|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Televizor u dječijoj sobi?
8.10.2010 12:52:29   
Lejla Ka
Ja imam šestogodišnjakinju i dvogodišnjaka. Imamo dječiju sobu, koja je trenutno prvenstveno kčerkina, ali kad za to dođe vrijeme djeca će je dijeliti.
Ja sam izričito protiv televizora u dječijoj sobi. Ne mogu da nađem ni jedan argument za stavljanje televizora u dječiju sobu. Svjesna sam ja i budućeg tinejđerskog doba, i potrebe za izdvajanjem i intimom, ali nekako ni tad ne vidim neku potrebu da djeca imaju TV u svojoj sobi.
Nekako mi je normalno da se televizor nalazi u dnevnom boravku, gdje se gleda u slobodno vrijeme, a da u sobama u kojima se spava nema potrebe za TV-om.
Ovako razmišljam naročito zbog toga što i ovako previše gledaju TV i kompjuter. I da, želim imati kontrolu nad sadržajima koje gledaju.

U kakvim ste vi odnosima sa TV-om user posted image


_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Televizor u dječijoj sobi?
8.10.2010 13:10:13   
Anoniman
Nasa djecja soba jos uvijek sluzi samo kao igraona.
Nekako nam zao da jos djecu odvajamo od nas...(znam, ludi, al'' to je jace od nas).
Jedno znam da NIKAD u djecjoj i spavacoj necu imati TV. Inace te sobe gube svoj smisao.
Cesto mislim da mi je i ovaj u dnevnoj previse...
Nasi prijatelji u Berlinu uopce u kuci nemaju TV!
Da vi vidite tu djecu kako imaju kreativne igreuser posted image user posted image


< Poruku je uredio Pahuljicaa -- 8.10.2010 13:11:42 >

(odgovor članu Lejla Ka)
  Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Televizor u dječijoj sobi?
8.10.2010 13:17:12   
veeseelaa
moja lutka nema dječiju sobu, razmišljam o tome, za sada je smatram malenom da bi je odvojila od nas, odnosno od mm jer ona samo s njim voli da spava user posted image  aBd imam neke ideje al mislim da će tv biti isključen iz sobe do daljnjeg, mada nikad neznamuser posted image

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Televizor u dječijoj sobi?
8.10.2010 13:29:03   
Lejla Ka
Mi smo preselili u veći stan kad je kčeri bilo 3 godine, i tad smo uredili dječiju sobu, no ona je još dosta dugo spavala u našoj sobi, i tek kasnije, kad je došao sin pomalo smo je usmjeravali u njenu sobu. Oni se uvijek najviše igraju u dnevnom boravku, sa nama. I realno su mali da se odvajaju i provode sami vrijeme u sobi. Ali da je TV tamo, sigurno bi sjedili tamo kao hipnotisani, a mene to užasava.

_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Televizor u dječijoj sobi?
8.10.2010 13:31:58   
mamana
Mi imamo LCD u dječijoj sobi i ne vidim u tome ništa loše.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Televizor u dječijoj sobi?
8.10.2010 13:32:19   
miracle
Mi smo nedavno postavili mali LCD u dječijoj sobi.
A razlog je što jedino tako mogu ujutro da ga obučem na miru za vrtić,voli da sluša muziku,gleda reklame za fantu user posted image to mu jedino zaokupi pažnju nekoliko trenutaka naravno(meni jako bitnih ujutro).

E sad,naravno da ne sjedi pred tv-om i gleda satima,jer je još mali,ali za neke sitne "cake"oko oblačenja,presvlačenja  upali.user posted image

p.s.dobro dođe i nama odraslima  kad se ne možemo složiti šta bi gledali

< Poruku je uredio miracle -- 8.10.2010 13:35:16 >

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Televizor u dječijoj sobi?
8.10.2010 13:37:14   
emma.L
Ema ima svoju sobu od starta, ali meni ta soba fali jako, jer smo mi deložirani u dnevni radi princezinog mira i carstva. I baš sad pričamo kolegice i ja tko kako ide spavati. Ja sam puno mirnija bila kad bi smo MM i ja legli u tu sobu i lagano prebirali današnji i sutrašnji dan. Nekako je zdravije da se čovjek smiri i onda zaspi,  a ne da spava pod utjecajima scena koje vidi tik prije sna. Isto i za djecu. Ta praksa mi je u stvari super podloga za udaljavanje jednih od drugih.
A što se tiče crtanih i potrebe da i ona nešto pogleda i da ima svoje neke emisije, poštujem, uvijek može pogledati crtani na tom jednom TV-u koji imamo ili na kompjuteru. I da, želim imati punu kontrolu nad kanalima i onim što će gledati kad malo odraste.
I još jedan bitan faktor, u ovom stanu ne moram brinuti, jer zaista nema mjesta gdje bismo ga stavili u njenoj sobi user posted image .

_____________________________

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Televizor u dječijoj sobi?
8.10.2010 13:39:32   
Blue rose RR
Kikica u svojoj sobi ima TV, isto kao što smo ga imali brat i ja.
I jedinu zabranu koju ima jeste da bira kanale. U stvari dozvoljen joj je samo Super RTL, i nikada, ali ama baš nikada nije uzela daljinski da prebaci kanal.
Ništa drugo joj nije zanimljivo na TV-u osim tog kanala.

Mm i ja, kao roditelji od njene najranije dobi vršimo cenzuru od toga šta će slušati i gledati, i to će biti dok je pod mojim krovom, s tim da će u određenoj dobi i njen glas imati pravo, kada je riječ njenim potrebama za TV-om i računarom, ujedno.

Naravno sve to ima do toga šta roditelj želi ili ne želi.


_____________________________

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu miracle)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Televizor u dječijoj sobi?
8.10.2010 13:46:20   
ziki
Mi nemamo dječiju sobu jer smo u dvosobnom stanu koji inače ima 70 m2 i vrata na spavaćoj i kupatilu. Nama je čitav stan igraona. Iskreno ni meni se ne sviđa ideja televizora u dečijoj sobi. U spavaćoj imamo al mali iz dnevne prebacili kad smo kupili veći. DVD takođe stari prebacili kad smo  u dnevnoj mijenjali. Ne palimo ga skoro nikako. Nemirko je sad imo fazu osamostaljivanja i tamo bježao od nas da neometano gleda tv i to smo malo doveli u red. Djeca sad i previše vremena provode za tv-om i kompjuterom, kablovski operateri ne biraju termin kad šta puštaju. Ja sam tu radikalna tv u dječiji sobu kad napuni 18
godina, ko i meni što su moji. 
Još su kod tebe djeca različitog pola pa rat bi bio oko crtanih


_____________________________

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Televizor u dječijoj sobi?
8.10.2010 13:54:12   
emma.L
Curica od moje prijateljice ima 4 godine i meni se čini da je dijete s roditeljima samo kad ručaju ili večeraju. Samo se zatvara u svoju sobu i gleda crtane, oni DVD-jeve kupuju kao nagradu za sve, čini mi se je to linija manjeg otpora. Znam da su i oni umorni kao i ja uvečer, da se nikome ne šeta u 7 sati po parkovima nakon što je 2 sata bio u javnom prevozu i 8 radio, ali eto... nekako se još borimo.
Inače, nemojte me pogrešno shvatiti, onaj jedan tv je stalno uključen i često se prepiremo šta da se gleda, nismo mi imuni na to user posted image  - samo još uvijek se trudimo držati ovaj pravac.

_____________________________

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Televizor u dječijoj sobi?
8.10.2010 13:57:47   
bebbe RR
Moje obje kćeri imaju svaka svoju sobu. Anja, tinejdžerka, 15,5 godina, se često prepire sa nama oko TVa, jer bi ga, kao, jako željela imati u sobi, ali to ne dolazi u obzir. Prvo, TV može gledati kada i koliko hoće sa nama, a drugo, odvlačio bi joj pažnju s milion obaveza koje ima. Svakako mora imati računar s internetom u sobi zbog škole i to ne mogu kontrolisati.
Mala nema TV u svojoj sobi. Čini mi se da ga neće ni imati, iako ne osudjujem roditelje koji si uz pomoć TVa kupe par sati mira. Ali, za sada, mi imamo toliko zanimljivih stvari dnevno za uraditi, da TVu fakat nema mjesta. Pored TVa u dnevnog, i nas dvoje ga imamo u spavaćoj, jer je MM ovisnik. To je Anjin glavni argument kada uleti u fazu: "hoću TV"


_____________________________

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Televizor u dječijoj sobi?
8.10.2010 14:04:03   
Dinkica
TV u dječijoj sobi ni pod razno, ono malo vremena poslije posla gledam da budemo zajedno, igračke uglavnom prebacimo u dnevni i svi smo tu, mala je ona još za bilo kakvog gledanja ali eto pred spavanje se ko fol utačka u tv pa nešto i pogleda.
Možda tek kad krene u školu da joj kupimo ali ne znam kako će dijete stizati sve, škola, pogotovo u varijanti cjelodnevnih boravaka, pa zadaće pa ako nešto bude trenirala akoBogda još da gleda tv u svojoj sobi pa biću je željna, svakako već jesam user posted image nego ću  fino pustiti crtani u dnevnom i hajmo svi zajedno gledati user posted image


_____________________________

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Televizor u dječijoj sobi?
8.10.2010 14:09:53   
snijeg
Koliko god se trudila da nađem opravdan razlog da joj kupim TV u sobu, ne nalazim ga. I sve dok mi moj razum ne kaže da joj je potreban iz nekog opravdanog razloga neće ga ni imati. I ovaj što imam u dnevnoj sobi rahat mogu nekome poklonit.
Jedva čekam da dođem kući i uživam sa svojom porodicom, taman mi treba da mi likovi iz "čarobne kutije" remete ono najvažnije u životu...a kad mi treba odušak od svega šetam, trčim ili čitam knjigu. Rijetko, zaista rijetko upalim TV, jednostavno mi je program toliko isprazan, nezanimljiv i nesadržajan i stvarno ne vidim razloga da trošim svoje, pahuljicino ili dragocjeno vrijeme mm. user posted image
 

_____________________________

"Počinje na svijetu da biva previše bučno i fabrično, premalo ima duhovnog spokojstva."

Dostojevski

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Televizor u dječijoj sobi?
8.10.2010 15:05:23   
bebacha
Ajla nema svoju sobu,ima jedna soba koja sluzi kao igraonica i tu ima tv al sam zbog dvd-a,uopste nije spojena kablovska na njega.on je na takvom mjestu da on nemoze da ga ukljucuje.ponekad joj tu pustim crtani al na moju srecu ona uopste nije zainteresovana za tv.nisam za to da tv bude u djecijoj sobi.vidjet cemo kakac ce Alen biti po pitanju tv al bez obzira na sve,svim silama cu se trudit da im tv bude samo zadnja opcija.kad bas mora

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu snijeg)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Televizor u dječijoj sobi?
8.10.2010 16:06:51   
amela2208
Moj odgovor je NE, mislim da cu biti jako stoga majka sto se tice nekih stvariuser posted image . Tv ce se gledati dje svi sjede i sta svi gledaju... Spavaca soba ce biti samo spavaca soba, ja sam i protiv kompjutera u djecjim sobama. Ja znam X zena koje kazu"Joj kako sam rahat od kako smo kupili kompjuter"user posted image user posted image user posted image user posted image zasto? zato sto se djeca ne dizu s kompjutera, igraju svakakve igre, igre punih nasilja i svega sto moze skoditi njihovom daljem psihickom razvitku...NE NİKAKO. Sve ce biti pod mojom kontrolom naravno ako to dozivimuser posted image

< Poruku je uredio amela2208 -- 8.10.2010 16:20:14 >


_____________________________

Sara&Mohammad

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Televizor u dječijoj sobi?
8.10.2010 17:01:24   
R&T@
Uh, sto ste stroge mame...


_____________________________

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu amela2208)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Televizor u dječijoj sobi?
8.10.2010 19:46:08   
škorpija
ajdinova soba je trenutno moja soba i ima tv, on inače gleda tv u dnevnom boravku je samo tamo imamo dvd, a on gleda uglavnom na njjemu gleda crtiće, ustavri ja bježim u dječiju sobu da nešto pogledam jer nam ništa ne da gledati

_____________________________

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Televizor u dječijoj sobi?
9.10.2010 0:01:01   
malena.
po sebi znam da bas to i nije dobra stvar....mislim meni je odgovaralo(prisjecam se svojih mladjih dana) kada sam u sobu dobila tv i kompjuter totalno sam se odvojila od svojih...uvijek bi bila u svojoj sobi a mama bi uvijek govorila znas li ti sa nama sjedit...a ja tada to nisam znala.mislim da mi je bilo nekih 12-13 godina.neznam tacno.i mislim da sam gledala ono sto nebi predd svojim ili ono sto bi babo prebacio kad pocne user posted image

_____________________________

mamina princeza stigla na svijet 24.8...i od tada mami uljepsava dane...
:-)))))

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Televizor u dječijoj sobi?
9.10.2010 0:13:25   
Hanady RR
Ja sam izričito protiv TV prijemnika u sobi dječijoj.
Nemam ga ni ja u svojoj spavaćoj i zaista smatram da je nepotreban.

Moje curice imaju svoju sobu no to nije bitno u njoj nema TV-a niti će ga biti.

Ja sam odrasla u sobi sa sekom...moj otac nikada nije dao TV u sobi. Gledale smo ga u dnevnom u vremenu terminima slobodnog vremena i po pricipu izbora kanala u dogovoru sa roditeljima. Meni je to savršeno.
Tada nismo imali kablovske a sada kada imama izbor od 60 kanala neda mi se ni misliti da teenejdžerki dozvolik kada ja mrtva umorna zaspem da upali Tv pa da sutra na času kunja, da ima smanjenu pažnju i u razgovoru sa mnom u dogovru oko dnevnih obevza. ne to neću da rizikujem.

Meni ništa nije nedostajalo u dejtinstvu i smatram da je kontola Tv i kompijutera neophodna za zdrav i pravilan razvoj djeteta.

Otac je znao vikendima i na raspustu sa nama sjediti i gledati crtane filomve na videu...sjećam se čarobne šume...napamet je znao...nije mu bilo mrsko što mi to gledamo jer to je bilo slobodno vrijeme.user posted image

Moja starija djevojčica zna upaliti računar, konektovati se i otvoriti svoje igrice...dora, barbi, winks...ali smao 15 minuta u toku dana i to ne svakog dana naarvno i to smao kada sam ja tu, kod nane ni pod razno to nebi smjela uraditi.

Možda sam stoga ali mstram da su neke stavri za njeno dobro i ne mislim ih mjenjati. Soba je za igranje, učenje i spavanje i sve u terminima kako bi imali lijepo raspoređen dan. danonoćno gledanje crtića, filmova i totalno needukativoh emisija u večernje sate meni je suvišno.




_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu malena.)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Televizor u dječijoj sobi?
9.10.2010 0:20:18   
myb@by
Trudicu se svim silama da moje dijete odraste kao sto sam ja. To podrazumjeva bavljenje sportom i druzenje sa vrsnjacima. Smatram da se djeca danas mnogo manje igraju od nas prije.
O TV cu razmisljati kada curica napuni nekih 15 godina. Internet cu joj ograniciti koliko bude u mojoj mogucnosti, jer sam svjesna vremena u kojem zivimo i cinjenice da nista ne funkcionise bez tehnologije user posted image

_____________________________

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Televizor u dječijoj sobi?
11.10.2010 12:30:41   
Anoniman
Jos je mali ali takodje ne namjeravam mu ubacivati ni komp ni tv u njegovu sobu...Ja imam tv i u boravku i u svojoj spavacoj koji rijetko kad upalim i namjeravam ga izbaciti skroz...Nastojat cu takodje odgojiti dijete kao sto sam ja odgojena mada mislim da je to nemoguca misija jer danas se sve igre barem ovdje desavaju preko kompa i slicnih gameboy itd...Nazalost danci se stalno zale kako su im djeca morbidno debela..
Ja i moja seka smo dobile svoj tv negdje oko 12 godine moje, ali gledali bi smo samo pojedine emisije , jer stara je imala kontrolu sta se smije a sta ne smije...Sjecam se da smo gledale djecije emisije, crtane i muzicke programe. mada smo slobodno vrijeme provodile s drugom djecom ili na izletima sa roditeljima...
Pogotovo danasnji reportoar na tv-u negativno utjece na uzrast djece...Moja dr ima  curicu 12 godina sjecam se mala je stalno govorila kako bi da izgleda kao te popularne zvijezde, te debela je, te ne svidja joj se kosa, usi, daj joj da se sminka pa htjela bi i stikle, haos zivi dok ti djetetu objasnis da niko ne izgleda savrseno kao sto ih naprave u photto shopu

(odgovor članu myb@by)
  Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Televizor u dječijoj sobi?
11.10.2010 12:48:35   
Saraya
IZVORNA PORUKA: Hanady RR



Moja starija djevojčica zna upaliti računar, konektovati se i otvoriti svoje igrice...dora, barbi, winks...ali smao 15 minuta u toku dana i to ne svakog dana naarvno i to smao kada sam ja tu, kod nane ni pod razno to nebi smjela uraditi.




Mozda malo OT, ali moja curica(sad je tek napunila 3 godine) zna sama nakaciti se na internet, naci igrice, sve ko velika... Ja im nedavno promijenila sifru na PC-u, ali oni su to "provalili" user posted image da ja ne znam... Ustanem jedno jutro, vidim svi spavaju, samo ona na internetu igra. Pitaj ju: "Ko ti je upisao sifru?" Kaze: "Ja sama..." user posted image user posted image user posted image Zapamtila mala redosljed slova...

Inace, TV nemamo, imamo free zonu pa pogledamo kad je neka emisija, al i to jaaaako rijetko, uglavnom dnevnik i sl.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Televizor u dječijoj sobi?
11.10.2010 15:44:04   
jasmin
Moja curica,inace 3.4 ne zna nista oko laptopa.Jednostavno mi ne damo.Pustim im crtic jednom dnevno,nekad prodje dan a da ne pogledaju ni jednom.Mozda dok bude malo zrelija kupimo kompjuter samo za njih dvoje i njihove potrebe.Slazem se dosta s onim sto je Hanady pisala.U djeciju sobu ne bih TV.

_____________________________

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Saraya)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Televizor u dječijoj sobi?
11.10.2010 18:15:49   
*pcelica*
U djecijoj sobi imam televizor ali ga koristim samo ja kad mm gleda utakmicu ili neku emisiju koja meni nije interesantna a meni se u tom trenutku gleda nesto drudo. Djeca ga ne pale a niti dozvoljavam tv gledaju u dnevnoj sobi i to u dogovorenim terminima. Vise ih zaokupim necim drugim ili nekom novom igrom nego da sjede po cijeli dan ispred tv-a jer smatram da bas i nemaju nesto pametno da nauce. Nema vise onih emisija obrazovnog karaktera kakve su nekad bile cak su ovi crtani filmovi puni nasilja. Tako da sam neke kanale koji emituju crtane filmove trajno cenzurisala

_____________________________

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Televizor u dječijoj sobi?
12.10.2010 12:18:42   
dacy
mi još uvjek nemamo dječiju sobu, a za tv neznam ni sama. Znam da neću staviljati dok je još mali. Nema potrebe za tim. Nama jedan tv stoji u dnevnoj, a drugi manji u kuhinji. Pokušavam i sada da manje gleda tv, a da se više igramo, a on samo nosi svoje crtane i govori, mama pali. 

_____________________________

Soul of My Soul

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *