. Ovaj put mi je ukrala maskaru sa police, koju sam bas danas sebi kupila user posted image . Toliko sam se osjecala iznevjerenom, ugrozenom, prevarenom da sam od te nekog silnog osjecaja, pocela da placem kao, da mi se desila najgora stvar u zivotu.
Pa zar ja u svojoj kuci moram glumiti strazara, pa zar svakog njenog odlaska moram pretraziti svu prostoriju u kojoj se je nalazili, da bih pronasla sta mi fali i sta mi je opet maznula user posted image  kuda sve to vodi, Boze mili.
Od silne huje, sacekala sam svoga muza, kada se je vratio kuci s posla, sve sam mu rekla, svaki detalj sam mu opisala u nadi da cemo zajedno naci rjesenje za te njezine postupke; nakon dugog razgovora sa njim, odlucili smo se, kako je najpametnije za sve nas, da prekinem svaki susret i kontakt sa njom.
Bas me briga. Ja sam sebi najbitnija. Neka misli sta god hoce. Nemam vise volje, ni snage za sve ovo, a i sramota me pogledati je u lice i reci joj da znam za te njene "igrice" ili kako vec to nazvati user posted image

Hvala svima na odgovorima

_____________________________

... mamina ljubav ...

(odgovor članu mnn)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Prijateljica
21.4.2009 12:15:55   
Ummuisa
Bože sačuvaj !

Ne mogu da vjerujem kakvih ljudi sve ima, kako bi je napucala, sve bi joj maskare u usta strpala user posted image

(odgovor članu Virtualna)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Prijateljica
21.4.2009 12:42:04   
sheri
pozdrav drage,
nazalost i ja imam slicna iskustva
ali najvise me nervira sto mi osteceni osjecamo stid i strah da pogledamo te lazljivce i kradljivce u oci,  jer znamo sta rade. jesmo li mi stvarno ludi ili oniuser posted image

(odgovor članu Ummuisa)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Prijateljica
21.4.2009 12:52:49   
babymia
joj draga virtualna,tebe sramota da joj kazes da znas,a nju nije stid da ti krade......ma grozno....pogotovo sto je ti je stara prijateljica....ali,sta ces,ako si 100% sigurna da je ona,a meni se cini da jesi,popricaj s njom,reci da znas,pa kud puklo....i sigurno ce ona to poricati,ali bolje ti je da to rascistis i da se udaljis od nje,nego da svaki put gledas sta ce ti sljedece nestati iz kuce......

_____________________________

11.3.2009. MIA
nasa srecica

(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Prijateljica
21.4.2009 12:57:21   
dinciii
ja nisam imala slicna iskustva.al mi je davno jedna zena rekla cuvaj se i prijatelji mogu nesto ukrast.jer sam ja cesto imala goste dok sam stanovala sama,znate studentski zivot i non stop neki party user posted image  

_____________________________

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008


(odgovor članu babymia)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Prijateljica
21.4.2009 13:46:53   
Blue rose RR
Ja bih pred njom izrazila zabrinutost kako ti nestaju sitnice po kući, da ne sumnjaš ni u koga, ali da ćeš prijaviti policiji, pa da dođu na uviđaj, uzeti otiske prstiju, bla, bla, bla...pa ako se ona fakat toga ne odvikne - onda je to već bolest, i bilo bi dobro to reći joj lično, i prekinuti svaki kontakt sa njom.
Ako je jučer ukrala maskaru, zamisli šta bi se moglo desiti kada naplatiš platu, i ostaviš novčanik na vidno mjesto ? user posted image

_____________________________

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Prijateljica
21.4.2009 13:54:49   
Anoniman
ako želiš da situaciju riješiš hladne glave, izvagaj koliko ti je stalo do nje, i ako možeš udalji se od nje, a ako ipak ima druge stvari zbog kojih ne bi željela da se odrekneš nenog prijateljstva, jednostavno se nalazi sa njom vani, zašto morate sjediti kod tebe, popijte kafu negdje, pa nek krade šoljice iz kafića.user posted image
a postoji još jedna opcija. Nazovi je danas i pitaj je da slučajno nije uzela tvoju maskaru, koju si jučer kupila i nestala je poslije njenog dolaska. U slučaju negativnog odgovora, vrijeme je za kraj, vjerovatno i s njene strane.

(odgovor članu Blue rose RR)
  Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *