|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Razvod ili ne - štetnost za razvoj djeteta
5.7.2014 10:56:39   
Silere
Ja sam otac dječaka koji ima nešto manje od 2 godine. Blago rečeno, zaljubljen sam u to dijete i mislim da dijete to i osjeti obzirom da sam prva osoba kojoj trči kad se ozlijedi ili kada se ujutro probudi. Volimo da se mazimo i bez toga ne bih mogao izdržati ni dan.

U svakodnevnom životu sam u potpunosti drugačiji, navikao sam se boriti za sebe, postoje stvari koje nikada ne radim, principijelan sam, iskren i uspješan u svom poslu i imam gard koji mi to omogućava. Ne pijem, ne pušim, bavim se sportom intenzivno - nastojim živjeti što zdraviji život. Jedan od principa koje imam je da od sebe udaljavam sve one koji ne znaju održavati stepen međusobnog poštivanja u konverzacijama, odnosno, one koji su bezobrazni. Prvi put kada je osoba bezobrazna, uvijek na kulturan način skrenem pažnju da je to ponašanje nekorektno. Ovisno od toga kako će se osoba ponijeti prema mojoj sugestiji, odnosno da li će se nepoštivanje ponoviti, zavisi moja naredna reakcija. Recimo da nisam ugodan ukoliko neko ne razumije sugestiju da se "prešla crta".

Ovakvo moje ponašanje ja nemam namjeru nikada koristiti na svojoj djeci. Nemam namjeru tući djecu niti provoditi bilo kakav oblik psihološke torture. Naprotiv, za djecu imam svo strpljenje ovog svijeta i mislim da jedino poštivanje koje roditelj može dobiti od djece može doći iz ljubavi roditelja prema djetetu. Šteta koju dječak trenutno napravi kući, npr. oštećivanje kuhinje, razbijanje mog mobitela, i sl. ne doživljavam uopšte kao nešto oko čega se treba nervirati - naprotiv, u potpunosti sam inertan jer znam da on to ne radi zato što to želi, već zato što ne zna bolje. Smatram da je obaveza roditelja da se brine o tome šta dijete radi, a ne da očekuje da dijete to zna od trenutka kad se rodilo.

Moji prihodi predstavljaju oko 2/3 ukupnih prihoda u domaćinstvu. Davno sam uspio obezbijediti stan, dok supruga još uvijek nije radila, tako da nismo ni u kreditima, naprotiv čak uspjevamo i da uštedimo. Ja vodim evidenciju svih troškova, pazim o budžetu i nakon nekog vremena sam uspio i suprugu nagovoriti da budemo uredni po pitanju troškova, da bi mogli osigurati određeni iznos za budućnost djece. Nemam nikakve ambicije o kupovanju bijesnih auta, pravljenja bazena na vikendici i sl. troškova dokle god ne budemo imali dovoljan iznos da djeca mogu eventualno studirati vani ili kupiti sebi stan ukoliko odluče suprotno.

Sa druge strane, nakon posla provodim vrijeme sa dječakom, uspavljujem ga 2-3 puta sedmično, obavljam kućanske poslove, perem suđe, perem svoj veš, usisavam, kupujem hranu za kuću, iznosim smeće, raspremam i za sobom i za ženom - jednom rječju, ono što se kod nas žargonski zove "papučar", sa izuzetkom što to ne radim zato što to moja supruga traži od mene, već zato što želim da joj pomognem koliko mogu i da podijelimo poslove ravnopravno.

Nažalost, naš brak je trenutno pred kolapsom.

Rekao bih da je osnovna razlika u tome što sam ja po dolasku djeteta svoj mentalni sklop prebacio u režim da dok djeca ne pođu u školu (pa i duže, nemam još iskustva), ja ne postojim. Ukoliko prijatelji žele da se vidimo, moraju se uskladiti sa nama tako da idemo šetati sa dječakom - nećemo se viđati po kafićima, restoranima i sl. lokacijama na kojima smo se viđali prije. Slobodno vrijeme koje mi ostane nakon što dječak ode na spavanje provodim radeći dodatni posao, da bih osigurao još veće prihode - ponovo radi budućnost djece.

Sa druge strane, moja supruga je u proteklih par mjeseci počela intenzivno da se žali na moje ponašanje u smislu da mi ne izlazimo dovoljno i ne provodimo se dovoljno. Dodatno, ja se ne osjećam sigurno da ostavim dječaka pored nje, obzirom da čitavo vrijeme nosi mobitel sa sobom i nije u stanju da se prebacuje sa mobitela na dijete, tako da se dijete nerijetko ozlijedi jer je ona slala SMS. Djeca će se ozlijediti, to je jasno, ne treba ih držati u staklenom zvonu, ali ako ja supruzi moram svaki dan reći da skloni nož sa kuhinje iz dometa djeteta (pa ga ja uklonim), onda mislim da vam je jasno o kakvoj neodgovornosti se radi.

Sve u svemu, došli smo do tačke da ja više nisam u stanju normalno komunicirati sa suprugom, postao sam drzak, psujem i ne želim da čujem uopšte više šta ona ima reći jer je više ne cijenim kao osobu sa kojom vrijedi imati komunikaciju. Smatram je bezobraznom. Jedan od razloga zašto je to tako je konstantno oglušivanje na moja upozoranje vezano za odgovornost prema djetetu kao i činjenica da je njoj iz poniženja uzeti usisivač i usisati kuhinju (plaćamo ženu koja nam čisti sedmično), a kada ja to uradim vikendom jer su se skupile "mace" od prašine, dobijem komentar "ko te tjera da to radiš?".

Jedna od stvari koje ne radim jeste udarati žene i djecu, međutim da nije u pitanju moja supruga već neko treći, ili ne bi smo bili u kontaktu ili bi se ovo riješilo na drugačiji način.

Ja sada spavam u dnevnom obravku, sa suprugom komuniciram samo kada moram (radi se ili o djetetu ili o novcu) a o sexu da i ne govorimo. Inače smo i prije braka imali problem što je supruga apsolutno inertna po pitanju sexa, što se nje tiče može proći i 15 dana, dok ja već nakon 3 dana nisam normalan - nervozan sam van razumnog. Ona gotovo i da nema potrebe za tim.

Sa mojim primanjima, najlakši izlaz iz ovakve situacije bi bio razvod, svako svojim putem i krenuti nanovo. To naravno nije izvodivo obzirom da postoji malo dijete koje treba oboje nas. Sa druge strane, to dijete treba dobiti braću i sestre, ali zbog odnosa između supruge i mene izvodivost toga je jako upitna.

Dugoročno, ovaj "cimerski" odnos ja teško mogu podnijeti, mislim da bi me to otjeralo u krajnost da počnem neku aferu sa strane što nikad nisam radio i mislim da ako takvo nešto uradim, izgubio bih poštivanje prema samom sebi, što bi poremetilo moju ličnost. Sa druge strane, apstinencija sa 30tak godina ne dolazi u obzir, previše sam mlad da bih sebi to uradio a i zbog mog stila života mislim da bi to štetno uticalo na moje zdravlje.

Ono što je sigurno jeste da bi ovakvi odnosi proizveli hroničnu frustraciju koja bi se počela ispoljavati prema supruzi, što bi vremenom postalo vidljivo i djetetu jer mislim da djeci ne treba puno da shvate da nešto nije u redu među roditeljima.

Nisam pametan šta da radim. Da li ostati u braku radi dječaka, rizikovati da ostane jedinac, da sluša svađe i da dugoročno ima latentne posljedice jer je rastao u porodici gdje se roditelji mrze ili krenuti putem razvoda pri čemu bih vjerovatno zahvaljujući našem zakonodavstvu bio uskraćen za vrijeme sa dječakom što nisam siguran da bih mogao podnijeti.

Molio bih sve one koji su imali slično iskustvo da ga podijele. Trenutno razmišljam da odemo u bračno savjetovalište, za koje mislim da meni nije potrebno jer osim dijela "ne izlazimo dovoljno" ja nikakvu drugu žalbu nisam dobio od supruge dok sa druge strane spisak nezadovoljstava sa moje strane je ogroman. Nažalost nju to ne zanima ni najmanje, naprotiv, ona smatra da sam ja loš supružnik.

Hvala unaprijed na svim savjetima.

PS: Suzdržite se od komentara tipa "meni tebe žao", obzirom da se ovdje radi o budućnosti djetata a ne o samo-sažaljevanju.
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Razvod ili ne - štetnost za razvoj djeteta
5.7.2014 11:39:58   
Nedi
1. Uopste mi se ne svidjas i nikako nebih voljela biti s tobom u braku.

No, ipak cu odvojiti vrijeme i napisati ti sta mislim. Zasto mislis da je nesto specijalno sto se brines za svoje dijete? Valjda je normalno da se igras, hranis, presvlacis, set__as sa svojim djetetom. Znas, ocevi to rade bez da im se dize spomenik. Svi ocevi (normalni ocevi)se brinu za svoju djecu, prilagodjavaju se njihovim potrebama i brinu za njiovu buducnost.

Dalje, ti imas svoje principe i ne zelis ih mijenjati i svi se moraju tebi prilagoditi i tvojim prncipima??? E pa, lijepi moj mislim da je tvoja supruga tebe dobro do sada trpila. Koliko mene pamet sluzi, brak je kompromis i valjda se dogovaramo i prilagodimo u nekim stvarima jedni drugima. Zasto mislis da je ispravno to sve kako ti mislis? Svi imamo principe ali i u toku bracnog staza neke stvari smo mijenjali u skladu sa datim situacijama.

Iskreno, meni bi strasno islo na zivce da mi neko odlucuje o svemu, i da me lisiva svakog zadovoljstva jer brine za buducnost djeteta. Ne znam da li ti je iko rekao da je za djetetovu buducnost mnooooogo vazno da raste uz oba roditelja koji su ispunjeni i sretni jedan sa drugim. Ti si tezak kao ingot, odlucujes o svemu, sve ti smeta i ne zelis cuti kad neko drugi ima nesto da kaze i k tomu psujes i jako si drzak. Dajes odlican primjer svom djetetu koje ce sutra da kopira to tvoje ponasanje.

Jesi li cuo za onu izreku"Ako zelite da vam je zena andjeo stvorite raj oko nje" jer sretna i zadovoljna zena je bolja majka, supruga, partnerica, prijateljica. I zeni treba muz a ne robot koji ide na posao, obavi poslove, ide na dodatni posao. Ni ja nebi imala volje da se sexam s tobom g. Savrseni. I vjeruj da bi dobio mnogo dugacak spisak zalbi od strane supruge kad bi slusao sta ti govori i sta ti govori i bez rijeci.

I vjeruj, nista od ovog napisanog ne lupam.

Nego, ti malo prvo preispitaj sebe i malo poradi na svom ponasanju i ohani malo. Budi zabavan i opusten. Kad si zadnji put nasmijao svoju suprugu? Pokupi i usisaj te mace od prasine bez da prigovaras. Razgovaraj sa suprugom, rijesite taj noz i telefon uz zajednicki dogovor. Izadjite i proset__ajte, idite na izlet sami. Nije valjda da ce 100KM ostetiti toliko vas budzet da ce zafaliti djetetu za fakultet.

A ako nemas namjeru da bilo sta mijenjas u svojim stavovima i ponasanju bolje je da se razvedes jer svojim ponasanjem nesvjesno naeusavas psihicko zdravlje djeteta i njegovo pravo da raste u harmonicnoj porodici.





< Poruku je uredio Nedi -- 5.7.2014 11:43:28 >


_____________________________

24.12.2007.
24.o9.2013.

(odgovor članu Silere)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Razvod ili ne - štetnost za razvoj djeteta
5.7.2014 11:46:19   
tinkivinki

IZVORNA PORUKA: Nedi

1. Uopste mi se ne svidjas i nikako nebih voljela biti s tobom u braku.

No, ipak cu odvojiti vrijeme i napisati ti sta mislim. Zasto mislis da je nesto specijalno sto se brines za svoje dijete? Valjda je normalno da se igras, hranis, presvlacis, set_as sa svojim djetetom. Znas, ocevi to rade bez da im se dize spomenik. Svi ocevi (normalni ocevi)se brinu za svoju djecu, prilagodjavaju se njihovim potrebama i brinu za njiovu buducnost.

Dalje, ti imas svoje principe i ne zelis ih mijenjati i svi se moraju tebi prilagoditi i tvojim prncipima??? E pa, lijepi moj mislim da je tvoja supruga tebe dobro do sada trpila. Koliko mene pamet sluzi, brak je kompromis i valjda se dogovaramo i prilagodimo u nekim stvarima jedni drugima. Zasto mislis da je ispravno to sve kako ti mislis? Svi imamo principe ali i u toku bracnog staza neke stvari smo mijenjali u skladu sa datim situacijama.

Iskreno, meni bi strasno islo na zivce da mi neko odlucuje o svemu, i da me lisiva svakog zadovoljstva jer brine za buducnost djeteta. Ne znam da li ti je iko rekao da je za djetetovu buducnost mnooooogo vazno da raste uz oba roditelja koji su ispunjeni i sretni jedan sa drugim. Ti si tezak kao ingot, odlucujes o svemu, sve ti smeta i ne zelis cuti kad neko drugi ima nesto da kaze i k tomu psujes i jako si drzak. Dajes odlican primjer svom djetetu koje ce sutra da kopira to tvoje ponasanje.

Jesi li cuo za onu izreku"Ako zelite da vam je zena andjeo stvorite raj oko nje" jer sretna i zadovoljna zena je bolja majka, supruga, partnerica, prijateljica. I zeni treba muz a ne robot koji ide na posao, obavi poslove, ide na dodatni posao. Ni ja nebi imala volje da se sexam s tobom g. Savrseni. I vjeruj da bi dobio mnogo dugacak spisak zalbi od strane supruge kad bi slusao sta ti govori i sta ti govori i bez rijeci.

I vjeruj, nista od ovog napisanog ne lupam.

Nego, ti malo prvo preispitaj sebe i malo poradi na svom ponasanju i ohani malo. Budi zabavan i opusten. Kad si zadnji put nasmijao svoju suprugu? Pokupi i usisaj te mace od prasine bez da prigovaras. Razgovaraj sa suprugom, rijesite taj noz i telefon uz zajednicki dogovor. Izadjite i proset_ajte, idite na izlet sami.

A ako nemas namjeru da bilo sta mijenjas u svojim stavovima i ponasanju bolje je da se razvedes jer svojim ponasanjem nesvjesno naeusavas psihicko zdravlje djeteta i njegovo pravo da raste u harmonicnoj porodici.





user posted image ,ni meni,djeluje mi jako,jako hladna osoba.ni jednom nije spomenuo ljubav prema supruzi,već samo svoje seksualne potrebe,potrebe djeteta,i čišćenje kuće.pa ko bi se s gospodinom ja sam savršen htio seksati.njemu ne treba bračno savjetovalište,sve je supruga krivauser posted image

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Razvod ili ne - štetnost za razvoj djeteta
5.7.2014 11:53:37   
Nedi
PS. Nisam nepismena ali kucam jednom rukom jer drugom ljuljam korpu u kojoj spava beba i tesko se presaltam sa korpe na laptop

_____________________________

24.12.2007.
24.o9.2013.

(odgovor članu tinkivinki)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Razvod ili ne - štetnost za razvoj djeteta
5.7.2014 11:53:40   
ananas_ze
joj Nedi kraljice!

_____________________________

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.


S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Razvod ili ne - štetnost za razvoj djeteta
5.7.2014 11:55:02   
minja_
Draga Nedi, meni je ovo preostro.
Nista se danas ne podrazumijeva a ljude koji imaju djecu cijenim sve vise po tome koliko su u stanju da se zahmete oko djece ili nisu.
Silere, to sto ti radis u svom domu i za svoju porodicu 90% muskaraca ne radi, da se ne lazemo, a ni dobar broj zena, koliko god da smo na RR cisti, oprani, opeglani, siti i pospani od 5 orgazama dnevno. Idi u bracno savjetovaliste da vidis sta ce vam oboma reci strucno lice.

_____________________________

ljudi koji gledaju svoja posla i ostali jednorozi...

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Razvod ili ne - štetnost za razvoj djeteta
5.7.2014 11:55:38   
Silere

IZVORNA PORUKA: Nedi

1. Uopste mi se ne svidjas i nikako nebih voljela biti s tobom u braku.


Nisam ni tražio osobu za brak.


No, ipak cu odvojiti vrijeme i napisati ti sta mislim. Zasto mislis da je nesto specijalno sto se brines za svoje dijete? Valjda je normalno da se igras, hranis, presvlacis, set__as sa svojim djetetom. Znas, ocevi to rade bez da im se dize spomenik. Svi ocevi (normalni ocevi)se brinu za svoju djecu, prilagodjavaju se njihovim potrebama i brinu za njiovu buducnost.


Ne vidim da sam tražio spomenik bilo gdje niti potencirao da je moj odnos prema djetetu veći od normalnog. Napisao sam koliko mi dijete znači. To što si ti razumjela drugačije je tvoj problem.


Dalje, ti imas svoje principe i ne zelis ih mijenjati i svi se moraju tebi prilagoditi i tvojim prncipima??? E pa, lijepi moj mislim da je tvoja supruga tebe dobro do sada trpila. Koliko mene pamet sluzi, brak je kompromis i valjda se dogovaramo i prilagodimo u nekim stvarima jedni drugima. Zasto mislis da je ispravno to sve kako ti mislis? Svi imamo principe ali i u toku bracnog staza neke stvari smo mijenjali u skladu sa datim situacijama.


Nevjerovatno koja količina frustracija. Prvo, "moja", mene nije trpila. Ona bi najsretnija bila da se ja vratim u spavaću i da se zagrlimo. Odnosi su loši zato što ja ne mogu da trpim više a ne obrnuto. Upravo radi tih kompromisa gdje samo ja iznosim smeće, samo ja perem suđe, samo ja usisavam i sl. Principi su se odnosli na stvari koje ne radim, npr. ne varam dok sam u vezi, ne petljam gdje sam bio, i sl. Koje li je principe neko drugi provodio na tebi, ne znam, i ne tiče me se.


Iskreno, meni bi strasno islo na zivce da mi neko odlucuje o svemu, i da me lisiva svakog zadovoljstva jer brine za buducnost djeteta. Ne znam da li ti je iko rekao da je za djetetovu buducnost mnooooogo vazno da raste uz oba roditelja koji su ispunjeni i sretni jedan sa drugim. Ti si tezak kao ingot, odlucujes o svemu, sve ti smeta i ne zelis cuti kad neko drugi ima nesto da kaze i k tomu psujes i jako si drzak. Dajes odlican primjer svom djetetu koje ce sutra da kopira to tvoje ponasanje.


A ti si odličan primjer odgovornosti, prvo tvoja zadovoljstva, pa dijete kad dođe na red. Upravo razlog zašto sam i napisao ovu temu.


Jesi li cuo za onu izreku"Ako zelite da vam je zena andjeo stvorite raj oko nje" jer sretna i zadovoljna zena je bolja majka, supruga, partnerica, prijateljica. I zeni treba muz a ne robot koji ide na posao, obavi poslove, ide na dodatni posao. Ni ja nebi imala volje da se sexam s tobom g. Savrseni. I vjeruj da bi dobio mnogo dugacak spisak zalbi od strane supruge kad bi slusao sta ti govori i sta ti govori i bez rijeci.


Aha, sad znači muškarac treba da se podredi ženi da bi ona bila dobra majka. Svaka čast. Btw, da si pročitala šta sam napisao, "problemi" sa sexom nemaju veze sa brakom i djetetom, tako je otkako smo se upoznali, nemamo isti stepen potrebe za tim.


I vjeruj, nista od ovog napisanog ne lupam.

Ne vjerujem ti i lupaš. Imam dovoljno poznanstava i sretnih brakova gdje muškarci ne obavljaju ni minimum onoga što ti smatraš normalnim, niti poklanjaju pažnju ženama, pa su im brakovi daleko stabilniji od mog.


Nego, ti malo prvo preispitaj sebe i malo poradi na svom ponasanju i ohani malo. Budi zabavan i opusten. Kad si zadnji put nasmijao svoju suprugu? Pokupi i usisaj te mace od prasine bez da prigovaras. Razgovaraj sa suprugom, rijesite taj noz i telefon uz zajednicki dogovor. Izadjite i proset__ajte, idite na izlet sami. Nije valjda da ce 100KM ostetiti toliko vas budzet da ce zafaliti djetetu za fakultet.


Kako li si ti samo donijela sve te zaključke. Bili smo upravo na odmoru, kupila je sebi poklon daleko skuplji od iznosa koji si spomenula, od džeparca koji oboje imamo svaki mjesec.


A ako nemas namjeru da bilo sta mijenjas u svojim stavovima i ponasanju bolje je da se razvedes jer svojim ponasanjem nesvjesno naeusavas psihicko zdravlje djeteta i njegovo pravo da raste u harmonicnoj porodici.


Odgovorio sam ti reda radi i nemam namjeru ulaziti dalje u diskusiju. Tražio sam mišljenje ljudi koji su se zatekli u sličnoj situaciji, ne mišljenje nekoga ko ima predrasude bazirane ko zna na čemu. Hvala, ali nemoj više.





(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Razvod ili ne - štetnost za razvoj djeteta
5.7.2014 12:02:11   
Nedi

IZVORNA PORUKA: Silere


IZVORNA PORUKA: Nedi

1. Uopste mi se ne svidjas i nikako nebih voljela biti s tobom u braku.


Nisam ni tražio osobu za brak.


No, ipak cu odvojiti vrijeme i napisati ti sta mislim. Zasto mislis da je nesto specijalno sto se brines za svoje dijete? Valjda je normalno da se igras, hranis, presvlacis, set__as sa svojim djetetom. Znas, ocevi to rade bez da im se dize spomenik. Svi ocevi (normalni ocevi)se brinu za svoju djecu, prilagodjavaju se njihovim potrebama i brinu za njiovu buducnost.


Ne vidim da sam tražio spomenik bilo gdje niti potencirao da je moj odnos prema djetetu veći od normalnog. Napisao sam koliko mi dijete znači. To što si ti razumjela drugačije je tvoj problem.


Dalje, ti imas svoje principe i ne zelis ih mijenjati i svi se moraju tebi prilagoditi i tvojim prncipima??? E pa, lijepi moj mislim da je tvoja supruga tebe dobro do sada trpila. Koliko mene pamet sluzi, brak je kompromis i valjda se dogovaramo i prilagodimo u nekim stvarima jedni drugima. Zasto mislis da je ispravno to sve kako ti mislis? Svi imamo principe ali i u toku bracnog staza neke stvari smo mijenjali u skladu sa datim situacijama.


Nevjerovatno koja količina frustracija. Prvo, "moja", mene nije trpila. Ona bi najsretnija bila da se ja vratim u spavaću i da se zagrlimo. Odnosi su loši zato što ja ne mogu da trpim više a ne obrnuto. Upravo radi tih kompromisa gdje samo ja iznosim smeće, samo ja perem suđe, samo ja usisavam i sl. Principi su se odnosli na stvari koje ne radim, npr. ne varam dok sam u vezi, ne petljam gdje sam bio, i sl. Koje li je principe neko drugi provodio na tebi, ne znam, i ne tiče me se.


Iskreno, meni bi strasno islo na zivce da mi neko odlucuje o svemu, i da me lisiva svakog zadovoljstva jer brine za buducnost djeteta. Ne znam da li ti je iko rekao da je za djetetovu buducnost mnooooogo vazno da raste uz oba roditelja koji su ispunjeni i sretni jedan sa drugim. Ti si tezak kao ingot, odlucujes o svemu, sve ti smeta i ne zelis cuti kad neko drugi ima nesto da kaze i k tomu psujes i jako si drzak. Dajes odlican primjer svom djetetu koje ce sutra da kopira to tvoje ponasanje.


A ti si odličan primjer odgovornosti, prvo tvoja zadovoljstva, pa dijete kad dođe na red. Upravo razlog zašto sam i napisao ovu temu.


Jesi li cuo za onu izreku"Ako zelite da vam je zena andjeo stvorite raj oko nje" jer sretna i zadovoljna zena je bolja majka, supruga, partnerica, prijateljica. I zeni treba muz a ne robot koji ide na posao, obavi poslove, ide na dodatni posao. Ni ja nebi imala volje da se sexam s tobom g. Savrseni. I vjeruj da bi dobio mnogo dugacak spisak zalbi od strane supruge kad bi slusao sta ti govori i sta ti govori i bez rijeci.


Aha, sad znači muškarac treba da se podredi ženi da bi ona bila dobra majka. Svaka čast. Btw, da si pročitala šta sam napisao, "problemi" sa sexom nemaju veze sa brakom i djetetom, tako je otkako smo se upoznali, nemamo isti stepen potrebe za tim.


I vjeruj, nista od ovog napisanog ne lupam.

Ne vjerujem ti i lupaš. Imam dovoljno poznanstava i sretnih brakova gdje muškarci ne obavljaju ni minimum onoga što ti smatraš normalnim, niti poklanjaju pažnju ženama, pa su im brakovi daleko stabilniji od mog.


Nego, ti malo prvo preispitaj sebe i malo poradi na svom ponasanju i ohani malo. Budi zabavan i opusten. Kad si zadnji put nasmijao svoju suprugu? Pokupi i usisaj te mace od prasine bez da prigovaras. Razgovaraj sa suprugom, rijesite taj noz i telefon uz zajednicki dogovor. Izadjite i proset__ajte, idite na izlet sami. Nije valjda da ce 100KM ostetiti toliko vas budzet da ce zafaliti djetetu za fakultet.


Kako li si ti samo donijela sve te zaključke. Bili smo upravo na odmoru, kupila je sebi poklon daleko skuplji od iznosa koji si spomenula, od džeparca koji oboje imamo svaki mjesec.


A ako nemas namjeru da bilo sta mijenjas u svojim stavovima i ponasanju bolje je da se razvedes jer svojim ponasanjem nesvjesno naeusavas psihicko zdravlje djeteta i njegovo pravo da raste u harmonicnoj porodici.


Odgovorio sam ti reda radi i nemam namjeru ulaziti dalje u diskusiju. Tražio sam mišljenje ljudi koji su se zatekli u sličnoj situaciji, ne mišljenje nekoga ko ima predrasude bazirane ko zna na čemu. Hvala, ali nemoj više.







Ne znam zasto se ljutis trazio si misljenje na javnom forumu, zar ne?

Ili si ocekivao Jao jadan ti, ona je vjestica, ne brine se o djetetu, uzasna je, najbolje je da se razvedes...

Ovdje se moja prica s tobom zavrsava. Moje misljenje si dobio.




_____________________________

24.12.2007.
24.o9.2013.

(odgovor članu Silere)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Razvod ili ne - štetnost za razvoj djeteta
5.7.2014 12:02:50   
minja_
Meni ne djeluje hladno, djeluje cvrsto na zemlji i sa jasnom vizijom gdje ide i kakav je put do tamo.
Ljubavne izjave neka ostavi za zenu. Meni ne treba da smeksa srce. Dovoljno je da se osvrnem i vidim u kakvom vremenu nesigurnosti i neodgovornosti zivimo a da se neko kao on daje za porodicu.
Samo psihologu.

_____________________________

ljudi koji gledaju svoja posla i ostali jednorozi...

(odgovor članu minja_)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Razvod ili ne - štetnost za razvoj djeteta
5.7.2014 12:05:44   
Silere
IZVORNA PORUKA: minja_

Draga Nedi, meni je ovo preostro.
Nista se danas ne podrazumijeva a ljude koji imaju djecu cijenim sve vise po tome koliko su u stanju da se zahmete oko djece ili nisu.
Silere, to sto ti radis u svom domu i za svoju porodicu 90% muskaraca ne radi, da se ne lazemo, a ni dobar broj zena, koliko god da smo na RR cisti, oprani, opeglani, siti i pospani od 5 orgazama dnevno. Idi u bracno savjetovaliste da vidis sta ce vam oboma reci strucno lice.


Gledao sam forume o iskustvima sa bračnim savjetovalištima u BiH i nisam baš zatekao preveliko zadovoljstvo. Nažalost, to je još jedina opcija koja mi je ostala, tako da ako se ona složi, probaćemo još i sa tim. Ja ću to inicirati svakako jer mi je još jedino to preostalo. Uvijek sam bio ubijeđen da je za uspješan brak bitno da se dvoje mogu međusobno dogovoriti, bez potrebe za trećim, tako da mi je sam odlazak u savjetovalište već kontradiktoran mojim uvjerenjima, ali ako će to pomoći da se brak zadrži i vrati u prethodno stanje, vrijedi probati.

Bojim se situacije da ostanemo u braku, da umru sve emocije i da onda više to ne može niko nikada vratiti u normalno stanje. Još uvijek imamo emocije, ljuti smo, ali i dalje registrujemo jedno drugo a i teško je baš povući crtu kad je dijete veselo i trči od nje ka meni i obratno.

(odgovor članu minja_)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Razvod ili ne - štetnost za razvoj djeteta
5.7.2014 12:09:59   
Medić*
Slozila bi se sa Minjom.


_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Silere)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Razvod ili ne - štetnost za razvoj djeteta
5.7.2014 12:11:31   
minja_
Ne mora to biti formalno bracno savjetovaliate - otidjite psihologu, mozda najprije ti sam, pa onda kako on bude smatrao da je bolje. Nemoj pustiti da vrijeme uradi svoje i da dodjete do tacke posle koje nema povratka.

_____________________________

ljudi koji gledaju svoja posla i ostali jednorozi...

(odgovor članu Silere)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Razvod ili ne - štetnost za razvoj djeteta
5.7.2014 12:14:19   
jasmin
Mlad si, ne piješ, ne pušiš, zdravo živiš, ne varaš suprugu, divan si otac, odlično brineš od vašem domu, imaš super platu.
Dobro nam došao u klub, ovdje su većina očeva takvi, samo to stanje smatraju apsolutno normalnim. Ti kao da radiš nešto specijalno...
21-i je vijek, zaboravi paćenički patrijarhat gdje su žene bili robovi i gdje žena nije smjela da pomisli da se požali na to robovlasništvo. Osnova ponašanja svakog čovjeka je da brine o sebi i onima oko sebe. Trebamo možda da se hvalimo tim?

Osnova opstanka braka je stalni (normalan) razgovor.
Na neke stvari nemaš pravo nekome da se žališ, znao si da su takve kod ulaska u brak !!! Ali s njom možeš pričati. Obično muškarac koji se ne trudi oko žene ne može očekivati da ona ima ikakvu želju za njim.
Ti u svojoj priči u prvi red guraš svoje vrline, a jesi li spomenuo koliko se trudiš oko svoje supruge, što je jedna od najvećih vrlina pravog muškarca ???
Ljubav da bi opstala nije je dovoljno krunisati brakom, već svaki dan iznova se truditi da bude njegovana. Razgovaraj sa suprugom. Izvedi je na večeru, na kafu, kupi joj ruže, zagrli je iskreno, ako ti je stalo do nje, reci joj to i onda ljubazno kaži ono što ti smeta i što bi volio da se popravi, ja iskreno vjerujem da će i ona da se potrudi.
Ti si iznio svoje viđenje svega, a da bi ti neko dao pravi savjet, mora čuti i njeno. Možda ona vidi krivicu u tebi, možda vidi podjednaku krivicu. No osnova je da dvoje ljudi čine brak !
Ako ne ide, djetetu je već stres gledati kako iz dana u dan ne ide !

_____________________________

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Silere)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Razvod ili ne - štetnost za razvoj djeteta
5.7.2014 12:19:50   
minja_

IZVORNA PORUKA: medic slatki

Slozila bi se sa Minjom.



Znas kad bi moj oprao ves, posudje i usisao? Mozda kad bude trebalo da impresionira suprugu No2user posted image
Mi sretni i zadovoljni zivimo ko birvaktile. Dobro, suprug je srecniji, ali da ne sirim pricu dalje, imam veci problem od Silerovog, a ne treba mi to na RR user posted image

_____________________________

ljudi koji gledaju svoja posla i ostali jednorozi...

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Razvod ili ne - štetnost za razvoj djeteta
5.7.2014 12:23:35   
Silere

IZVORNA PORUKA: jasmin

Mlad si, ne piješ, ne pušiš, zdravo živiš, ne varaš suprugu, divan si otac, odlično brineš od vašem domu, imaš super platu.
Dobro nam došao u klub, ovdje su većina očeva takvi, samo to stanje smatraju apsolutno normalnim. Ti kao da radiš nešto specijalno...
21-i je vijek, zaboravi paćenički patrijarhat gdje su žene bili robovi i gdje žena nije smjela da pomisli da se požali na to robovlasništvo. Osnova ponašanja svakog čovjeka je da brine o sebi i onima oko sebe. Trebamo možda da se hvalimo tim?


Hajmo ponovo - ne hvalim se. To sam napisao da bih objasnio koliko mi je porodica bitna. Drago mi je da postoji još muškaraca koji misle na sličan način kao ja (uključujući i tebe) i ako pročitaš dio u kojem ja eksplicitno kažem da ne pomažem supruzi zato što ona to traži, već zato što ja to želim, onda tvoja priča o robovlasništvu nema smisla. Sem dijela gdje je sad to ona navikla da ja to radim, pa se više i ne trudi da me odmijeni.


Osnova opstanka braka je stalni (normalan) razgovor.
Na neke stvari nemaš pravo nekome da se žališ, znao si da su takve kod ulaska u brak !!! Ali s njom možeš pričati. Obično muškarac koji se ne trudi oko žene ne može očekivati da ona ima ikakvu želju za njim.
Ti u svojoj priči u prvi red guraš svoje vrline, a jesi li spomenuo koliko se trudiš oko svoje supruge, što je jedna od najvećih vrlina pravog muškarca ???
Ljubav da bi opstala nije je dovoljno krunisati brakom, već svaki dan iznova se truditi da bude njegovana. Razgovaraj sa suprugom. Izvedi je na večeru, na kafu, kupi joj ruže, zagrli je iskreno, ako ti je stalo do nje, reci joj to i onda ljubazno kaži ono što ti smeta i što bi volio da se popravi, ja iskreno vjerujem da će i ona da se potrudi.
Ti si iznio svoje viđenje svega, a da bi ti neko dao pravi savjet, mora čuti i njeno. Možda ona vidi krivicu u tebi, možda vidi podjednaku krivicu. No osnova je da dvoje ljudi čine brak !
Ako ne ide, djetetu je već stres gledati kako iz dana u dan ne ide !


Nije mi jasno kako svi dođete do zaključka da je moja žena nesretna zato što se ja ne trudim oko nje. Meni se čini da dosta vas gleda ovo kroz neki stereotip: ako je žena tužna, to mora da je zato što se muškarac ne trudi dovoljno.

Dakle mi razgovaramo o nekakvoj emancipaciji, ravnopravnosti, a sve se opet svede na to da muškarac mora da bude princ na konju i da 24 sata dnevno misli o tome kako nju da usreći, a onda možda, ako se njoj bude dalo, ona mu posveti malo više pažnje.

Stari, hvala na savjetu, ali ova veza je dosta duga, ne bi trajala toliko da se ja nisam trudio, niti bi bilo braka i djece. Ovo što se sada dešava je meni nepoznato, novo, ne znam kako da se snađem i ovo nisu stvari koje sam mogao znati prilikom sklapanja braka, niti sam znao da će me zadesiti. Meni je normalno da se oboje roditelja, kad se djeca pojave, posvete djeci, a ne da nastave živjeti kako su živjeli i prije.

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Razvod ili ne - štetnost za razvoj djeteta
5.7.2014 12:24:55   
minja_
Jasmin, sta je trud oko supruge? Preuzeti na sebe obaveze oko kuce i djeteta da bi ona imala vise vremena za sebe? Materijalni poklon?
Ili, da nakon sto on skuha rucak, pospremi kuhinju i prostre ves, da joj pridje i pita da joj skvrcenoj od forumanja izmasira ledja?


_____________________________

ljudi koji gledaju svoja posla i ostali jednorozi...

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Razvod ili ne - štetnost za razvoj djeteta
5.7.2014 12:27:52   
ananas_ze
.

< Poruku je uredio ananas_ze -- 5.7.2014 12:29:35 >


_____________________________

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.


S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

(odgovor članu minja_)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Razvod ili ne - štetnost za razvoj djeteta
5.7.2014 12:28:25   
ananas_ze
kad zena radi sve sto radi ovaj doticni niko se ne razvodi,to je onda normalno!

_____________________________

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.


S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

(odgovor članu minja_)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Razvod ili ne - štetnost za razvoj djeteta
5.7.2014 12:28:52   
Medić*

IZVORNA PORUKA: minja_


IZVORNA PORUKA: medic slatki

Slozila bi se sa Minjom.



Znas kad bi moj oprao ves, posudje i usisao? Mozda kad bude trebalo da impresionira suprugu No2user posted image
Mi sretni i zadovoljni zivimo ko birvaktile. Dobro, suprug je srecniji, ali da ne sirim pricu dalje, imam veci problem od Silerovog, a ne treba mi to na RR user posted image


Moram priznati da moj to radi ali eto ne u toj mjeri koliko i ja user posted image
Oglavnom covjek razmislja sta i kako, kuda, zasto. Ne znamo njenu pricu, niti je mozda hocemo saznati user posted image
Uglavnom onako kako se on kako navodi zrtvuje masa supruznika ne radi, manimo se price 21 vijeka i ravnopravnosti.
Mozda je u nasim domovima tako ali ima i onih gdje je to daleko i nedokucivo.
Helem, najbolje ce strucno lice vidjeti kako stvari stoje, podicno savjetovoliste.





_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu minja_)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Razvod ili ne - štetnost za razvoj djeteta
5.7.2014 12:31:28   
jasmin
IZVORNA PORUKA: Silere






Osnova opstanka braka je stalni (normalan) razgovor.
Na neke stvari nemaš pravo nekome da se žališ, znao si da su takve kod ulaska u brak !!! Ali s njom možeš pričati. Obično muškarac koji se ne trudi oko žene ne može očekivati da ona ima ikakvu želju za njim.
Ti u svojoj priči u prvi red guraš svoje vrline, a jesi li spomenuo koliko se trudiš oko svoje supruge, što je jedna od najvećih vrlina pravog muškarca ???
Ljubav da bi opstala nije je dovoljno krunisati brakom, već svaki dan iznova se truditi da bude njegovana. Razgovaraj sa suprugom. Izvedi je na večeru, na kafu, kupi joj ruže, zagrli je iskreno, ako ti je stalo do nje, reci joj to i onda ljubazno kaži ono što ti smeta i što bi volio da se popravi, ja iskreno vjerujem da će i ona da se potrudi.
Ti si iznio svoje viđenje svega, a da bi ti neko dao pravi savjet, mora čuti i njeno. Možda ona vidi krivicu u tebi, možda vidi podjednaku krivicu. No osnova je da dvoje ljudi čine brak !
Ako ne ide, djetetu je već stres gledati kako iz dana u dan ne ide !


Nije mi jasno kako svi dođete do zaključka da je moja žena nesretna zato što se ja ne trudim oko nje. Meni se čini da dosta vas gleda ovo kroz neki stereotip: ako je žena tužna, to mora da je zato što se muškarac ne trudi dovoljno.

Dakle mi razgovaramo o nekakvoj emancipaciji, ravnopravnosti, a sve se opet svede na to da muškarac mora da bude princ na konju i da 24 sata dnevno misli o tome kako nju da usreći, a onda možda, ako se njoj bude dalo, ona mu posveti malo više pažnje.

Stari, hvala na savjetu, ali ova veza je dosta duga, ne bi trajala toliko da se ja nisam trudio, niti bi bilo braka i djece. Ovo što se sada dešava je meni nepoznato, novo, ne znam kako da se snađem i ovo nisu stvari koje sam mogao znati prilikom sklapanja braka, niti sam znao da će me zadesiti. Meni je normalno da se oboje roditelja, kad se djeca pojave, posvete djeci, a ne da nastave živjeti kako su živjeli i prije.


Nisam ja stari user posted image !
A kako ti dođeš do zaključka da te neko promatra kroz stereotip ?
I fino sam napisala da brak čini DVOJE koji se trude.
I još finije da mi treba i njena priča da bih nešto konkretno zaključila.
Svaki brak ima uspone i padove, pa i tvoj. Ali se sve da riješiti razgovorom, ali mirnim i kulturnim bez napadanja i vrijeđanja, u mirnom ambijentu, i obavezno da je vidljiva želja da ti je stalo, ako ti je uopće stalo. A ako ti je stalo, onda uradi kako sam ti napisala, pa ćeš da vidiš rezultate.

< Poruku je uredio jasmin -- 5.7.2014 12:32:25 >


_____________________________

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Silere)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Razvod ili ne - štetnost za razvoj djeteta
5.7.2014 12:33:57   
minja_

IZVORNA PORUKA: Silere
a ne da nastave živjeti kako su živjeli i prije.

Ovo je meni kljucni problem. Zivot poslije djeteta jednostavno NIKAD nece biti isti. Ni ritam ni obaveze ni odgovornost ni prioriteti. Neko se brzo presabere, neko nikad. A to mi je, kako rekoh, broj jedan u procjeni ljudi sada kada sam i sama roditelj.

_____________________________

ljudi koji gledaju svoja posla i ostali jednorozi...

(odgovor članu Silere)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Razvod ili ne - štetnost za razvoj djeteta
5.7.2014 12:38:58   
jasmin
Minja, trud oko supruge sigurno NIJE da muž piše po forumu kako je ona nikakva žena i majka i kako on ne zna šta će.
Trud je, ako je uopće voli i ako mu je stalo, da je uzme za ruku, zagrli, kaže da je voli, kaže da mu je stalo da mu bude supruga i majka njegovoj djeci i da joj mirno iznese u čemu bi volio da se popravi. Između ostalog, dakle i to.

< Poruku je uredio jasmin -- 5.7.2014 12:39:36 >


_____________________________

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu minja_)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Razvod ili ne - štetnost za razvoj djeteta
5.7.2014 12:46:04   
Medić*

IZVORNA PORUKA: jasmin

Minja, trud oko supruge sigurno NIJE da muž piše po forumu kako je ona nikakva žena i majka i kako on ne zna šta će.
Trud je, ako je uopće voli i ako mu je stalo, da je uzme za ruku, zagrli, kaže da je voli, kaže da mu je stalo da mu bude supruga i majka njegovoj djeci i da joj mirno iznese u čemu bi volio da se popravi. Između ostalog, dakle i to.


Od kud znas da nije te metode sproveo ?
Mozda se jos nije do kraja izjasnio.
Po njegovoj prici zena se ne trudi, niti hoce. Problem je dakle u njoj, ne znam zasto, ne znamo drugu pricu.
Da mu nije stalo ne bi se obracao za savjet.


U tom slucaju se slozih da im je potrebna pomoc druga a a ne savjetnika sa rr user posted image
Uglavnom ako ne ide i dalje dobar razvod je milion puta bolji od loseg braka.

_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Razvod ili ne - štetnost za razvoj djeteta
5.7.2014 12:49:10   
jasmin
IZVORNA PORUKA: medic slatki


IZVORNA PORUKA: jasmin

Minja, trud oko supruge sigurno NIJE da muž piše po forumu kako je ona nikakva žena i majka i kako on ne zna šta će.
Trud je, ako je uopće voli i ako mu je stalo, da je uzme za ruku, zagrli, kaže da je voli, kaže da mu je stalo da mu bude supruga i majka njegovoj djeci i da joj mirno iznese u čemu bi volio da se popravi. Između ostalog, dakle i to.


Od kud znas da nije te metode sproveo ?
Mozda se jos nije do kraja izjasnio.
Po njegovoj prici zena se ne trudi, niti hoce. Problem je dakle u njoj, ne znam zasto, ne znamo drugu pricu.
Da mu nije stalo ne bi se obracao za savjet.


U tom slucaju se slozih da im je potrebna pomoc druga a a ne savjetnika sa rr user posted image
Uglavnom ako ne ide i dalje dobar razvod je milion puta bolji od loseg braka.

To otkud znaš je isto kao otkud znamo da lik uopće govori istinu ?! Realan savjet mu mogu dati samo oni koji znaju OBJE priče. A mi mu možemo dati osnovne smjernice. Ako je ovo probao, a nije upalilo, onda me još više zanima ženina strana priče user posted image !

_____________________________

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Razvod ili ne - štetnost za razvoj djeteta
5.7.2014 12:56:51   
Medić*
IZVORNA PORUKA: jasmin

IZVORNA PORUKA: medic slatki


IZVORNA PORUKA: jasmin

Minja, trud oko supruge sigurno NIJE da muž piše po forumu kako je ona nikakva žena i majka i kako on ne zna šta će.
Trud je, ako je uopće voli i ako mu je stalo, da je uzme za ruku, zagrli, kaže da je voli, kaže da mu je stalo da mu bude supruga i majka njegovoj djeci i da joj mirno iznese u čemu bi volio da se popravi. Između ostalog, dakle i to.


Od kud znas da nije te metode sproveo ?
Mozda se jos nije do kraja izjasnio.
Po njegovoj prici zena se ne trudi, niti hoce. Problem je dakle u njoj, ne znam zasto, ne znamo drugu pricu.
Da mu nije stalo ne bi se obracao za savjet.


U tom slucaju se slozih da im je potrebna pomoc druga a a ne savjetnika sa rr user posted image
Uglavnom ako ne ide i dalje dobar razvod je milion puta bolji od loseg braka.

To otkud znaš je isto kao otkud znamo da lik uopće govori istinu ?! Realan savjet mu mogu dati samo oni koji znaju OBJE priče. A mi mu možemo dati osnovne smjernice. Ako je ovo probao, a nije upalilo, onda me još više zanima ženina strana priče user posted image !


Poenta je ne donositi neke zakljucke olako kao sto vec zene krenuse u startu
!
Obje price mozda saznamo, mozda ne.
Uglavnom vise me zanima da se obrate tamo za pomoc gdje ce dobiti konkretne smjernice iz obje perspektive i price ovoga para :)
Ovjde mu se nikada nece dovoljno vjerovati user posted image



< Poruku je uredio medic slatki -- 5.7.2014 12:58:05 >


_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Pelene.
пеперутка16

Kada ste počeli da odbijate svoju bebu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *