|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Začeće s jednim jajovodom
8.12.2007 0:01:34   
dea
imam samo jedan jajovod , ljevi. Dali neko od vas zna kako pratiti ovulaciju , tj . kako mogu znati kad mi je ovulacija točno iz ljevog jajovoda.

< Poruku je uredio malena27 RR -- 20.11.2011 0:12:38 >
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: začeće s jednim jajovodom
8.12.2007 9:48:34   
Anoniman
draga dea,moja prijateljica ima istu situaciju i da te obradujem,uspjela je rodit zivo i zdravo dijete.koliko znam ovulacija se prati isto kao i prije,kao da imas jajovod,jer svejedno se tvoje jajne celije proizvode.samo opusteno i uspjeces.sretnooo.

(odgovor članu dea)
  Neposredna veza do poruke: 2
   RE: začeće s jednim jajovodom
8.12.2007 16:29:46   
dea
koliko dugojoj je trebalo da zatrudni ?

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: začeće s jednim jajovodom
8.12.2007 19:00:26   
Anoniman
2 GODINE.

(odgovor članu dea)
  Neposredna veza do poruke: 4
   RE: začeće s jednim jajovodom
8.12.2007 20:44:16   
aldi
Draga Dea, znam licno osobu kojoj je odstranjen jedan jajnik u martu ove odine i vjerovala ili ne sada je trudna i termin joj je u martu 2008. Mislim da  je ovo bila rekordna brzina. Njoj sa jednim je trrebalo manje nego meni sa dva jer ja evo sest mjeseci i nista. Zato samo hrabro i usojet ces user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: začeće s jednim jajovodom
8.12.2007 22:28:09   
dea
user posted image  , uf ..ja čeka nešto više od dvi godine . mislim pokušati još par mjeseci , bar do marta pa se mislim ići u privatnu kliniku u Split . Možda odem na umjetnu oplodnju jer nemogu više čekati , predugo je dvi ipo god. Ipak mi je 34 god. a volila bi imati više djece . Več me svaki dolazak user posted image  deprimira .

(odgovor članu aldi)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: začeće s jednim jajovodom
8.12.2007 23:08:54   
snjezolina
Najbitnije je da je preostali jajnik zdrav. Ne brini, ako su svi ostali nalazi uredni za trudnoću nema zapreka.

_____________________________

Šta je nemoguće - sve je moguće,
gdje postoji volja postoji i način.

(odgovor članu dea)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: začeće s jednim jajovodom
10.12.2007 11:12:26   
ismihana
Draga dea,
Niti su dva jajnika garant za trudnoću (a dokaz smo ti sve mi koje se mučimo već godinama), a niti je jedan jajnik prepreka... Ja lično imam oba jajnika i 'školske' ovulacije, što će reći svaki mjesec iz drugog jajnika, pa se opet ništa ne dešava. Dakle, nije bitno što imaš samo jedan jajnik ako je on zdrav i ako proizvodi folikule. Sjeti se uvijek da treba samo JEDNA folikula i dok eje god tvoj jajnik proizvodi, i ti možeš ostati trudna. Nego ti i mm pregledajte sve ostalo (a vjerovatno već jeste) pa traži uzrok negdje drugo...
U svakom slučaju, puno sreće user posted image

(odgovor članu snjezolina)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: začeće s jednim jajovodom
10.12.2007 13:14:26   
delfin
Dea, Imam i ja jednu finu priču....
Moja nova kolegica, je imala endometriozu i ostala samo sa jednim jajnikom, imala 100 nekih upala, problama fibroadenomima na grudima, svi je otpisali, rekli nema teorije da ikad zatrudni, a ona ostala trudna u 36 godini, i sad ima sinčića koji je krenuo u školu.user posted image

Pij čajeve, vitamine, i radi na tome, mora uspjeti kad tad.

(odgovor članu ismihana)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: začeće s jednim jajovodom
12.12.2007 21:52:12   
dea
Hvala ti delfin na podršci .... pijem ti ja i marulju a i sad ću poćeti piti i vrkutu . mm i ja samo oba pregledani i bila sam i na hsg-u i taj mi je jajovod prohodan, samo me deprimira čekanje . pokušavamo dvije godine .

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: začeće s jednim jajovodom
13.12.2007 8:38:04   
ismihana
Uključi i Zdravac - taj čaj pijete i MM i ti, po jednu šolju (ne više!) tokom dana (u gutljajima). Kažu da je super za plodnost

(odgovor članu dea)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: začeće s jednim jajovodom
13.12.2007 10:10:23   
Hamos
Draga Dea,
imam i ja jednu pricu za tebe. Imam rodicu koja je prehladu navukla hodajuci bosa i ljeti i zimi. To je rezultiralo cistom koja se bukvalno kao meduza zakacila za jajnik i pustila svoje korijene po cijelom organizmu. Stomak joj je tako narastao da bi joj svaka trudnica u 7 mjesecu pozavidila. Operisana je u bolnici Abdulah Nakas, ( odstranili su joj jajnik i jos dobro izrezali ) sve proslo OK, hvala Bogu.
Poslije vrlo kratkog vremena oporavila se i rodila zdravog sincica koji ima toliko energije da bi trebalo bataljon da ga cuva.
Zato ne sekiraj sigurno ces se obradovati mozda vec iduci mjesec,user posted image nikada se ne znauser posted image .
Sretno

(odgovor članu ismihana)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: začeće s jednim jajovodom
13.12.2007 21:18:38   
dea
hvala ismihana na preporuci . dali taj čaj ima u apoteci kupiti ? ja živim u šibeniku pa me zanima kako točno da tražim taj čaj , a inače vrkutu i marulju pijem od subana . mm mi je isto bio na pregledu i ok je samo kod mene nešto kači ,a neznam šta . imam ovulacije , jajovod je prohodan ...........znači nešto drugo nije ok . dali ima još koji pregled koji bi mogla obaviti da vidim jesu li mi jajašca ok . mislim si da mi možda jajašca nešto nisu ok kad ne dolazi do oplodnje .

(odgovor članu ismihana)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: začeće s jednim jajovodom
13.12.2007 21:22:35   
Monia
Za oplodnju i trudnocu,potreban je jedan jajnik,i to bez problema.Aaa,dali se tvoj muz pregledao?Dali je uradio prvi nalaz spermogram?MOzda su tvoja jajasca ok.user posted image

(odgovor članu dea)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: začeće s jednim jajovodom
14.12.2007 11:39:31   
ismihana
Dea,
Ja ti svakako preporučujem čaj kupiti u apoteci, ja sve čajeve samo tamo i kupujem. Jer ne znam ja šta je neka teta ubrala pa napisala da je zdravac ili macina trava ili šta već.. A ni gdje je to ubrala, je li čisto, zdravo... Apotekama ipak više vjerujem.
Ne znam za latinski naziv, ali to je biljka Crveni zdravac i ja vjerujem da će u apoteci znati za nju. Dobra je i za liječenje karcinoma jer u sebi ima male količine Radija. Zbog toga moraš paziti da ga ne pijete mnogo, samo po 1 šolju u toku dana (u gutljajima)

(odgovor članu dea)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: začeće s jednim jajovodom
14.12.2007 11:44:32   
ismihana
A inače, na tvoje pitanje šta bi moglo biti... ne znam, šta i kod mene? I naši su nalazi uredni, redovne ovulacije, sve super, ali bebe nema... Međutim, prošli mjesec smo uradili prvu inseminaciju i odmah je došlo do oplodnje! Jajašce se na žalost nije uspjelo ugnijezditi u matericu i otišlo je (ima detaljnije na temi 'Inseminacija'), ali smo mi već sretni i što smo saznali da može uopće doći do oplodnje (do sad nismo ni to znali sigurno). Dr. kaže da je moguće da postoje antitijela, koja se stvaraju na ulazu u rodnicu i koja ubijaju spermije, ali nismo radili taj test (zove se PCT - postcoitalni test) jer inseminacijom ionako taj problem riješiš (ako ga ima). Može se desiti i da su spremiji dobri ali se brzo 'umore', i dok pređu put od ulaza u rodnicu do jajovoda gdje se dešava oplodnja oni većinom propadnu? Na znam... razgovaraj sa svojim dr. i pitaj ga sta predlaze. Mi sad radimo drugu inseminaciju i dr. je optimista (a i mi smo). Ako se jednom jajašce oplodilo, zašto ne bi opet? Ali ovaj put i ostalo sa mamom... user posted image
Sretno u svakom slučaju

(odgovor članu dea)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: začeće s jednim jajovodom
14.12.2007 21:49:22   
dea
ismihana ja ti držim fige da ti ovaj put uspije ,a ja ču pokušati još dva tri mjeseca sa čajićima i vatati plodne dane a ako do tad ne upali onda idem i ja na listu za umjetnu oplodnju . mm je iša na pregled sperme i oni su mu ok .....tako da nevirujem da je kod njega ali je moguče da je kod mene šta i kod tebe da se oplodi ali ne ugnjezdi . user posted image . vidit ćemo šta će biti do proljeća pa ako ne upali onda idemo i mi tvojim putem . mada bi rađe htjela prirodnim putem ..........
ništa nam ne preostaje nego da se borimo user posted image

(odgovor članu ismihana)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Začeće s jednim jajovodom
23.1.2009 14:43:35   
Vedica
prijenos posta

IZVORNA PORUKA: Marijanica

Oj ... ovako za početak tek sam vam se pridružila i malo mi se teže sneći pa ako zalutam slučajno gdje unprijed se izvinjavam !

Ovako, ovo vam je moja prića ...

Prije 5 godina sam imala neku operaciju prilikom koje mi je izvađen desni jajovod i rekli su mi da je mala mogučnost da prirodnim putem ostanem trudna. Nisam puno o tom ni razmišljala do prije nekih 8 mjeseci kada smo se počeli truditi s dragim i evo ... još uvijek ništa. Obzirom na to sve odlučila sam početi raditi pretrage čisto da vidim na čemu sam ... početkom prošlog tjedna sam bila kod ginkića i rekao mi je da mu ovaj mjesec dolazim svakih par dana da vidimo imam li ovulaciju i da prati tu neku cistu koju imam na lijevom jajniku (NA LIJEVOM !!! gdje mi je i ostao taj jadni jedan jajovod) za koju nije siguran šta je i na tom prvom pregledu je bila 39 sa 45. Prekjuće sam opet bila, opet mi je gledao tu cistu i ovaj put je manja oko 31 sa 37 (ne znam sad baš točno) i rekao je da je to dobro i da misli da če to biti jedna od onih koje pucaju ... vidjet čemo do kraja mjeseca šta će bit!
Sve u svemu njemu idem redovno od te operacije i on je uvjeren da će sve biti ok i da neće biti problema ali meni sve to ... ne znam ...

Evo ... to je ukratko moja prića a nadam se da će se javiti tko sa kakvim savjetom ili bilo ćim ...

nadam se da ću i ja malo više skontat ovdje pa da se mogu uključit i u druge teme malo ...




< Poruku je uredio malena27 RR -- 20.11.2011 0:12:12 >


_____________________________

***************************
Quien con fe sabe esperar, ve al fin la suerte llegar!

(odgovor članu dea)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Začeće s jednim jajovodom
18.11.2013 17:38:16   
ljiljo
da malo osvjezim temu, ima li iko iskustva sa zacecem s jednim jajovodom, ja sam imala vanmatericnu na pocetku mjeseca i odstranili su mi jajovod cekam ciklus pa da briseve odradim, interesuje me koliko ste se trudile za user posted image

_____________________________

20.01.2009 ispunile sve naše želje

02.11.2013 - 8 sedmica - vanmatericna

(odgovor članu Vedica)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Začeće s jednim jajovodom
18.11.2013 17:50:04   
koka i po
sad ...ne znam koliko je to isto ali slicno jeste sigurno.meni su nakon prve trudnoce izvadili desni jajnik s tim da logicno desni jajovod nije vise u funkciji.nakon dvije god. sam ponovo ostala trudna ali nazalost morala sam abortirati iz zdravstvenih raloga.nakon te druge trudnoce ponovo sam ostala trudna nakon osam godina...tesko ali jesam, jer mi je dijagnoza uz moju prijasnju bila sekundarni sterilitet.
eto...nadam se da sam ti bar malo pomogla.

_____________________________

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu ljiljo)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Začeće s jednim jajovodom
18.11.2013 19:45:58   
ljiljo
jesi i hvala ti puno, mogu li te pitati jesi li prirodno ostala trudna ili uz neku stimulaciju

_____________________________

20.01.2009 ispunile sve naše želje

02.11.2013 - 8 sedmica - vanmatericna

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Začeće s jednim jajovodom
18.11.2013 21:08:47   
koka i po
prirodno.
doktorica mi je preporucila terapiju hormonima...medjutim ja nisam bila za to.
dugo smo cekali ali smo docekali hBd.

< Poruku je uredio koka i po -- 18.11.2013 21:09:11 >


_____________________________

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu ljiljo)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Začeće s jednim jajovodom
19.11.2013 11:02:59   
ljiljo
hvala ti puno, vjeruj sad mi je lakse i bas mi je drago da si uspjela user posted image

_____________________________

20.01.2009 ispunile sve naše želje

02.11.2013 - 8 sedmica - vanmatericna

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Začeće s jednim jajovodom
19.11.2013 11:12:25   
mama3333
pozdrav i ovdje za sve,ljiljo moja prijateljica je ostala u drugom stanju nakon iste situacije kroz koju si ti prošla,jest da je malo čekala jer ako je vjerovat dr kako su rekli posto je ovulacija jedan mjesec lijevo,drugi desno to je malo usporavalo ali na kraju se čekanje isplatilo i ima divnu bebu( i da nije to čekanje bilo bas dugo,njoj vjerovatno kao vječnost)tako da i tebi želim da sto prije dočekas bebicu

(odgovor članu ljiljo)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Začeće s jednim jajovodom
19.11.2013 13:07:13   
ljiljo
mama hvala ti puno,sta cu interesuje me kakvi su mi izgledi da znam da li da se nadam ili ne

_____________________________

20.01.2009 ispunile sve naše želje

02.11.2013 - 8 sedmica - vanmatericna

(odgovor članu mama3333)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *