|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Seboroicni dermatitis
6.6.2010 0:54:23   
mery mama
interesuje me dali neko ima sa slicnim problemom i kojim preparatima njegujete bebino lice,...pokusala sam naci neku sl. temu ali nista user posted image


< Poruku je uredio Hanady RR -- 6.9.2010 20:10:04 >
Revisions: 1 | Neposredna veza do poruke: 1
   RE: seboroicni dermatitis
6.6.2010 1:47:34   
Lejla Ka
Moja je curica imala seboreični dermatitis u uzrastu od 2 godine. Mi smo otišli do dr. Tanje Knor, koja je dermatolog, i koja nam je prepisala preparat koji se pravi u apoteci. Radi se o tečnom puderu u koji se stavlja aktivni sastojak (ne znam koji o čemu se radilo). To bi joj mazali na zahvaćeno područje, na večer prije spavanja, a u jutro skidali vaticom namočenom u jestivo ulje. Izgledalo je kao okrečeno jer je jako bijelo. Također nas je posavjetovala da je umivamo destilovanom vodom. Čak je rekla da bi se to riješilo i samo upotrebom destilovane vode ali da bi trajalo dosta duže. Kod moje kčeri je bilo zahvačeno područje oko nosića i usta.
Kad su joj se slijedečeg proljeća počele pojavljivati iste poznate flekice, ja sam odmah počela koristiti destilovanu vodu i riješila problem odmah u početku. Nikad više nismo imali problema.


_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu mery mama)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: seboroicni dermatitis
7.6.2010 0:22:08   
mery mama
imam informaciju da je dr.knor u penziji i da ne radi više,ne znam da li je to točno.A ima li kakav savjet koju kremu koristiti kao zastitu od sunca tj.sa zaštitnim faktorom

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: seboroicni dermatitis
7.6.2010 1:08:47   
milenium
kakva je razlika između seboričnog i atopijskog dermatitisa?

(odgovor članu mery mama)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: seboroicni dermatitis
7.6.2010 1:21:34   
mery mama
atopijski derm.zahvata vecinom citavo tijelo a zahvacena podrucja su jako crvena,svrbe nekada bolna mjesta znaju i kvasiti a sebor. der. je malo laksa vrsta der. mada je svaki "dosadan"i on zahvaca pretezno kosmate dijelove tijela i koza se peruta .Zasto imas neki savjet?

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: seboroicni dermatitis
7.6.2010 1:30:58   
milenium
mojuser posted image ima neku vrstu dermatitisa al ne znam točno koju.koža mu je hrapava i crvena samo na pregibima iza koljena,ručni zglobovi i po vratuuser posted image ne znam do čega jeuser posted image

(odgovor članu mery mama)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: seboroicni dermatitis
7.6.2010 1:35:38   
milenium
imaš na temi''atopijski dermatitis'' puno toga i o seboroičnom.pomješale se dvije teme user posted image pa eto možeš i tamo pogledat,ima dosta savjetauser posted image

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: seboroicni dermatitis
7.6.2010 11:14:44   
Lejla Ka
Dr Knor radi privatno, ako te interesuje kontakt javit ću ti na PP.



_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: seboroicni dermatitis
7.6.2010 11:27:07   
anidla
idite na temu atopijski dermatitis, tamo ima savjeta i savjeta i za jedan i za drugi oblik dermatitisa....



_____________________________

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa



07.01. prohodali :)

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: seboroicni dermatitis
7.6.2010 14:25:28   
Hanady RR
kako je na temi atopiski dermatitis veliki broj postova koji se odnose na ovu vrstu dermatitisa riješila sam da ih prensem ovdje s tim da napominjem u nekim od podtova govori se o oba tipa dermatitsa pa vas molim da pažljivo čitate kako bi utvrdile raliku jer tako vam može pomoći...ove postove prenešene ovdje neću brisati sa teme na kojoj su prvenstveno napisani jer bi u tom slučaju jedan broj savjeta izgubio smisao.


Prenos postova
IZVORNA PORUKA: Melica

Moja beba sada ima 7 sedmica i prije nekih petnaestak dana pojavio se tačkasti osip po glavi iznad ušiju i crveno zadebljanje po obrvama i između njih (kasnije sa žutim ljuspicama). Patronažna sestra me uvjeravala  da paničarim bez razloga (osip je od vrućine). Stanje se pogoršavalo, osip se proširio na lice i uši (kao obrve). Sama sam sebi ličila na mamu na ivici živaca (kako mi je prvo dijete, svi me sučutno gledaju na moju brigu). Prilikom vakcinacije dr mi je propisala Diprogenta mast (vrlo malo mazati jer je masna ?!). Imam običaj da za svaki lijek pročitam upustvo. pa sam tako saznala za opasnost od kortikosteroida i bilo me strah primjeniti je i potražila sam drugo mišljenje. Drugi dr mi je dijagnosticirao seboroički dermatitis sa atopijskim promjenama (prvi put se susrela sa takvom dijagnozom i teško sam se mirila sa tim kad sam saznala),"treba strpljenja, vraćati će se ( te su mi riječi zazvonile u ušima, po brošuri koju sam dobila do 10 god života povuće se kod 90% djece), terapija kombinacija elocom masti i pantelox kreme  na suhe dijelove, obloge od acidi borici na osip, fenistil kapi i preporuku proizvoda A -derma. Ubrzo se povuklo (5 dana) i bila sam sretna, i ni u snu se nisam nadala ako se već vraća da će se vratiti tako brzo u gorem obliku cim sam  prekinula terapiju i ovaj put cijela leđa, lice, vrat (pregibi), ramena, unutrašnji dio laktova. Izludila sam i pitam se postoji li efikasnija i manje štetna  terapija.Kome se obratiti, odakle da pođem, tako mi je žao moje male bebice, srce mi se cijepa kada joj lice izgleda kao poliveno vrućom vodom, a samo je dojim, neće čak ni čajeve, ni ja ni muž nismo uopšte alergični. Šta je dovelo do pogoršanja, samo pamućna odjeća, dva puta se ispire?Izvinite na dužoj žalopojki, nadam se da me razumijete, jer znate kroz šta prolazim.

IZVORNA PORUKA: triplemama

Melice znam da ti je žao bebe ali hvala bogu pa se zna šta je. Neki dan sam srela mamu gdje sam ja kao laik (2 djece sa AD) vidjela da mala ima AD a ona je ruži jer se češka, svu je kožu poderala, neznam kako samo pedijatri takvo našto ne primjete  . Kada je odvela dermatolog potvrdio.

Svoju bebu čuvaj alergenih stvari i ISKLJUČIVO DOJI do '' mj. a što duže poslije budeš dojila to su veći izgledi da to sve prođe do 3 god.
Obavezno otiđi do dermatologa ipak su oni stručniji po tom pitanju nego pedijatri.
Koristi redovno terapiju. Nama ne treba često Afloderm ali Mustelinu Stelatopiu koristimo uvjek.

Seboroični dermatitis djece





Javlja se u prva tri mjeseca života. Češći je u djece koja se hrane umjetnim mlijekom i kod one djece koja imaju povećanu tjelesnu težinu. Zašto nastaje? Postoje mišljenja da se pojačana produkcija loja javlja zbog djelovanja majčinih hormona koji su posteljicom prešli u krvotok djeteta. Spominju se i poremećaji u prehrani.
Promjene započinju u vlasištu pojavom masnih ljusaka koje se lako skidaju. Nazivaju se još i tjemenica. Nakon skidanja ljusaka može se vidjeti crvenilo i vlaženje kože. Promjene se zatim šire na lice, iza ušiju, na područja između nosa i usta, a nalaze se često i u naborima kože, osobito u pelenskoj regiji, dakle ingvinalno i glutealno. Na zahvaćenim područjima kože nalaze se crvene žarišta oštro ograničena od ostale kože na kojima nalazimo masno ljuskanje. Vrlo je česta pojava naknadne infekcije bakterijama i Candidom. U velikom broju slučajeva prisutna je infekcija Candidom. U 3. i 4. mjesecu života promjene se spontano povlače.


Evo boldala sam ti da bi trebalo prestati sa 3-4 mj. Text je sa plivine stranice  http://www.plivazdravlje.hr/?section=arhiva&cat=t&acat=t&show=1&id=8549
Sretno

IZVORNA PORUKA: fruta

evo Melice adresa sto si pitala www.derma.com.ba , a sadrzi vrlo mali procenat nekog odredjenog kortikosteroida,,,

IZVORNA PORUKA: Melica

Drage mame, hvala vam puno, zaista me ganuo vaš trud
Večinu stranica sam već imala u favoritima. Muz i ja smo stalno na netu pokusavajuci upoznati "neprijatelja", kako bi se sto efikasnije borili sa tim. Čitali smo da morska klima pomaže, kao i planina. Pa imam pitanje, može li mala beba na more, svakako se hvatati hlada?Postoji li neka lab pretraga ili slično koja bi potvrdila dijagnozu osim "odokativne" metode? Kojeg dermatologa biste mi preporucile, a da je u Sa ili Ze?Obracam se mamama sa više iskustva sa ovim, ako mi beba ima možda blaži oblik (bar do sada, a i dr je rekla da zna biti puno gore), a ljeto je, znači li da zimi očekujem gore stanje ili je to to?Koju hranu izbjegati ako dojim?

IZVORNA PORUKA: triplemama

Ma može mala beba na more
Možeš početkom septembra tada i bebi nije prevruće.
A već sam ti napisala da većinom prođe sa 3-4 mjeseca pa se nadam da će i kod tebe tako. Za dermatologa neznam pošto sam u TZ. Samo doji to ti je u svakom slučaju najbolje.

IZVORNA PORUKA: Melica

Drage mame,
surfajući po internetu pronašla sam da je moguća uspješna terapija bez kortikosteroidnih krema i to Droxaryl ili Parfenac krema samostalno ili u kombinaciji sa Flogicid kremom (upotreba puno sigurnija).Izložila sam to svojoj dr i ona je potvrdila (doduše za jednu drugog naziva) da postoje takve kreme (nažalost ne kod nas ), ne zna se hoće li djelovati u konkretnoj situaciji, ali ja bi bar pokušala umjesto svaki put kada upotrijebim kortikosteroidnu kremu procjenjujem je li mi je veća korist ili šteta, pa ako neko zna gdje bi se mogle nabaviti da javi?  Inače Elocom je jedina kortikosteroidna krema koja je registrirana u USA za upotrebu kod djece. To mi je bar malo pomoglo jer mi je upravo ta i propisana.

IZVORNA PORUKA: Anoniman

o Boze izgleda da i mi imamo problema sa ovim 
sada je u stadiju upravo onakvom kako je melica opisala na pocetku: osip medju obrvama, po glavici i obrazima, po vraticu, suho i ljusti se...
al nije mi jasno, nisam nicim mazala, ono se bilo povuklo, kad jutros iznenadjenje... doslo mi ja da placem i vristim, al sam se strpila... moja bebica je vesela, ne svrbi je i ne ceska se
mazala sam bademovom kremom, pa se pitam da nije reakcija na to... opet ne znam jer nisam upratila
ponekad joj prebrisem lice i vlaznom maramicom, ne znam moze li biti to

moramo dr-u ici

ovdje mustelu nisam vidjela nigdje



IZVORNA PORUKA: Amrino RR

dino- ne zuri ni sa doktorima ni sa kremicama.
Bebara ti je jos mala...a bebe su takve da im sve prvo izbaci na kozu...Mogu reagovati na sve. Hranu, odjecu, temperaturu, rast zubica...sve to moze izazvati reakcije na kozi.
Tvoja se mozda jos uvijek - cisti- od hormona...
Dalje- AD nije toliko cest i ne mora svaki osip, ljustenje- znaciti da se radi o tome. I ja sam se sama vise puta prepadala a na kraju se ispostavi da nije nista.
Treba dobro paziti sa omeksivacem- najbolje je ne koristiti ga. Sa kozmetikom za bebe- najbolje je kupati bebu u samoj vodi ili dodati kamilice ili obicnog mlijeka. Ne mazati cesto bez potrebe nego pustiti kozu da dise.
Mozes je dino namazati svojim mlijekom.
Pziti da je odjeca samo pamucna...i pri pranju odjece paziti da se doooobro sapere deterdjent- ako treba i vratiti masinu na ispiranje.
Ukoliko bebu ne svrbi...ne brini. Procice to brzo.
Najbolje je uvijek imati u kuci hipermangana- i kada se nesto pojavi okupati je u njemu. (to je onaj prah- ubaci se samo dva- tri zrna i voda postane ljubicas_ta)
Uh...al se i ja rasprica...

P.S nemoj joj vise lice brisati vlaznim maramicama- samo obicnom vodom.


IZVORNA PORUKA: amrab

Drage moje,kao mala dijagnosticirali su mi seboroični dermatitis i dr. je propisala mast na bazi kortikosteroida (diprogent,belogent,elcom) i narovno nisu upozorili na štetnost upotrebe istih.Nisu naglasili i da ako se počne upotrebljavati da je to max.7-10 dana.Tako sam 10 godina koristila isti.Kad sam zatrudnila prvu curicu počela sam se i raspitivati o tim mastima.Moje lice je postalo ovisno o toj kremi (diprogent).U upustvu sam pročitala da se krema ne smije koristiti u trudnoći i to mi je izazvalo sumnju.Prestala sam koristiti diprogent i lice je buknulo.Bilo je crveno kao užarena plata.Otišla sam jako dobrom dermatologu u Zenici,gdje i živim i ona se šokirala.
Od upotrebe kortikosteroida ne samo da sam imala seboroični dermatitis nego sam dobila steroidni dermatitis koji je bio puno gori.Doktorica me počela liječiti.Trajalo je pet mjeseci,užasni bolovi i crvenilo.Hvala Bogu steroidni sam izliječila,a sa seborojičnim se i sad borim,ali je puno lakši za kontrolu.Koristim samo dječije kreme za lice i obavezno Penatenovu kremu na bazi cinka.Tako kad mi god počnu male flekice ona mi super pomaže.
Kad sam rodila drugu curicu dr. joj  je dijagnosticirala isti dermatitis i naravno uključila kortikosteroide.Ja sam je naravno jako napala i preporučila da prije uključenja svakog kortikosteroida za malu bebu prvo pokuša sve bejbi kreme,jer ima ih stvarno dobrih.Curica nije imala dermatitis nego samo neki jači osip koji je duže trajao i možete li zamisliti da nisam imala iskustva s tim šta bih joj uradila.Koliko takvih dijagnoza?
Drage moje dobro pročitajte upustva krema koje stavljate svojoj bebi i kortikosteroidi jesu dobri zato što brzo djeluje ali se stvara ovisnost,istanča koža i dr. kaže da sam mogla dobiti rak kože ili maljavost po licu.
Kreme koje su dobre i koje drže dermatitis pod kontrolom su najviše one koje imaju cinka u sebi i umivanje acidi borici vodom.Nivea krema za bebu sa takvom kožom "ni slučajno",jer nivea ima neki sastojak koji iritira isti.
Veliki pozdrav,drage moje mame!


IZVORNA PORUKA: amrab

Zaboravih reči da mi u ličenju jako pomaže bademova krema!

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

amrab :
u pravu si kortikosteroidne kreme treba korisiti kraci period ...kao sto si rekla 7 do 10 dana... istanjuju kozu i mogu dovesti do najgoreg...
Da li si ti sebe lijecila samo kremom ili tabletama??...
nekad se uzrok javlja iznutra a krema nije dovoljna... onda je potrebna terapija na bazi kortikosteroida (tablete ili injekcije)...
Mislim da krema pored istanjivanja koze i odredjene ovisnosti nema nikakve druge nuspojave , ali lijekovi ostavljaju bezbroj... znam jer sam prije 8 g bila na veoma dugoj (2 g) i na u pocetku veoma visokoj dozi kortikosteroida...
moja je sreca u tome da sam tu bolest izlijecila a sve nuspojave su se ubrzo povukle... a bile su prestrasne...
Narvno pogotovo kad su bebice u pitanju paziti dobro na sastav kremica i uvjek pokusati izbjeci kortikoide...

IZVORNA PORUKA: Anoniman

ja da javim da je bila lazna uzbuna hB
ponekad se sad javi osip, al vjerovatno od znoja, za to koristim Ruzicevu mast koja se moze napraviti u apotekama, specijalno za bilo koje vrste atopije, bez kortikosteroida... cim sam je stavila, povuklo se (pojavljuje se u predjelu izmedju obrva, suha koza i peruta se)
takodjer sam nabavila i a-derma kremu  http://www.monguidesante.com/images/produits/4450059-2.jpg
i Trixera, Avene kremu ... http://www.dermstore.com/product_TriXera+Emollient+Cream_''795.htm
Ovo su preporuke pedijatara za AD, ja ih jos nisam koristila.


IZVORNA PORUKA: amrab

Nikada nisam pila tablete,ali sve moguće terapije sam prošla.U pitanju je pretjerano izlučivanje žlijezde lojnice.Kako sam se porodila,sada je sve super,hvala Bogu.Znam da sve dolazi iznutra,pa sam tražila pomoć i kod "Homeopata"i da se ispravim jedino sam pila njihove bobice na bazi bilja i bilo mi je puno bolje.Kožne bolesti su jako neispitane i nedaj Bože nikome da ima problema s tim.Zato drage moje cuvajte i dojite svoje bebe,jer i ako imaju genetsku predispoziciju za bilo kakvu alergiju,90% da je neće dobiti.Takvu sam ja informaciju dobila i moje tri princeze opet kazem hvala Bogu nemaju tih problema.

IZVORNA PORUKA: Melica

Pozdravi svima i ja se nakon dužeg vremena javljam na ovu temu.
Sada imamo 10,5 mjeseci i već nekih 5 mjeseci stanje sa kožom je super.
Negdje u 11. mjesecu prošle godine bilo je osipa svuda lice, područje oko očiju, rukice prsa, stomak, noge. ma sve sem leđa (zašto ovo zadnje ne, nisam prokužila). Mazala sam i kortikosteroidnim kremama, morala sam, bilo je jako teško odlučiti se koje područje tretirati (ne preveliko radi nuspojava, ne predugo, opet radi nuspojava). Vodila sam i dnevnik upotrebe kortikosteroida.Svako jutro i uveće a-derma krema, kupala u mustela kupki najviše dva puta sedmično jako kratko. Bila sam očajna, bilo je sve gore. Koža je istina bila meka, nimalo suha, ali crvena. Noću sam stavljala rukavice, rezala noktiće do maksimuma, nudila siku da odvratim pažnju od ćešanja, fenistil kapi (isto i sa njima i bez njih, pa sam i od toga odustala). Probala sam sve što mi je iko rekao (na prirodnoj bazi), a da je zvučalo smisleno. Odustala sam od traženja pravog dermatologa koji će čudotvorno riješiti problem, kod svih i svugdje terapija je ista. Samo je razlika u pristupu i onoj ljudskosti. Jedan dermatolog prilikom pregleda djeteta držao se na sigurnoj udaljenosti, kao da je ne daj Bože, nešto zarazno, što me je jako povrjedilo. Osim toga prošla sam unakrsno ispitivanje o financijskim prilika, "mogu li djetetu (tada 5 mjeseci) priuštiti jedan sokić, da se djeluje iznutra (aloavera), koji koje li slučajnosti upravo taj dr može nabaviti. Naknadno sam na internetu pronašla da se ne primjenjuje kod tako male djece.Da ne dužim, onda se desilo čudo, jer ne znam kako to da nazovem. 17.11. dobili smo prvi zubić, a par dana nakon toga i drugi. Doslovno preko noći, sve je se povuklo. Nisam mogla vjerovati. Zvala sam sve ukućane mi potvrde da me oči ne varaju. I tako do danas. Javi se istina malo na ruci kao tanka narukvica, ali to je super. I dalje doji, trudim se da izbjegavam aditive, konzervanse (znači svu vještačku hranu). Tražim koliko je moguće voće i povrće iz eko uzgoja, jaja, meso.Koristim Alnatura proizvode. Det. je DM za alergičare, ispiram veš dva puta. Uživam u divnoj koži kad je god presvlačim i ne mogu još uvijek vjerovati. Kožu i dalje njegujem, ali sada tek svako drugi dan.
Iskreno se nadam da je to to, da se neće više vraćati, ali istovremeno i strahujem. Da li je to samo pauza, predah, način na koji se ta grozna beštija poigrava?Ima li ko odgovor na to pitanje: Da li je konačno gotovo? Hvala Bogu, nema astme, bronhitisa itd. kako sam strahovala. Zaželite nam sreću i Božiju pomoć, kao što i ja vama sve najbolje želim. Sretno, i da nas što manje bude na ovoj temi i sa ovim problemom, jer ko se sa tim nije suočio nema pojma kako je.

IZVORNA PORUKA: anidla

ajd pls ako ti nije tesko da mi opet napises kojeg ti dermatologa znas...nije bitno koliko je para jer iskreno ja ne znam vise sta je ovo jer nam je pedijatar Lutvo Hodzic rekao da je kod njega Seberoicni dermatitis....
evo Noa upravo spava i dok spava koza mu nije crvena nije nista upaljeno i te tackice se ne vide, kao da nista nema...ali kad place boze dragi kako se upali, odjednom ih sto bude.....


IZVORNA PORUKA: Bubana

IZVORNA PORUKA: anidla

dok smo koristili kreme, lice je bilo cisto....
kad smo prestali opet se polako vraca....suha i hrapava koza popracena sitnim tackicama koje su crvene pogotovo kada place....ne znam vise sta da radim jer na kortikosteroide se ne vracam!!!!

molim vas, moze li ovo biti od hape koju mu dajem??? jer sve sam promijenila, od detrdzenta, ukinula omeksivac, prestala sam ga kupati baby kupkama....samo nekad eucerin sapun za osjetljivu kozu i to neeekad....

dajem mu aptamil, ali kotam da je od njega da bi mu i po tijelu izbacilo, a HB po tijelu nema nista...


Draga, zao mi je sto   to prolazite , nadam se da ce sve to uskoro biti iza vas ..
Ne znam jesli li probala sa Mustelinom kozmetikom . Imaju posebnu liniju za osjetljivu kozu . Nama je puno pomogla . Prva curica je imala isto osip ali po cijelom tijelu. Jedino nam je Mustela pomogla .
Puno srece i poljubac za bebija

IZVORNA PORUKA: anidla

ma iskreno ne znam jel do kozmetike jer sam mu sad sve ukinula i opet se pojavilo...imam osjecaj da ludim nekad jer kad mu izbaci malu tackicu ja odma mm govorim evo ga opet....povuce se pa se opet pojavi malo vise i tako stalno....kupicu sve, nije mi bitno nista pa ni pare ali ono sto ja zelim je ds USTANOVIM DIJAGNOZU! i od cega je...

kod nas u porodici niko nije imao ni jednu vrstu dermatitisa, ni atopijskog ni seboroicnog...


IZVORNA PORUKA: mamina princeza

moguce da je seborejicni dermatitis... ja to imam pa vjerovatno je i kod moje curice to mada niko jniej tacno rekao sta je ....
znam za dr Prohic ona je kazu ekstra za djecu njen broj koji sam ja nasla na ovom forumu j e: O33 52''''''32. Nisam provjeravala .

Dobar je  i dr Faruk alendar i dr Tanja Knor.






IZVORNA PORUKA: anidla

hvala ti puno 

cula sam da je od atopijskog dermatitisa laksi oblik ovaj drugi seberoicni dermatitis....ali ja imam neki osjecaj u sebi da mu nesto ne odgovara a ne mogu da skontam sta....ne dojim ga i samo mi preostaje ad mlijeko, prasak za ves, pelena ispod glave (ali i nju sam ukinula), vrucina (i to smo reducirali)....ma joj, samo se vrtim u krug....

hvala vam jos jednom na info.

pusa



a mami sa problemom predlažem da u svakom slučaju iščita i temu atopiski detmatitis
http://www.ringeraja.ba/forum/m_71248/mpage_7/key_/tm.htm
jer ima dosta savjeta koji pomažu pri otklanjanju bilo kojeg tipa dermatitisa


LPuser posted image

< Poruku je uredio Hanady RR -- 7.6.2010 14:26:19 >


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 10
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *