|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Teratooligozospermia
11.3.2010 13:36:48   
Amelaa RR
Teratooligozospermija- smanjen broj spermija normalnog izgleda user posted image


Sperma (sjeme) koja se ejakulira tijekom muškog spolnog čina sastoji se od tekućine i spermija. Tekućinu stvaraju sjemeni mjehurići oko 60 posto, te tekućina iz prostate oko 30 posto. Svega 10 posto sperme čine spermiji. Volumen sperme mora bitit veći od 2 ml.
Prosječan pH /označava kiselost ili lužnatost tekućine/spreme je oko 7,5.
Ukupan broj spermija u volumenu mora biti veći od 20 miliona u mililitru.
U motilitetu mora biti 50 posto ili više progresivno pokretljivih, i sve ispod predstavlja manju sporost spermija od normale. Spermiji se sastoje od glave i repa što čine njihovu morfologiju ili izgled. Više od 30 posto spermija moraju biti normalnog izgleda.
Dijagnoza teratooligozospermija znači da imate manju količinu spermija u ukupnom volumenu koji su nešto sporije pokretljivi. Uzrok ove dijagnoze  nalaza mogu biti bakterije koje se prisutne u ejakulatu. Kod ove dijagnoze  neophodno je uraditi mikrobiološke pretrage sperme PCR /Hlamdije, Mikoplazme, Uraplasme/, ATB i na anajrobe, te prema antibiogramu provesti terapiju.

< Poruku je uredio Amelaa RR -- 11.3.2010 13:42:23 >


_____________________________

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Teratooligozospermia
13.3.2010 14:28:19   
luna77
nazalost nema bas terapije bar ne provjerene.mi smo se borili  da "izliječimo" teratooligozospermiu i nije bilo uspjeha a koliko znam ni kod ostalih bas nije bilo pomaka.nazalost 5 godina uzalud bačenih nakraju smo morali ipak na ICSI.
Gdje sam god pitala androloga ,urologa i MPO ginekologa uglavnom su mi se rekli da se muska nepolodnost zaobilazi i ide na neku od metoda MPO.Nisam zeljela obeshrabriti niti jednu curu čiji muzevi imaju ovu dijagnozu ispričala sam nase iskustvo

(odgovor članu Amelaa RR)
Neposredna veza do poruke: 2
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *