|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Sedma godina braka mit ili ????
19.1.2010 21:04:38   
snijeg
Da je 7. godina braka kritična još jedna je u nizu predrasuda ili nije????
Što vi mislite o ovome, može li ljubav imati rok trajanja??? Evo i jedan članak u prilogu posta, zanimaju me iskustva onih žena koje su "pregurale" ovu sedmu user posted image

Glavni krivac za razvod brakova nisu sukobi među partnerima, već jednostavno – dosada. Upravo osjećaj dosade u sedmoj godini braka najbolji je indikator budućeg nezadovoljstva i gubitka povezanosti koji se događaju u kasnijim godinama

Znanstvenici sa sveučilišta Michigan i Stony Brook proučavali su 123 bračna para koji su bili u sedmoj godini braka, a s njima su obavili razgovor i devet godina kasnije. 'Naša saznanja direktno pokazuju, i to po prvi put, da nisu konflikti ti koji uzrokuju raspad braka, već je dosada u vezi glavni krivac što se nakon godina provedenih zajedno parovi rastaju', rekla je Terri Orbuch, profesorica sa Instituta za istraživanje žena.

Stručnjaci su istraživali dosadu u procjeni kvalitete odnosa u periodu od devet godina, a fokusirali su se na sedmu i 16. godinu. Svi parovi bili su u svojim prvim brakovima, dok su supruge imale manje od 35 godina.

Ispitanike su pitali pitanja poput jesu li proteklog mjeseca osjetili da im brak ulazi u rutinu, osjećaju li da stalno rade iste stvari i da im se rijetko kad događaju uzbudljive stvari.

Morali su odgovoriti i na pitanja koliko su zadovoljni svojim brakom i odabrati fotografiju koja najbolje pokazuje njihovu bliskost.

Rezultati su pokazali da veliki osjećaj dosade u sedmoj godini predviđa značajno manje zadovoljstva u 16. godini braka. Osjećaj dosade u braku uništava osjećaj bliskosti, što smanjuje zadovoljstvo u braku, tvrdi profesorica Orbuch. Psiholozi savjetuju da zajedničke aktivnosti najbolje liječe dosadu u braku, a osjećaj bliskosti povećava zadovoljstvo, povjerenje i odanost. Profesorica antropologije sa Sveučilišta Rutgers, Helen Fisher, dala je savjet za sve one koje žele očuvati svoju ljubav na duge staze: 'Vjenčajte se s pravom osobom, redovito se s njom seksajte, izlazite van i radite nove uzbudljive stvari zajedno.'

_____________________________

"Počinje na svijetu da biva previše bučno i fabrično, premalo ima duhovnog spokojstva."

Dostojevski
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Sedma godina braka mit ili ????
19.1.2010 22:54:37   
bebbe RR
Nisam ni naučnik, ni stručnjak na tom polju, ali mislim da je to "optuživanje" sedme godine jedan u nizu mitova.
Ako se na odnosu obostrano radi - vrijeme koje protiče ga čini stabilnijim, jačim, iskrenijim... U suprotnom - raspada se, bilo u sedmoj ili sedamnaestoj godini...
Znam za jedan par u Sarajevu u kojem muž ženu od samog početka vara. I to baš ono - zaljubi se, ima curu, izlazi s curom, odlazi na more i slično... Onda prekine s njom iz ko zna kojih razloga... Pa nova cura i nova ljubavna priča... Žena to sve sazna, pa ga moli da ostane uz nju... On je vječiti student koji ne radi, ona ga izdržava i jednom je bez posla i na sudu zaglavila zbog pronevjere novca, da bi zadovoljila muževe apetite... Ti ljudi su u braku sada barem nekih desetak godina i ostaju skupa... Od prve im je isto, što bi im onda sedma smetala:)?! Ne dao Bog nikome...


_____________________________

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu snijeg)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Sedma godina braka mit ili ????
19.1.2010 23:04:36   
camm
ja sam u 8g.i vala pola toga je istina sto su naveli gore u clanku
user posted image user posted image



_____________________________

Ja tek sada kuzim da ne kuzim, sta kuzim, sta ne kuzim, sta mi je tesko skuziti, sta ne mogu prokuziti, ali jedno kuzim...:D

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Sedma godina braka mit ili ????
19.1.2010 23:41:38   
Anoniman
Sedma godina braka mit ili ????

Mit. user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu camm)
  Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Sedma godina braka mit ili ????
19.1.2010 23:46:28   
dana3
bebe-gore opisana nije mit vec budala hhahahaahahaha
cula sam za dosta slucajeva o toj famoznoj 7.god koja je zavrsila razvodom
a na drugoj strani imamo 7 nebo, 7 patuljaka, 7 gora pa 7 mora itd
a ima i 3. godina evo ja sam u tercoj hahahaahahahaaha, vozim trecom, polako ja touser posted image

_____________________________

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Sedma godina braka mit ili ????
20.1.2010 1:40:44   
Amela V.
Mi smo u sedmoj godini user posted image user posted image
za sad sve stima....

_____________________________

Ajlica Sunchica 04.12.2008.

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Sedma godina braka mit ili ????
20.1.2010 1:50:52   
Lejla Ka
Čekajte, prvo je trebala biti 5. kritična, pa onda 7., pa 9. ...
Budalaštine! Evo mi ove godine, aBd, punimo 10 godina braka, i ne mogu ni za jednu reči da je bila "kritična". Da li nam je brak zapao u rutinu? Ma kakva rutina sa 5-godišnjakinjom koju puca ljubomora i 1-godišnjakom koji se dočepao svojih nogu. Toliko se "borhamo" sa djecom i dnevnim obavezama da se lijepo poželimo ko da po ko zna koliko dana nismo zajedno. Sve je to do odnosa dvoje ljudi, može vam svaka biti kritična, i ni jedna da ne bude.

(odgovor članu Amela V.)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Sedma godina braka mit ili ????
20.1.2010 8:31:28   
tea lana
I ja sam cula da su krizne 7 i 21.Ja sam tek peta vidjet cemo aBd kad dodjemo do sedme.Moja najbolja prijateljica se razvela nakon sedam godina.U clanku zaista ima dosta istine,nema niceg gore nego kada se monotonija uvuce u brak.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Sedma godina braka mit ili ????
20.1.2010 9:13:25   
selmoni
Slažem se  da kada brak zapadne u krizu da je nebitno koja je godina braka nego koliko imate razumijevanja jedno prema drugome. Ja naprimjer sa svojim suprugom sam se zabavljala 9 godine  a imala sam 15 g kada smo se upoznali i počeli zabavljati. Hiljadu puta sam naišla na razne kometare tipa nisi se proživjela ili brzo će ti dosaditi ali meni je sve to bila glupost jer kada se sa nekim slažeš onda ti je vrjeme koje provedeš s tom osobom najdragocijenije. Bar je tako u mome slučaju.

P.S. U braku mi je još lijepše nego u veziuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Zdravlje je na prvom mjestu
Mala lopuža stiže 20 septembra 2010 a možda i ranije Akobogda( Bogami stigla ranije i to dobro 25 augsta 2010)

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Sedma godina braka mit ili ????
20.1.2010 9:30:06   
mamana
Ja sam ušla u osmu godinu braka, nisam primjetila da nam je u sedmoj godini bilo nešto drugačije nego u predhodnim.Mislim da parneri koji koji imaju puno obaveza kao što je to u mom slučaju nema puno vremena da azaliziraju svaki detalj i da se svađaju oko nevažnih stvari (gluposti), nego kad  imaju slobodno vrijeme nastaje da ga iskoriste kvalitetno.

(odgovor članu selmoni)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Sedma godina braka mit ili ????
20.1.2010 15:40:03   
snijeg
Evo još malo zanimljivih informacija user posted image



Priča ide ovako: Bio jednom jedan... Ma skratimo. Uglavnom, dečko i cura su se upoznali i vjenčali uz sto uzvanika na piru koji je potrajao do šest ujutro. Idući dani protekli su kao u bajci. Otvarali su poklone, divili se tetinom porculanu i gotovo sladostrasno parali omotnice sa šuštavim novčanicama. 

A onda su otputovali na romantično putovanje u Tunis, uživali u lulama sa sušenim voćem, nasmiješeni se fotografirali  na devama, a navečer ispijali bakhe, ukusne rakije od smokve dok im je konobar nosio ćupove s mirisnom hranom koja se još pušila. 
Seks? Ma, kao u priči.

I onda su, nakon četiri godine braka, oboje počeli razmišljati o razvodu. 

...a seks je bio fantastičan
Prema nekim istraživanjima sve počinje u četvrtoj godini braka, dok se u sedmoj događa samo finalizacija - na jedan ili drugi način.
Ugođaj medenog mjeseca traje otprilike osamnaest mjeseci, a može potrajati čak tri godine, što je, čini nam se, sasvim dovoljno za onaj prekrasan ugođaj i osjećaj sreće koja vas ispunjava cijelim tijelom. U takvim trenucima, tuđi vam se razvodi čine pomalo tužnim, dalekim, a vi, dok sažaljevate upravo razvedeni par, pomalo zlobno razmišljate o tome koliko ste posebni. I tako, ponavljamo, još pune tri godine. 
Nakon tri godine dolazi vrijeme za korak naprijed. Vrijeme je za proširenje obitelji, djeca se čine kao sasvim logičan korak...

Dolazi do značajne osobne i socijalne promjene i stvari nakon nekog vremena počinju izgledati drugačije. Promjene su snažne, a događaju se istodobno što ne može ostati bez posljedica. 

Četvrta je godina braka i više niste toliko zainteresirani za seks, sve više vremena provodite odvojeno i jednostavno ste zatrpani obvezama. 

Na kraju te godine već je sve jasno i dobro se može vidjeti u kojem će se smjeru stvari završiti. Ili će se sve riješiti, kriza prebroditi, pa ćete sedmu godinu provesti s osjećajem olakšanja zbog mira i staloženosti koju osjećate ili ćete u toj, sedmoj godini kriza dobiti svoju službenu formu - na sudu. 

Naime, do sedme godine braka, djeca su veća, pa su time i vaše obveze drugačije. Roditelji se pomalo posvećuju sebi, pa se, razumljivo, osjećaju spremnijima za neke životne odluke i upravo u tom razdoblju, od pete do sedme godine razmišljaju o prekidu, odnosno razvodu braka. 

Sedma godina u tom je smislu samo godina finalizacije - vrhunac odnosno kraj nečega što je počelo barem tri godine ranije. U tom se kontekstu sedma godina može smatrati logičnom sociološkom neminovnošću, a manje magičnom, čara-bara brojkom koju bi bilo najbolje prespavati. 

I da, doista ima mnogo parova koji su se službeno razveli nakon sedam godina braka, uključujući i našeg Brada Pitta. No, upamtite: sve je počelo mnogo, mnogo ranije. Ako bolje promislite - već nakon tri godine. Jednostavno treba reagirati na vrijeme i spriječiti najgore.


Meni je broj 7 inače sretan broj, ali morat ću još pričekati da vidim ovu famoznu sedmu bračnu godinu, kod mene ni ova "predigra" još nije počela, hvala Bogu user posted image user posted image

_____________________________

"Počinje na svijetu da biva previše bučno i fabrično, premalo ima duhovnog spokojstva."

Dostojevski

(odgovor članu mamana)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Sedma godina braka mit ili ????
20.1.2010 19:01:00   
apokalipsa
Mislim da više istine ima u onoj:

Ko ostane u braku prvih pola godine, svaka mu čast :))

(odgovor članu snijeg)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Sedma godina braka mit ili ????
20.1.2010 19:14:29   
Anoniman
Tako je apokalipsauser posted image


< Poruku je uredio felix -- 20.1.2010 19:15:54 >

(odgovor članu apokalipsa)
  Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Sedma godina braka mit ili ????
20.1.2010 19:22:12   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: snijeg

Prema nekim istraživanjima sve počinje u četvrtoj godini braka, dok se u sedmoj događa samo finalizacija - na jedan ili drugi način.


Na zalost moram se sloziti sa ovom recenicom i potvrditi iz mog iskustva da je u prevodu pocetak velikog ,,upitnika,, vec u cetvrtoj godini braka, a sedma godina je u stvari samo odgovor na pitanje ,,biti ili ne biti,,...
Kod mene je ova matematika sasvim identicna, u cetvrtoj godini braka je sve pocelo dobivati veliki upitnik, ali na svu srecu, u sedmoj godini braka smo dobili skoro sve odgovore na velike upitnike i evo u sedmoj godini braka smo dobili jos jedno malo stvorenje koje volimo najvise na svijetu, naravno zajedno sa nasom starijom kcerkicom...
Moram priznati da sam se u podsvijesti bojala te famozne sedme godine braka jer sam ranije cula za ovu pricu, ali eto ispostavilo se da smo na sedmu godisnjicu vrlo upitnog braka, zaceli naseg sina, koji je zapravo samo utvrdio i jos vise ucvrstio nas brak...
Ako Bog da iduci mjesec slavit cemo i osam godina braka, koji je prepun kako uspona tako i padova i ponovnih uzdizanja...
Moramo shvatiti samo da nije dzaba receno: ,,gdje ima dima ima i vatre,, pa prema tome, kad dodjete u situaciju da vam se cini da je sve propalo, da se vatra ugasila, probajte raspiriti opet vatru, ako se pojavi dim sigurno ima jos uvijek sanse da se rasplamsa plamen...

(odgovor članu snijeg)
  Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Sedma godina braka mit ili ????
20.1.2010 19:30:04   
Mirkica
mit 

_____________________________

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Sedma godina braka mit ili ????
20.1.2010 19:49:00   
Hanady RR
ja kad razmislim...meni je tek sad medeni mjesec. kad izgurah onu prvu i ne pobjegoh...ma sad me ni kamenom otjerao nebi. Garant...evo sad sam u svojoj glavi retrospektivu radila...koma...pa prvu godinu sve dojednom, poso, kuća, trudna, familija, moja njegova, kuhaj spermaj...nismo zanli ni da smo u braku nismo imali kad ni da se volimo...a sad dvije curice, isto kuća, posao, obaveze al kad djecu pogledamo nama ljubav jača. Volimo ih do neba i toliko smo periperija prošli dok smo se vjenčali pa tu 1 godinu kad smo se vjenčali da nam je tek sad medeni mjesec. Toliko smo razvili osjećaj poštovanja, način voljenja jedno drugog da nam ne pada napamet da radi nekih mitova svoju djecu kod živih roditelja siročadima pravimo.

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Sedma godina braka mit ili ????
25.1.2010 11:21:42   
misica
Slazem se sa tobom u potpunosti jer i meni je osma god braka gdje mi jednostavno od silnih obaveza nemamo vremena da se svadjamo ili sl. Gledamo kada smo zajedno da iskoristimo vrijeme maksimalno nekad cak se sretnemo na putu u krevet . Sedma god je mit barem za mene jer je u braku kompromis i razumjevanje pravi oslonac za zajednicki zivot.user posted image

(odgovor članu mamana)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Sedma godina braka mit ili ????
25.1.2010 11:39:56   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Hanady

ja kad razmislim...meni je tek sad medeni mjesec. kad izgurah onu prvu i ne pobjegoh...ma sad me ni kamenom otjerao nebi. Garant...evo sad sam u svojoj glavi retrospektivu radila...koma...pa prvu godinu sve dojednom, poso, kuća, trudna, familija, moja njegova, kuhaj spermaj...nismo zanli ni da smo u braku nismo imali kad ni da se volimo...a sad dvije curice, isto kuća, posao, obaveze al kad djecu pogledamo nama ljubav jača. Volimo ih do neba i toliko smo periperija prošli dok smo se vjenčali pa tu 1 godinu kad smo se vjenčali da nam je tek sad medeni mjesec. Toliko smo razvili osjećaj poštovanja, način voljenja jedno drugog da nam ne pada napamet da radi nekih mitova svoju djecu kod živih roditelja siročadima pravimo.


Hanady, tako zrelo, realno napisano. I ja bih rekla da je prva godina braka najteza. To navikavanje jdno na drugo, pa na njegove, zajednicu, moje, pa ucenje kuhati...Ono "zelen" si totalno u mnogim stvarima i niko te ne shvata ozbiljno...

Mogu komotno reci da se mm i ja svakim danom sve vise volimo, postujemo, razumijemo...vise smo tim.
Cetri i po gogine smo u braku i ne bojim se te famozne sedme godine braka. Kad smo prezivjeli prvu, sve cemo, aBd.

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Sedma godina braka mit ili ????
26.1.2010 15:29:31   
ivana st
Nama je sedam godina ,što braka što hodanja, i ne vidim nikakvu razliku. Sa godinama nam je još i bolje, prema tome sedma godina je mit. jedna moja prija se sigurno ne bi složola sa mnom, oni su u sedmoj godini veze prekidali tri puta, preživjeli tu sedmu godinu i kasnije se oženili i imaju danas dvoje djece. Ona svakako vjeruje u tu sedmu godinu.

_____________________________

Per aspera ad astra
2011 je stiglo naše sunce
2012 čekamo još jednu srećicu

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Sedma godina braka mit ili ????
2.5.2010 23:41:41   
acudesa
Ja mislim da ima veze, kakve??? Ne bih se zamarala time: znači 7. i 2. godina braka sa sobom nose neke stvari koje mogu dovesti do krize, a kako će je ko podnijeti i predeverati, to je već druga stvar.
A, svako pravilo ima i izuzetkeuser posted image

_____________________________

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu ivana st)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Sedma godina braka mit ili ????
3.5.2010 0:00:10   
jasmin
Mislim da je brak poput kuce cije su temelje zajedno otpoceli i MUZ i ZENA.Oni su ti koji sve zajedno grade,uredjuju,dekoriraju.Uz najljesi dogovor sami ce odrediti boju soba,hoce li imati parket ili plocice,koja vrsta prozora,da li ce kucu osvjeziti cvijecem.Hoce li uzeti grijanje,hoce li koristiti klima uredjaje za ljetnje vrucine...Sve su ovo stvari kojima se MUZ i ZENA bave od samih temelja pa do krova,tj.do svoje smrti.Svakako da kuca moze ostati `pod plocom`...nedovrsena i sl,ali opet,to je do MUZA i ZENE.Hocu reci da je brak od onog sudbonosnog DA,pa niz godina koje dolaze poslije nesto u sto se mora ulagati s obje strane da bi sve nesmetano islo svojim tokom.Ako jedno zapostavi drugo dolazi do bracnih problema koji se pripisuju nekim epitetima poput dosade i sl.Ako nema kvalitetno iskoristenog vremena kada su supruznici zajedno i kada se posvete jedno drugom sigurno ce doci do trzavica...pa bilo to u 4-oj,7-oj ili 27-oj godini braka.Zato,cure moje,u brak se mora konstantno ulagati i nece biti problema.:)

< Poruku je uredio jasmin -- 3.5.2010 0:01:20 >


_____________________________

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Sedma godina braka mit ili ????
3.5.2010 0:21:31   
milenium
prvi put čujem za ovo ''sedma godina''.niđe vezeuser posted image user posted image

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Sedma godina braka mit ili ????
3.5.2010 0:24:52   
noaa

IZVORNA PORUKA: apokalipsa

Mislim da više istine ima u onoj:

Ko ostane u braku prvih pola godine, svaka mu čast :))


slazem seuser posted image

_____________________________

NOA 16.03.09 mamina krofnica(je curica)

(odgovor članu apokalipsa)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Sedma godina braka mit ili ????
3.5.2010 0:29:15   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: noaa


IZVORNA PORUKA: apokalipsa

Mislim da više istine ima u onoj:

Ko ostane u braku prvih pola godine, svaka mu čast :))


slazem seuser posted image

napisah ja prije 4 mjesaca na ovoj temi
kad izgurah onu prvu i ne pobjegoh...ma sad me ni kamenom otjerao nebi.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu noaa)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Sedma godina braka mit ili ????
3.5.2010 0:31:36   
noaa
Hanady taman takouser posted image

_____________________________

NOA 16.03.09 mamina krofnica(je curica)

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Pelene.
пеперутка16

Kada ste počeli da odbijate svoju bebu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *