|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Trudnoća nakon kemoterapije
31.8.2012 15:39:32   
djeny 80**
Dragi forumasi i moderatori,

Nakon sto vec dugo citam ovaj forum i razne teme, nisam uspjela pronaci nesto ovom slicno. S obzirom da se nalazim u toj situaciji jako bi mi pomoglo isustvo drugih ukoliko ih ima na ovom forumu. Moj slucaj je sljedeci krajem 2010 dijagnosticiran karcinom limfnih zlijezda (mor.Hodgkin) . Lijecenje Kemoterapija od Feb.2011-Maj 2011. Hvala Bogu uspijesno zavrseno i sad sam u remisiji bolesti. Medjutim sad zelim bebu tj.radimo na tome vec 8mj.ali bez uspjeha. Molim moderatore ukoliko postoji neka slicna tema da me tamo preusmjere, a drage forumase ukoliko imaju ikakva iskustava vezana za ovo da mi pisu .

_____________________________

Januar.2003 moja velika princeza
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Trudnoća nakon kemoterapije
31.8.2012 22:22:03   
san4
Djeny,zao mi je sto si imala tako zivotno iskustvo,ali hvala Bogu da si sada dobro!
O tome,zaista,ne znam nista,samo sam hjela da ti budem podrska i pozelim sto brze ostvarenje cilja!

(odgovor članu djeny 80**)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Trudnoća nakon kemoterapije
31.8.2012 23:07:54   
Azyy
Deni mila hvala Bogu da ti je bolje ja nemam iskustva s tim al htjela sam bar ovako da ti zazelim sreću i uspjeh u ostvarenju želje.ja sam od zenica koje su se dugo godina borile s neplodnoscu. Tebi želim da što prije u tome uspjes' al najvažnije od svega da si ti ok a ABD doce i bebica jer ti si jedna hrabra žena.

_____________________________

Dum spiro spero – Dok dišem (živim), nadam se

(odgovor članu djeny 80**)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Trudnoća nakon kemoterapije
1.9.2012 0:01:49   
Mia
djeny prij svega, dobro dosla na forum i nadam se da ce tvoja paznja uglavnom biti usmjerena na neke vedrije teme user posted image
Zao mi je sto si imala to ruzno iskustvo iza sebe, ali hB da si sada dobro. Ja ti nemam neki poseban savjet ... samo me zanima da li si razgovarala sa svojim ginekologom oko bebice? Sta ti on/ona kaze? Ja znam za jedan slucaj gdje je muz prije izvjesnog vremena prosao ciklus hemoterapije i taj par je nedavno dobio blizance nakon vantjelesne oplodnje u Pragu. E sad ja ne znam da li je jedini razlog za taj postupak bio taj sto je muz bio podvrgnut hemoterapiji ili su imali i neki drugi problem user posted image U svakom slucaju, milslim da ne bi trebala nista raditi na svoju ruku ... da li si radila neke pretrage (ginekoloske)? U svakom slucaju, ja ti zelim da sto prije ostvaris svoj san i postanes majkauser posted image

(odgovor članu Azyy)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Trudnoća nakon kemoterapije
3.9.2012 8:31:58   
djeny 80**
Hvala puno svima na lijepim rijecima i podrsci, Mia naravno da sam razgovarala sa svojom doktoricom u sustini oni ne preporucuju 2god.nakon bolesti trudnocu. Ali to je opet odluka koju sam pacijent treba da donese, jer trudnoca nije rizik vec se ne preporucuje iz razloga jer se bolest moze vratiti i te 2 god. su najkriticnije. S obzirom da se ja osjecam jako dobro i zdravo imam veliku zelju za bebom. Ja i mm sad smo 2god.i 2mj. u braku , moja bolest se javila nakon 6mj.braka bas kad smo htjeli raditi na bebi, tako da sam dugo cekala da uopste pocnemo . Puno bi znacilo kad bi se neko javio ko je prosao slicno i poslije uspjesno zatrudnio, jer najvise me zanima period od zadnje kemotr. pa do ostvarenja trudnoce. Jos jednom hvala svima na podrsci i pisite !!!

_____________________________

Januar.2003 moja velika princeza

(odgovor članu Mia)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Trudnoća nakon kemoterapije
7.9.2012 18:59:27   
Leva
Djeny imas veliki zagrljaj podrske user posted image Ti si nam prvi slucaj na forumu sa ovom problematikom. Ne bi bilo lose da popricas i sa svojim onkologom i sa nekim vrhunskim ginekologom, mozda cak i MPO doktorom. Koliko je meni poznato spolne stanice dosta gube na kvaliteti zbog zracenja ili hemoterapije. Takve stanice mogu proizvesti lose embrije koji ce dovesti do spontanog pobacaja. U slucaju karcinome cesto se u fazi pripreme za zracenje ili hemoterapiju ide na cuvanje tj. zamrzavanje spolnih stanica. Ovo je podatak koji sam negdje nasla i ne znam na koje sve vrste karcinoma se odnosi tj. da li je to univerzalna prica. Zapravo ne sjecam se ni da sam procitala koliko dugo organizam osjeti posljedice tj. koliko mu treba da se vrati u normalu. Mislim da je za sada najbitnije da jacas imunitet a ja cu u ponedjeljak pitati svog MPO doktora da li ima kakav pametan savjet za tebe. Glavu gore, sada kada si ti dobro brzo ces aBd i u akciju user posted image

_____________________________

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu djeny 80**)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Trudnoća nakon kemoterapije
8.9.2012 10:05:57   
AMELIC
Djeny žao mi je što si morala proći kroz takvo jedno teško životno razdoblje, ali HB da se osjećaš dobro...to je u suštini sada najbitnijeuser posted image
Potpisujem ovo što je Leva napisala,definitivno se trebaš posavjetovati na više strana, jer nije cilj sam po sebi zatrudniti nego roditi zdravu i živu bebicu i pri tome ne narušiti svoje zdravlje! Ja znam samo za slučaj jednog poznanika koji je prošao kroz kemoterapiju(rak testisa) i dr.im nisu preporučivali trudnoću narednih 5-7 godinauser posted image
Dobra stvar je što su nakon skoro 7 godina čekanja dobili preslatkog dječakauser posted image
Tebi želim svu sreću ovog svijetauser posted image

_____________________________

Duša mamina uljepšala je naš život...14.03.12
Mala princeza,miris mamin 03.05.13
Veselo nema šta...:)

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Trudnoća nakon kemoterapije
11.9.2012 8:48:08   
djeny 80**
leva i amelic hvala puno na rijecima podrske, stvarno mi to puno znaci. Naravno da sam se posavjetovala i sa svojim ginekologom i hematologom posto je kod mene bio u pitanju karcinom limfnih zlijezda to se vodi na hematologiji a ne na onkologiji. Ma znate i sami kakvi su kod nas doktori kod njih ti jedna rijec suhog zlata vrijedi nista sami nece da objasne ili posavjetuju pacijenta sve im moras izvlaciti iz njih. Striktno se drze neke statistike i ne daju puno informacija, samo povrsno. I ginekolog i hematolog su mi rekli da bi trebala sacekati bar 2 god.od zadnje terapije,ali da mogu i prije da svaki pacijent treba sam odluciti,jer posljedica za plod u sustini ne bi trebalo biti, razlog te pauze je zato sto je to period u kojem se bolest zna vratiti. S obzirom da godine brzo prolaze a i ja vise nisam tako mlada odlucila sam se odmah nakon 6mj. od zadnje terap.da pokusavamo. 6mj.je period u kojem svi toksini od kemo ispare iz organizma, eh sad ocigledno moji reproduktivni org.malo usporenije rade njima ocigledno treba malo duze user posted image . Jos jednom hvala i pisite neobavezno sad samo za moju situaciju , vidim da ima dosta slucajeva sa drugim problemima a sve imamo zajednicki cilj, ostati trudne.
leva tvoj blog sam citala i pratim ga redovno i iskreno i od srca ti zelim da uspijes jer stvarno to zasluzujes.user posted image user posted image user posted image user posted image  vas puno.

_____________________________

Januar.2003 moja velika princeza

(odgovor članu AMELIC)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Trudnoća nakon kemoterapije
27.9.2012 15:39:50   
Leva
djeny kao sto sam i obecala dobila sam par informacija vezanih za post-kemo period. Doktor kaze da je jako bitno to kakve lijekove trenutno uzimas i da li bi oni prouzrokovali stetu na plodu. Ukoliko si zainteresovana mozes otici kod njeg na konsultacije, mozes se pozvati na mene, mogu cak i poci s tobom ako hoces. Nemoj da ti bude nezgodno i slobodno se javi na pp.

_____________________________

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu djeny 80**)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Trudnoća nakon kemoterapije
25.3.2013 22:04:13   
klavir
postovani,u 04.05.2012. g dijagnostikovan mi je karcinom dojke, nakon toga prosla sam prvo 4 ciklusa hemoterapije po protokolu FAC pa onda operacija pa opet 4 ciklusa hemoterapije. poslejdnja hemoterapija je bila 4 oktobra 2012 god. nakon toga slijedi zracenje 25 ciklusa. sad su hvala bogu svi nalazi uredu. ono sto mene zanima jeste da li je moguca trudnoca u mom slucaju obzirom da sam kad sam otkrila da bolujem od karcinoma bila u 9 tjednu trudnoce i doktori su odlucili da uradim abortus sto je i ucinjeno...imam 32 godine i jako bih voljelja zatrudniti ponovno...ne pijem nikakvu hormonsku terapiju jer nije hormonski ovisan karcinom....idem na redovne kontrole svaka 4 mjeseca... molim za vase iskustvo unaprijed hvala...u razgovoru sa doktorima svaki kaze ima za to vremena a mene zanima kolko je to...ja ipak mislim da je u bozijim rukama sve.... zaboravila sam reci da imam sina od 6 godina....

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Trudnoća nakon kemoterapije
20.8.2015 15:35:53   
djeny 80**
Nakon dugo vremena evo javljam se sa svojom konacnom pricom. Nakon 1,5 godinu pokusavanja da zatrudnim konacno mi je to i uspjelo. Psihicki sam bila na dnu mislila sam da se to nikad nece desiti.
18.5.2013 na vjencanju nasih prijatelja i tacno 2 godine nakon zadnje kemoterapije, dok su prijatelji izgovarali svoje sudbonosno DA, osjetila sam neko neobicno skakiljanje u stomaku. S obzirom da sam bila
totalno fokusirana na pracenje svih mogucih znakova, odmah sam se ponadala da je to to. Isto tako sam sebi govorila da to nista ne znaci i da to mozda ja umisljam ali ipak sam se nadala. 31.05. je bio Termin za mjesecno krvarenje, vec sam imala
spreman test, razmisljala sam da li da ga uradim a u isto vrijeme se jako plasila velikog razocarenja. Presudila je moja znatizelja uradila sam test i ugledala jako blijedu liniju. Ljudi tu srecu Vam nikako nemogu pretociti u rijeci.
Danas ta mala user posted image ima 18 mjeseci i jako je zdrav i zivahan djecak.
Svim zenama Koje su prosle isto sto i ja zelim da osjete ovu radost, nije svaki rak isti, kao ni svaka kemoterapija ali evo sto se moje dijagnoze tice, moguce je .

A vjerovatno doktori znaju zasto savjetuju da cekamo 2 godine nakon terapije, ocigledno je da ranije nije moguce ostvariti trudnocu.




_____________________________

Januar.2003 moja velika princeza

(odgovor članu djeny 80**)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Trudnoća nakon kemoterapije
21.8.2015 18:45:34   
Galicia
Djeni, divne vijesti. Bas me ovakve stvari obraduju. Ja vam zelim svu srecu i da te baja zaobidje i nikad vise da ne prozivis sto si prozivljavala. I da te sreca uvijek prati. Uzivaj sa svojim malisanom. user posted image user posted image

_____________________________

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu djeny 80**)
Neposredna veza do poruke: 12
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *