|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Vaginalne gljivične infekcije
31.10.2009 14:18:21   
Anoniman
Patim vec godinama od vaginalne gljivicne infekcije.....Tablete protiv infekcije mi pomognu samo za kratko vrijeme....i ponovo isto po starom....imate li vi neki savjet sto ce mi pomoci da se jednom zauvjek izljecim?
  Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Vaginalne gljivične infekcije
31.10.2009 14:23:16   
Anushka
da se i partner izlijeci, da ostanete vjerni jedno drugom, kao i da se eventualna sex pomagala dezinfikuju, i da se sav donji ves iskuha i ispegla.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Vaginalne gljivične infekcije
31.10.2009 14:29:17   
enna
Kod mene se kolegica godina lijecila a partner nista dok i on nije poceo da uzima neku kremu cini mi se i obadvoje se rijesilo problema zauvijke!!!

_____________________________

23.04.2008-stigla mamina sreca poslije 9 godina!!!!

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Vaginalne gljivične infekcije
31.10.2009 14:40:02   
ivana st
Dok traje infekcija ne smije se jesti slatko i dobro je prati se kamilicom.

_____________________________

Per aspera ad astra
2011 je stiglo naše sunce
2012 čekamo još jednu srećicu

(odgovor članu enna)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Vaginalne gljivične infekcije
1.11.2009 20:03:54   
jabuka28
Tijekom cijelog života žene vaginalna flora je njena prirodna obrana od genitalnih infekcija.
Vaginalnu flore čine zaštitni mikroorganizmi, u najvećoj mjeri laktobacili, koji sprečavaju uzročnike bolesti da izazovu infekciju. Stres, uzimanje nekih lijekova poput antibiotika, učestala promjena seksualnih partnera  i drugi čimbenici ugrožavaju vaginalnu floru i time smanjuju prirodnu obrambenu sposobnost žene, odnosno otvaraju put razvoju infekcije. Pojačan iscjedak iz rodnice, peckanje ili svrbež u genitalnoj regiji mogu biti znakovi genitalne infekcije.

Svega 30 do 40 % žena ima zdravu vaginalnu floru. Više od 300 milijuna žena svake godine oboli od  genitalnih infekcija poput bakterijske vaginoze, kandidijaze i drugih.  
Obnova i zaštita vaginalne flore, zato zauzima posebno mjesto u prevenciji  genitalnih infekcija i njihovih posljedica. Probiotici štite i obnavljaju vaginalnu flor, no potrebno je odabrati pravi, jer svaki probiotik nije isti. Probiotički sojevi Lactobacillus rhamnosus GR-1 i Lactobacillus reuteri RC-14 nad kojima je prevedeno više desetaka kliničkih studija u svijetu, namijenjeni su upravo zaštiti vaginalne flore, te smanjuju mogućnost razvoja genitalnih infekcija. Upravo je provedena multicentrična studija koja je obuhvatila gotovo 550 ispitanica sa područja Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije i koja je još jednom potvrdila učinkovitost GR-1 / RC-14 u zaštiti vaginalne flore i prevenciji razvoja genitalnih infekcija, a time i njihovih posljedica.
Dr.sci. Goran Vujić
Spec. ginekologije i opstetricije
Voditelj Odjela za radikalnu kirurgiju ginekoloških karcinoma Klinike za ženske bolesti i porode Zagreb

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Vaginalne gljivične infekcije
1.11.2009 20:06:59   
jabuka28
online apoteka

http://images.google.se/imgres?imgurl=http://www.onlineapoteka.ba/phpThumb/phpThumb.php%3Fsrc%3D/userfiles/image/lijekovi_za_urogenitalni_trakt/6985.jpg%26w%3D%26h%3D200%26zc%3D1&imgrefurl=http://www.onlineapoteka.ba/proizvodi.php&usg=__8OWAYGTJNdcpvI_mVZmEgVfLERs=&h=95&w=148&sz=3&hl=sv&start=13&um=1&tbnid=d5MSJHFzvPypOM:&tbnh=61&tbnw=95&prev=/images%3Fq%3Dlactogyn%26hl%3Dsv%26rlz%3D1R2ADRA_svSE333%26um%3D1

(odgovor članu jabuka28)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Vaginalne gljivične infekcije
1.11.2009 20:23:47   
jabuka28
Osim što simbolizira prijateljstvo i mir, maslina liječi više od 60 bolesti. Njeni su plodovi, uz ulje i lišće, prepuni hranjivih sastojaka, vitamina i ljekovitih svojstava. Neka od njih su anti-bakterijska, protuupalna, protugljivična i anti-virusna.
Maslinovo lišće je samo po sebi poznato kao sjajan lijek za brojna oboljenja, uključujući virus gripe kojeg se svi pribojavaju. Ono je dobro za borbu s gljivičnim infekcijama(virgin oil), prehladama i virusima, liječi kardiovaskularne probleme i snižava kolesterol. Grančice maslinovog drveta koriste se npr. za čišćenje zuba.
user posted image Maslinovo ulje se koristi kao konzervans za brojne namirnice poput umaka od rajčice i raznog povrća poput punjenih patlidžana. Ono je omiljeni dio prehrane arapskog naroda koji maslinovo ulje konzumira za doručak s humusom, jogurtom i umacima. Ne samo da je ukusno, već je i iznimno zdravo.
Maslinovo ulje povećava seksualnu želju
Maslinovo ulje ublažava bol u mišićima. Možete ga ugrijati i lagano umasirati na bolno mjesto. Ono djeluje na hemoroide, upalu pluća, kožna oboljenja, prhut, ekcem, psorijazu i gljivične infekcije uključujući lišajeve. Osim toga, maslinovo ulje povećava seksualnu želju.
Odlično je za ten jer iz njega izvlači zdravi sjaj. Kad se pomiješa sa soli, smjesa se može koristit kao lijek za bolesti desni i zuba. Ulje omogućava zaštitu od otrova, pomaže u aktiviranju probave i čini kosu sjajnom i prekrasnom. Maslinovo ulje je odlično anti-aging sredstvo koje osigurava dugovječnost.
Sjajan je lijek za čir, svrbež, herpes na usni, alergijski dermatitis, ožiljke i male boginje. Neki liječnici preporučaju korištenje maslinovog ulja za liječenje epilepsije. Ono je dobar diuretik i korisna pomoć za rješavanje bubrežni kamenaca. Maslinovo ulje će izliječiti i probleme sa sinusima. Ako ga pomiješate s vodom u kojoj se namakao ječam, riješit će se i najtvrdokornijeg začepljenja stolice.

K. Ramić

http://www.ordinacija.hr/zdravi-tanjur/jedi-zdravo/maslinovo-ulje-lijeci-vise-od-60-bolesti/

< Poruku je uredio jabuka28 -- 1.11.2009 20:24:16 >

(odgovor članu jabuka28)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Vaginalne gljivične infekcije
1.11.2009 20:25:43   
jabuka28
Gljivična infekcija i prehrana




user posted image

Prehrana kod mioma | PMS i prehrana | Dismenoreja i prehrana
Prehrana kod endometrioze | Prehrana u menopauzi | Osteoporoza
Utjecaj prehrane na nastanak raka | Rak dojke i prehrana
Gljivična infekcija i prehrana | Herpes i prehrana | HPV i prehrana











Zadnja izmjena:
10.1.2006
user posted image Najčešći uzročnik gljivične infekcije je Candida albicans (90 - 95%), gljivica koja se i prirodno u manjem broju nalazi u naborima našeg crijeva. Pod različitim utjecajima, a prije svega kod liječenja antibioticima, kod oslabljene reakcije imunološkog sustava ili uporabe imunosupresivnih lijekova, oralnih kontraceptiva, hormonske nadomjestne terapije ili antiandrogena, kod dijabetesa melitusa kao i u trudnoći, dolazi do njihovog neprirodnog razmnožavanja. Posljedica ovog bujanja gljivica nije samo lokalna infekcija rodnice, već i utjecaj na propustljivost sluznice crijevnog trakta, tako da je na ovaj način omogućena apsorpcija mnogih štetnih tvari i alergena iz hrane, koje bi inače bile u potpunosti eliminirane kod očuvane funkcije sluznice crijeva.



user posted image
user posted image Uobičajeni simptomi gljivične infekcije su peckanje, crvenilo, neugodan osjećaj i svrbež, te bjelkasto-žućkasti sirasti iscjedak iz rodnice. Uklanjanje ovih simptoma relativno je jednostavno i za to postoje brojni lijekovi, kako u klasičnoj tako i u homeopatskoj medicini. Holistička medicina ukazuje kako je neophodno izliječiti sveukupnu gljivičnu bolest, a ne samo lokalnu infekciju, te simptome kandidijaze svrstava u pet kategorija:
  • Opći simptomi: umor i nedostatak snage, depresija, glavobolje, bolovi u mišićima i zglobovima, gubitak pamćenja, izrazita osjetljivost prema kemikalijama, ponavljane mokraćne infekcije, osjećaj ošamućenosti.
  • Probavni simptomi: plinovi, nadutost, učestali zatvor i proljevi, probavne smetnje, grčevi u crijevima.
  • Respiratorni simptomi: kronični iscjedak iz nosne šupljine koji se cijedi po stražnjem dijelu ždrijela, čest kašalj, grlobolja, prehlada, astma, alergije.
  • Kožni simptomi: ekcem, peckanje, osip, infekcije drugim vrstama gljivica.
  • Hormonalne smetnje: neredovita mjesečnica, menstrualni grčevi, predmenstrualni sindrom, promjene raspoloženja, poremećaj rada žlijezda s unutrašnjim lučenjem, hipotireoza, hipoglikemija.

user posted image Prehrana kod gljivične infekcije podrazumijeva na prvom mjestu prehranu bez kvasnih gljivica. Ovakova prehrana je istodobno i dijagnostička i terapijska. Učinke treba pratiti najmanje nekoliko tjedana, a s ovim načinom prehrane može se nastaviti onoliko dugo koliko nekome odgovara. Neke se žene osjećaju mnogo bolje odabirući namirnice po ovim preporukama i odlučuju se nadalje zadržati ovaj način prehrane. Ipak, dobro je postupno vraćati namirnice u svakodnevnu prehranu kako bi se ustanovio njihov učinak. Ukoliko se simptomi koji upućuju na gljivice ponovno javljaju, tako ćete točno znati koju hranu doista trebate izbjegavati.

Prehrana bez kvasnih gljivica podrazumijeva
  • izbjegavati šećer, kao i
  • izbjegavati namirnice koje sadrže gljivice i plijesni.

user posted image Izbjegavati šećer: Gljivice se hrane šećerom, razlažući ga do ugljičnog dioksida i vode. Pri tome nastaju mnogobrojni simptomi, a najčešće se javljaju probavne smetnje kao što su stvaranje plinova i nadutost. Izbjegavati šećer znači mnogo više od jednostavnog prestanka dodavanja šećera u jelo ili čaj, to znači provjeravati prisutnost šećera u svim jelima kojima se hranimo. Na svakom proizvodu je potrebno ponaosob pratiti oznake proizvođača o svim sastojcima koji su korišteni u proizvodnji. Potrebno je izbjegavati: maltozu, kukuruzni sirup, umjetna sladila, fruktozu, kukuruzni škrob, sodu, laktozu, mliječni šećer sadržan u mliječnim proizvodima.
user posted image Izbjegavati namirnice koje sadrže gljivice i plijesni: Ovo prije svega znači izbjegavati namirnice kao što su kruh, kolači, keksi i drugi rafinirani ugljikohidrati, industrijski voćni sokovi, umak od rajčice (osim "domaćeg" pripremljenog od svježih rajčica), potom izbjegavati hranu koja sadrži ocat, ukiseljeno povrće, dimljenu hranu, alkohol, fermentiranu hranu, sušeno meso i voće, gljive, pistacije i kikiriki.

user posted image Umjesto toga jedite zdravu hranu koja ne sadrži gljivice i plijesni: cjelovite žitarice popute smeđe riže, prosa, ječma, te svježe povrće. Veoma je korisno zeleno povrće pripremljeno na pari jer obiluje klorofilom koji djeluje pročišćavajuće. Dopuštene su i morske biljke, raženi kruh, kukuruzne kokice, tortilje, tofu, miso, obični jogurt, krto meso, svježa riba, meso prirodno hranjene peradi i jaja prirodno hranjenih kokoši. Novija istraživanja pokazuju kako i prirodno čisto maslinovo ulje, uzimano u malim količinima suzbija neprirodno razmnožavanje gljivica. Češnjak, kako sirov, tako i kratko prokuhan pomaže u procesu uklanjanja kandide iz crijeva.
user posted image Suplementi: Pokatkad promjena načina prehrane nije dovoljna u obrani od gljivica. U suzbijanju gljivične infekcije od koristi mogu biti i slijedeći dodaci prehrani:
  • Lactobacillus acidophyllus: radi se o "prijateljskim" bakterijama koje u prirodnim uvjetima naseljavaju kako crijeva, tako i rodnicu. Ove bakterije stvaraju iz glikogena mliječnu kiselinu koja osigurava nizak pH sredine u kojoj se nalaze, te na taj način čine prvu obrambenu liniju u nastupanju različitih infekcija. Prirodni izvor laktobacilusa je obični jogurt (Acidofil, LGG, Biojogurt itd). Također su mnogobrojni suplementi koji sadrže ove bakterije: tablete, kapsule, prah i napitci.
  • Sredstva protiv gljivica: Osim lijekova, od pomoći mogu biti ekstrakt limunovih sjemenki, češnjak, kaprilna kiselina i berberin, koje možete potražiti u nekoj od trgovina zdrave hrane. Ova sredstva se ne resorbiraju u krv, pa ih možete uzimati i za vrijeme trudnoće i dojenja.
  • Candida Yeast: homeopatski pripravak koji potpomaže uspostaviti zdravu ravnotežu gljivica u organizmu.
  • Multivitamnski preparati: vitamin C; vitamini B kompleksa, cink, magnezij, elementi u tragovima i esencijalne masne kiseline pospješuju obrambenu sposobnost organizma i sprječavaju povrat gljivične infekcije.

user posted image Anticandida dijeta
 



Dr.Vesna Harni




Literatura:

1.Arbeitsgemeinschaft für Infektionen und Infektionsimmunologie in der Gynäkologie und Geburtshilfe. Leitlinie Vulvovaginal-Kandidose. Frauenarzt 2003; 44 (7):781-785
2. Hiltone E et al. Ingestion of Yogurth Containing lactobacillus acidophilus as Prophylaxis for Candidal Vaginitis. Annals of Int Med 1992 (5) 116: 353-357.
3.
Jorgensen BB. Baker's Yeast Allergy in Candidiasis Patients. J Adv Med 1994 (1): 43-9




... ostale reference
user posted image

(odgovor članu jabuka28)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Vaginalne gljivične infekcije
1.11.2009 20:43:08   
jabuka28
Što nudi fitoterapija?

Esencijalno ulje čajevca (Melaleuca alternifolia)

Učinkovitost protugljivičnog djelovanja esencijalnog ulja čajevca znanstveno je potvrðena, a djelotvornost Femigela® i klinički ispitana.

Ulje čajevca možete koristiti za preventivu ili kao komplementarni tretman i to tako da:

user posted image nekoliko kapi dodate u vodu s kojom ćete prati vanjski dio spolovila

user posted image nekoliko kapi dodate nad posudu s vrućom vodom i parite spolovilo; voda ne treba biti vrela jer biste se mogli pozlijediti prevrućom parom (osigurajte se da se posuda ne bi prevrnula)

user posted image par kapi kapnete na intimno rublje

Za tretman i prevenciju cijelog spolovila, odnosno i stidnice i rodnice, ipak će vam trebati gotov pripravak jače koncentracije koji je svojim sastavom pogodan za vaginalnu uporabu. Femigel®, pripravak s 3% esencijalnog ulja čajevca, prirodna je i pouzdana alternativa standardnim lijekovima, koji možete koristiti za akutnu i kroničnu vulvovaginalnu kandidijazu.

Klinička ispitivanja pokazala su da je Femigel® vrlo preporučljivo prirodno antiseptično sredstvo koje ima izvanrednu učinkovitost kako u slučaju prvog pojavljivanja, tako i kod opetovanih gljivičnih upala, i koje može biti aplicirano odmah po pojavi vaginalne sekrecije, osjećaja pečenja, svrbeža i sl. u genitalnom području.

Neven (Calendula officinalis)

Krema ili gel od cvijeta nevena ublažava nadraženost i crvenilo stidnice, smanjuje upalu i djeluje blago protugljivično. Imajte na umu da krema mora biti od provjereno prirodnih sastojaka i bez dodatnih aromata, te je ni u kojem slučaju ne smijete unositi, prstom ili spatulom, u rodnicu ukoliko na proizvodu nije izrijekom dopuštena vaginalna primjena. Kremu smijete nanositi samo na vanjske dijelove spolovila, odnosno na usmine.

Češnjak

Za lokalno korištenje češnjaka u tretmanu i prevenciji kandidijaze nema kliničke potvrde, no mnogi liječnici ipak preporučuju svakodnevno konzumiranje jednog režnja (oko 4 grama) svježeg češnjaka, što odgovara jednoj tableti češnjaka s 4-5000 mcg alicina, kao preventivnu mjeru. Ako vas ne smeta miris i ako vam konzumiranje češnjaka ne izaziva nadimanje, što je česta nuspojava, kad se pojave simptomi kandidijaze, pojačajte dnevnu dozu.

Laktobacili

Jogurt i acidofilno mlijeko možete jesti, ali nemojte stavljati u rodnicu, što mnoge žene koriste kao narodni lijek za liječenje i preventivu kandidijaze. Naime, Lactobacillus tipovi koji se mogu naći u tim proizvodima ili u ljudskom probavnom traktu drugačiji su od onih koji se nalaze u rodnici (Lactobacillus crispatus, Lactobacillus jensenii, Lactobacillus gasseri i dr.), pa ne prianjaju uz vaginalne epitelne stanice kao tipovi vaginalnih laktobacila. Uz to, mogu čak djelovati i štetno, jer mogu sadržavati viruse koji djeluju protiv ženinih laktobacila. Stoga koristite jedino farmaceutski gotove pripravke fizioloških bakterija rodnice.


http://www.femigel.info/kandidijaza.html

(odgovor članu jabuka28)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Vaginalne gljivične infekcije
1.11.2009 20:59:02   
jabuka28
preporucujem tablete probiotik i tablete za poboljsanje imunskog sistema....


ProbiotikAktivan Zauvijek Probiotic radi prvenstveno u debelo crijevo. Gdje su uz pomoć probavu, olakšava oslobađanje hranjivih tvari koje se apsorbiraju i doprinose pozitivno uravnotežen sustav. Probiotici u Aktivan Zauvijek Probiotic Lactobacillus i dolazi iz Bifidobacteriumarter. Sadržaj: 30 tableta


  • (odgovor članu jabuka28)
  • Neposredna veza do poruke: 10
       RE: Vaginalne gljivične infekcije
    8.11.2009 21:40:31   
    Anoniman
    evo da i ja pitam..ne radi se o gljivicnoj infekciji, nego o potkoznim bubuljicama koje su se pocele javljati nakon poroda, nesto slicno kao cir user posted image i kad jedan sazrije i prodje, pojavi se drugi i tako vec 2 i pol mjeseca user posted image user posted image
    također su mi usmine potamnile, tako da su tamnoljubicaste boje, pa ako neko ima neki savjet ili rjesenje, nek pomogne, ziv bio.
    Kod ginekologa imam zakazano tek za 15 dana.
    user posted image help.

    (odgovor članu Anoniman)
      Neposredna veza do poruke: 11
       RE: Vaginalne gljivične infekcije
    14.4.2011 17:35:19   
    Andjela1
    Imala sam vaginalnu infekciju,koju sam skorije izlecila,za to vreme nisam imala sexualnih odnosa sa partnerom i interesuje me kada mogu opet poceti sa sexualnim aktivnostima?

    (odgovor članu Anoniman)
    Neposredna veza do poruke: 12
       RE: Vaginalne gljivične infekcije
    15.4.2011 0:01:52   
    taurus
    nisi navela koju terapiju si koristila, ali generalno nakon korištenja vaginaleta i uspješnog izliječenja (što bi trebao potvrditi ginekološki pregled) dovoljno je sačekati 2-3 dana da se izvrši resorpcija lijeka, nakon čega možeš imati odnose

    (odgovor članu Andjela1)
    Neposredna veza do poruke: 13
       RE: Vaginalne gljivične infekcije
    15.4.2011 20:02:40   
    palachinken
    Andjela, da li se i partner liječio?  Jer je moguće da ti opet "vrati" gljivičnu infekciju.

    _____________________________

    Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

    (odgovor članu taurus)
    Neposredna veza do poruke: 14
       RE: Vaginalne gljivične infekcije
    20.11.2011 11:23:43   
    najjda
    strepokokhemoytikus bakterija je li mi moze neko pomoci ne znam šta da radim dr mije dao injekcije , na netu sam pretrazivala al ima na engleskom sto ja ne znam :(

    _____________________________

    15.06,2008 najjda dosla na svijet

    (odgovor članu palachinken)
    Neposredna veza do poruke: 15
       RE: Vaginalne gljivične infekcije
    20.11.2011 11:29:14   
    Mjeseceva Pratilja

    IZVORNA PORUKA: najjda

    strepokokhemoytikus bakterija je li mi moze neko pomoci ne znam šta da radim dr mije dao injekcije , na netu sam pretrazivala al ima na engleskom sto ja ne znam :(


    http://www.cybermed.hr/forum/specijalizacije_medicina/pedijatrija/streptokok

    Ovdje imas tim lijecnika kojima mozes postaviti pitanje. Sretno.

    _____________________________

    A 30.7.2010.

    My Ovulation Chart

    (odgovor članu najjda)
    Neposredna veza do poruke: 16
       RE: Vaginalne gljivične infekcije
    22.11.2011 11:17:09   
    Bambi09
    Zene moje drage, pametne, UPOMOOOOOOOC!!!!
    Prije 10-ak dana sam uzela u apoteci vaginalete na bazi kantariona da bih makar malo umanjila bijelo pranje, koje je u posljednjih mjesec dana nepodnosljivo... 5 vaginaleta, istrosila u toku 5 noci, prema uputstvu koje je doslo uz vaginalete... Eh sad, da li je do tih vaginaleta ili je nesto drugo, evo ima 2-3 dana (nakon potrosene terapije), uzasno me svrbi, da prostite "klitoris"... Hocu da pobudalim... Ne znam vise sta da radim... Jedino mi malo nevenova mast ublazi svrabez, ali i dalje je nepodnosljivo... Na zalost ne mogu otici ginekologu, jer je moj ginekolog na zalost jucer umro, a ne ide mi se ovom drugom... Da li imate kakav savjet ili da ipak idem ovom drugom???
    Molim vas da mi pomognete user posted image

    _____________________________

    25.03.2004. rodila se moja Bini
    24.12.2009. rodio se moj Nane
    19.08.2014. rodio se moj Mini

    (odgovor članu Mjeseceva Pratilja)
    Neposredna veza do poruke: 17
       RE: Vaginalne gljivične infekcije
    22.11.2011 11:22:13   
    Funky
    Bambi... ima li nekog iscjedka ili samo svrbi?
    Što si uzimala na svoju ruku vaginalete.... joj, joj...
    Ako si pila antibiotike u zadnje vrijeme moguće da ti se poremetila ta normalna flora i fauna pa da je kandida proradila... ako je kandida onda bi trebala imati i neki žućkasti iscjedak i svrbež strašni...

    _____________________________

    Funky Fun Club

    (odgovor članu Bambi09)
    Neposredna veza do poruke: 18
       RE: Vaginalne gljivične infekcije
    22.11.2011 11:25:47   
    Bambi09
    IZVORNA PORUKA: Funky

    Bambi... ima li nekog iscjedka ili samo svrbi?
    Što si uzimala na svoju ruku vaginalete.... joj, joj...
    Ako si pila antibiotike u zadnje vrijeme moguće da ti se poremetila ta normalna flora i fauna pa da je kandida proradila... ako je kandida onda bi trebala imati i neki žućkasti iscjedak i svrbež strašni...


    Trenutno nema iscjedka, jer vaginalete sam i uzela da ublazim iscjedak. Uzela sam na svoju ruku jer mi nije prvi put da ih koristim, vec ranije mi je ginic propisivao iste te i pomagale su mi... Hajd reko da se ne peglam po ordinaciji radi recepta za vaginalete, uzela sam sama. I pomogle su mi da ublazim bijelo pranje... Ali sad se pojavio taj svrab, koji nije dole skroz na izlazu, kao sto se prije desavalo, nego bas na klitorisu user posted image  Imam osjecaj kao da ovaj svrab uopste nije povezan sa prethodnim problemom ili se samo tjesim user posted image

    _____________________________

    25.03.2004. rodila se moja Bini
    24.12.2009. rodio se moj Nane
    19.08.2014. rodio se moj Mini

    (odgovor članu Funky)
    Neposredna veza do poruke: 19
       RE: Vaginalne gljivične infekcije
    22.11.2011 11:29:09   
    Funky
    Ma imala sam to i ja... baš tako ne svrbi na izlazu nego negdje gore... a koža se zacrveni fuj... samo sam imala i to nešto žuto... Pila sam Funzol (jedna tableta na dan) dva dana... sve prošlo ko rukom odnešeno...

    Probaj malo kamilicom isprati...ili kupiti Canesten za vanjsku primjenu...

    Ipak mislim da trebaš otići ginekologu...
    Eto ja se nadam da sam makar malo pomogla! user posted image

    _____________________________

    Funky Fun Club

    (odgovor članu Bambi09)
    Neposredna veza do poruke: 20
       RE: Vaginalne gljivične infekcije
    22.11.2011 11:39:17   
    Bambi09
    user posted image  Dovoljno draga moja... user posted image

    _____________________________

    25.03.2004. rodila se moja Bini
    24.12.2009. rodio se moj Nane
    19.08.2014. rodio se moj Mini

    (odgovor članu Funky)
    Neposredna veza do poruke: 21
       RE: Vaginalne gljivične infekcije
    22.11.2011 11:42:17   
    animagical
    ako neces canesten,, kao malo jaci lijek, onda pokusaj ( a pomoci ce) multi gyn actigel, njega smiju koristiti npr i trudnice, jako je blag a pomaze superuser posted image to ti je na biljnoj bazi... ima u sarajevo apotekama

    (odgovor članu Bambi09)
    Neposredna veza do poruke: 22
       RE: Vaginalne gljivične infekcije
    22.11.2011 11:44:23   
    Bambi09
    user posted image user posted image

    _____________________________

    25.03.2004. rodila se moja Bini
    24.12.2009. rodio se moj Nane
    19.08.2014. rodio se moj Mini

    (odgovor članu animagical)
    Neposredna veza do poruke: 23
       RE: Vaginalne gljivične infekcije
    22.11.2011 13:10:12   
    gvendolina
    IZVORNA PORUKA: Bambi09

    Zene moje drage, pametne, UPOMOOOOOOOC!!!!
    Prije 10-ak dana sam uzela u apoteci vaginalete na bazi kantariona da bih makar malo umanjila bijelo pranje, koje je u posljednjih mjesec dana nepodnosljivo... 5 vaginaleta, istrosila u toku 5 noci, prema uputstvu koje je doslo uz vaginalete... Eh sad, da li je do tih vaginaleta ili je nesto drugo, evo ima 2-3 dana (nakon potrosene terapije), uzasno me svrbi, da prostite "klitoris"... Hocu da pobudalim... Ne znam vise sta da radim... Jedino mi malo nevenova mast ublazi svrabez, ali i dalje je nepodnosljivo... Na zalost ne mogu otici ginekologu, jer je moj ginekolog na zalost jucer umro, a ne ide mi se ovom drugom... Da li imate kakav savjet ili da ipak idem ovom drugom???
    Molim vas da mi pomognete user posted image


    draga moja razumijem te u potpunosti,isto mi se desilo ja sam ludila bukvalno....pila sam antibiotike pa mi se od toga poremetila flora i fauna,uzas da poludisuser posted image
    uglavnom korsitla sam canesten kremu za vanjsku upotrebu ali mi ona nije pomogla pa sam uzela canesten vaginalete,3 kom dodju....a dobra je nevenova krema,meni je ona jedino ublazavala...uglavnom pripazi malo i na ishranu izbaci secer i pij LGG

    ja sam se narucila kod dr na pregled u cetvrtak aBd ,nadam se da ce biti sve Ok bas me prpa hvatauser posted image


    _____________________________

    Ajdin 30.04.2009.
    Afan 15.04.2014.
    mamini zivoti

    (odgovor članu Bambi09)
    Neposredna veza do poruke: 24
       RE: Vaginalne gljivične infekcije
    22.11.2011 14:22:58   
    Bambi09
    joj svi kazete NO slatko, a ovih dana trebam dobiti, a to znaci da mi organizam ludi za slatkom user posted image user posted image

    _____________________________

    25.03.2004. rodila se moja Bini
    24.12.2009. rodio se moj Nane
    19.08.2014. rodio se moj Mini

    (odgovor članu gvendolina)
    Neposredna veza do poruke: 25
    Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
    Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
    Idi na:








    Anketa

    Šta da saznate...
    пеперутка16

    ..da nosite trojke, šta bi uradili?

    Oznake

    Prijava
    Ime i Prezime
    *
    Adresa
    *
    Poštanski broj Grad
    *
    Broj telefona
    *
    E-mail adresa
    *
    Veličina pelena koje dijete nosi
    *
    Starost vašeg djeteta/vaše djece
    *
    Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *