|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Ukopan/skriven penis
13.1.2010 23:21:24   
Amrino
Ovo je jako cesta pojava kod muskih beba o kojoj se zbog necega jako malo govori...
Mi smo prvi put culi za ovo kada smo osunetili Hamzu. Nakon sunecenja doktor nam je rekao da ce nam se ciniti kako je ostalo viska kozice ali da je to ostavio namjerno jer H. ima tzv. "ukopan" penis pa poslije kada on "izadje" to ce biti uredu.
U tom trenutku nismo toliko ni registrovali sta nam je rekao niti smo tih dana o tome razmisljali...bili smo zaokupljeni time sto je tek osunecen...pa mazanjem kantarionovim i sl.
Tek nakon nekog vremena kada je u Avazu izasao clanak o nekom slicnom "stanju" oko cune sa naslovom - "Kod toga i toga- nuzna operacija" nane, dede ...su nam se popeli na glavu tako da smo isprepadani odveli H. na pregled kod, kako smo se raspitali, najveceg strucnjaka i covjeka kjoji je napisao taj clanak. Odmah nam je rekao da je to sve ok i da se kod njega ne radi o tome o cemu je pisao u clanku...Od tada smo se razrahatili...i nismo vise o tome ni zazmisljali...
I evo- opet neka bubica....nasa draga enisa je imala slicnu situaciju...I mada sam vec na nekim temama pisala o ovome- mislim da ovo zasluzuje posebnu temu. Tesko je naci bilo kakve informacije o tome...a ja sam i sada jos uvijek sa upitnikom iznad glave...



_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010


Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Ukopan/skriven penis
13.1.2010 23:25:24   
Amrino
http://www.altermd.com/Penis%20Enhancement/hidden_penis.htm

http://emedicine.medscape.com/article/442617-overview


_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Ukopan/skriven penis
13.1.2010 23:30:10   
Anoniman
Upravo sam pošla otvoriti ovu temu user posted image
Hvala ti!!
Ako si u mogućnosti, molim te prebaci moje postove sa teme sunet na ovu temu. Tamo sam pisala svoje iskustvo i savjete koje sam do sada dobila pa da se samo nadovezujem.

(odgovor članu Amrino)
  Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Ukopan/skriven penis
13.1.2010 23:30:33   
Visnja RR
draga Amra sin mojih prijatelja je imao taj problem...
Morao je ici na operaciju user posted image
Iako se to moze raditi pvt oni su to radili na Kosevu... Operaciju je imao sa nekih 16 mjeseci...
Sve je pocelo tako sto su mu ustanovili uvucen testis pa onda i ukopan penis...
Radio ga je dr. Dizdarevic... i iako je preko debele stele nesto je malo hm... pogrijesio pa je morala ponovo da se uradi operacija... nakon mjesec dva...
na kraju svega su nalaze poslali u SLO... pa je jedan dr. iz Slo dolazio u SA i rekao da nece biti nikakvih problema i da se to sa ukupanim penisom nije moralo raditi... inace ta operacija je cista "plastika"...
To je sve sto znam o tome...

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Ukopan/skriven penis
13.1.2010 23:36:57   
Hanady RR
Pored ogromne tuge da se naša djeca i sa ovim boriti moraju ja sam razočarana da babice, pedijatri i svi oni oko nas nisu nam dali adekvatne svajete kako izbjeći ovaj problem ili ga bar umanjiti. ja imam curice...al da se meni ovo desilo, ovaj strah nakon saznanja kad ti dr. Dizdarević to kaže pa te poašlje u Bosanes gdje ti treba 2000 KM. A još da nekomentarišem Višnjin post...on malo pogriješio...

Strašno, definitvno o ovome se treba više znati. Ovdje moramo imati sve savjete za koje sam prvi put čula, čuj bez štrampli da djete hoda....eto i to je haman propust bio a kako su to mame mogle znati. Sutra će mi seka roditi pa ako bude dječak kako da joj pomognem sve curice oko nas nebih htjela da ona koja se sve na mene oslanja jer sam ja za nju ''iskusna mama'' budem još kriva što neke stavri nisma ni čula ni znala.


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Ukopan/skriven penis
13.1.2010 23:38:29   
Amrino
Mi smo bas bili kod Dizdarevica i on je rekao da je to ok...da ce vremenom izaci i sl. te da operacija nije potrebna. Kod njega je naoko sve uredu samo sto je pisa mala (takva nije bila prije sunecenja) i ponekad kao da izadje a nekada ze uvuce unutra...Ne znam kako da opisem. Znaci pri mokrenju ili bilo cemu nema nikakvih problema. Receno nam je dakle da ce se to samo "popraviti" ali ja evo docekah drugi rodjendan...i ne znam do kad jos da cekam.
Nasi doktori su inace jaaaako bezobrazni i tako daju stura "objasnjenja" da na kraju covjeku nista ne bude jasno.
Dugo nisam ni razmisljala o tome ali me enisina situacija opet vratila u taj fles. I kome otici kada je Dizdarevic poznat kao "najveci strucnjak" u tom polju.
Najveci problem ja vidim u tome sto o tome niko ne govori...Nama znaci niko nikada nista nije primjetio...Nijedan pedijatar kod kojeg smo isli...niti nam na "pripremnom" pregledu za sunecenje nista nisu rekli...Tek nakon sunecenja- bum. Prije sunecenja se nista nije primjetilo...tako da mislim da ni roditelji sami ne mogu skontati da nesto nije kako bi trebalo da bude...


_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Ukopan/skriven penis
13.1.2010 23:41:09   
Anoniman
Ono što sam ja u ova 2 dana (na pola luda) saznala i pročitala jeste da tzv. ukopani penis ima svoju funkciju te da je jedini problem izgleda radi - čista estetika. Da se često javlja kod debelih beba/dječaka.
Za sve mame koje ne znaju kako to izgleda, pokušat ću dočarati riječima izgled kod mog dječaka:
Na oko gledano izgleda da je sve u redu, međutim kad se pipne ćuna osjeti se da nema skoro pa ništa, kao da je samo kožica, nema ispunjenosti - one tvrdoće (ne znam zaista kako da pojasnim bolje). Kod našeg dječaka je djelomično ukopan penis, znači nije skroz - kožica se normalno prevuče i vidi se ćuna, ne čitava, pola nje. Preporuka hirurga Dizdarevića je da se operativnim zahvatom riješi problem odmah; preporuka hirurga Popovića je da nema potrebe da se radi operativni zahvat jer smatra da će se najdalje u narednih 6 mj. penis spustiti te da se onda izvrši klasično obrezivanje; preporuka Skake je da se dijete drži naredna 2 mj. golo, bez pelene, bodija, štrampli u dubku kako bi sila zemljine teže odradila svoje i penis potisnula iz tkiva u kojem se sada nalazi k van. Njegovo mišljenje je da je uzrok tzv. ukopanog penisa stezanje istog odnosno da pelena, bodi, štrample, pa i hodalica vrše pritisak na penis te ga potiskuju u tkivo iznad.

(odgovor članu Visnja RR)
  Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Ukopan/skriven penis
13.1.2010 23:42:44   
Amrino
Evo da prenesem postove sa druge teme:

IZVORNA PORUKA: enisa_sara

Eh ovako drage moje:

Odemo na hirurgiju, pregleda ga neki "klinjo" – drzak užas!!! Mišljenje: podržavam mišljenje dr. Dizdarevića! Zašto tražite i naše mišljenje kad je ono što vam je rekao dr. Dizdarević vrh?! Bez imalo pojašnjenja, informacija o toku operacije, trajanju.... sve što sam pitala dobila sam odgovor: ne znamo-zavisi...... i sve tako!
Onda sam insistirala da ga još jedan hirurg pregleda pa smo došli do dr. Popovića koji je jako staložen, miran čovjek i koji mi je objasnio ama baš sve.
Radi se o slijedećem: sada svako 2-og dijete ima problem sličan našem ali se o tome ne priča, zašto stvarno mi nije jasno?? B ima uvučenu ćunu ali ne skroz. Njegov savjet je da sačekamo 6 mj. jer pretpostavlja da bi se ona do tog perioda morala spustiti i izaći i da svakako ne žurimo sa operativnim zahvatom za koji uopšte smatra da najvjerovatnije neće biti ni potreban!!! Uglavnom se dešava debelim bebama ali nije pravilo.
Nakon toga odvedemo B i kod Skake. Skakikono pojašnjenje je, i nekako meni kao totalnom laiku, najlogičnije:
Također da svako drugo dijete ima isti problem i da je uzrok pelena, bodi, široko povijanje, štrample, hodalica...... i da sve to pritišče ćunu. Zašto toga prije nije bilo? Zato što nije bilo ovih pelna, hodalica, širokog povijanja....Njegov savjet je da nipošto ne pristajemo na operaciju i on tvrdi da će sve biti dobro ukoliko izbacimo štramplice, bodije,.... skidati dijete i golog ga stavljati u dubak!! Pitam zašto dubak, kaže sila zemljune teže (baš kako mi je i jedna draga forumašica rekla) će odraditi svoje i izvući ćunu vani. Da radim tako kako je rekao naredna 2 mj. I da će ćuna biti spremna za obrezivanje. Ja koja sam bila veeeeeliki protivnik dubka, idem večeras tražiti isti..... E to vam je ono: nikad ne reci nikad!
Rekla sam sama sebi, ima ćunu da istjeram van ili me nema pa makar i ja sa njim visila u dubku.

Zato drage moje, nek vam mi budemo škola, ne umotavajte dole previše svoje dječake. Ja jesam stvarno i pelena i bodi i štramplice......sve to vrši pritisak na ćunu! Samo komotna garderobica.


IZVORNA PORUKA: enisa_sara

Ma nikako mi nije jasno zašto se o ovome jako malo priča kao da je neka sramota U ova 2 dana sam shvatila da stvarno skoro svako drugo dijete ima ovaj problem. Drago mi je da sam javno iznijela svoj problem jer se nadam da sam mamama koje imaju male bebice pomogla sa savjetima. Vidim na internetu da taj problem postoji, dajte žene pričajte o tome, javite šta ste čule, svaki savjet je dobro došao. Živimo u 21 vijeku meni ovo uopšte nije sramotno za reći a kako sam shvatila niko o tome ne želi pričati. Danas me zvalo par prijateljica koje su nekad ranije sunetile djecu (i kao sunet ok prošao) a sada kažu da su imali isti problem , pa su morali i po 2x obaviti sunećenje....
Pišite kako oblačite djecu, šta radite, šta se smije a šta ne smije oblačiti.....
Meni je najviše krivo i najradije bi nalupala sve starije "gospodje" (moja mama, sveki, nane....) što mi niko nikada nije ama baš ništa rekao u vezi ćune a znaju "vaziti" o hrani i koje kakvim glupostima!!!

Hvala vam svima na podršci, opet je lakše sve ovo izgurati sa vama




_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Ukopan/skriven penis
13.1.2010 23:46:22   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Amrino RR

ponekad kao da izadje a nekada ze uvuce unutra...Ne znam kako da opisem. Znaci pri mokrenju ili bilo cemu nema nikakvih problema.



I kod nas je ovako. Kad treba piškiti ćuna se stvrdne i obavi svoju funkciju najnormalnije....

(odgovor članu Amrino)
  Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Ukopan/skriven penis
13.1.2010 23:51:21   
Amrino
Jel tebi zeno ijedan pedijatar ista prokomentarisao u vezi toga?
Meni ne ide u glavu da tri- cetiri (mozda i vise) pedijatra koja su ga pregledali nista nisu primjetili...Mislim KAKO ce neko ko je prvi put roditelj znati kako treba da izgleda cuna kod male bebe?! user posted image
Hvala Bogu pa oo nije neki "problem" koji dovodi u pitanje zdravlje ili funkciju...ali sikiracija je opet prisutna...narocito sto s tako malo zna...Ne znam kako pronaci odraslu osobu koja je imala tako nesto pa nju pitati?! E sta meni pada na pamet...user posted image user posted image user posted image .


_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Ukopan/skriven penis
13.1.2010 23:54:07   
Amrino
dinaa- pa sta su tebi rekli? Tj. koje je objasnjenje? Mene je toga strah...sta ako se situacija ne popravi? Koliko je to uopste razlog za zabrinutost? Jer kako cu ja znati hoce li dijete zbog toga sutra imati probleme i poteskoce?
Nama su rekli da ce to vremenom samo izaci...i eto vidis kod vas nije...user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Ukopan/skriven penis
13.1.2010 23:54:55   
Hanady RR
Amrino garant to nije loša ideja, treba popričati sa starijim nanama, mama jesu imale kod svoje djece taj problem i kako je to sa odrstanjem teklo.

ja sam baš večeras Enisu pitala kako je to moguće da ona djete haman svaki jesec vodila pedijatru na redovne kontrole, vakcinacije a da niko nije vidio nešto neobično. Mislim kad rade kompletan pregled djeteta muškog valjda bi trebale i ćunu pogledat. Ne kontam, tako vrijeme prođe i sad se zadeveraj....user posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Ukopan/skriven penis
13.1.2010 23:57:45   
ena23
Prvo da kazem hvala Bogu pa B ne mora na operaciju- bem ti doktore sto odma pod noz hoce, jos bebu... ufff, sve me neka huja safata...

nadalje: ja nikad nisam cula da postoji to draga enisa ali se slazem da mi je bezveze sto mame, nene, tetke, koje su inace cisti dusebriznici i savjetodavci, nikad nista ne kazu o cuni. moja mama je meni jednom kao nesto "isaretom" rekla kao eto cula ona neko govorio treba se navlaciti nesto...

mi smo svog vec eto osunetili pa ne znam da li se i dalje trebam pridrzavati ovoga da ne trebam ga stezati puno oko guze i cune? mislim ionako nisam, ali mu par bodija vec plaho usko, od sad cu paziti vise na to


_____________________________

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.


(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Ukopan/skriven penis
13.1.2010 23:59:02   
Anoniman
Amrino, niti jedan pedijatar mi nista nije rekao!! Stalno su provjeravali testise - oni ok i ćuna kao ćuna ih nikada nije zanimala. Ruku na srce izgleda sasvim ok, vjerovatno za to nisu pipali.
Moj brat je imao isti problem user posted image . Sada ima 22 god. i sve je u redu user posted image user posted image user posted image user posted image juče ga ja pitala user posted image . Sjećam se samo (starija sam od njega 5 god.), da su ga 2 puta sunetili i da su mu ostavili taj višak kožice koji spominjete. Sunetio ga je Skaka i mama kaže da joj je on rekao da je namjerno ostavio višak kožice kako se ćuna, prilikom rasta, ne bi zatezala i izazvala komplikaciju.
Moja mama je pogledala sinoć (PRVI PUT user posted image detaljno) ćunu našeg user posted image i ona kaže da to nije strašno, da kod moga brata nije bilo ništa!!! Eno sad sve pod kontrolom user posted image

(odgovor članu Amrino)
  Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Ukopan/skriven penis
14.1.2010 0:04:57   
Visnja RR
Ako sam ja dobro shvatila neke moje poznanike koji su imali taj problem ...to je jako vidljivo dok su bebe i djeca mala ...ali kasnije momcici tj muskarci to i ne osjete i sve dodje na svoje...
da to uopste nije nikakav zdravstevni problem...i da se to radi samo zbog estetike ...dakle cista plastika da bi cuna izgledala duza...
ovo vam ja sad laicki pisem jer je to nesto sto sam slusala ranije...
A tek sam obratila paznju prosle godine kad se desilo sinu mojih prijatelja...

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Ukopan/skriven penis
14.1.2010 0:05:15   
Anoniman
ena nista te ne košta da i sada paziš da ga ne stežeš. Ne trebaš biti ovoliko striktna (kao mi koje još nismo sunetile djecu), tvom dječaku je sada ćuna "slobodna", nema gdje da "pobjegne" user posted image

Još nešto, mama kaže da mu se taj višak kožice jakoooooo dugo primjećivao i da su ga baš u pubertetu ona i tata stalno peglali sa provjerama oko izgleda ćune user posted image . Moje laičko mišljenje, a na osnovu maminog iskustva, mislim da je, dinaa i amrino i kod vas isti slučaj i da će ta kožica "nestati" kako ćuna bude rasla.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Ukopan/skriven penis
14.1.2010 0:08:18   
Anoniman
Visnja, slažem se sa tobom, tako i hirurzi kažu ali...... ja ne mogu da se smirim, niti ću se smiriti sve dok ne budem držala njegovu djecu u krilu user posted image , aBd.
Crv sumnje ne da mira.....

(odgovor članu Visnja RR)
  Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Ukopan/skriven penis
14.1.2010 0:09:51   
Anoniman
Ukopani penis treba operativno riješiti
Kada se posumnja na ukopani penis, dijete treba odvesti ljekaru koji će ga usmjeriti dječijem hirurgu ili urologu...
04.02.2009. 13:51

Ukopani penis, neki ga autori nazivaju sakriveni penis, je anomalija kada je normalno razvijeni penis uvučen u skrotum i pubičnu regiju u toj mjeri da se ne može izdignuti iznad nivoa kože.

Često se ovo stanje zamjenjuje sa nerazvijenim penisom (micro penis). Ponekad roditelji pomisle da je kožica (prepucijum) uzrok tom stanju te se pribjegava obrezivanju, što je pogrešno, jer je koža penisa kod ove anomalije kratka pa je nedostaje prilikom operativnog zahvata ukopanog penisa.

Pupoljak pa dugme

Ukopani penis primjećuje se nakon šest mjeseci starosti djeteta, a sve je izraženije što je dječak stariji. Kod dječaka do dvije godine izgleda kao pupoljak, a kod starije djece uvlači se skupa s kožom te izgleda kao dugme.

Kod ove anomalije u pubičnoj regiji prisutno je hipertrofično potkožno masno tkivo koje cirkularno obuhvata penis, kratka koža penisa i previše razvijen unutrašnji list kožice (prepucijum) koja prekriva glavicu penisa.

Ukopani penis uzrokuje poremećaj u razvoju tunike dartos (ovojnica-omotač), koja obavija testise sa svojim ovojnicama, nalazi se ispod kože skrotuma (mošnje) i prelazi na penis.

Ovojnice penisa su elastične i prilagođavaju se promjeni njegovog volumena. Kod ukopanog penisa ova ovojnica-omotač (tunika) razvija se u neelastičnu ploču koja fiksira penis za okolno tkivo ne dopuštajući mu normalnu pokretljivost i izlazak iznad nivoa kože stidne regije.

Operativni zahvat

Kada se posumnja na ukopani penis, dijete treba odvesti ljekaru koji će ga usmjeriti dječijem hirurgu ili urologu koji su educirani da riješe ovaj problem.

Operativni zahvat treba uraditi kada se postavi dijagnoza ukopanog penisa. Ukopani penis treba operativno riješiti u prvoj godini života, da bi se dijete poštedjelo svjesnosti genitalne anomalije i operacije na genitalnim organima. Ovaj operativni zahvat treba uraditi u općoj anesteziji.

Važno upozorenje

Veoma je važno prepoznati ukopani penis kod dječaka kod kojih se obrezivanje obavlja iz religijskih razloga, jer je hirurška korekcija nakon urađene cirkumcizije kod ukopanog penisa otežana zbog nedostatka kože i posljedično estetske manjkavosti.


Objavio dr. Dizdarević u Avazu....

< Poruku je uredio enisa_sara -- 14.1.2010 0:12:29 >

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Ukopan/skriven penis
14.1.2010 0:10:14   
Amrino
Ma dobro estetika...ali sta je sa funkcijom...tj. hoce li mu predstavljati problem sutra u odnosima...Jer ako se stalno "uvlaci" kako....ma ne znam sta da mislim...
enisa draga- tvoj brat nam je nada uzdanica...dovedi ga der vamo da ga priupitamo sta user posted image user posted image user posted image .
Malo si me utjeslila sto jest- jest.


_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Ukopan/skriven penis
14.1.2010 0:11:49   
MELLI

IZVORNA PORUKA: ena23

Prvo da kazem hvala Bogu pa B ne mora na operaciju- bem ti doktore sto odma pod noz hoce, jos bebu... ufff, sve me neka huja safata...

nadalje: ja nikad nisam cula da postoji to draga enisa ali se slazem da mi je bezveze sto mame, nene, tetke, koje su inace cisti dusebriznici i savjetodavci, nikad nista ne kazu o cuni. moja mama je meni jednom kao nesto "isaretom" rekla kao eto cula ona neko govorio treba se navlaciti nesto...

mi smo svog vec eto osunetili pa ne znam da li se i dalje trebam pridrzavati ovoga da ne trebam ga stezati puno oko guze i cune? mislim ionako nisam, ali mu par bodija vec plaho usko, od sad cu paziti vise na to

zato što je to kod nas teški tabu

Sramota je o tome pričati,pitati...user posted image

Enisa drago mi je da je ipak sve bezazlenouser posted image
Drugom prilikom ću opširnije na ovu temuuser posted image

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Ukopan/skriven penis
14.1.2010 0:15:31   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Amrino RR

Ma dobro estetika...ali sta je sa funkcijom...tj. hoce li mu predstavljati problem sutra u odnosima...Jer ako se stalno "uvlaci" kako....ma ne znam sta da mislim...
enisa draga- tvoj brat nam je nada uzdanica...dovedi ga der vamo da ga priupitamo sta user posted image user posted image user posted image .
Malo si me utjeslila sto jest- jest.




Ma sinoć ga ja ispitala na dugo i na široko user posted image user posted image , šta ću, morala sam user posted image . Kaže da je sve za 5, da ne brinem i da će mi dokazati kad postanem tetka user posted image user posted image

(odgovor članu Amrino)
  Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Ukopan/skriven penis
14.1.2010 0:28:29   
Hanady RR
Vidim ja sve je bolje...čim je vama do zezanja.
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Dobro je samo još da se Minjica javi sa tim bubrezima...joj što se ja sikiram.


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Ukopan/skriven penis
14.1.2010 0:29:37   
Anoniman
Samo da još ovo kažem, da do ovoga vjerovatno ne bi došlo da je dijete osunećeno ranije...(raste, debelja se, još ako je takve građe da je sklono debljanju.... - idealno za uvlaćenje penisa). Kako sam danas shvatila dr. Popovića, ovo nije urođeno, ovo je sve rezultat pritiska na penis. Dakle, moj prijedlog, sunetite djecu odmah nakon 40 dana! Sad mi je tako krivo što sam slušala druge "ne sunetiti djete prije 6-og mj., jaoooooooo pa mali je, gdje će vam duša...." ali šta je tu je....

< Poruku je uredio enisa_sara -- 14.1.2010 0:30:36 >

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Ukopan/skriven penis
14.1.2010 0:37:18   
ena23
Ja se izvinjavam na off-topicu ali jedan od razloga zasto volim RR a posebno druzenja uzivo sa RR forumasicama je to sto na popodnevnoj kafi sa istima slobodno mogu koristiti rjeci poput: porodjaj, capnuli, sili, boli, sex, cuna, depilacija, strije, otekle noge, objesene sike, bolne bradavice....

samo mi zao konobara i susjeda koji sve to moraju slusati user posted image Drago mi je da jedan po jedan ukidamo tabue...




_____________________________

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.


(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Ukopan/skriven penis
14.1.2010 0:39:12   
ena23
A propos cuna: moje pile, od kako je osunecen, ima dosta veci domet, tako da smo vec stradali ja, tajo, tepih, jorgan na krevetu do krevetica i par plisanih igrackica sto mu budu na kreveticu... eeeeeeh...

_____________________________

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.


(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *