|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Zašto želimo djecu
17.7.2009 15:09:56   
eris
Drage moje, redovno pratim ovaj forum, iako se vrlo rijetko javljam, ali osluškujem vaša razmišljanja i nade, strahove i poteškoće. Razlog zbog kojeg otvaram novu temu je taj da želim da vam ispričam ono što se trenutno dešava meni i mom mužu, jednom prosječnom paru, koji se oženio iz ljubavi, i strast je ta koja , hvala bogu, još uvijek je prisutna u našim životima. Nije mi namjera da "popujem". Možda će nekoga pronaći moje razmišljanje , neko će biti protiv, ali želim da kažem jer osjećam da radim pravu stvar.
Imam 33 godine, 2 djece, sopst. kuću, muža, auto  i jednog cuku. Nemam roditelje, volimsvg brata i sestru. volim da putujem, spavam, učim, da partijam sa prijateljima. Mislim da se trudim biti dobrom majkom, iako to baš ne uspjevam svaki put. Ja i MM smo htjeli još djece, u stvari u doba zabavljanja, kada je strast vladala našim tijelom i umom, govorilo se o nekih četvero, ali sad smo vidjeli da bi i troje bilo ok. Ja radi, MM također, organizacija je čudo, pa tako uspjevamo stići na koješta. Znam da vam ni dalje nije jasno šta ja ovo škrabam, ali samo vi čitajte dalje. Smazram se prosječnom naspram života kojeg vodim, a opet nadprosječnom naspram želja koje imam. Jednom ostanem  trudna, u trenutku koji nije bio "pravi", sa ratom od 500KM, poslom na 6 mjeseci, MM koji ne radi. I odlučim se da abortiram. Ja, koja je prezirala žene koje to rade i još više przirala izgovore koje sebi daju, ja koja imam 2 djece, i tačno znam šta je kontracepcija, ja vam, drage moje abortiram. Niko nije znao, MM i najbolja drugarica. nije ni boljelo kao što sam se nadala da ću biti kažnjena. Ne, samo tup osjećaj da radiš pogrešnu stvar.
Dobila sam dobar posao, djeca su poodrasla, MM se zaposlio, vratili smo kredit. I onda sretni mi, hajdemo sada, pravi je trenutak. Ali čovjek snuje, Bog određuje. ni nakon 2 godine ništa. Nisu pomogle ni posjete eminentnim doktorima, ni često iscrpljujući sex, ni lijek ,niti čajevi. Ništa nije pomagalo. i ja onda kao i dojbinica, kažem, ne mogu više, ubi me nada i razočarenje svakog mjeseca, želim da promjenim to. Dopusti sebi da uživaš, i tako je bilo. I onda jedan dan test sa velikim +. Ja sam trudna. i opet nije pravi trenutak, posao je klimav, MM radi za malu platu, ja luda. I tada sam znala istinu: NIKADA NIJE PRAVO VRIJEME I SVAKO JE PRAVO.
Ali razlog mog pisanja je u stvari činjenica da smo u maloj sredini u kojoj živimo, naišli na čuđenje , negodovanje, djecu nam stalno pitaju je li im krivo,kako se osjećaju, gledaju nas blesavo. Pa zar sam ja zaista jedna od rijetkih koja danas rađa treće dijete, je li to samo privilegija bogatih ili neobrazovanih, šta je ovom narodu, zbog čega mi želimo djecu????
Da, to je pitanjce, na koje otvaram diskusiju:
Zašto želite da imate dijete(zašto 1, 2, 3 i slično)
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Zašto želimo djecu
17.7.2009 15:32:13   
slono
E moja eris, dje me nadje sto bi rekao nas narod???????

Sve sam procitala, nekako te razumijem i evo podijelit cu malo s tobom tvoju pricu!!!!
Sto je bilo, bilo je, dvoje djece je tu, zelite i trece i kako sam shvatila, ono je vec tu, na putu.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  B R A V O !!!!!
Neka je sretno i hairli, niko njegovu nafaku uzeti nece i bice divno slatko mjezimce vas cetvero.
Ja ti draga imam dva sina i zaista sam u drugoj trudnoci silno, da silnije nisam mogla prizeljkivala curicu. Kako je UZ potrvdjivao da je djecak, tako sam ja tonula, da me neko pogresno ne shvati, ali svaka koja ima curicu, razumjet ce o cemu govorim.
Nakon poroda, zavoljela sam to dijete kao i prvo i oni su moj zivot. Tako sam bila pozitivna nakon poroda da sam pozeljela roditi odmah jos jedno i da je ovo bila curica.
I dalje zelim trece dijete, neko ce reci da ganjam curu, da istina je, ali ima jos razloga, da braca imaju sestru, da ja imam drugaricu u starosti, da je mozda dragi Bog procitao moje misli i ispunio mi zelju da stariji brat i mladja sestra mozda nisu najbolja kombinacija, iz mog iskustva, i da ne duljim, da mi kuca bude puna djece i da moji praznici budu kao nekad kod moje nane......... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Nakon ovakvih razmisljanja i ja sam draga moja nailazila na cudna razmisljanja ljudi, iako zivim u SA, kao da cu njima roditi to dijete,a ne sebi. user posted image user posted image user posted image

Djecu zele oni koji ih vole i nije to pravilo vise ni bogatih ni neobrazovanih.
Danis Tanovic je dobio 4.dijete ( cini mi se ), ali ne zato sto ne znaju za kontracepciju nego ocito zele puno djece. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Divim se tim roditeljima, mozda i ja budem majka troje djece aBd, znam da nece biti lahko, ali covjek moze svasta izdrzati i sve to nekako brzo proleti i shvatis da su djeca velika, a ti ostarjela.

Razmisljala sam otvoriti temu za savjet majki sa troje djece i to cu nadam se uraditi.
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !!!!!!!!!!!!!

Samo naprijed, neka su ti djeca ziva zdrava i sretna uz svoje roditelje!!!!!

_____________________________

Mama ima dva slatka kolačića!
I kolačić- ljeto 2003.god.
II kolačić- zima 2008.god.

(odgovor članu eris)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Zašto želimo djecu
17.7.2009 15:36:52   
Blue rose RR
Svako će navesti barem jedan dobra razlog: i obično jedan od njih će biti ili nafaka ili novac.

Ja imam mnogo razloga zašto jedno.
Niti jedan od njih nije novac primaran.

Zašto onda?
Često se pitam hoću li zažaliti, i hoće li me gristi savjest, ilida li će njoj nedostajati.

Bojim se.
Strah me je one boli roditelja kada krene jedno od dvoje, troje njih, ne na pogrešnu stranu, nego kada se izgube oni sami međusobno.
Kada im mnogo toga i mnogo njih, bude bitnije, od njih samih.
Nadam se da me razumiješ.

Imala bih mnogo toga reći, ali bi mi trebalo mnogo vremena, i još više snage. user posted image


_____________________________

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu eris)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Zašto želimo djecu
17.7.2009 15:52:03   
Ela78
Draga eris ja želim samo da ti kažem koliko ti se divim na takvom razmišljanju i da te podržavam ...
Djeca su smisao života, djeca su ukras svijeta, djeca su naše najveće bogatstvo...

Ja ih još nemam ali moja je želja za bebom je toliko jaka da ponekad i više nego boli...Svaki dan se molim dragom Bogu da mi podari bar jedno a rodila bi ih najmanje troje ...
Samo naprijed SVAKA ČAST!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu slono)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Zašto želimo djecu
17.7.2009 16:05:18   
Chuchi
Obicno zene koje ne mogu imati djecu zele ih i previse, a ponekad one koje imaju i po troje ne znaju cjeniti to sto im je Bog dao.
neko rece djeca su nase najvece bogatstvo, i ja tako mislim. Ali ne bih samo zbog toga radjala 3-4 , nego imam dvoje, i hB na njima,
aBd da ih izvedem na pravi put, dam im hljeb u ruke, tek onda cu biti rahat, i znati da sam nesto u zivotu uspjela. Svaka cast onima
koji se usude da imaju vise od 2 djece. Podrzavam ih, i sve je to lijepo, ali samo onda kad je razlog upravo zelja za djecom, jer tada
ce i biti i nafake i svega, ali ako je razlog dole navedeni link, uuhhh ja bih takvim majkama ili ocevima zabranila da imaju djecu !
I djeca su ziva bica, izrasti ce u ljude, dok su mali sve je ko podmazano, ali treba ih odhraniti, usmjeriti u zivotu, vaspitati, nije to bas lagan
posao, a ne daj Boze da nemaju srece u zivotu, pa se napate, i mi i oni, ne daj Boze bolesti... To ti je kao poklon - ne znas kakav je dok
ga ne otvoris!

http://www.youtube.com/watch?v=p3AwurbyTVw

_____________________________

Samo su tri muškarca u mom životu ;))

(odgovor članu Ela78)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Zašto želimo djecu
17.7.2009 16:10:26   
neki
Evo i meneuser posted image Imam dvojicu sinova,i hvala dragom Bogu sto mi ih je podario zdrave i pametneuser posted image Kad sam drugi put zatrudnila,potajno sam se nadala da moj ginekolog grijesi dok govori da je i drugo musko...Htjela sam curicu,ali kao sto kazu,mi snivamo,Bog odlucuje;sada sam presretna sa svojim djecacimauser posted image user posted image user posted image Bilo je gusto prva dva mjeseca sa dvoje djece,trebalo se navici na situaciju,dojenje bebe,pripaziti da stariji sin ne bude zapostavljen,itd.To je sada iza nas,i super nam je;ne kazem da i dalje trebaju dobri zivci za djecicu,ali sve su to slatke mukeuser posted image Hvala Bogu,imala sam porode za pozeljeti,tako da bih uskoro radila i na trecem djetetu(i ja bih kao i Slono ganjala curicuuser posted image ),zbog cega???Zato sto su djeca sve sto imamo,u kakvim god da smo problemima,osmijesi nase djece nas vracaju u zivot...Kod mene je problem prostor,nemamo dovoljno soba za djecicuuser posted image Ako Bog da cim se uspijemo prosiriti,idemo ganjati curicuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Ela78)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Zašto želimo djecu
17.7.2009 16:14:23   
dana3
Zato sto ih zelim...
Ni financije ,ni prostor,ni nespavanje´nije razlog da ne bih htjela djecu-moj problem je moje zdravlje a opet potajno mastam o tome.....mozda bude,mozda ne - Bog zna kako ce biti.
Hvala Bogu i naovom jednom koje imam i svaki dan zahvalim Bogu sto ga imam i zamolim ga da ispuni zelje svim zenama koje nemju a zele djecu....Bog je milostiv

_____________________________

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Zašto želimo djecu
17.7.2009 16:39:37   
dojbinica
izgubila sam nadu da ću ikada ostati rudna, ali želim da mjoa alma ne bude sama,da kada krenem u šetnju, za obe moje ruke budu dječica moja, da opet osjetim, onu neku nježnu toplnu dok dijete držim u naračuju i dojim, ja potajno želim muško valjda zato što ima curicu,ni ja nisam u nekoj baš finansijskoj situaciji,ali Želim DIJETE,ali moja beba neće da dođe, ona me izgleda ne čuje, koliko je ja dozivam da mi dođe u moje naručjeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image BEBO MOJA, ZAŠTO NAS NE OBRADUJEŠ I DOĐEŠ NAM!

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Zašto želimo djecu
17.7.2009 20:26:12   
mamy Sabina
Zašto želim jos djece?
Nismo (kao uostalom i vecina nas u idelanoj finanskoj situaciju)al bili smo u sto puta goroj kada se rodila nasa Emina,al to mi nije ni najmanja kočnica.
I imala je materijalno sve+bezgraničnu ljubav koju svaki roditelj pruza svome čedu.
Moji materinski instikti ,odnosno želja za jos djece su proradili kada je Emini bilo nekih 8 godina.
Nije nam se dalo godinu -dvije ,nakon 3 trudnoce koje su zavrsile spontanim.
Želim još djece jer imam ljubavi,živaca,tako jako želju za još malih dundolinaca u nasem domu.
Već na neki način nailazim na osude od pojedinaca u bliskoj sredini,,Zašto pobogu srljam,čemu tolika želja za djetetom"?
Ljudi misle da je dobronamjerno kada mi kazu,,Ne budali ,što se igraš glavom imas to jedno dijete"!
Osjećam da ima snage za dalje,za novi pokušaj kada dođe vrijeme.
Hoćemo li ih imati vise samo ON zna,njemu se molim da nas nagradi barem još jednim čedom.



_____________________________

Boj se ovna, boj se govna, a kad ću živjeti?



(odgovor članu dojbinica)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Zašto želimo djecu
17.7.2009 20:35:29   
aazra


Djecu zele oni koji ih vole i nije to pravilo vise ni bogatih ni neobrazovanih.
Danis Tanovic je dobio 4.dijete ( cini mi se ), ali ne zato sto ne znaju za kontracepciju nego ocito zele puno djece. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Divim se tim roditeljima, mozda i ja budem majka troje djece aBd, znam da nece biti lahko, ali covjek moze svasta izdrzati i sve to nekako brzo proleti i shvatis da su djeca velika, a ti ostarjela.

Razmisljala sam otvoriti temu za savjet majki sa troje djece i to cu nadam se uraditi.
[/quote]


Sto se tice Danisa Tanovica on mi i nije neki "uzor" niti kao covjek neka licnost osim sto je "oskarovac".
Inace, on ima tri kcerke, ne znam sta mu je ovo 4. neka mu je zdravo i zivo ali ne bih bas ulazila u njegove razlogeuser posted image

Nasoj Mamy iskreno i od srca zelim ne jos jedno, nego bar jos dvoje i kao sto sam rekla vec jednom naj, naj ljepseg "andjelcica" na svijetu!

Sto se tice posta M.Amine, ja sam jedinica, i vjeruj mi to nije nimalo lako jednog dana spoznas da ostajes sam bez obzira na muza i dijete. Tako zavidim svom muzu sto ima brata!

Ja ne razmisljam o drugom i pored toga sto mislim da je dobro za dijete da ima brata, ili sestru a razlozi su materijalne prirode nazalost.

Mozda nekad...

_____________________________








(odgovor članu slono)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Zašto želimo djecu
17.7.2009 21:07:55   
ledy blue
Zasto zelim dijete???
Neznam sta da odgovorim...zato sto tako osjecam...zelim..
Ja ne zelim dijete da mi zivot ne bi bio dosadan..ili ... zato st je to moderno...pa eto i ja moram imati taj aksesoar user posted image
..zelim dijete i to je valjda normalno...bez detaljnih objasnjenja
...Ali zelje su jedno a mogucnosti drugo...
A sto se tice finasija...to se moze poraviti kroz vrijeme...ali cinjenica da ne mozete imati user posted image ..ostaje...eto mi koji nemamo djecu...mozda dodjedjemo i u situaciju da narusimo svoji finansijsku ''stabilnost''  u pokusaju da imamo user posted image
Nemojte se uvrijediti...ali sa mog aspekta..malo mi grubo djeluje to neckanje....eto sad nismo bas u najboljem stanju pa necemo user posted image ....e sad se popravilo...sad bi mogli i jos jedno dijete imati...

Kazem ..nisam objektivna...al mislim da vecina parova koji  ne mogu imati djecu tako razmisljaju...pa znate koliko njih '' ugrozi'' svoju fin.sigurnost.. raznim zaduzenjima..a sve u cilju da i mi jednog dana budemo roditelji...

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Zašto želimo djecu
17.7.2009 23:06:39   
Saraya
Pohvale za temu... user posted image Danas se jako rijetko govori o ovim stvarima... a to je, po meni, veliki drustveni problem- biti u trendu, biti onakav kakvog te drugi zamisljaju... Halo ba, imam i ja svoj zivot, imam pravo na odluke, imam pravo da zivim zivotom koji me ispunjava, da radim ono sto volim, da razmisljam svojom glavom, a ne da slijedim neke trendove i ono sto mi drugi namecu...

Kao prvo, ne zelim da se opravdavam bilo kome... Imam 3 djece, jos malo dolazi i 4. Ovo troje su bili planirani, dok cetvrto se zacelo i pored kontracepcije koju smo koristili. Nikada mi na um nije palo da to dijete abortiram, Boze sacuvaj... Pa kad vidim ovo troje, nema vece srece na dunjaluku od njih, srce mi se ispuni... a da jedno tako "otkinem" i bacim... user posted image Ko sam ja da ubijem ono sto je Allah stvorio u mojoj materici?! Zaista ne razumijem takve osobe... koje mogu da ubiju vlastito dijete... user posted image Danas je abortus postao nesto normalno, kao izvadit zub... Pa i zdrav zub niko pametan ne bi izvadio, a kamo li dijete koje normalno raste i razvija se, ciji ce ti osmjeha biti drazi od svog blaga na ovom svijetu...

Prvo sto se uzima kao opravdanje zasto neko ne zeli dijete jeste NAFAKA... Pa, treba postaviti pitanje, ko nama garantuje da cemo sutra imati sta jesti, da ce to jedno koje imamo imati sve sto mu je potrebno za sretno djetinstvo... Drugo, sto je rekla MerjemAmina, mozda ce otici pogresnim putem... Pa, vidimo danas da vecinom pogresnim putem odu oni koji su imali sve, bilo da su jedinci ili su im roditelji pravo bogati, pa vise ne znaju sta bi, ne nalaze slast u materiji, posezu za drogom, alkoholom i sl.

S druge strane, iz licnog iskustva govorim, kad se insan osloni na Boga, koji je jedini upravlja nasim zivotima, On ce mu dati i nafaku i izlaz iz svake situacije. Kad sam se udala, oboje smo studirali, primali smo stipendije po 100 KM, ali ipak smo se odlucili na brak iz vjerskih i moralnih razloga. Nakon godinu dana dosao je nas sin kojeg smo jaaaaaaaaako zeljeli. Nikad se u zivotu nisam osjecala tako ponosna i tako sretna. upotpunio je nas brak, unio u njega toplotu i jos vise ljubavi. Njegovim dolaskom nafaka se povecala, ne znatno da bismo mogli ganjati neki luxuz, ali imali smo sve sto nam je bilo potrebno.
Nakon nekog vremena, dobili smo kcerku, muz jos ne radi, ali nafaka stize sa svih strana. Ibretili smo se- kako, odakle... Poceli smo stediti(mada smo bili podstanari+ imali dvoje male djece). Muz je dobio nagradu na nekom kvizu- hadzdz! Stedili smo tu godinu i uspjeli ustediti novac i za mene. Tacno onoliko koliko je kostao hadzdz te godine... I, hvala Allahu, odemo na Hadzdz... To nam je bila zivotna zelja, oboma... To nam je, ustvari bilo prvo bracno putovanje, medeni mjesec...

Sad je mm zavrsio fax, ima dobar posao, i mada smo jos podstanari, odvajamo pola plate za svoju kucu(ne zelimo kredit...). I pored toga imamo sve, hvala Bogu, gledamo da kupujemo kvalitetnije da nam duze traje... Svojoj djeci priustimo i izlete i more i slatkise i igracke... i sto je najvaznije odrastanje uz majku... Trudimo se da ih sto bolje odgojimo i naucimo sta su prave vrijednosti, i mislim da smo u tome dosta uspjeli...

Sad kontam, zaista, ovaj zivot ne bih ni sa cim mjenjala... Evo da se zaposlim, radim za nekoga, znaci neko drugi ima korist od mog rada, a sta ja imam??? Prvo, mm ne bi mogao osjetiti onu ugodnu atmosferu prilikom dolaska kuci(rucak gotov, zena raspolozena, kuca uredjena...), djeca ne bi osjetila majcinsku blizinu, jeli bismo suhu ili brzinsku hranu, svoju platu bih trosila na obdaniste i hranu iz restorana i pored svega toga - sigurno ne bih bila sretna... Ovako ulazem u svoj brak, u odgoj svoje djece i pored toga, mogu ih imati koliko god zelim bez ikakvih predrasuda... Sretna sam i zadovoljna jer radim ono sto me ispunjava...

Izvinjavam se na dugom postu... Zeljela sam samo da prenesem svoja razmisljanja, al se oduzilo...

(odgovor članu ledy blue)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Zašto želimo djecu
17.7.2009 23:48:37   
malena27 RR
Ja cu samo kratko da dam odgovor na postavljeno pitanje....

Zato sto mi se odavno probudio majcinski instinkt i zato sto mi je normalno da zelim djecu sa osobom koju volim user posted image

Sto se tice ljudi koji komentarisu, uvijek nadju nesto da im ne odgovara i da se petljaju tamo gdje im nije definitivno mjesto...neka zive svoje zivote, a ti uzivaj u 3. user posted image i aBd svojoj user posted image


_____________________________

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu Saraya)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Zašto želimo djecu
17.7.2009 23:56:12   
NANICA
Saraya, da te ne citiram, svaka vam cast (tebi i tm) user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Ljuljka, 06/10/2003
Pahuljan, 12/02/2009

In Our Darkest Hour
In My Deepest Despair
Will You Still Care?
Will You Be There?

(odgovor članu Saraya)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Zašto želimo djecu
18.7.2009 0:40:16   
milenium
Ja osjećam da sam rođena da imam dijete.
To je moj najbolji posao.
Ako Bog da imat ću ih punu kuću, da se čuje do neba njihovo klapanje kašikama i tanjurima dok su za stolom.user posted image

(odgovor članu NANICA)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Zašto želimo djecu
18.7.2009 0:42:09   
milenium
eris,ne gledaj šta drugi pričaju,samo odmahni rukom.ti si uvijek korak ispred njih,a kad rodiš bebicu bit ćeš bogatija za 2 korakauser posted image

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Zašto želimo djecu
18.7.2009 1:31:08   
Chuchi
Draga Saraya user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Divim se i tebi i TM i vasoj zelji, volji, snazi, hrabrosti i ustrajnosti... Neka vam dragi Bog da sve sto pozelite!

_____________________________

Samo su tri muškarca u mom životu ;))

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Zašto želimo djecu
18.7.2009 10:32:01   
Saraya
Hvala vam, mile moje, ja razumijem i dr. stranu, tj. ako zena sama radi, ako se zdravstveno ne osjeca OK, ako.., ako... Al ubiti dijete samo zato sto trenutno nismo u dobroj materijalnoj situaciji, ili sto nisamo jos zavrsili fakultet, ili sto nam to nije bilo u planu... Boze sacuvaj!

Milenium, mila, bas si me nesmijala, to je tako sJatko... Neka nama nasih bebica, nase djecice... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Chuchi)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Zašto želimo djecu
19.7.2009 22:54:17   
Lilipop
Ja sam u dobrom financijskom stanju, MM ce uskoro da doktorira, ja cu da magistriram, zivimo sami u velikom stanu..i svi mi kazu blago vama ubiste se od setanja i sta ja znam ali sta to meni vredi kad ja kad dodjem kuci, meni je kuca prazna, bar je ja tako osecam. Vise bi volela da zivim u dvosobnom stanu sa 4 dece i obicne plate, nego da ja svaki mjesec placem kad dodje user posted image i da svakog mjeseca MM i ja okrivljujemo same sebe ko je kriv sto nemamo dece, kad nam vec dve godine Bog neda a doktori kazu da je kod oboje sve u redu. Vjerujte, vise bi volela kucu punu djecjeg smjeha nego skupog namestaja.

_____________________________

3 x IUI -0

(odgovor članu Saraya)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Zašto želimo djecu
20.7.2009 9:14:32   
eris
Kada smo pokušavali, često sam se pitala, zbog čega mi je tako stalo? Bebe su slatke, trudnoća je za mene divno razdoblje,veseliti se još jednom bi bilo odlično. Ali uvijek su se negdje podvlačile misli o neprospavanim noćima, o neodlasku na studijsko putovanje, o novcu koje treba razvući da ga bude uvijek, o ....... Ali onoga dana kada je moje 4 člana porodica krenula na jedan put, znala sam razlog. Imamo još jedno mjesto u autu, i puno odjeće, krevet viška,brata i seku koju željno iščekuju brata ili seku, te veliko rastezljivo srce koje želi da primi još jedno srce unutra.
I da , ja možda nisam najbolja mama, i nisam uvijek ni dobra, ali se trudim, moja me djeca vole, i njihovo praštanje i vesele oči kada se vidimo na kraju radnog dana su lijek za moju dušu, i da, ja moram se i dalje truditi, jer ja više ne pripadam samo sebi, ja sam sad njihova, a biti nečiji je velika o0dgovornost.
Znam da će doći trenutak tog otuđenja, trenutak kada tvoj brat ima svoj život, pa još negdje na Novom Zelandu, ili kada ne vidiš seku po 100godina. Ali kada se sretnete, opet je to djetinjstvo, i nihova djeca nekako lijepo mirišu, i lijepo pričaju, i tople su im ruke, i divni glasići, baš kao i mojoj što su. Tako je dobro imati brata i sestru, i njihove muževe, ižene, i djecu, veseliti se nijihoovim novim stanovima, ulaziti u velike prepirke. Jer najteže praštamo onima koje najviše volimo, jer nas najlakše "nađu" u žicu, ali sjetite se, i nas troje smo duše nečije duše, i nekada su nas pokrivali istim jorganom, i zajedno smo disali ljubav.

(odgovor članu Lilipop)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Zašto želimo djecu
20.7.2009 9:17:55   
eris
I da, ja radim, 9-10 sati dnevno, rano odem, kasno dođem, ali drage moje, ima vremena i za priredbu, i čistu posteljinu, i odlazak na bazen, domaće kolače, svaki dan topao ručak i naravno  šoping. Jer kada onoga trena kada kažete DA, dan ima 28 satiuser posted image i više.

(odgovor članu eris)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Zašto želimo djecu
20.7.2009 9:24:40   
neki
Jao eris,kako je ovo sve divno receno,rasplakala si meuser posted image user posted image user posted image I u pravu siuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu eris)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Zašto želimo djecu
20.7.2009 12:16:36   
esma*
Želim user posted image  jer smatram da mogu biti dobra mama,spremna sam u svakom pogledu,ali Allah zna najbolje kad će kome šta podariti ili kad će nekome nešto uskratiti!!!

_____________________________

***Gospodaru naš, podari nam hajr...***

(odgovor članu eris)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Zašto želimo djecu
20.7.2009 12:45:10   
eris
Baš tako esma2010, ali svi darovi ne stižu u isto vrijeme svima, zato sabura!!!

(odgovor članu esma*)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Zašto želimo djecu
20.7.2009 12:48:32   
ivana st

Odgojena sam u velikoj obitelji i to je za mene bio veliki blagoslov. kad smo se mm i ja vjenčali poželjeli smo isto tako osnovati obitelj sa dvoje,troje možda i četvoro djece... Nismo ni slutili da će se taj san pretvoriti u jednu veliku borbu. I koliko god mi davali sve od sebe da dobijemo našu user posted image ,znam da će biti kako Bog dragi da i da je to prvenstveno u njegovim rukama. Bez obzira na konačan ishod ove naše priče, nećemo odustati od naših snova. Ima jako puno djece,nažalost, koju su roditelji napustili i koja sanjaju toplinu doma i roditeljsku ljubav.Možda je Bog nama namjenio taj put. Ako je tako i na tome sam mu zahvalna, jer kako je jednom netko rekao, razlika između posvojene i biološke djece je ta što jedna dolaze na velika a druga na mala vrata, a vole se potpuno isto.
Na koji god način došli do svoje djece, znam da ćemo ih beskrajno voljeti i da ćemo dati sve od sebe da ih ogojimo kao vrijedne i poštene ljude. I tu je odgovor na pitanje zašto želimo djecu. Ma što će nam svi novci i materijalna bogatstva ako nema djece. Ona su najveće bogatstvo i blagoslov! Ima li išta ljepše nego kad te djete zovne mama, ja živim za taj dan!

(odgovor članu esma*)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *