|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Rodjendan u kuci - devetogodisnjak
11.8.2010 13:20:59   
Sarajka
Moj sin zeli da pozove drugove i drugarice kuci na rodjendan...ne zeli vise igraonice, kombinacije izleta/rodjendana i slicno. Doduse, na sve rodjendane koje je on isao kod svoje raje zadnju godinu dana svi su bili u kucnom ambijentu. Kako zabaviti 10-15 djece? Nema sanse da svi zele igrati drustvene igre, osim pantomime recimo. Imate li neki prijedlog, jer planiramo da rodjendan traje 2-3 sata? Pola sata dok se svi skupe, 15 minuta oko torte - sta sa ostatkom vremena? Ne zelim im davati mogucnost gledanja TV-a ili igranja igrica na PSP-u ili PC-iju. Svaka sugestija je dobrodosla.
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Rodjendan u kuci - devetogodisnjak
11.8.2010 17:16:58   
Mama3djecaka
Dali imate u blizini zatvorene bazene? Mi smo zadnji put vodili sina(tada punio 10god) na bazen i jos je pozvao 10 djece iz razreda.Tamo se moglo kupit jelo i slatkise tako da su svi mogli da uzmu sebi sta su htjeli.
Imate li Mc Donalds/Burger King kod njih se isto moze slaviti rodjendan....

Kod kuce mozete da napravite razlicite teme (ono sto on voli) disko tema,movie night tema isl.

Pitaj sina kakve ideje on ima...on ti sam moze reci koje igre se oni igraju i tako to.Mi najstariji isto hoce kod kuce da slavi ove godine,mali skup...nije odlucio temu jos...

_____________________________

Belmin 15.12.1999
Adi 28.6.2005
Dino 6.4.2008

(odgovor članu Sarajka)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Rodjendan u kuci - devetogodisnjak
11.8.2010 19:31:33   
mama75
Mislim da je njima PS jako zanimljiva opcija, s tim da se moze organizirati kao mali "turnir". Moj sestric je tako slavio svoj 8. rodjendan. Pozvao je uglavnom djecake tj bile su samo 2 curice - moja kcerka i jos jeda rodjaka, i 10 djecaka uzrasta 8 i 9 godina. Oni su se samo super organizirali- igrali su "flaše", PS, neke igre sa Lego čikcima i sl. Uglavnom, seka nije imala puno posla oko njih, sami su davali ideje, i super su se proveli. trajalo sve 3 sata.

(odgovor članu Mama3djecaka)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Rodjendan u kuci - devetogodisnjak
13.8.2010 12:38:01   
Sarajka
Znam da je djeci PS super, ali mislim da ima i boljih nacina zabavljanja od igrica. Bazen je super ideja, ali znam da roditelji nisu odusevljeni sa tim. Kino je zvucalo kao dobar nacin provodjenja rodjendana, ali trenutno nema na repertoaru neki film koji je pogodan za njihov uzrast.
U svakom slucaju, nakon razgovora sa sinom i njegovih prijedloga, igrat ce se pantomime, trivie, ako budu htjeli jos neku drustvenu igru, pravit ce od lego kocki robote ili na zadanu temu uz ogranicenje vremena lego kreacije itd. U TL sam kupila poster sa naljepnicama iz crtica Cars, koji mislim da je dobra fora, jer se igra sastoji da svako dijete dobije auto-naljepnicu i ima od kartona naocale tako da ne moze da vidi. Dijete se zavrti oko svoje ose i mora zalijepiti naljepnicu u obliku auta sto blize cilju. Mislim da ce im to biti interesantno. Takodje sam smislila da svako dijete dobije balon i na njemu nacrta nesto i kad ga napuse, crtezi ce biti vjerovatno vrlo smijesni kad se razvuku. Uglavnom, ako zelite javim vam kako je rodjendan prosao.

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Rodjendan u kuci - devetogodisnjak
13.8.2010 12:43:10   
bananica
imas super ideja, djeci ce sigurno biti zabavno

(odgovor članu Sarajka)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Rodjendan u kuci - devetogodisnjak
13.8.2010 21:11:17   
dinaa
Mi rodjendane slavimo u kuci i sinu bude necete vjerovati na rodjendanu citav razred(sreca nema ih puno u razreduuser posted image ) i jos djece od prijatelja i rodbine tako da ih bude oko20(strasnouser posted image )i ma koliko ja nesto isplanirala to sve padne u vodu kad se oni pomame,samo strepim da se koje dijete ne povrijedi,taman smirim jednu ekipu druga napravi haos,ali dobro nije ni to svaki dan.Tako da ti nemam bas pametnih ideja oni ce se svakako igrati onoga sto oni budu htjeli,a ti drzi situaciju pod kontrolom koliko budes mogla i naravno javi kako je proslo.

_____________________________

Moja djeca su moje najvece blago!!!

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Rodjendan u kuci - devetogodisnjak
13.8.2010 22:12:16   
Dida79
Draga Sarajka ti ces njima samo smetati...ovo ti govorim kao majka 11-to godisnjaka.Ja sve fino pripremim kupim im grickalica sokova jedan onaj djeciji sampanjac(samo cekam kad ce reci daj mama kupi onaj praviuser posted image )Napravim im picu i stavim im na plasticne tanjirice...meni je dozvoljeno da se vrtim po sobi sve dok se ne zavrsi sjecenje torte i odma mi je nogauser posted image .
Iz dnevne sobe izmedju kraja i pocetka neke pjesme cujem da se super zabavljaju i to mi je sasvim dovoljno.U sobi maleni ima monopol i karte vjeruj mi za ovaj rodjendan nisu ih ni pogledali na koje mjesto sam ih spustila tu sam ih i nasla...

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Rodjendan u kuci - devetogodisnjak
14.8.2010 10:00:15   
Ben 10
Ja sam sinu 9 i 10 rođendan slavila kod kuće i bilo je poprilično dobro,njih 15-ak iz razreda.Napravim im kiflice ,picu grickalice ,torta ,kokice,sokovi i to je to.Igrali su čovječe ne ljuti se u parove po četvero i ko pobjedi igra PS,a ovi ostali nastavljaju igrati,pa opet ko pobjedi i tako su se svi izredali jer nemogu svi na PS u isto vrijeme.
Ja sam bila u kuhinji jer sam im višak,sve postavi na sto i nestani.Neki su igraqli i monopola i još neka igra nisam sigurna ni kako se zove.


_____________________________

A 08.02.2000
H 18.02.2008

Nada je tihi glas koji ti šapuće "možda" onda kada ti se čini da ceo svet viče "ne".

Deca su srećna jer u svojim glavama nemaju onaj glas koji im šapuće šta sve može da krene naopako.

(odgovor članu Dida79)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Rodjendan u kuci - devetogodisnjak
14.8.2010 15:52:21   
Sarajka
Nemam namjeru da ih zabavljam, samo da ih usmjeravam da ne bude svadje i da ne sjede i govore "dosadno mi je". Mene je sin fino iznenadio kad mi je rekao kako je on to u svojoj glavi zamislio i sve je isplanirao. Ukupno ce biti izmedju 10-14 djece. Ja sam vec sklonila svoje svijece i ostale sitnice sa komode u dnevnoj sobi. Tu cu im napraviti snack bar, napisati imena na casama da ne bude "koja je moja?", a oni neka se zabavljaju. Ja cu na balkon, kafica i knjigu u ruke. Par fotografija napraviti, tortu servirati, a ostalo je do njih koliko se zele zabaviti i cime se zele zabaviti.
Sin nije htjeo jednog djecaka iz komsiluka zovnuti, iako se igraju svaki dan napolju, jer kaze da se on uvijek svadja kad se igraju i na rodjendanima pogotovo kvari atmosferu.
U sustini, koliko god mi kao roditelji zeljeli napraviti savrsenu rodjendansku zabavu, nista od toga. Oni se ne ponasaju drugacije ni u igraonicama, niti dobiju neku extra zabavu tamo. Mislim da sa 9 godina je i prerastao igraonicu.

Najbolje ce biti kad kaze "daj stara za cevapa i kole, vidimo se kasnije" user posted image

(odgovor članu Ben 10)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Rodjendan u kuci - devetogodisnjak
14.8.2010 15:59:53   
Dida79
Ma prerasli su oni igraonice...moj je vec ove godine predlagao da mu dam novac i da ide sa drustvom na kolace,sladoled i sl...meni se je to ucinilo nekako prerano i uspjela sam ga ubjediti da ostanu kuci uz obecanje da im ja necu smetatiuser posted image A sta me ceka sljedece godine Bog sami zna user posted image user posted image

(odgovor članu Sarajka)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Rodjendan u kuci - devetogodisnjak
20.8.2010 12:22:19   
Trnoruzica
Sarajka, kako je bilo djeci na rodjendanu?

(odgovor članu Dida79)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Rodjendan u kuci - devetogodisnjak
1.9.2010 10:10:06   
Sarajka
Od nekih obaveza nikako da stignem da odgovorim. Rodjendan je ispao bolji nego sto sam ocekivala. Ja sam planirala 2h da djeca ostanu, oni su bili skoro 4h. Djeca su se igrala sa drustvenim igrama, pantomime, zaloga, smijali se crtezima na balonima, citali Miki Maus stripove u jednom momentu, nisu nista prosuli, razbili, nered ostavili. Ja sam ih malo usmjeravala, ali u sustini su zajednicki iskoristili vrijeme da se izigraju. Ja sam pravila tortu i svidjela im se, nije bilo ostataka na tanjirima kao sto zna da se desi sa tortama. Djeci se svidjelo sto sam na plasticnim casama napisala njihove imena i jos nesto docrtala flomasterom za svakog razlicit crtez (cvijet, srce, auto, loptu itd).

Moj sin je prezadovoljan bio, a i ja sa njim. U jednom momentu su postali nestasni i tad sam im predlozila da se takmice u imitiranju, izaberu sudiju/e i ono dijete koje dobije najvise poena da ce dobiti cokoladu. Odmah su se smirili i poceli igrati.

Moj savjet mamama koje imaju namjeru da se upuste u istu avanturu je da naprave fleksibilan raspored zabavnih stvari kojima bi se djeca mogla igrati. Njima treba malo usmjeravanja, jer rijetkost je da u grupi od10-tak djece imate jedno koje moze namesti svoje misljenje. Obicno se razdvoje u 2 tabora - "necu to" i "hajdemo to".



(odgovor članu Trnoruzica)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Rodjendan u kuci - devetogodisnjak
11.10.2016 21:11:02   
manuela RR
IMA li ko kakav prijedlog za organizaciju 8 rodjendana?
Igraonice je definitivno prerastao....

_____________________________

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

(odgovor članu Sarajka)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Rodjendan u kuci - devetogodisnjak
12.10.2016 23:26:17   
Visnja RR
Zanimljiv rođendan nudi Zemaljski muzej - Potraga za blagom (ako te nervira video oglas preskoci ga) :)

http://www.ringeraja.ba/clanak/potraga-za-blagom---rodendan-u-zemaljskom-muzeju_2694.html

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu manuela RR)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Rodjendan u kuci - devetogodisnjak
13.10.2016 15:15:24   
M kao Mama

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

Zanimljiv rođendan nudi Zemaljski muzej - Potraga za blagom (ako te nervira video oglas preskoci ga) :)

http://www.ringeraja.ba/clanak/potraga-za-blagom---rodendan-u-zemaljskom-muzeju_2694.html



sad gledam ovu ponudu bogami 120 KM malo je previše, jer roditelji donose piće, grickalice, tortu, i poklon za skriveno blago. Ovo je moje mišljenje, neki dan sam bila prisutna kada se tražilo to blago na jednom rođendanu, zamoj pojam ništ posebno, Boga mi.

Možda varijanta kina, ili kuglane je više za taj uzrast. Ovo da je neka realnija cijena i nije loša varijanta, ali 120 km za ulaz i koju riječ kustosa, za naše prilike i moje mišlejnje je puno.

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Rodjendan u kuci - devetogodisnjak
13.10.2016 15:22:23   
salmy
Mi aBd i ove godine planiramo kino

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Rodjendan u kuci - devetogodisnjak
15.2.2019 4:43:57   
arianapham
This is a great inspiring article.I am pretty much pleased with your good work. You put really very helpful information run 3 unblocked 66

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 17
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *