|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Ureaplasma, mycoplasma, chlamydia
29.1.2009 11:44:27   
ana08
Drage moje ja sam na svom putu (maratonu) pretraga uzroka neplodnosti stigla do dijagnoze UREAPLASMA UREALYTICUM veća od 10*4. Je li neko imao slično iskustvo, kako je izlečio ovu bakteriju i da li ona može biti uzrok neplodnosti. Dr kaže da "možda može" a to su mi najgori odgovori user posted image ...

< Poruku je uredio malena27 RR -- 9.2.2010 9:18:27 >
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Ureaplasma i nepolodnost?
29.1.2009 16:37:43   
medolino
Draga ana ova i nije tako strašna jer je teža ureaplazma micoplazma
a obe mislim stvaraju priraslice što može dovesti do začepljenja jajovoda i uzrokovati otežano začeće zato se morate oboje lijećiti a dobiješ i na koje je ta baktrija osjetljiva
tako da nije ništa što se ne da srediti


_____________________________

Mozda smo bili jedno drugom zaista sudjeni
al' sreca kofere spakova
od nas se odseli
sakricu suze za kraj
da mi ne pokvare sjaj
za jos koji tren dok ti nocas pripadam

(odgovor članu ana08)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Ureaplasma i nepolodnost?
29.1.2009 16:39:26   
ana08
Hvala medolino!

(odgovor članu medolino)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Ureaplasma i nepolodnost?
29.1.2009 16:43:34   
medolino
Mikoplazma i Ureaplzma
Mycoplasma hominis - Ureaplasma urealyticum - Mycoplasma genitalium
Iz ove grupe mikroorganizama, Mycoplasma hominis, Ureaplasma urealyticum i Mycoplasma genitalium najcecsce se pominju tri uzrocnika simptomatskih infekcija urogenitalnog trakta. Ovi mikrobi nemaju celijski zid tipican za bakterije, a jedna od najznacajnijih odlika im je mnostvo antigenskih serotipova (odlikuju se antigenskom razlicitoscu), sto uspostavljanje trajnog imuniteta cini prakticno nemogucim. Zbog toga su ponovljene infekcije mikrobima iz ove grupe veoma cesta pojava. Pravu ulogu mikoplazma u ureaplzma u hronicnim zapaljenjima grlica materice i endometrijuma skoro da nije moguce odrediti jer su infekcije ovim mikrobima po pravilu udruzene sa aerobnim ili anaerobnim bakterijama. Tesko je reci da li je bakterijska infekcija u stvari superinfekcija koja nastaje na terenu inficiranih tkiva mikoplazmom i/ili ureaplazmom ili obrnuto. Ista dilema ostaje i nakon uspesnog lecenja. Naime, uspesno lecenje bakterijske infekcije dovodi do iscezavanja mikoplazme i/ili ureaplzme. Postoji misljenje da antibiotska terapija koja uspesno izleci bakterijsku infekciju ujedno eliminise i mikoplazmu/ureaplzamu. Infekcija jajovoda mikoplazmom/ureaplazmom se moze zavrsiti stvaranjem priraslica, suzavanjem jajovoda, "slepljivanjem" i "paralisanjem" fimbrijalnog aparata jajovoda, cineci ga poptuno nefunkcionalnim, a da propustljivost jajovoda za tecnost (kontrast pri HSG snimanju) bude potpuno ocuvana. Veza izmedju infekcije mikoplazmom/ureaplzamom i neplodnosti muskaraca nije dokazana. Osim, poremecaja funkcije jajovoda, danas se smatra da mikoplazma/ureaplazma mogu biti udruzene sa povecanim rizikom za pobacaj ili razvojne anomalije ploda. Ovaj fenomen se uglavnom objasnjava povecanom aktivnoscu Th1 (proinflamatornih citokina) i povecanom aktivnoscu NK celija endometrijuma. Novija istrazivanja o vezi infekta i steriliteta zena objasnjavaju ovaj fenomen preranim zatvaranjem ili "neotvaranjem" tzv. "implantacionog prozora" endometrijuma, koji je narocito zavisan od TNF-alpha (jedan od major proinflamatornih citokina).
Ucestalost infekcije mikoplazmom/ureaplazmom je u stalnom porastu. Infekcija se moze dokazati i kod devojaka koje nisu imale odnose, dok se kod seksualno aktivnih zena infekcija mikoplazmom moze dokazati u 17% slucajeva. Ovaj procenat je daleko veci kada je u pitanju ureaplazma i iznosi 75%.
Simptomi: Ukoliko se radi o asimptomatskim infekcijama, kod kojih je neznatno pojacan vaginalni sekret, mikoplazme se najcesce dokazuju iz brisa vagine, dok se retko nalaze u brisu grlica materice ili uretre. Suprotno gotovo saprofitnom ponasanju mikoplazme u vagini i delimicno grlicu materice, naseljavanje same maternicne supljine, jajovoda, odnosno sirenje mikoplazmatske infekcije u malu karlicu oslikava njihov puni patogeni znacaj. Simptomi koji se pri tome javljaju su nespecificni, a obuhvataju bolove ili napetost u donjem delu trbuha, pojacani vaginalni sekret, bolovi prlikom polnog odnosa i sl. Mogu se javiti mucnina i povracanje, povisena telesna temperatura, nepravilna krvarenja, kao i smetnje prilikom mokrenja (pecenje i ucestalo mokrenje). Izgleda da je kod zena patogenija Mycoplasma hominis, dok kod muskaraca vise problema izaziva Ureaplasma urealyticum. Dijagnoza se postavlja na osnovu izolacije uzrocnika iz brisa grlica materice i/ili uretre u odgovarajucim kulturama ili detekcijom antitela putem kitova.
Lecenje: Lekovi izbora su tetraciklini (Doxicyclin) kroz 10-14 dana koji su efikasni kod svih vrsta mikoplazmi. U terapiji infekcije Mycoplasmom hominis na raspolaganju stoje jos linkomicin (Lincocin) i clindamicin, dok je u lecenju Ureaplasma urealyticum delotvoran eritromycin (Eritromicin).
Alternativne mogucnosti: Za seksualno aktivnu osobu ne postoji apsolutno siguran nacin kako izbeci ovu vrstu polno prenosivih bolesti. Sve sto narusava pH vagine i bakterijsku ravnotezu vagine moze dovesti do infekcije. Izbegavajte hemijske iritanse, sampone, tampone, irigatore i sl.


Meni se svidio tekst pa pročitaj
izvor:    http://www.medicacentar.info/Mikoplazma-Ureaplazma.htm

_____________________________

Mozda smo bili jedno drugom zaista sudjeni
al' sreca kofere spakova
od nas se odseli
sakricu suze za kraj
da mi ne pokvare sjaj
za jos koji tren dok ti nocas pripadam

(odgovor članu ana08)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Ureaplasma i nepolodnost?
16.2.2009 15:38:47   
Ela78
Draga Ana evo i meni su nalazi briseva danas stigli i izolovana mi je UREAPLASMA UREALYTICUM u koncentraciji većoj od 10*4 user posted image A spremala sam se za HSG sad ništa od toga dok ne izliječim ovo. Šta su tebi propisali od lijekova i da li i partner mora koristiti terapiju?
Pozdrav!

(odgovor članu medolino)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Ureaplasma i nepolodnost?
16.2.2009 20:14:54   
medolino
Meni su takođr nađena ta bvakterija ali u koncentraciji manjoj od 10(4)
i dobila sam azomax samo jedanput dvije
i betadine i nemna odnosa a azomax smo popili oboje
i nadam se da će biti uredu


_____________________________

Mozda smo bili jedno drugom zaista sudjeni
al' sreca kofere spakova
od nas se odseli
sakricu suze za kraj
da mi ne pokvare sjaj
za jos koji tren dok ti nocas pripadam

(odgovor članu Ela78)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Ureaplasma i nepolodnost?
16.2.2009 21:47:46   
delfin
Ana08, a gdje ste radili te briseve, po čijoj uputnici?

_____________________________

16.05.2010 Napokon je stigla naša najveća sreća- mamino sunce :)
19.08.2011 stigla je i mamina princeza :)

(odgovor članu medolino)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Ureaplasma i nepolodnost?
17.2.2009 13:17:03   
maslačak82
Ne treba ti uputnica, odeš ginekologu kažeš da želiš da ti napravi vaginalne brseve.

_____________________________

Još jedna trudilica


(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Ureaplasma i nepolodnost?
17.2.2009 16:52:43   
ana08
Ja sam radila privatno. Tražiš briseve na klamidiju, ureaplasmu i mikro.palsmu. Ja sam pila doxicilin 10 dana(2X1) i uskoro ću ponoviti nalaze pa ću vam javiti je li pomoglo. Mislim da mi je od tih antibiotika malo narušen imunitet pa mi se odjednom pojavio svrab (gljivice), što se kažu, obično dešava... Ali čini mi se da prolazi.
Inače, doxicilin smo pili i ja i suprug, a odnosi moraju biti sa kondomom (preporuka dr. Godinjaka).

(odgovor članu maslačak82)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Ureaplasma i nepolodnost?
17.2.2009 18:22:45   
Ela78
Ja sam dobila terapiju za oba partnera 3 dana Sumamed 1x1, onda 10 dana Eritromicin 4x1 i uz to sve Betadin vaginalete 14 dana, kako je meni moja doktorica rekla zeznuta je bakterija treba je agresivno tretiratiuser posted image

(odgovor članu ana08)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Ureaplasma i nepolodnost?
17.2.2009 19:34:24   
ena0002
Ana08a gdje si radila privatno te briseve i koliko si platila?

(odgovor članu Ela78)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Ureaplasma i nepolodnost?
17.2.2009 20:36:10   
Leva
I mene interesuje cijena. Znam da se u Luzanima Klamidija iz krvi moze napraviti za 75 KM

_____________________________

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Ureaplasma i nepolodnost?
3.3.2009 12:36:12   
ana08
Samo da vam javim da se terapija doxicilinom pokazala uspješnom, jer sam ponovila nalaze i sve je uredno. Dakle, doxicilin je dobar izbor. Pila sam 10X2 i uz to u hranu dodavala b.luka. Ne znam da li je ovo zadnje koristilo ali sam čitala da je veoma djelotvorno kod ovakvih napasnika.
Inače, ja sam ureaplasmu radila u Bioritmu u Lukavici, a oni vjerovatno nose i obrađuju na mikrobiologiji. Cjiene se zaista ne sjećam jer sam sve radila istovremeno.
Nadam se da ću ovim savjetima oko "uništavanja" ureapalsme nekome pomoći, a sada da li će to meni pomoći da dođem do bebe...nisam baš optimistična. Mislim da je moj problem ipak malo komplikovaniji, a nadam se da ću nekada otkriti i šta je to ustvari. Ne znam za vas ali ja nakon dvije i po godine borbe zaista gubim snagu... 

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Ureaplasma i nepolodnost?
5.3.2009 7:29:22   
Vedica
prijenos posta sa slicne teme

IZVORNA PORUKA: ambera
uradila sam briseve i nalaz mi je pozitivna mikoplazma i ureaplazma dobila sam antibiotike da pijem a nakon toga ponovni brisevi i da je to razlog neuspjelih inseminacija a i kod muža oligospermija čujem od pacijentica koje su u sličnoj situaciji da im je jedino sumamed pomogao i to da oboje popijemo turu sumameda i da narednih 6 mjeseci ne smijemo nikakve antibiotike zna li neko nešto o ovom please HELP



_____________________________

***************************
Quien con fe sabe esperar, ve al fin la suerte llegar!

(odgovor članu ana08)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Ureaplasma i nepolodnost?
4.4.2009 12:14:30   
Ela78
Ima li neko savjet za neke cajeve ili prirodne lijekove? Ja sam pila 3 dana Sumamed, 10 dana 4x1 Eritromicin i vaginalete i nije pomoglo unistavanju ove bestije. Opet mi je izolovana na kontrolnom brisuuser posted image

(odgovor članu Vedica)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Ureaplasma i nepolodnost?
6.4.2009 14:24:26   
ana08
Ena 78, već sam pisala da sam ja ureaplsamu izliječila doksicilinom. Pogledaj prethodne postove. Uporedo sam svaki dan uzimala bijelog lukauser posted image , i to tako da ga koristim 15-ak min. nakon sjeckanja (na taj način luk otpušta neke supstance koje ubijaju i bakterije i gljivice). Znam da je gadno ali vrijedi...Meni je upalilo a to je najbitnije. Pila sam i brusnicu, dakle sve što uništava tu vrstu napasnika!!! Sretno!

(odgovor članu Ela78)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Ureaplasma i nepolodnost?
18.5.2009 11:08:20   
delfin
Drage moje, danas sam pdigla svoj nalaz brisa cerviksa i na nalazu mikrobiološke obrade piše da je u kulturi dostavljenog materijala poralsa normalna flora, a na drugom papiru piše:i ureaplasma urealiticum pozitivan user posted image  < ili = (nemogu da nađem znak) od 10*4 CFV/SPE ? šta bi to moglo da znači, i piše još CIPRO I; AZITRO S; CLARITRO S;
Čitala sam vaše postove i kontam možda je i meni to uzrok neplodnosti? Ostalo je do sada bilo u redu. Hoće li mm morati sada raditi bris?
Krajem sedmice ću kod dr.....

_____________________________

16.05.2010 Napokon je stigla naša najveća sreća- mamino sunce :)
19.08.2011 stigla je i mamina princeza :)

(odgovor članu ana08)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Ureaplasma i nepolodnost?
18.5.2009 11:46:22   
ena0002
Meni je izolovana mikoplazma i pila sam doksicilin 10 dana i ja i mm, ove sedmice cu ponoviti nalaz, pa cu za nekih 10-ak dana znati konacne rezultate, tj. da li sam se rijesila mikoplazme. A i mm je radio bris na mikoplazmu i njemu nije bila izolovana.

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Ureaplasma i nepolodnost?
25.5.2009 23:02:22   
delfin
Samo da javim, bila sam danas kod dr. s anačlazima i rekao je da pijemo 10 dana Hiramicin (doksiciklin) 2x1 i ja i mm. ALi nije rekao ništa za ponovno bris, nego da dođem za mjesec danauser posted image  

_____________________________

16.05.2010 Napokon je stigla naša najveća sreća- mamino sunce :)
19.08.2011 stigla je i mamina princeza :)

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Ureaplasma i nepolodnost?
26.5.2009 10:31:50   
ena0002
Ni ja nisam ponavljala nalaz nakon doksicilina, valjda se podrazumjeva da je terapija uspjesna. A je li ti rekao sto da pijes, mislim je li zbog upale ili ti je izolovana neka bakterija user posted image

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Ureaplasma i nepolodnost?
26.5.2009 11:03:19   
delfin
Pa zbog ureaplasme,a i mm ima nešto leukocita. Kakos i ih ti podnijela? Meni je bilo muka jutros, i imala sam kiselinu u želudcu malo. I mislim da mi je oborio pritisakuser posted image .

_____________________________

16.05.2010 Napokon je stigla naša najveća sreća- mamino sunce :)
19.08.2011 stigla je i mamina princeza :)

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Ureaplasma i nepolodnost?
26.5.2009 12:57:24   
ena0002
Ma eto onako, od one ture ujutro znalo mi je biti pravo muka sve dok ne jedem. Znam da zadnje jutro kad sam popila samo sto nisam povratila. MM je kada je ispio doksicilin uradio spermiogram i opet je bilo leukocita, a evo i meni u papa nalazu pise leukocita mnostvo user posted image

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Ureaplasma i nepolodnost?
27.5.2009 8:48:46   
delfin
A dsli se Hiramicin uzima prije ili poslije jela. Meni je jutros pravo bilo muka, zamalo nisam povratila, i džaba mi onda sve. Morala sam nabaviti nešto gazirano čim sam došla na posao uf. Baš su gadne. Ovo mi se dešavalo i sa bromergonom prije, ali njega sad pijem pred spavanje.

_____________________________

16.05.2010 Napokon je stigla naša najveća sreća- mamino sunce :)
19.08.2011 stigla je i mamina princeza :)

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Ureaplasma i nepolodnost?
27.5.2009 10:20:02   
ena0002
Vjeruj mi da ne znam user posted image  Ja sam pila u 10 ujutro i u 10 navecer, nisam obracala paznju na jelo, ali ako ti je toliko muka mozda je bolje da ih pijes poslije jela.

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Ureaplasma i nepolodnost?
28.5.2009 8:36:24   
delfin
Drage moje, pomogajte, ja sam cijelo jutro povraćala zbog hiramicina user posted image . N aupustvu piše 1 sat prije jela i 2 poslije jela. i popila jutros prije jela i bljak.

_____________________________

16.05.2010 Napokon je stigla naša najveća sreća- mamino sunce :)
19.08.2011 stigla je i mamina princeza :)

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *