|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Zelenkast sadrzaj iz nosa
4.11.2008 20:25:02   
rozi
Trebam vas misljenje .  Vec sam pisala da mi Damir ima problema sa nosicem, vec 3,5 mjeseca (sad mu je 4,5 ) .  Duze vrijeme je imao bezbojne slinice i nisam se brinula, medjutim sada idu na zelnekasto, zadnjih 15-20 dana(blaho zelena).  Jedan privatni pedijatar mi je rekao da su to bakterije i preporucio antibiotik, medjutim ja mu ga nisam  dala, jednom sam se oprzila od bespotrebnog davanja antibiotika.  

Taj doktor mi je rekao da se od bakterija u nosu naglo moze pogorsati stanje . Sada ne znam sta da radim, da li da mu dam antibiotik( a jos nisam ni 100 % sigurna da je bakterija) , ili ga vodim na uzimanje brisa nosa ( a to ce biti 3 dana hodanja po Domu zdravlja , sta sve moze pokupiti tada ?) 

On izgleda dobro, ne kaslje, izuzev kada se zagrcne jer puno bali, ponekad kihne, ali ni to ne izgleda kao prehlada. Veseo je , mirno spava.  Sta bi vi uradile?  Hvala na odgovorima? user posted image user posted image user posted image
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Zelenkast sadrzaj iz nosa
4.11.2008 20:29:47   
tajjra
pozdrav rozi,
da li si pokusala sa pumpicom???bebe ipak ne znaju izbaciti
a na kraju krajeva trebala bi traziti vise misljenja svakao od ljekara
a nadamo se da to nije nista

(odgovor članu rozi)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Zelenkast sadrzaj iz nosa
4.11.2008 20:30:32   
Romali
Nemam iskustva , ali bih uradila gris grla obavezno. Možda jeste  maltretiranje hodati po Domu zdravlja ( Postoji li mođda privatna klinikauser posted image ), ali barem ćeš znati na čemu ste. Onda će tek terapija biti prava, pa makar to opet bio antibiotik.
Btw, šta je bilo sa onim 'naduvom' na glavi?


_____________________________

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)




(odgovor članu rozi)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Zelenkast sadrzaj iz nosa
4.11.2008 20:43:45   
rozi
 
Svaki dan mu kapam fiziolosku i vadim pumpicom. Malo teze dise, ali ga ne ometa u jelu i spavanju.  Ima jedan doktor koji privatno vadi krv , a za bris  jos nisam cula, raspitacu se. Sada mi se bas ne vodi u kosnicu bolesnih ljude, jer mi onako izgleda dobro.

Bas me zanima moze li se organizam sam izboriti sa bakterijama ili su antibiotici nuzni?

Hvala na pitanju, Romali. Bili smo na kontroli za ono na glavi u srijedu i stanje se popravilo, potpuno, kao da nije ni bilo. Mozes zamisiti olaksanja.user posted image   A jesam ga jadnicka suncala svaki dan, mogu misliti kako mu je bilo, skiljo moj :)


(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Zelenkast sadrzaj iz nosa
4.11.2008 20:51:38   
kristijan
meni se to desilo i završili smo na pedijatriji u 1 po noći user posted image prepala sam se ko nikad on je malo šmrckao i onda odjednom usred noći ostao je skoro bez zraka šlajm mu je stao u ždrijelu morali su ga aspirirati i inhalirati moj ti je savijet inhaliraj ga i čisti nosić 

(odgovor članu rozi)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Zelenkast sadrzaj iz nosa
4.11.2008 21:15:12   
rozi
Uh, bas me strah toga, cistim mu nosic svaki dan, a u jednoj apoteci su mi obecali naruciti ovlazivac zraka( ovdje se nema nigdje kupiti ), pa mozda i to pomogne. Mene vise brine ta zelenkasta boja, nisam do sada ni znala da to znaci bakterijsku infekciju, za razlku od bezbojnih slinica.user posted image

(odgovor članu kristijan)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Zelenkast sadrzaj iz nosa
4.11.2008 21:42:45   
tweety
Mislim da nemas potrebe za brigom jer kao sto i kod nas odraslih sazrije sekret iz nosa tako i kod malih beba.Kod mog sina kad se prehladi to obicno tako i pocne,prvo one bezbojne sline i onda nakon nekoliko dana se pretvore u zelenkaste,da bi poslije toga prestale.

Normalno posto si zabrinuta potrazi misljenje i drugog pedijatra.

_____________________________

Prince `05
Princess `08

Ente kalbii, ente kullun fii hajatii..."Moje si srce, sve si u zivotu mom..."

(odgovor članu rozi)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Zelenkast sadrzaj iz nosa
5.11.2008 0:03:05   
stella
Ja bih ipak uradila bris.I naravno potrazila drugo misljenje.Ako hoces poslacu ti broj tel privatne pedijatrije u Sa pa mozda da nazoves?Ako hoces posalji mi pp.Pozz i sretno.

_____________________________

HANA 26.09.2007
SARA 10.12.2012

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Zelenkast sadrzaj iz nosa
5.11.2008 8:56:02   
rozi
Sinoc mi je izbacio i malo zelenkastog slajma, veceras cu ga odvesti jednom privatnom pedijatru u Tuzli, ako bude radio. On vadi krv, pa iz broja leukocita moze vidjeti jesu li bakterije.
Hvala, Stella, naravno da bih uzela broj da sam u Sarajevu, ali ovako... Vi tamo bas imate izbora, ako neko zna ime li se gdje u Tuzli ili okolini uraditi bris neka javi :)


(odgovor članu stella)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Zelenkast sadrzaj iz nosa
5.11.2008 10:34:17   
Amrino
Ja bih izbjagavala antibiotike osim u slucaju ako su bas nuzni ali koliko vidim tvoj bebac, hvala Bogu, nije bolestan. Ne uzbudjuj se toliko...ako ga nista ne boli, normalno jed i ponasa se- nema razloga za brigu.

_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu rozi)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Zelenkast sadrzaj iz nosa
5.11.2008 10:43:29   
jasmina_mm
rozi moj sin je do petog mjeseca imao stalno zacepljen nosic (cak zbog toga nije vakcine ni primao), ali nikada ni jedan pedijatar nije mi propisao antibiotik. Imas kapi Nistatin, Sunce moje malo koje su fizioloske otopine i ne stete bebi (ja sam ih stavljala), kao i malo caja od korjena sljeza (po kap jednom dnevno u svaku nosnicu jer je mali), i nakon toga pumpicom mu izvlacila. Nema kakve boje sadrzaj iz nosica nije bio, ali hB prestalo je oko petog mjeseca.... Takodje sam pocela stavljati kamilicu na pec radi isparavanja jer je grijanje susilo zrak i teze mu je bilo disati...
Slazem se da treba otici pedijatru i ja sam isla, ali nisam nikada pristala na antibiotike, a ti vidi jer se zaista nadam da sam ti bar malo pomogla...
pozzz

_____________________________

dusha mamina 11.10.2007.

upravo zato sto je tako topao, osmjeh je ljepsi od bilo kojeg cvijeta na svijetu....

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Zelenkast sadrzaj iz nosa
5.11.2008 10:44:52   
jasmina_mm
jos da ti kazem da mi je pedijatrica rekla da bebe kaslju i kisu (bez znaci ikakve bolesti) i do tri puta na dan, pa ne sekiraj se zbog toga jer je to normalno....

_____________________________

dusha mamina 11.10.2007.

upravo zato sto je tako topao, osmjeh je ljepsi od bilo kojeg cvijeta na svijetu....

(odgovor članu jasmina_mm)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Zelenkast sadrzaj iz nosa
5.11.2008 10:55:05   
ziki
Tariku se takođe napuni nosić zelenim slinicana, ja mu to kad primjetim očistim štapićem za uši. On je zdrava beba(jutros ga je dr pregledao da bi primio vakcinu), jede spava normalno. Veseo je uglavnom, kenjka po malo zbog zubića. Nisam se ni u jednom trenutku zabrinula. Još da napomenem da njemu taj " sadržaj" nije tečan. Ispitaj bris da si mirna ali nemoj da se sekiraš i doktor ponekad zapaniče. Drago mi je da mu je sa glavicom sve uredu.

_____________________________

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu jasmina_mm)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Zelenkast sadrzaj iz nosa
5.11.2008 12:52:59   
rozi
Naravno da ste mi pomogle, veceras cu otici na pregled eto da se smirim, a ovaj doktor nije panicar i nece mu dati nista bez nuzde , cak se prosli puta izderao na mene kad sam mu dala antibiotik bez nalaza (po preporuci dr iz dz) . To mi je bilo prvi i zadnji puta da pogrijesim . Hvala puno na iskustvima i savjetima. Pusa:)

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Zelenkast sadrzaj iz nosa
5.11.2008 13:07:53   
Ivona
Rozi,tog tvog bebacha bas pati noso,kao i moju Selenu user posted image
Ja sam ludilaaa od brige,pa sam naivno i glupo dala djetetu antibiotik bez potrebe,kada je imala nepuna 2 mjeseca.
Poslije su joj ponovo htjeli ukljuciti neki sirup,ali ja nisam dopustila bez brisa nosa i grla(nalaz je bio uredan).
Cak smo je vodili i na ORL pregled-ma nista joj nije.To su jednostavno uski kanalici i tesko im je izbaciti sekret.
Problem je sto kod Selene nista ne curi iz nosica,pa se nema sta ni izvuci pumpicom.
Mi smo svih ovih mjeseci samo kapali fiziolosku otopinu,pmalo cistili pumpicom,stavljali joj kamilicu da isparava pored uzglavlja i evo napokon je proslo.
Bas smo jutros primili  vakcinu  i sve je O.K.
Da je to neka prehlada,do sada bi se razboljeli pravo i dobili temperaturu.

Mene je tistila i pomisao da se radi o nekoj alergiji,ali jos je rano da bi se to potvrdilo ili odbacilo...,a noso je sada super user posted image

Pozdrav i pusa malom zacepljenom nosicu user posted image


_____________________________

SELENA 02.06.2008.
Mamin kasni proljetni cvijetak ;o)

SERGEJ 07.03.2011.
Mamina kasna snijezna pahuljica ;o)

(odgovor članu rozi)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Zelenkast sadrzaj iz nosa
5.11.2008 17:48:34   
suncan_dan
ja bi ipak otisla kod drugog doktora, jer kad mi imamo sinuse onda je isto zeleno. user posted image sigur je sigur.

_____________________________

VOLIM VAS!!!

(odgovor članu Ivona)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Zelenkast sadrzaj iz nosa
5.11.2008 17:49:47   
suncan_dan
a evo vidim da imas danas termin. sta su ti rekli?

_____________________________

VOLIM VAS!!!

(odgovor članu suncan_dan)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Zelenkast sadrzaj iz nosa
5.11.2008 21:46:36   
rozi
Onaj prvi doktor bi u pravu -bakterijska infekcija.  Mi opet zavrisili na atibioticima, vec 3 puta za njegova 4, 5 mjeseca. Leukociti su 15, a normala od 4-10.  Evo sad bas cunjam po netu da se bakterije moraju lijeciti antibioticima, ne mogu proci same od sebe kao virusi. Ukoliko se pravovremeno ne djeluje moze naglo doci do bronhitisa , upale uha ili pluca. 
Ostali nalazi su mu super, secer, zeljezo ...cak se doktor cudi kako ima
Samo ne znam od cega to dobije tako cesto, mozda mu predje od mene, jer ja imam vjecni problem sa noskom.
I ja njemu ukapavam aquamaris stalno, navecer stavim serpu prokljucale kamilice u blizini krevetica. To radim vec duze vrijeme. Ajd proci ce i to valjda.

(odgovor članu suncan_dan)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Zelenkast sadrzaj iz nosa
6.11.2008 14:22:02   
Ivona
E misa mu...user posted image  A sta mislis da ti i ukucani uradite bris nosa?Te bakterije bas znajku biti uporne.Mozda mu neko od vas prenese...
Ja sam Seleni prenijela Stafiloccocus Aureus,ali eto ona se izborila bez antibiotika.

_____________________________

SELENA 02.06.2008.
Mamin kasni proljetni cvijetak ;o)

SERGEJ 07.03.2011.
Mamina kasna snijezna pahuljica ;o)

(odgovor članu rozi)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Zelenkast sadrzaj iz nosa
6.11.2008 16:36:17   
rozi
Ja oduvijek imam probelam sa tim, ali sam skoro radila krv i leukociti su bili ok. Cim nadjem nekog da mi pricuva malog po danu otici cu da uradim i bris nosa. Trenutno zivim sama sa malim, muz ne radi ovdje,a imam usputnih gostiju, koji provode vrijeme sa njim.( djedovi, baka, nena i ostala rodbina.. ) Hehe, tako bi ih rado postojila  da to urade, da moguuser posted image

(odgovor članu Ivona)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Zelenkast sadrzaj iz nosa
6.11.2008 16:39:30   
rozi
Ivona, kolika je Selena bila kada se izborila sama sa tom bakterijom? Ja svakako ne mislim da ga kljukam antibioticima svaki puta kad dobije  bakt.infekciju, ali se jos ne smijem usuditi. Ako dobije upalu uha ili pluca onda mu slijedi puno gore trovanje lijekovima i posljedice.

(odgovor članu rozi)
Neposredna veza do poruke: 21
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *